X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie młoda ma 96 cm i 'chyba te najniższe' pasy ;) jutro jak będzie jechał do pracy to sprawdzi napewno, ale też tak mi się wydaje

Rucola do współżycia wróciliśmy jeszcze przed wizytą po połogu, ale ja bardzo krótko krwawilam. Ten pierwszy raz to była masakra, straszny stres dla mnie :P z doznaniami średnio. Ale po czasie było lepiej niż przed ciążą! Aż sama byłam zdziwiona ;) emek twierdzi że ten pierwszy raz tylko czuł różnice, a później już nie

Fozzie Bear, Rucola lubią tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, ja czekałam do wizyty u gina po połogu. Pierwszy raz był trochę dziewiczy, pewnie z powodu nacięcia, ale teraz nie odczuwamy różnicy. U Ciebie nie było nacięcia, więc tym bardziej powinno być "po staremu".

Bajeczko, powodzenia na szczepieniu. Musisz zachowac spokój, bo maluszki wyczuwają nasz stres.

U nas jakby dzień nie mógł być gorszy to doszedł jeszcze ból brzuszka Ani. Żadne dotychczasowe sposoby nie pomagały a męczyła ją kupka. Przypomnialo mi się, że kilka dziewczyn na czerwcówkach pisało o masowaniu odbytu (z zewnątrz oczywiście) oliwką i o dziwo szybko pomogło. Zdezynfekowałam dobrze ręce i użyłam olejku migdałowego. Mała od razu się uspokoiła a po 5 minutach była kupka. Piszę o tym, bo może komus się przyda (choć mam nadzieję, że nie).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2018, 19:26

Rucola lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer to u mnie Zosia wyczuwa mój stres bo już razem płakałam z nią bo ewidentnie coś ją bolało, emek widząc że płaczę wziol ją i chcial uśpić ale że nie robi tego na codzień to nie udało się ale wyciszyl ją i teraz je i błagam by usnela a ewidentnie boli ją jak pierdzi ale nie wiem czemu skoro robiła o 5 rano kupę... Także oby ten dzień dobrze się skończył...

A co do seksu po porodzie to ja nie wiem bo u nas lipa... Ostatnio było w grudniu i już chyba zapomniałam jak to jest

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy była któraś z Was w ciąży w aquaparku? Zastanawiamy się czy nie pojechać jutro ale wlazłam w internet i tam aquapark raczej odradzają, jak już to zwykły basen... I tak myślę czy faktycznie nie lepiej odpuścić ze względów bezpieczeństwa i iść popływać na sportowym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2018, 19:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, wchodzę a tutaj takie zmiany!
    Pewnie Was nie nadrobię, czy ktoś urodził?

A pro po pierwszego współżycia po urodzeniu, pamiętam że w trakcie gdy lekarz mnie zszywał maż do niego zagadał "Panie Doktorze, jeśli źle Pan zszyję obiecuję żę przyjdę z reklamacją" :D :D :D
    Jak widać z reklamacją nie przyszedł i jest zadowolony. Ja miałam opory z tym "pierwszym" razem i fakt czułam się jak dziewica która się wszystkiego obawia :D Ale jak to bywa pierwszy raz najbardziej stresujący potem już z górki.

pilik lubi tę wiadomość

• moniśka... Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas seks byl po wizycie u lekarza, bo dlugo plamilam. Pierwsze kilka razy były ciezkie, bolalo i przyjemnosci duzo z tego nie mialam. Ale za to teraz jest lepiej niz przed ciąża.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy u którejś z Was bóle krzyża/ ogólnie pleców były zwiastunem porodu? Nie miałam z tym problemu do zeszłej nocy, a teraz cały czas czuję tępy ból w krzyżu :( i nie wiem czy to dalej ucisk małej czy może coś się rusza

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna u mojej siostry to był zwiastun porodu o ile dobrze pamiętam. Może faktycznie coś się zaczyna..a jakieś skurcze się pojawiają?

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia ja miałam zakaz basenu ze względu na pessar więc nie pomogę... Korzystam z chwili bo zaraz kończy się butla i młoda zacznie płakać ;(

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia - z tego co kojarzę to nie wolno jacuzzi, zjeżdżalnia tez odpada, nie wiem jak bąbelki, ale na Teoim miejscu wybrałabym sportowy i spokojnie popływała, atrakcje aquaparku moim zdaniem odpadają

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    Achia - z tego co kojarzę to nie wolno jacuzzi, zjeżdżalnia tez odpada, nie wiem jak bąbelki, ale na Teoim miejscu wybrałabym sportowy i spokojnie popływała, atrakcje aquaparku moim zdaniem odpadają
    No właśnie tak pomyslalam-
    Pewnie nigdzie mnie nie wpuszczą więc bez sensu, szkoda pieniążków.pojedziemy na zwykły popływać a aquapark zaliczymy jak Oskar podrośnie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2018, 20:10

Siwulec, pilik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia ja byłam w aquaparku, ale żadnych zjezdzalni itp. tylko rekreacyjnie tuptałam w wodzie :)

Skurcze znów są, po tych dwóch dniach spokoju, ale nie jakieś porodowe chyba. W każdym razie nie regularne. Ale po każdym posiłku muszę lecieć do toalety (przepraszam za dosłowność) bo mnie przeczyszcza.
    W czwartek rozwarcie było dalej na palec i szyjka trzymała na samej górze jeszcze (czyli bez zmian)

A i masakrycznie puchną mi nogi od wczoraj + od paru dni więcej wydzieliny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2018, 20:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna- to nie pozostaje nic innego jak czekanie. Rozwarcie tak naprawdę z dnia na dzień może się zmienić. Dawaj znać jak sytuacja na bieżąco;)

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna trzymam kciuki aby było wszystko po Twojej myśli :*

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedyne czego chce, to albo żeby organizm ni robił mnie w konia i żeby przeszło, albo niech naprawdę się zacznie, bo zeświruje

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka może jedź na ip sprawdzić sytuację?

• Melevis Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna na Twoim miejscu bym poczekała, pewnie jak pojedziesz do szpitala to Cię już tak czy siak zostawią? Chyba, że sprawdzają i jeśli nic się nie dzieje to wypuszczają? W sumie nie mam zbytniego doświadczenia.
    To pomogłam :D
    Ogólnie jak u mnie to już było to, to miałam właśnie tępy ból krzyża, czułam go non stop i mega spinanie brzucha, tylko u mnie od razu było regularne.

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka bardzo chętnie ale nie ma u mnie szpitala, w którym tylko sprawdza co i jak bez kładzenia na oddział, a emek idzie rano do pracy. Nie chcę też w panice zawozić małej do babci o tej godzinie jak to znów może się wyciszyć. Nie chcę Wam już truć, wiem że rodziłam, ale tamten poród nie zaczął się naturalnie i zwyczajnie nie wiem co może o nim świadczyć, stąd pytanie o te bóle w krzyżu :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna tylko jak w nocy poczujesz się gorzej to jednak pojedź na IP. I nie trujesz, skoro pierwszy poród nie zacząć się naturalnie to skąd masz wiedzieć jak to jest? Ja w grudniu pewnie też będę Was pytać jeśli będę dostawać nieoczywiste sygnały :p

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka poczekaj jeszcze jak coś będzie się rozkręcać to wtedy pojedziesz skoro nie masz możliwości aby na IP tylko sprawdzili ... znam ten ból bo u mnie tez od razu zostawiają :/ chociaż teraz nawet takiej możliwości nie ma bo oddział zamknięty ...

I pozdrawiam ja i mój brzuch :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/66ed1f5588de.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2018, 20:40

Achia, JustynaG, Luna1993, summer86, Siwulec, Aga9090, KateKum, KateHawke, lamka, -Mamunia-, Karma88, olik321, Izape_91, Lunaris, Lena21, Jeżowa, Emiilka, Nadzieja22, malka, Morusek, Kaczorka, Rucola, Lusesita, emi2016, Yoselyn82, pilik, Madzik34 lubią tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
‹‹ 1850 1851 1852 1853 1854 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ