X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Tak mi to przyszło do głowy Summer :)
    Mnie w ciąży ominęło, ale teraz spacerując mimo kremu z filtrem nabawiłam sìę tego na czole :/

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    O ten sztyft :p

Ach, bo lamka dorzuciła do mojego zamówienia sztyft Musteli do ust ochronny, a ja mu nie powiedziałam i był taki uradowany "o zobacz, dostaliśmy coś" :D

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam :D portfel nie ucierpiał bo żadnej dziury nie ma i to może być po prostu dalej od dziąseł albo wrażliwość pod koniec ciąży. Jakby bardziej zaczęło boleć to mam przyjechać. Huuuh :D

Achia, Kaczorka, JustynaG, Aga9090, lamka, Rucola, Patrycja20, Bajkaaa, pilik, Emiilka, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:
    Ach, bo lamka dorzuciła do mojego zamówienia sztyft Musteli do ust ochronny, a ja mu nie powiedziałam i był taki uradowany "o zobacz, dostaliśmy coś" :D

Aaaa :p
    Myślałam, że sztyft ma jakieś powiązania z czopkiem o którym wspomniałaś niżej ;)

Chyba bym zjadła jakąś pizzę.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a jak zaszłyście w ciąże,ale jeszcze nie bralyście L4- to zanosiłyście oswiadczenie o ciąży od jakiegos lekarza(bo wiem że nawet internista na podstawie badań może je wypisać)? bo ja nie zanosiłam,ale w pracy przyjęli ustne oświadczenie i np nie pracowałam więcej niż 8h.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia ja nie zanosiłam i też "na gębę" załatwiałam. Nie wiem czy internista może wypisać, bo to musisz mieć chyba ciążę usg potwierdzoną.

Jeżowa ten sztyfcik to ja mam w planie na buzię Dominika używać zimą, bo ponoć jest do tego celu zajebisty. :-D

Fozzie zazdro :-( z ciekawości zerknęłam, ale do grudnia już nie ma żadnych terminów :-P

• summer86 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, ja po prostu powiedziałam o ciąży, bo zbliżał mi się wyjazd zagraniczny i skorzystałam z prawa do odmowy delegacji. Niestety pracowałam powyżej 8h.. ale u nas nie ma oficjalnych nadgodzin.

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jak np moja siotra ma w jakiś dzien ustalone 10h (normalnie płatne) a powiedziała o ciązy,ale nie chcą jej uciąć 2h bo nie ma zaświadczenia od lekarza to to prosiaki zwykłe są prawda? w razie co powiem jej żeby wzięła zwykłe l4 od internisty do czasu wizyty u ginekologa..

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie może po prostu iść wcześniej do gina? To by było chyba najrozsądniejsze wyjście.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    A nie może po prostu iść wcześniej do gina? To by było chyba najrozsądniejsze wyjście.
    będzie próbowac, chocby do bylejakiego po zaświadczenie. bo ogólnie chciała od 1.10 juz zwolnienie, bo wczesniej to gin może nic nie zobaczyc na USG. a umówiła sie 1.10 do fajnej babeczki z polecenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2018, 15:51

• Rucola Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia to już mamy betę siostry? ominęło mnie coś?

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    My po wizycie położnej, mały waży 3610 czyli w 6 dni przybrał 260g. Chyba nieźle ;)
    dzieci karmione MM w 2 tygodnie powinny osiągnąć wagę urodzeniową :) więc Lewcio pięknie przybiera na Twoim mleczku :)
    W czwartek Ania ważyła 3500g (miała 2tyg 6dni)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2018, 15:52

Rucola lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Achia to już mamy betę siostry? ominęło mnie coś?
    nie, jeszcze nie ma. ale powiedziała w pracy bo myślała że zmienią jej grafik, bo tylko 1 osoba może to u niej robic.

Aga9090 lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od wczoraj Mały "ciśnie" kupę z różnym skutkiem. Wcześniej sama wychodziła nie wiadomo kiedy ;) mogę mu jakos pomóc? W ogóle wcześniej wyśmiewałam diety dla matek karmiących a teraz stwierdzam, że chciałabym ulżyć Małemu przy trawieniu i nie wiem co mi wolno a czego nie ;/

Synek 💚 31.08.2018r.
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie Bear wrote:
    Moja mama już dawno mi zapowiedziała, że to ja chciałam 2 dziecko i ona nie będzie tracila urlopu żeby mi pomóc. No cóż, grzecznie poczekam aż sama będzie oczekiwala mojej pomocy
    Heh, jak będzie oczekiwać pomocy od córki to zawsze możesz powiedzieć "cytuję:to ty chciałaś dziecko. Ja Ci w zamian za urodzenie nic nie obiecywałam. Może bym Ci obiecała, że się odwdzięczę jeśli byś mi pomogła, kiedy tego potrzebowałam, ale jakoś nie dałaś mi okazji" :P

Miło się pobawić taką myślą, co?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2018, 16:04

Fozzie Bear, Aga9090, Jeżowa, Bajkaaa, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Dziewczyny od wczoraj Mały "ciśnie" kupę z różnym skutkiem. Wcześniej sama wychodziła nie wiadomo kiedy ;) mogę mu jakos pomóc? W ogóle wcześniej wyśmiewałam diety dla matek karmiących a teraz stwierdzam, że chciałabym ulżyć Małemu przy trawieniu i nie wiem co mi wolno a czego nie ;/

Rucola, ja się niestety wpędzilam w dietę matki i chyba nie było to dobre..

A na kupkę:
    - leżenie na brzuszku lub noszenie na ręce brzuszkiem w dół (na leminga)-
    - masaż brzuszka zgodnie z ruchem wskazówek zegara,
    - dociąganie nóżek kolankami do brzuszka, można nawet trochę pupkę unosić,
    - u nas wczoraj zadziałał masaż odbytu olejkien migdałowym.

Przy większych problemach kateter windy, ale u Was to raczej jeszcze nie są aż takie problemy. U nas udawalo się bez tego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2018, 16:04

Rucola lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:

Rucola - nie katuj się żadnymi dietami. Problemy z kupką są, bo Lewcio jest jeszcze malutki i wszystko u niego dopiero zaczyna dojrzewać.
    Tutaj chyba najlepsza będzie cierpliwość. Ewentualnie masowanie brzuszka i przywodzenie i odwodzenie nóżek zgiętych w kolankach.

Rucola, Fozzie Bear, Aga9090, lamka lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Rucola, ja się niestety wpędzilam w dietę matki i chyba nie było to dobre..

A na kupkę:
    - leżenie na brzuszku lub noszenie na ręce brzuszkiem w dół (na leminga)-
    - masaż brzuszka zgodnie z ruchem wskazówek zegara,
    - dociąganie nóżek kolankami do brzuszka, można nawet trochę pupkę unosić,
    - u nas wczoraj zadziałał masaż odbytu olejkien migdałowym.

Przy większych problemach kateter windy, ale u Was to raczej jeszcze nie są aż takie problemy. U nas udawalo się bez tego.
    Dzięki Summer.
    Myslę o tej diecie, bo kurcze cholernie ciągnie mnie do słodyczy i wciągam wszystko co mam w zasięgu rekia do tego jak na złość zawsze piłam masę wody to teraz nie wiem co się porobiło, ale zapominam o tym, zeby pić ;/

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Rucola - nie katuj się żadnymi dietami. Problemy z kupką są, bo Lewcio jest jeszcze malutki i wszystko u niego dopiero zaczyna dojrzewać.
    Tutaj chyba najlepsza będzie cierpliwość. Ewentualnie masowanie brzuszka i przywodzenie i odwodzenie nóżek zgiętych w kolankach.
    Dzięki Kaczorka :) Ale z piciem wody musze się pilnować

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Heh, jak będzie oczekiwać pomocy od córki to zawsze możesz powiedzieć "cytuję:to ty chciałaś dziecko. Ja Ci w zamian za urodzenie nic nie obiecywałam. Może bym Ci obiecała, że się odwdzięczę jeśli byś mi pomogła, kiedy tego potrzebowałam, ale jakoś nie dałaś mi okazji" :P

Miło się pobawić taką myślą, co?
    Nika jak zwykle w punkt!
    U mnie tylko w takich sytuacjach problem z grzecznoscia ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2018, 16:16

‹‹ 1857 1858 1859 1860 1861 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ