X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, słodycze też wciągałam w pierwszych tygodniach i nie miało to wpływu. Około 3 tygodnia pojawiają się u maluszków pierwsze problemy z brzuszkiem i u Was jest ten etap, nie ma w tym Twojej winy. Ja niestety posłuchałam położnej, która kazała odstawić mi nabiał i produkty wzdymające i później jak byla poprawa a chciałam wrócić do normalnego jedzenia to była obawa, że zaszkodzę małej. Dopiero od niedawna wróciłam do w miarę normalnego jedzenia.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Dzięki Kaczorka :) Ale z piciem wody musze się pilnować

A wodę to pij, pij :)
    To u mnie w tym przypadku na odwrót było, bo zazwyczaj zapominam o piciu a po urodzeniu Alutki bez przerwy mnie suszyło, więc musiałam mieć butelkę pod ręką.

Rucola lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    nie, jeszcze nie ma. ale powiedziała w pracy bo myślała że zmienią jej grafik, bo tylko 1 osoba może to u niej robic.
    Nie chciałam polubić :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Nie chciałam polubić :/
    spoko :)
    na wynikach progres- przechodze przez logowanie ale wynikow jeszcze nie ma

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    spoko :)
    na wynikach progres- przechodze przez logowanie ale wynikow jeszcze nie ma
    Ja zawsze miałam albo o 17 albo o 18,wyniki mi zawsze o równej godzinie wrzucali

• olik321 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie przykro mi ze tak masz z pomocą najbliższych A raczej jej poprostu nie masz.

Rucola w 3 tyg przeważnie uaktywniają sie problemy z brzuszkiem. I nie ms to związku z Twoja dieta

My dziś byliśmy na pierwszej wycieczce tramwajem. Nawet nieźle nam poszło. Tylko misja nie do końca spełniona bo moje piersi osiągnęły jednak rozmiar 70h i esotiq nie ma takiej miseczki w stanikach dla karmiących... także no

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2018, 16:27

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, jeśli to "świeża" ciąża to nie wiem czy ktokolwiek wystawi zaświadczenie.
    Otrzymałam takie zaświadczenie od ginekologa gdy już było serduszko. Wtedy też była założona karta ciąży. Obawiam się, że przed założeniem karty - może nikt nie chcieć wystawić zaświadczenia gdyż to "za szybko".
    Co do zasady - pracodawcę obliguje do przestrzegania kodeksu pracy złożenie zaświadczenia na piśmie. Ustna informacja może zostać wzięta pod uwagę ale nie musi. Jeśli sie mylę to Reset, Luna, Emilka - poprawcie mnie.

Tak czy siak, Twoja siostra informuje w pracy o ciąży na podstawie "dziwnego" testu ciążowego nie mając wyników bety.
    Coś mi tu śmierdzi... a może ona już ma potwierdzoną ciążę tylko przed Tobą zgrywa "nieświadomą" i, że niby dopiero teraz się dowiaduje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2018, 16:42

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna- nie ,na pewno nie zgrywa "nieświadomej"- tego jestem pewna. ja znam specfikę jej pracy i ja jej doradziłam żeby dziś powiedziała, bo wiedzialam,że dziś pozna betę. może 1.10 będzie już serduszko,a zawsze może isc na zwykłe zwolnienie- nie ciążowe. choćby po te żeby się nie stresować.
    Możliwe ze jest jak piszesz- że to ustne oswiadczenie może być wzięte pod uwagę ale nie musi- szkoda ze w tym wypadku mają to w nosie
    no nic- zobaczymy jaka będzie beta. jak jednak ciąża bedzie starsza to na pewno jej powiem żeby gdzieś do ginekologa szybciej poszła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2018, 16:49

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik to Twoje piersi się faktycznie nieźle rozhulały! Moja bratowa zamawiała staniki do karmienia przy takim rozmiarze z Wielkiej Brytanii, z firmy Bravissimo i była bardzo zadowolona. Ale pewnie teraz już w Polsce normalnke taki rozmiar dostaniesz, kiedyś był z tym zdecydowanie większy problem z tego co ona mówiła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2018, 16:54

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z innej beczki-na empik.com z okazj 20lecia -20% rabatu przy zamowieniu za min 60zł ;) ide sprawdzic szczególy :p

JustynaG lubi tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, co do zwolnienia, nie musi być widoczne serduszko.. pamiętam że przy cp dostałam zwolnienie z kodem ciążowym, a przecież nawet pęcherzyka nie było w macicy. W tej szczęśliwej ciąży lekarz proponował zwolnienie już na pierwszej wizycie a wtedy był "tylko" pęcherzyk w macicy, serduszko było dopiero na kolejnej wizycie.

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik jedyne co Ci mogę doradzić to albo Alles w Arkadach albo brać 75G z esotiqa i olać, że obwód będzie trochę luźny (bo miska będzie ta sama co 70h), chociaż tę opcję niezbyt polecam. Albo ewentualnie na Jagiełły jeszcze jest fajny sklep, tylko tam to już drożej.
    O, i jeszcze w La Vantilu w factory może coś być, ale raczej ze zwykłych, nie do karmienia i tutaj byś musiała już sama kombinować z przeróbką na tzw. "karmnik".

olik321 lubi tę wiadomość

• Madzik34 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna kiedy robisz bete???czy ja dobrze kojarze ze jakos na dniach??

Madzik
    l22nroeqnx13mwm3.png
    Mama 3 corek:)
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka znalazła jeszcze sklep niedaleko domu i mają nawet 65i. Dziękuję za linka!

P.S na darmo nie pojechałam. Kupikam 2 kiecki w orsay nadające się do karmienia z polecenia summer

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2018, 17:47

reset, lamka, Rucola, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już się wkręciłam -czekam na tą betę jak na swoją :p na razie wskoczyło tsh: 1,5 więc super.

Aga9090, pilik, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik34 wrote:
    Aksamitna kiedy robisz bete???czy ja dobrze kojarze ze jakos na dniach??
    Dziś zrobiła, czekamy na wynik :)

pilik, Madzik34, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• pilik Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia co by nie było to Twoja siostra, z którą z tego co pisałaś kiedyś byłaś blisko ;)
    Rucola ja codziennie się zastanawiam czy i co odstawić żeby pomoc małej... póki co widzę że na 90% ma alergie na pomidory i na ten moment tylko ich unikam. Ale myśli różne...
    Z myślą o Tobie cyknełam dzisiaj mojej chłopczycy (tak wyglada tu ;)) zdjęcie w zestawie, który dostała, myśląc że to lew! Dopiero na zdjęciu mnie olśniło, że to tygrys, haha. Poziom mojego myślenia na minusie ostatnio ;)...
    [url
    Lamka pytanie z Twojej działki - myślisz że tylko dzięki wprowadzeniu do diety mięsa w pół roku mógł poziom wit B12 skoczyć z 200 na 500? Mam takie jakieś wyniki krwi pomieszane jakby to nie moje wyniki były.
    Karma kciuki za wizyty!
    Przykro bardzo dziewczyny, że nie macie wsparcia :( niestety znam problem, rodzina mieszka niby nie jakiś daleko,
    50km od nas, ale jednak rzadko się widzimy, moje rodzeństwo widziało Ninke raz, rodzice moi ostatnio byli trzy tygodnie temu. U teściów częściej bywamy, ale na pomoc nie mam co liczyć bo teściowa mówi „popilnowalabum no ale jak jak ona płacze” no i to by było na tyle pomocy ;)
    Dzisiaj było tyle krzyku, że aż sąsiadka mi wyszła na chwilkę ją zabrać (kilka minut dosłownie, ale kobieta ma 80 lat)
    Aa i piękne macie brzuszki dziewczyny!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2018, 09:48

Achia, summer86, Lusesita, JustynaG, lamka, Patrycja20, KateKum, Karma88, Aga9090, Yoselyn82, olik321, Rucola, Lunaris, Flowwer, Emiilka, Nadzieja22, malka, Lena21 lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze do Olik - znajoma przerabiała stanik na taki do karmienia, często jest taka opcja, warto spytac

olik321 lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik - piekności!!! <3
    i powiem Ci że sąsiadkę masz w takim razie niesamowitą :)

• summer86 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, Ninka jest czaderska dziewczynka :) zawsze mnie jej minka rozbraja. Fajnie, że masz taką dobrą sąsiadkę :) Nas ostatnio sąsiadka z dołu zapytała czy mała już chodzi :D chwila minęła zanim cokolwiek odpowiedziałam, bo byłam zaskoczona.

3i49mg7yu2aqel15.png
‹‹ 1858 1859 1860 1861 1862 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ