Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Nadrobiłam popołudnie!
Achia gratulacje ciociuz Franiem 2 dni po spodziewanej @ miałam wynik 3000 (lekarz bliźniaki obstawiał). Także jak najbardziej możliwa taka beta. Patrz jak to się ułoży- Ty urodzisz a siostra na starcie
Pilik słodki tygrysek
U mnie intensywny dzień- kupiłam expres do kawy w Lidlu i 2 kurtki na ciążę w lumpku za całe 24zł i NIC DLA DZIECI! Jestem z siebie dumna
Jutro mam zamiar iść upuścić krew żeby sprawdzić żelazo morfo i te próby wątrobowe. Może też nie zapomnę nasikać do kubeczka
Stan mojego umysłu osiągnął chyba zenit. Zaparkowałam samochód w centrum miasta. Poszłam z synem na 2h do parku. Wracam- nie mam kluczyków. Perspektywa latania po parku i szukania zguby przyprawiła mnie o dreszcze. Gotowa byłam jechać autobusem do domu po drugi komplet ale coś mnie tknęło żeby sprawdzić czy w ogóle zamknęłam te drzwi... otwieram a tam kluczyk i stacyjce.... o dziwo nikt z darmowej taksówki nie skorzystał i bagażnika mi nie obrobił... nie mam już do siebie siły...Rucola, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWłaśnie natknęłam się na reklamę elektrycznego aspiratora do noska. Taka alternatywa dla katarku. Czy któraś z Was ma może taki sprzęcik? Wydaje się być plusem że odkurzacz nie jest potrzebny no i można zabrac na wyjazd bo małe to jest i poręczne...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2018, 21:50
Rucola lubi tę wiadomość
-
Nie pomyślałam o lotku ale czuję się spełniona -wydałam dużo kasy na expres
-
Lunaris to zaszalałas! Może faktycznie lotto wyślij.
Pilik Minka cudowna.
Dziewczyny karmiące zmienił Wam się jeszxze rozmiar piersi w późniejszym czasie? Czy juz ponad 4 tyg po porodzie moge spokojnie bieliznę kupować? Myślę ile tych stanikow kupić :pWiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2018, 21:59
-
Olik, mi się po 2 miesiacach ustabilizował i jest mniejszy niż w pierwszych tygodniach. Jedynie gdy mam dluższą przerwę w karmieniu to mocniej nabiera. A i ja się nie polubiłam ze stanikami do karmienia, noszę moje zwykłe i chyba kupie nowe i przerobie je na takie do karmienia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2018, 22:04
olik321 lubi tę wiadomość
-
Olik ja tak samo jak Summer, mam juź mniejsze niż na początku, kupiłabym na Twoim miejscu jeden i może jeden z np. Medeli (do spania) i poczekała, tak po 6-8 tygodniach zaczyna się stabilizować a po 12 już raczej laktacja ustabilizowana i wtedy warto
Kupować na dłużej
Achia myśle o takim aspiratorze, miałam kupować, ale się naczytałam że lepiej nie używać ani aspiratora ani latarki i sama nie wiempewnie przy pierwszym katarku zamówię aspirator...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2018, 22:26
olik321, Rucola lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Czy możecie polecić jakieś fajne książki o ciąży/niemowlaku lub jakieś dla taty?
-
Nadzieja miałam „Bobas. Instrukcja obsługi”. Fajna, lekka i z humorem
Laski, jutro idę na tatuaż z mamą, trzymajcie kciuki
* nie śpię bo mi dziecko zachorowało i w dodatku dostało na noc sraczki.olik321, Karma88, Nadzieja22, Kaczorka, pilik, lamka, Emiilka, KateHawke lubią tę wiadomość
-
Melevis, zdrowka dla Lenki! Czekamy na foro tatuażu
U nas spanie 3 noc z rzędu fatalnie, a już tak fajnie było -
Melevis - współczuję.. I zdrówka młodej życzę
U nas już jest poprawaAla w nocy się nie smarkała a mnie z rana nie bolą oczodoły i głowa nie pęka
Aspiratora niby nie polecają, bo częste odciąganie nakręca katar.
My używamy teraz na wieczór, żeby udrożnić nosek i zapodać krople.
Ale też katar przy siedzącym/chodzącym dziecku jest mniej męczący, bo w pozycji pionowej lepiej spływa. A i takie dziecko potrafi już oddychać przez usta.
Olik - ja po ustabilizowaniu laktacji zaczęłam mieścić się w swoje biustonosze sprzed ciąży. Więc u mnie rozmiar tylko na początku był trochę większy.
Różnica tylko taka, że na jędrności piersi straciły.. -
Melevis zdrówka dla Lenki, a Tobie udanego wypadu i super tatuaży
!
Bajka, jeśli się nie kupę pisałaś coś ostatnio o śluzie płodnym? Jak tak to może owulacja? Mnie wtedy często bolały mocno jajniki.
Summer u nas noc dzisiaj lepsza niż ostatnie, a ja zamiast się cieszyć już się boje jaki będzie dzień..
Olik u mnie tak jak u Kaczorki! Rozmiar tylko trochę większy jak przed ciążą tylko flaki już bardziej. Ale mi tez w ciąży urosły dwie miski, a teraz jedna w dół
Kaczorka super że się lepiej czujecieWiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2018, 07:42
Kaczorka, summer86 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Jak nie urok to sraczka.... Melevis i nie żebym do was dziś piła
U mnie noc też ciekawa, pierworodny coś spać nie mógł i zdążył w nocy się na mnie ze 3 razy obrazić (np, że soczek ma w bidonie, a nie w szklancealbo że przegrałem mu pościel z takiej w misie na inną w samoloty! )
-
Achia wrote:Właśnie natknęłam się na reklamę elektrycznego aspiratora do noska. Taka alternatywa dla katarku. Czy któraś z Was ma może taki sprzęcik? Wydaje się być plusem że odkurzacz nie jest potrzebny no i można zabrac na wyjazd bo małe to jest i poręczne...
lamka lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021