X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam popołudnie!

Achia gratulacje ciociu :) z Franiem 2 dni po spodziewanej @ miałam wynik 3000 (lekarz bliźniaki obstawiał). Także jak najbardziej możliwa taka beta. Patrz jak to się ułoży- Ty urodzisz a siostra na starcie :)

Pilik słodki tygrysek <3

U mnie intensywny dzień- kupiłam expres do kawy w Lidlu i 2 kurtki na ciążę w lumpku za całe 24zł i NIC DLA DZIECI! Jestem z siebie dumna :D

Jutro mam zamiar iść upuścić krew żeby sprawdzić żelazo morfo i te próby wątrobowe. Może też nie zapomnę nasikać do kubeczka :P

Stan mojego umysłu osiągnął chyba zenit. Zaparkowałam samochód w centrum miasta. Poszłam z synem na 2h do parku. Wracam- nie mam kluczyków. Perspektywa latania po parku i szukania zguby przyprawiła mnie o dreszcze. Gotowa byłam jechać autobusem do domu po drugi komplet ale coś mnie tknęło żeby sprawdzić czy w ogóle zamknęłam te drzwi... otwieram a tam kluczyk i stacyjce.... o dziwo nikt z darmowej taksówki nie skorzystał i bagażnika mi nie obrobił... nie mam już do siebie siły...

Rucola, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris- no to powiem Ci, że miałaś mega szczęście;) może warto byłoby dziś kupić lotto?:p

pilik, summer86, Lunaris lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie natknęłam się na reklamę elektrycznego aspiratora do noska. Taka alternatywa dla katarku. Czy któraś z Was ma może taki sprzęcik? Wydaje się być plusem że odkurzacz nie jest potrzebny no i można zabrac na wyjazd bo małe to jest i poręczne...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2018, 21:50

Rucola lubi tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pomyślałam o lotku ale czuję się spełniona -wydałam dużo kasy na expres :P

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris to zaszalałas! Może faktycznie lotto wyślij.

Pilik Minka cudowna.

Dziewczyny karmiące zmienił Wam się jeszxze rozmiar piersi w późniejszym czasie? Czy juz ponad 4 tyg po porodzie moge spokojnie bieliznę kupować? Myślę ile tych stanikow kupić :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2018, 21:59

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik, mi się po 2 miesiacach ustabilizował i jest mniejszy niż w pierwszych tygodniach. Jedynie gdy mam dluższą przerwę w karmieniu to mocniej nabiera. A i ja się nie polubiłam ze stanikami do karmienia, noszę moje zwykłe i chyba kupie nowe i przerobie je na takie do karmienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2018, 22:04

olik321 lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • pilik Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik ja tak samo jak Summer, mam juź mniejsze niż na początku, kupiłabym na Twoim miejscu jeden i może jeden z np. Medeli (do spania) i poczekała, tak po 6-8 tygodniach zaczyna się stabilizować a po 12 już raczej laktacja ustabilizowana i wtedy warto
    Kupować na dłużej

Achia myśle o takim aspiratorze, miałam kupować, ale się naczytałam że lepiej nie używać ani aspiratora ani latarki i sama nie wiem ;) pewnie przy pierwszym katarku zamówię aspirator... ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2018, 22:26

olik321, Rucola lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia ja przy Starszaku uzywalam fridy, teraz kupilam taki elektryczny ale nie jestem z niego zadowolona, lepiej sama wyczyszcze nosek niz nim.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2018, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja planuje kupić sopelek - bo i jest do odkurzacza i do "ustnego" wyciągania- i chyba w takim razie przy tym zostanę

• olik321 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a znaczna jest różnica w rozmiarze?

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy katarek i używamy codziennie :)

Dziewczyny czy też po porodzie miałyscie silne bóle jajnika? Mega boli wręcz ciągnie... Mam nadzieję że to faktycznie jajnik...

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy możecie polecić jakieś fajne książki o ciąży/niemowlaku lub jakieś dla taty? :)

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 02:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja miałam „Bobas. Instrukcja obsługi”. Fajna, lekka i z humorem :)

Laski, jutro idę na tatuaż z mamą, trzymajcie kciuki :D

* nie śpię bo mi dziecko zachorowało i w dodatku dostało na noc sraczki.

olik321, Karma88, Nadzieja22, Kaczorka, pilik, lamka, Emiilka, KateHawke lubią tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 03:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis polubiłam za tatuaż.

Chora lenka? Dużo sił dla małej i Ciebie

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 05:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis, zdrowka dla Lenki! Czekamy na foro tatuażu :)

U nas spanie 3 noc z rzędu fatalnie, a już tak fajnie było :(

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 05:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis zazdroszczę tatuażu :)

Summer łączę się w bólu z tobą bo u mnie dziś co godz pobudka... Padam na twarz

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis - współczuję.. I zdrówka młodej życzę <3
    U nas już jest poprawa :) Ala w nocy się nie smarkała a mnie z rana nie bolą oczodoły i głowa nie pęka :D

Aspiratora niby nie polecają, bo częste odciąganie nakręca katar.
    My używamy teraz na wieczór, żeby udrożnić nosek i zapodać krople.

Ale też katar przy siedzącym/chodzącym dziecku jest mniej męczący, bo w pozycji pionowej lepiej spływa. A i takie dziecko potrafi już oddychać przez usta.

Olik - ja po ustabilizowaniu laktacji zaczęłam mieścić się w swoje biustonosze sprzed ciąży. Więc u mnie rozmiar tylko na początku był trochę większy.
    Różnica tylko taka, że na jędrności piersi straciły..

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis zdrówka dla Lenki, a Tobie udanego wypadu i super tatuaży :)!
    Bajka, jeśli się nie kupę pisałaś coś ostatnio o śluzie płodnym? Jak tak to może owulacja? Mnie wtedy często bolały mocno jajniki.
    Summer u nas noc dzisiaj lepsza niż ostatnie, a ja zamiast się cieszyć już się boje jaki będzie dzień..
    Olik u mnie tak jak u Kaczorki! Rozmiar tylko trochę większy jak przed ciążą tylko flaki już bardziej. Ale mi tez w ciąży urosły dwie miski, a teraz jedna w dół
    Kaczorka super że się lepiej czujecie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2018, 07:42

Kaczorka, summer86 lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Jak nie urok to sraczka.... Melevis i nie żebym do was dziś piła ;)
    U mnie noc też ciekawa, pierworodny coś spać nie mógł i zdążył w nocy się na mnie ze 3 razy obrazić (np, że soczek ma w bidonie, a nie w szklance :) albo że przegrałem mu pościel z takiej w misie na inną w samoloty! )

• Rucola Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Właśnie natknęłam się na reklamę elektrycznego aspiratora do noska. Taka alternatywa dla katarku. Czy któraś z Was ma może taki sprzęcik? Wydaje się być plusem że odkurzacz nie jest potrzebny no i można zabrac na wyjazd bo małe to jest i poręczne...
    Ja mam!!! Kupiłam na Ali ale jeszcze nie potrzebowałam używać ;)

lamka lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
‹‹ 1860 1861 1862 1863 1864 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ