Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWitam się z rana przy kawie
Luna jak się czujesz bóle minęły czy nadal są?
Melevis gratulacje dla Lenki
Olik z cyckami różnie miałam.. Przed pierwszą ciążą miałam rozmiar B75, po ciąży 75D, po drugiej ciazy 75C, a po trzeciej znów 75B. Myślę, że pozostaje kupować staniki na bieżąco
Lunaris ja się z badaniami muszę wyrobić do 26, jeszcze kubeczka nie kupiłam, a mam zrobić posiew moczu, może zdążę
Bajka wiem, że Ci ciężko ale zobaczysz będzie coraz lepiej, wiem coś o budzeniu się malucha co godzinę czy dwie, zobaczysz to się unormuje, dasz radęWiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2018, 09:27
Bajkaaa, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Ja nie wiem czy to się kwalifikuje pod wizytę, ale robimy we Wrocławiu wizytacje cukierni z Olik, Jeżowa i Lamka.
Będziemy się pasły ciastem, dobrą kawą a na deser Marcelem!summer86, Jeżowa, Bajkaaa, pilik, Emiilka, lamka, Karma88, Siwulec, Rucola, Lusesita, KateHawke, Nadzieja22, Sarna84, Phnappy, Lena21, olik321 lubią tę wiadomość
-
Cześć! Bardzo przepraszam że tak się nie odzywam, ale mam w sobotę egzamin i staram się trochę sprężyć na ostatnią chwilę i uczyć. Stąd moja nieobecność na forum. Po sobocie obiecuję poprawę
choć planowaliśmy jeszcze wyjechać na wakacje na tydzień lub dwa więc pewnie znowu na jakiś czas zniknę...
U mnie strasznie dużo zamieszania, pracę kończę 5.10 a umowę mam do końca października i muszę ładnie to wszystko zgrać żeby przejść na L4. A przez te wakacje będę musiała chyba wziąć przed zwolnieniem kilka dni urlopu. Do tego rozliczenie się z Izbą z całego roku stażu, dopilnowanie wszystkich papierów oraz dodatkowo składanie wniosku o specjalizację. Ech wczoraj przez to wszystko spać nie mogłam bo mnie w nocy natłok myśli wybudził.
A teraz jestem po pierwszym pobraniu krwi na glukozę, z palca miałam 82 więc jak na razie jest nieźle
Pozdrawiam wszystkie i przepraszam że się nie odniosę do was ale niestety wypadłam z wątku i nie wiem co kto pisałJeżowa, JustynaG, Nadzieja22, Rucola, KateHawke, Emiilka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKochane czytam regularnie nie mam sil pisać. Wszystko kręci się wokol córki doslownie. Pierwsze dwa dni były ciężkie ja płakałam, Ania płakała nie wiedziałam czy mam pokarm czy ona się najada była bardzo niespokojna. A chciała wisieć na piersi non stop , smoka wypluwa.
Była u mnie doradczyni i to pomogło , pokarm mam i to sporo, na ten moment wybudzam nawet mała co 3h bo inaczej cycki eksplodują. Nocki zrobiły się spokojne budzi się co te 3-3,5h karmimy się trochę popatrzy na mnie i śpi.
Problem mamy taki że nie śpi w łóżeczku, jak próbuję ja odłożyć to oczy jak 5 zł i się drze. Śpi póki co z nami. Oczywiście wszyscy już mi mówią naokolo że powinnam ja sukcesywnie odkładać bo się przyzwyczai. Ale ja nie mam serca póki co.
Byliśmy wczoraj u fizjo bo miałam wraz nie że ona leci nam na bok ciągle. No ma lekką asymetrię ale to jak każde dziecko tak była ułożona w brzuszku. Pokazała nam kobieta kilka ćwiczeń na to myślę że będzie dobrze
Idę do mojego ssaka małego i wychodzimy na spacerek bo piękna pogoda
Pozdrawiam Was :*Jeżowa, Aga9090, Rucola, Emiilka, Lunaris, Nadzieja22, Siwulec, KateHawke, Lena21, malka lubią tę wiadomość
-
Dziękujemy!
Ale Wam fajnie z tym spotkaniem, zazdroszczę strasznie!
veritaserum priv
Jeżowa już za chwileczkę będziesz tulić Agatkę, ten moment pierwszego spotkania mogłabym przezywać w kółkoJeżowa lubi tę wiadomość
-
Veritaserum cieszę się, że wciąż nas czytasz, to zrozumiałe, że teraz Twoje centrum wszechświata jest dla Ciebie najważniejsze! Super, że tak dobrze idzie Wam z karmieniem
co do spania z Wami, to może w jakąś przystawkę zainwestować, żeby wciąż była bliziutko, ale jednak na "swoim" terenie? Nie chcę Ci udzielać rad typu "odkładaj ją regularnie", bo a) sama nic nie wiem o macierzyństwie, b) to normalne, że nie będziesz stać i patrzeć, jak Ci dziecko płucka wydziera w łóżeczku, c) wykończyłybyście się obie. Rób to, co Ci podpowiada serce. Udanego spaceru
Sanka powodzenia na egzaminie!!! no i oczywiście dzisiaj na glukozie, to też taki trochę egzamino wybudzaniu w nocy przez natłok myśli nie musisz mi opowiadać, doskonale wiem, jakie to męczące... a w nocy jeszcze wszystko wydaje się bardziej na nie, bez sensu, skomplikowane i nierozwiązywalne. Oby wszystko się udało pomyślnie z Twoim L4 rozwiązać
veritaserum, Sanka lubią tę wiadomość
-
Veritaserum z nami synek spał kilka dobrych miesięcy na początku i jakoś nauczyliśmy go spać w łóżeczku później. Ania jest bardzo malutka jeszcze, może potrzebuje bliskości. Wszystko jest do ogarnięcia z czasem, wymaga tylko samozaparcia.
Świetnie, że kp idzie sprawnie.veritaserum lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Melevis wierzyć się nie chce że to już! Dopiero co się urodziła... od razu dzieci się większe robią jak stają mam wrażenie...
Dziewczyny super spotkania! Zazdroszczę ploteczek i ciacha!
Veritaserum nie słuchaj co kto mowi, Wasze łóżko, Wasza sprawa!
Sanka powodzenia na egzaminie! A na jaką specjalizacje się wybierasz?
Lenka zaciskam kciuki za Wasze wyniki! Wiem co czujesz, u nas też nie idealnie, w piątek idziemy na usg przezciemiączkowe, dzisiaj pediatra (znowu się nasłucham bo przyrosty nadal kiepskie), za tydzień jedziemy pobrać krew, za dwa tygodnie kontrola w szpitalu i badanie słuchu. Byłyśmy w poradni psychologiczno-pedagogicznej po opinie o potrzebie wczesnego wspomagania,
Za tydzień będziemy miały, a w październiku zaczynamy rehabilitacje. Plus próbuje się dostać na zajęcia si z projektu rządowego - za życiem „wczesne wspomaganie”, możesz poszukać pewnie u Was też gdzieś organizują zajęcia z projektu, a tam pierwszeństwo mają takie maluchy! -
A mnie wkurzają te teksty że się dziecko przyzwyczai. Najlepiej to rodźmy te dzieci po 32 tyg jak tylko są zdolne do samodzielnego zycia, żeby się broń boziu nie przyzwyczaiły do matki. Grrr!
Ja mam wrażenie, że dla takiego maluszka wszystko jest obce, nowe, straszne - oprócz mamy. I dopóki trochę się do tego nowego świata nie przyzwyczai, to trzeba mu dać tyle siebie, ile potrzebuje.
Lunaris, Jeżowa, veritaserum, pilik, Bajkaaa, Nadzieja22, Karma88, agulineczka, Rucola, Lusesita, KateHawke, summer86, malka, Emiilka lubią tę wiadomość
-
Sanka a właśnie o Tobie wczoraj myślałam
telepatycznie wyczułaś!
Dobrego przyswajania glukozy i powodzenia na egzaminie.
Veritaserum nie słuchaj "dobrych rad" tylko rób tak żeby Wam było dobrze. Pierwsze tygodnie są trudne i męczące fizycznie- ważne żebyś była jak najbardziej wypoczęta a dziecko jak ma spać w łóżeczku to będzie spało. Masz jeszcze czas. To Wasz 10 miesiącbliskość wskazana.
Też zastanawiam się co z AMAL mam nadzieję że wszystko u nich dobrze
Luna jak Ty się dziś czujesz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2018, 10:10
veritaserum lubi tę wiadomość
-
Rucola ale co jednak?
pilik to zdecydowanie za szybko idzie! Te dorastanie... właśnie przeglądam zdjęcia i natknęłam się na pierwszą fotkę Leny (którą nawet tutaj wstawiałam) i nie mogę uwierzyć, że przez 8 miesięcy tyle się zmieniło -
Dzięki! Jeszcze jedno pobranie i śniadanie
Pilik zdecydowałam się na psychiatrię dzieci i młodzieżywyniki rekrutacji będę miała w listopadzie i teoretycznie mogłabym zacząć pracę od grudnia (pierwszego dnia przynosząc zwolnienie) ale boję się że w 35tc nie dopuści mnie do pracy lekarz medycyny pracy i zostanę na bezrobociu więc pójdę na zwolnienie tu gdzie teraz pracuję
pilik lubi tę wiadomość
-
hej dziewczyny, witam się z Wami z wtuloną Anią. Ciasto w lodówce - brakuje rąk by sobie nałożyć.
Sanka , trzymam kciuki za egzamin.
Veritaserum , nie słuchaj "dobrych rad" tylko siebie. Sama wiesz, ci jest dla Was najlepsze.
dziadkowie mówią "nie noś bo przyzwyczaisz" ale sami noszą, bujają - mimo tego, że w tym momencie dziecko spokojnie leżało w łóżeczku. ale przecież dziatki są od rozpieszczania, oni mogą nosić całymi dniami (żeby nie płakało) ale Ty wychowuj.
Melevis to jeszcze moment i będzie dreptać
Jeżowa , muszę Ci przyznać, że poród u Ciebie powinien przejść lajtowo. Żadna z nas nie rozpakowywała się 2 razy w ciąży,Trzecie rozpakowywanie będzie najpiękniejszebo wtedy będziesz tulić Agatkę.
veritaserum, Jeżowa lubią tę wiadomość
-
Veritaserum fajnie, że się pokazałaś. Jestem teoretykiem jak na razie w kwestii spania dzieci.
Ale na zdrowy rozum słuchaj siebie i dziecka. Poczujecie, że to ten czas na odkładanie to odkładacie. Na razie niech Ania nauczy się, żyć w tym świecie pełnym przeróżnych bodźców.
Rano wyskoczyłam do ciucha i mam kilka łupów. Wczoraj teściowa dzwoniła, że jest w sklepie z ciuszkami i pyta co wziąc dla małej. No i fajnie fajnie, postarała się, bo mamy pierwszy kombinezonik na wyjście ze szpitala i spacery, skarpeteczki, półśpiochy i kaftaniki.
Poproszę dziś o kciuki o 16:40, bo podgląd Emi robimy.
agulineczka, Bajkaaa, Aga9090, Kaczorka, veritaserum, JustynaG, KateHawke, Lunaris, pilik, Nadzieja22, Jeżowa, Emiilka lubią tę wiadomość
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
StaraczkaNika wrote:A mnie wkurzają te teksty że się dziecko przyzwyczai. Najlepiej to rodźmy te dzieci po 32 tyg jak tylko są zdolne do samodzielnego zycia, żeby się broń boziu nie przyzwyczaiły do matki. Grrr!
Ja mam wrażenie, że dla takiego maluszka wszystko jest obce, nowe, straszne - oprócz mamy. I dopóki trochę się do tego nowego świata nie przyzwyczai, to trzeba mu dać tyle siebie, ile potrzebuje.
Święta prawdaBajkaaa lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Witam po ciężkiej nocy.
Mała dalej ma gluty. Dalej podejrzewam alergie bo buzia wysypana, a teraz jeszcze nogi i ręce.
W nocy ciągle chciała na ręce i spala na mnie.
Czoło i luki brwiowe ma wysypane i swedza ja strasznie.
Fenistil już chyba nie daje rady.
Nasza lekarka na urlopie. Ech...dół jak cholera. -
Drogie Wrocławianki - zazdroszczę spotkania! I życzę dobrej zabawy i ciast, które pójdą w cycki, a nie w biodra (dobra, [/b]Olikowi[/b] może niech idzie w tyłek, skoro narzeka, że ma za płaski;)). Łączę się z Wami duchowo i sobie też zakupiłam ciacho w cukierni pod sądem
Fozzie Bear, olik321 lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Witam sie i ja po ciezkiej nocce, Starszak przeziebiony i pol nocy wolał zeby nosek dmuchac a Leos goraczka, ledwo zbije to na nowo rosnie, chyba jakas trzydniowka. Ostatnie dni ciepla a ja z dziecmi w domu. Już sil brakuje, jeden na rekach, drugi marudny i sam sie nie chce bawic
-
Kawka z nowego expresu- mam nadzieję że pijalna
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/12bf41bbdaed.jpgLusesita, Nadzieja22, Kaczorka, JustynaG, KateHawke, Jeżowa, Lena21, Emiilka lubią tę wiadomość