X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana przy kawie :)

Luna jak się czujesz bóle minęły czy nadal są?

Melevis gratulacje dla Lenki :)

Olik z cyckami różnie miałam.. Przed pierwszą ciążą miałam rozmiar B75, po ciąży 75D, po drugiej ciazy 75C, a po trzeciej znów 75B. Myślę, że pozostaje kupować staniki na bieżąco

Lunaris ja się z badaniami muszę wyrobić do 26, jeszcze kubeczka nie kupiłam, a mam zrobić posiew moczu, może zdążę :P

Bajka wiem, że Ci ciężko ale zobaczysz będzie coraz lepiej, wiem coś o budzeniu się malucha co godzinę czy dwie, zobaczysz to się unormuje, dasz radę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2018, 09:27

Bajkaaa, Lunaris lubią tę wiadomość

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem czy to się kwalifikuje pod wizytę, ale robimy we Wrocławiu wizytacje cukierni z Olik, Jeżowa i Lamka.
    Będziemy się pasły ciastem, dobrą kawą a na deser Marcelem!

summer86, Jeżowa, Bajkaaa, pilik, Emiilka, lamka, Karma88, Siwulec, Rucola, Lusesita, KateHawke, Nadzieja22, Sarna84, Phnappy, Lena21, olik321 lubią tę wiadomość

• Sanka Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Bardzo przepraszam że tak się nie odzywam, ale mam w sobotę egzamin i staram się trochę sprężyć na ostatnią chwilę i uczyć. Stąd moja nieobecność na forum. Po sobocie obiecuję poprawę :) choć planowaliśmy jeszcze wyjechać na wakacje na tydzień lub dwa więc pewnie znowu na jakiś czas zniknę...

U mnie strasznie dużo zamieszania, pracę kończę 5.10 a umowę mam do końca października i muszę ładnie to wszystko zgrać żeby przejść na L4. A przez te wakacje będę musiała chyba wziąć przed zwolnieniem kilka dni urlopu. Do tego rozliczenie się z Izbą z całego roku stażu, dopilnowanie wszystkich papierów oraz dodatkowo składanie wniosku o specjalizację. Ech wczoraj przez to wszystko spać nie mogłam bo mnie w nocy natłok myśli wybudził.

A teraz jestem po pierwszym pobraniu krwi na glukozę, z palca miałam 82 więc jak na razie jest nieźle :)

Pozdrawiam wszystkie i przepraszam że się nie odniosę do was ale niestety wypadłam z wątku i nie wiem co kto pisał :)

Jeżowa, JustynaG, Nadzieja22, Rucola, KateHawke, Emiilka lubią tę wiadomość

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane czytam regularnie nie mam sil pisać. Wszystko kręci się wokol córki doslownie. Pierwsze dwa dni były ciężkie ja płakałam, Ania płakała nie wiedziałam czy mam pokarm czy ona się najada była bardzo niespokojna. A chciała wisieć na piersi non stop , smoka wypluwa.
    Była u mnie doradczyni i to pomogło , pokarm mam i to sporo, na ten moment wybudzam nawet mała co 3h bo inaczej cycki eksplodują. Nocki zrobiły się spokojne budzi się co te 3-3,5h karmimy się trochę popatrzy na mnie i śpi.
    Problem mamy taki że nie śpi w łóżeczku, jak próbuję ja odłożyć to oczy jak 5 zł i się drze. Śpi póki co z nami. Oczywiście wszyscy już mi mówią naokolo że powinnam ja sukcesywnie odkładać bo się przyzwyczai. Ale ja nie mam serca póki co.

Byliśmy wczoraj u fizjo bo miałam wraz nie że ona leci nam na bok ciągle. No ma lekką asymetrię ale to jak każde dziecko tak była ułożona w brzuszku. Pokazała nam kobieta kilka ćwiczeń na to myślę że będzie dobrze :)

Idę do mojego ssaka małego i wychodzimy na spacerek bo piękna pogoda :)

Pozdrawiam Was :*

Jeżowa, Aga9090, Rucola, Emiilka, Lunaris, Nadzieja22, Siwulec, KateHawke, Lena21, malka lubią tę wiadomość

• Melevis Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy! <3

Ale Wam fajnie z tym spotkaniem, zazdroszczę strasznie!

veritaserum priv ;)

Jeżowa już za chwileczkę będziesz tulić Agatkę, ten moment pierwszego spotkania mogłabym przezywać w kółko :)

Jeżowa lubi tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum cieszę się, że wciąż nas czytasz, to zrozumiałe, że teraz Twoje centrum wszechświata jest dla Ciebie najważniejsze! Super, że tak dobrze idzie Wam z karmieniem :) co do spania z Wami, to może w jakąś przystawkę zainwestować, żeby wciąż była bliziutko, ale jednak na "swoim" terenie? Nie chcę Ci udzielać rad typu "odkładaj ją regularnie", bo a) sama nic nie wiem o macierzyństwie, b) to normalne, że nie będziesz stać i patrzeć, jak Ci dziecko płucka wydziera w łóżeczku, c) wykończyłybyście się obie. Rób to, co Ci podpowiada serce. Udanego spaceru :)

Sanka powodzenia na egzaminie!!! no i oczywiście dzisiaj na glukozie, to też taki trochę egzamin :D o wybudzaniu w nocy przez natłok myśli nie musisz mi opowiadać, doskonale wiem, jakie to męczące... a w nocy jeszcze wszystko wydaje się bardziej na nie, bez sensu, skomplikowane i nierozwiązywalne. Oby wszystko się udało pomyślnie z Twoim L4 rozwiązać :)

veritaserum, Sanka lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum z nami synek spał kilka dobrych miesięcy na początku i jakoś nauczyliśmy go spać w łóżeczku później. Ania jest bardzo malutka jeszcze, może potrzebuje bliskości. Wszystko jest do ogarnięcia z czasem, wymaga tylko samozaparcia.
    Świetnie, że kp idzie sprawnie.

veritaserum lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Melevis czyli jednak ;)
    Lenka poprosimy i zdjęcie Frania!!!

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • pilik Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis wierzyć się nie chce że to już! Dopiero co się urodziła... od razu dzieci się większe robią jak stają mam wrażenie...
    Dziewczyny super spotkania! Zazdroszczę ploteczek i ciacha!
    Veritaserum nie słuchaj co kto mowi, Wasze łóżko, Wasza sprawa!
    Sanka powodzenia na egzaminie! A na jaką specjalizacje się wybierasz?
    Lenka zaciskam kciuki za Wasze wyniki! Wiem co czujesz, u nas też nie idealnie, w piątek idziemy na usg przezciemiączkowe, dzisiaj pediatra (znowu się nasłucham bo przyrosty nadal kiepskie :(), za tydzień jedziemy pobrać krew, za dwa tygodnie kontrola w szpitalu i badanie słuchu. Byłyśmy w poradni psychologiczno-pedagogicznej po opinie o potrzebie wczesnego wspomagania,
    Za tydzień będziemy miały, a w październiku zaczynamy rehabilitacje. Plus próbuje się dostać na zajęcia si z projektu rządowego - za życiem „wczesne wspomaganie”, możesz poszukać pewnie u Was też gdzieś organizują zajęcia z projektu, a tam pierwszeństwo mają takie maluchy!

ds022el.png

u4uGp2.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie wkurzają te teksty że się dziecko przyzwyczai. Najlepiej to rodźmy te dzieci po 32 tyg jak tylko są zdolne do samodzielnego zycia, żeby się broń boziu nie przyzwyczaiły do matki. Grrr!

Ja mam wrażenie, że dla takiego maluszka wszystko jest obce, nowe, straszne - oprócz mamy. I dopóki trochę się do tego nowego świata nie przyzwyczai, to trzeba mu dać tyle siebie, ile potrzebuje.

Lunaris, Jeżowa, veritaserum, pilik, Bajkaaa, Nadzieja22, Karma88, agulineczka, Rucola, Lusesita, KateHawke, summer86, malka, Emiilka lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka a właśnie o Tobie wczoraj myślałam :) telepatycznie wyczułaś!
    Dobrego przyswajania glukozy i powodzenia na egzaminie.

Veritaserum nie słuchaj "dobrych rad" tylko rób tak żeby Wam było dobrze. Pierwsze tygodnie są trudne i męczące fizycznie- ważne żebyś była jak najbardziej wypoczęta a dziecko jak ma spać w łóżeczku to będzie spało. Masz jeszcze czas. To Wasz 10 miesiąc :) bliskość wskazana.

Też zastanawiam się co z AMAL mam nadzieję że wszystko u nich dobrze :(

Luna jak Ty się dziś czujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2018, 10:10

veritaserum lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola ale co jednak? :)

pilik to zdecydowanie za szybko idzie! Te dorastanie... właśnie przeglądam zdjęcia i natknęłam się na pierwszą fotkę Leny (którą nawet tutaj wstawiałam) i nie mogę uwierzyć, że przez 8 miesięcy tyle się zmieniło :)

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki! Jeszcze jedno pobranie i śniadanie <3
    Pilik zdecydowałam się na psychiatrię dzieci i młodzieży :) wyniki rekrutacji będę miała w listopadzie i teoretycznie mogłabym zacząć pracę od grudnia (pierwszego dnia przynosząc zwolnienie) ale boję się że w 35tc nie dopuści mnie do pracy lekarz medycyny pracy i zostanę na bezrobociu więc pójdę na zwolnienie tu gdzie teraz pracuję :)

pilik lubi tę wiadomość

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, witam się z Wami z wtuloną Anią. Ciasto w lodówce - brakuje rąk by sobie nałożyć. :)

Sanka , trzymam kciuki za egzamin.

Veritaserum , nie słuchaj "dobrych rad" tylko siebie. Sama wiesz, ci jest dla Was najlepsze.
    dziadkowie mówią "nie noś bo przyzwyczaisz" ale sami noszą, bujają - mimo tego, że w tym momencie dziecko spokojnie leżało w łóżeczku. ale przecież dziatki są od rozpieszczania, oni mogą nosić całymi dniami (żeby nie płakało) ale Ty wychowuj.

Melevis to jeszcze moment i będzie dreptać :)
    Jeżowa , muszę Ci przyznać, że poród u Ciebie powinien przejść lajtowo. Żadna z nas nie rozpakowywała się 2 razy w ciąży,Trzecie rozpakowywanie będzie najpiękniejsze <3 bo wtedy będziesz tulić Agatkę.

veritaserum, Jeżowa lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum fajnie, że się pokazałaś. Jestem teoretykiem jak na razie w kwestii spania dzieci. ;) Ale na zdrowy rozum słuchaj siebie i dziecka. Poczujecie, że to ten czas na odkładanie to odkładacie. Na razie niech Ania nauczy się, żyć w tym świecie pełnym przeróżnych bodźców.

Rano wyskoczyłam do ciucha i mam kilka łupów. Wczoraj teściowa dzwoniła, że jest w sklepie z ciuszkami i pyta co wziąc dla małej. No i fajnie fajnie, postarała się, bo mamy pierwszy kombinezonik na wyjście ze szpitala i spacery, skarpeteczki, półśpiochy i kaftaniki. :)
    Poproszę dziś o kciuki o 16:40, bo podgląd Emi robimy. <3

agulineczka, Bajkaaa, Aga9090, Kaczorka, veritaserum, JustynaG, KateHawke, Lunaris, pilik, Nadzieja22, Jeżowa, Emiilka lubią tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    A mnie wkurzają te teksty że się dziecko przyzwyczai. Najlepiej to rodźmy te dzieci po 32 tyg jak tylko są zdolne do samodzielnego zycia, żeby się broń boziu nie przyzwyczaiły do matki. Grrr!

Ja mam wrażenie, że dla takiego maluszka wszystko jest obce, nowe, straszne - oprócz mamy. I dopóki trochę się do tego nowego świata nie przyzwyczai, to trzeba mu dać tyle siebie, ile potrzebuje.

Święta prawda :)

Bajkaaa lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po ciężkiej nocy.
    Mała dalej ma gluty. Dalej podejrzewam alergie bo buzia wysypana, a teraz jeszcze nogi i ręce.
    W nocy ciągle chciała na ręce i spala na mnie.
    Czoło i luki brwiowe ma wysypane i swedza ja strasznie.
    Fenistil już chyba nie daje rady.
    Nasza lekarka na urlopie. Ech...dół jak cholera.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie Wrocławianki - zazdroszczę spotkania! I życzę dobrej zabawy i ciast, które pójdą w cycki, a nie w biodra (dobra, [/b]Olikowi[/b] może niech idzie w tyłek, skoro narzeka, że ma za płaski;)). Łączę się z Wami duchowo i sobie też zakupiłam ciacho w cukierni pod sądem :)

Fozzie Bear, olik321 lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja po ciezkiej nocce, Starszak przeziebiony i pol nocy wolał zeby nosek dmuchac a Leos goraczka, ledwo zbije to na nowo rosnie, chyba jakas trzydniowka. Ostatnie dni ciepla a ja z dziecmi w domu. Już sil brakuje, jeden na rekach, drugi marudny i sam sie nie chce bawic

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawka z nowego expresu- mam nadzieję że pijalna :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/12bf41bbdaed.jpg

Lusesita, Nadzieja22, Kaczorka, JustynaG, KateHawke, Jeżowa, Lena21, Emiilka lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
‹‹ 1862 1863 1864 1865 1866 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ