X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś tak :) tym razem zanurzył się mąż ( cały!) I Bajla :) zadowolona była tak że szok. Ale durna skoczyła z pomostu na piasek aż się przewróciła, ale na szczęście jest cała. Ja weszłam tylko do ud :p
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/723bc7744625.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2018, 13:15

Rucola, Nadzieja22, StaraczkaNika, Kaczorka, KateHawke, Jeżowa, Amal, Luna1993, Lusesita, ibishka, emi2016, Lena21, Bajkaaa, Emiilka, Lunaris lubią tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma, Lunaris - śliczne brzuszki! :) Aż czasem mi tęskno za moim..

Lunaris, ale mi narobiłaś smaka na taką kawkę i ciacho.. a tu trzeba walczyć z pociążowym brzuszkiem i płaskodupiem ;)

Zaczęły mi włosy wypadać.. a tak fajnie było przez prawie rok :)

Lunaris lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • reset Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna dalej w dwupaku... Wymieniałyśmy na facebooku narzekania prawnicze na moją koleżankę z biurka obok, więc wiem, że u niej ok :)

Achia, Rucola, Karma88, Nadzieja22, summer86, JustynaG, KateHawke, Lusesita, emi2016, Lena21, Bajkaaa, Emiilka, Lunaris lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris świetnie wyglądasz!!!
    Lunka to podejrzane, że się nie odzywasz. Nawet informacja od reset nie uspokaja mnie do końca.....
    Ja czekam az mój mały Obesrałek się obudzi :P od 7.30 do 12 spał całe pół godziny a zasypiając w południe zrobił bardzo głośną kupę, która wybudziła Go z pół snu, ale dośc szybko Go uspokoiłam i stwierdziłam, ze jest tak umordowany że mniejszą szkodą będzie Go zostawić w brudnym pampuchu niż wybudzać ze snu, o który tyle się wymordował... i teraz śpi i śmierdzi :p a ja czekam aż się sam biedny wybudzi bo musimy iść odebrać przesyłkę, pieluchy bambusowe i flanelowe :)

Lena21, Lunaris lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa i pytałam czy znacie firmę Camphora. zaryzykowałam i zamówiłam kołderkę bambusoą z motywem szopa pracza... jest obłędnie piekna. Polecam. Koszt 149 zł, przesyłka za free :)

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje drogie, czy Wy naprawdę myślicie, że bym Wam nie napisała, że się rozpakowujemy? No wstyd , że tak we mnie wątpicie :D będzie pierwsze (no w sumie trzecie, zaraz po emku i mamie) które się o tym dowiedzą, obiecuje! :* i bardzo dziękuję za troskę:*
    Mam za sobą kolejną nieprzespana noc, więc włączył mi się tryb zombie, próbuje się uczyć do egzaminu, ale średnio idzie. Mam okropna zgage 24/7, skurcze raz są, raz ich nie ma, więc co Wam będę dalej narzekać ;)
    A dopiero nadrobilam.

Karma wiesz, że od rana o Was myślę:* a że tyłka Ci zazdroszczę to już pisałam ze sto razy!

Melevis moja stalkerko jakie Twoje dziecie już duże, kiedy to minęło? Eciotka jest dumna, że tak pięknie stoimy! <3

Lunaris jesteś mega laska, a wcale bym nie powiedziała, że niedługo godzisz, przecież wyglądasz fenomenalnie!

Achia cieszę się z pięknej bety Twojej siostry, niech teraz okruszek zdrowo rośnie, co Oskar będzie miał rowiesnika w rodzinie :)

Zabijcie mnie, ale więcej nie pamiętam :(

A i żeby nie było, Zuzie trzymam w brzuchu do dnia egzaminu, dzień po myje okna, sprzątam mieszkanie, idę na zakupy, ogólnie robię wszystko żeby się zaczęło, bo osiwieje do terminu. A wtedy będzie już 38 +1

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2018, 13:43

Karma88, Rucola, Patrycja20, Aga9090, KateHawke, Jeżowa, pilik, Nadzieja22, Amal, Lusesita, Phnappy, emi2016, Lunaris, Emiilka lubią tę wiadomość

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna narzekaj ile potrzeba! Fajnie, że się odezwałaś. Mam nadzieję, że egzamin pójdzie gładko. Kiedy piszesz?

Co do tyłka to wiecie jak to jest. w ciuchach da się wiele zamaskować, a na żywo... Chociaż nauczyłam się z nim jakoś żyć. :D

Rucola uwielbiam Twoje posty odnosnie Lwa. :D

Ja za chwilę uciekam podwozie szykować. A po 15 w drogę do dr W.

Rucola lubi tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis kurier do mnie zawitał :) bardzo dziękuję już się nie mogę doczekać aż Anię w niego włożę :p

My wróciliśmy ze spacerku teraz mąż się mała zajmuje a ja gotuje jakiś ekspresowy obiad

Tak się strasznie przejmowałam kilogramami w ciąży przytyłam aż 18 kg. Dziś się ważyłam i zostało mi 6 na plusie. Ale fakt jest taki że jej ciągle w biegu na szybko i moje jelita już się buntują.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Amal, 55 kilo? To Ty ciągle jesteś okruszek a nie słonik. A mąż marnotrawny zorganizował wreszcie fundusz porodowy?

Martwię się o Lunę - pisała coś dzis, a ja przegapiłam?

Tak :) znajomy mu wisiał kase i oddał to co na poród było potrzebne, do porodu ma oddać nastepną jakąś transze, więc szpital już jakby co jest kasa, odłozona w oddzielne miejsce. Więc chociaż tyle.. A słonik, bo zawsze byłam chudzinka "anoreksja", to teraz dodatkowe 13 kilo to się zrobił słonik :) A wydźwięk jest pozytywny, mąz się uśmiecha jak tak do mnie mówi, czasem jesteśmy w mieście, a ja człapie gdzieś z tyłu bo nie nadażam a on nieprzyzwyczajony, że ja tak się toczę, to sie zatrzyma, odwróci , usmiecha: no chodź słoniku, chodź, jeszcze kawałeczek.." W piątek ruszam z 34 tygodniem, czuję coraz większy stresik..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2018, 14:27

pilik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, że zakończyłyśmy zlot czarownic we Wrocławiu ;-) <3

Karma, Lunaris - super wyglądacie :-) o tyłku Karmy już nie wspominam, bo mi przykro jak patrzę dla porównania na swój naleśnik. :-D

Ktoś dzisiaj wizytuje?

summer86, Achia, Lusesita, Rucola, Nadzieja22, Phnappy, Lena21, Emiilka, Lunaris, pilik lubią tę wiadomość

• Sanka Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeee właśnie zarezerwowałam nam wakacje! Lecimy w przyszłą sobotę na Lanzarote :D

Amal, JustynaG, lamka, Aga9090, Patrycja20, Fozzie Bear, KateHawke, Rucola, Nadzieja22, Karma88, emi2016, Lena21, Emiilka, Lunaris, olik321, pilik, Bajkaaa, Yoselyn82 lubią tę wiadomość

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna bardzo mi się spodobały Twoje słowa o rozpakowywaniu się :) masz rację, to trzecie rozpakowywanie będzie najpiękniejsze że wszystkich <3

Karma chyba powinnaś zmienić nick na Kim Kardashian :O :O powodzenia dzisiaj na wizycie!

Spotkanie było cudowne <3 Marcel był taki grzeczniutki, a Olik można z ulicy na wybiegi modowe brać, tak z niej laska! Zresztą Fozzie i lamkę też, jestem pewna, że faceci siedzący w kawiarni z nami żałowali, że laski ewidentnie już zajęte :D a następny zlot na mojej sali poporodowej mam nadzieję!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2018, 14:56

JustynaG, Luna1993, reset, lamka, Aga9090, Patrycja20, Fozzie Bear, Kaczorka, Achia, summer86, KateHawke, Rucola, Nadzieja22, Karma88, Emiilka, KateKum, pilik, Bajkaaa, Lusesita lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma egzamin 29.09 oby jeszcze w dwupaku ;) a ile można marudzić... Całe rano żadnych skurczy, teraz dosyć mocne co 7-10 minut a od pół godziny cisza. Także powoli przestaje zwracać na nie uwagę (o ile można ich nie zauważać kiedy boli)

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa, nie wiem czy zauważyłaś, ale było tam niedaleko nas 2 facetów później doszedł trzeci i nie spuszczali z nas wzroku, aż dziwne to było ;)

Ale potwierdzam, spotkanie udane a co najważniejsze takie naturalne jakbyśmy się znały sto lat!

Karma i Lunaris Wyglądacie cudownie! Aż szkoda będzie tych waszych brzuszków później nie oglądać, jednak wasze pociechy ba pewno nam to zrekompensuja!

lamka, Jeżowa, Lunaris, olik321, pilik, Lusesita lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna- 3mam kciuki za egz w dwupaku ale to co piszesz to tak hmm wygląda podejrzanie ;)

dziewczyny czy jak wchodziłyście w 3 trymestr to wróciły do Was mdłości? wczoraj wieczorem było mi niedobrze, teraz też , jeszcze nie przytulałam się z porcelaną,ale czuje że nie wiem czy długo wytrzymam...w sumie cieżko to nazwać powrotem bo ja może na początku wmiotowałam raz,czy dwa ,ale teraz jest jakby gorzej..

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia - w III trymestrze mam wrażenie, że jak pojawiają się mdłości, to wynikają u mnie z mechanicznego nacisku na żołądek ze strony Agaty. Czasem są tak nagłe i gwałtowane, że sama jestem zaskoczona. Natomiast po pewnym czasie przechodzą, więc przeciwieństwo początków ciąży gdzie 7-8 tygodni mdliło mnie non stop.

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia z tego co kojarzę miałam trochę mdłosci w 25tc, ale nie było to mocno uciążliwe w porównaniu z początkiem ciąży ;)

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola ja właśnie na początku ciąży to w zasadzie o mdłosciach mało co mogę powiedzieć :p
    Najważniejsze żeby z Maluchem Wszystko było Dobrze :) w czwartek Go podglądamy :)

Rucola lubi tę wiadomość

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:

Ktoś dzisiaj wizytuje?

My o 20 <3 :) prosimy o kciuki chcę zobaczyć dwie kluseczki, marzę o 1,5kg :)

Polecam Wam mój sposób na zmęczenie i twardnienie brzucha - wstać około 7, zjeść śniadanie, wrócić do łóżka i spać do 13/14 :D :D :D cudownie się czuję.

Karma88, Nadzieja22, Amal, Aga9090, lamka, Patrycja20, KateHawke, Jeżowa, Kaczorka, Lena21, Achia, Lunaris, Emiilka, Bajkaaa, Lusesita lubią tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia mnie w zeszlym tygodniu nawiedzily mdlosci dwa razy. Bez sciskania wc, wiec tylko powkurzaly i przeszly. ;-)

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
‹‹ 1864 1865 1866 1867 1868 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ