X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna tule Cię mocno, tylko też nie wiem czy życzyć już szybkiego porodu czy aby mała jeszcze posiedziała...

Karma kciuki za wizyte :)

Jeżowa super, że się udało załatwić w tym akademiku :)

Emilka, Kate, Jeżowa, Luna to już 9 Mc :O

Olik słodkości ❤️

Aicha też jestem ciekawa bety twojej siostry :)

Rucola ładnie przybral :)

Więcej nie pamiętam..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2018, 12:10

Emiilka, KateHawke lubią tę wiadomość

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A! Pamiętam ostatnie dywagacje nt fotelików/nosidelek, któraś z was pisała coś o marce avionaut, prawda? Przypomnicie mi? Bo znalazłam z tej firmy fajny 9-36 w stosunkowo dobrej cenie (Recaro 750, avionaut 550), ale kompletnie nie znam marki

Edit. Rucola wywołuje Cię do pierwszych opinii jako mamunie małego użytkownika! Polecasz markę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2018, 12:21

Rucola lubi tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avionaut to na pewno Rucola ma :)

Fozzie Bear, Rucola lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie nie znam sytuacji, a teściowa by nie pomogła? Albo jakaś babcia/ciocia? Strasznie przykre, że możesz liczyć tylko na siebie :( u mnie do piątku jest problem z opieką, bo jutro przylatuje ten cały synek mojego dziadka i małej nie damy wówczas do dziadków. Ale jakby co mama stanie na wysokości zadania i Tosie zabierze do siebie na dobę/dwie (na sam poród).

Wiem, że jest jeszcze czas, ale naprawdę możecie śmiało życzyć mi porodu. W 36+3 rodziłam Tosie (aż sprawdziłam) więc może i tym razem? Nie ma co porównywać, a wiadomo że ciężki ze mnie przypadek :P

Kochane cieszcie sie bez skrupułów że się nie czujecie na 9 miesiąc, ja się cieszę razem z Wami <3 oczywiście cholernie zazdroszczę, ale tak pozytywnie :) przynajmniej jestem Waszym królikiem doświadczalnym, co zwiastuje poród a co nie :D

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz Luna, pewnie jakby mąż ją poprosił to z wielkim bólem dupy by pomogła, ale skoro nie interesują jej własne dzieci za bardzo, to tymbardziej byłabym w stresie zostawiając z nią Stasia - tymbardziej, że widzimy się 3/4 razy w roku, więc zero przywiązania jest, a jednak wiem, że ja jakoś radę dam i wolę mieć spokojną głowę, że chociaż Staś ma dobrą opiekę - w tym przypadku będzie to opieka taty!

Mój tato też na pewno coś przy Stasiu pomoże, ale on +3 latek =głupie pomysły, jak np ostatnie rąbanie drewna przez 3 latka :) "no przecież byłam z nim" ;) chyba, że ich zamknę w domu i obloze ściany materacami jak w izolatce :)

Moja mama już dawno mi zapowiedziała, że to ja chciałam 2 dziecko i ona nie będzie tracila urlopu żeby mi pomóc. No cóż, grzecznie poczekam aż sama będzie oczekiwala mojej pomocy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2018, 12:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie uwierz mi, że gdybym mieszkała bliżej to i ja bym chętnie zabrała Stasia na plac zabaw żeby Cię wówczas odciążyć. Dlatego tym bardziej spróbuj teraz trochę odpoczywać, żeby dotrwać spokojnie do terminu. Dobrze że emek dostanie bez problemu wolne, u nas z tym mogą być cyrki więc pójdzie na L4 ale to po porodzie. Co do podejścia Twojej mamy to brak mi słów, to cholernie przykre... Jednak jeśli jakimś cudem zaoferuje pomoc w terminie to bym z niej skorzystała, zawsze będziesz spokojniejsza. Podziwiam Cie, że dajesz radę wszystko ogarniac sama, mi ciężko na samą myśl, że do piątku Tosia do babci nie pojedzie (do prababci, nie do mojej mamy) bo tamten szemrany typ tam będzie, a ja muszę się uczyć, a wiadomo jak jest z 3 latkiem w domu. Wyjść z nią samą nie wyjdę na dwór bo się boje, że akurat się zacznie

Z kolei na rodzinę emka w ogóle nie można liczyć. Teściowa nawet nie spytała co z mała po ostatniej wizycie, fałszywe babsko. A wczoraj dzwoniła podniecona, za jakąś kuzynka emka jeszcze nie urodziła a jest po terminie. Oczywiście podczas rozmowy o Zuzie nie spytała. Emek się wkurzyl i powiedział, że nawet jej nie poinformuje że urodziłam, dopiero po paru dniach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2018, 12:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Fozzie - słaba sytuacja.... :/ Jak można tak powiedzieć swojemu dziecku..przecież to będzie jej wnuk!w sensie wnuczka.
    Moja mama mieszka co prawda daleko, ale już nie pracuje więc teoretycznie mogłaby zaproponowac pomoc, ale ja nawet telefonu się od niej doczekać nie mogę. Gadałam z nią na pewno przed 1wrzesnia ,bo miała jechać na zjazd do swojego liceum. Wiem od siostry,że była, że było super. jak ja nie zadzwonię-to ona się nie odezwie. I szczerze to nawet nie mam ochoty dzwonić "bo wypada".

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2018, 12:38

• summer86 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że straszne jest to gdy nie można liczyć na najbliższych i niestety rozumiem co czujecie. Moi oboje rodziców już nie pracują a z Anią sam na sam spędzili 30 minut na spacerze, gdy musiałam iść do lekarza. I tyle było z ich pomocy.

Szczerze, ja przez ostatni miesiąc czuję się jak samotna matka.. dziś spacerując przeszło mi przez myśl, że jeśli tak to ma wyglądać to w zasadzie wolałabym być sama, przynajmniej odpadłaby frustracja, że drugi rodzic się nie angażuje a moje samopoczucie i stan psychiczny się dla niego nie liczy.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny tak to ja mam Avionauta. Główną przyczyną dla którego go kupiłam, była waga, 2,5 kg. Dodatkowo są świetne podkładki, łacznie z noworodkowym poddupnikiem ;) Nie mam porównania z innym nosidłem, ale to jest zajebiste i jest naprawde lekkie, co przy moim schemacie kursowania (z pierwszego piętra w nosidełku nosze sobie Małego do piwnicy, bo tam mam wózek którym wyjeżdżam sobie na zewnątrz baz żadnego schodka) jest ogromnym atutem. jedyna wada jaką zauważyłam, to osłonka od słońca kiepsko wchodzi na haczyki i łatwo ja przypadkowo wypiąć. Innych wad na razie nie zauwazyłam :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przykro mi, że nie możecie liczyć na pomoc swoich mam. Rozumiem, ze jest Wam z tego powodu przykro... ale najtrudniej pewnie jest Tobie Summer, bo chodzi o emka, ale ja jestem przekonana, ze u Was to wszystko jest przejściowe. On chce wykonczyć dom dla Was i dlatego nie ma teraz czasu i głowy na opieke nad Ania. Wiem, ze to go nie tłumaczy, ale jestem przekonana, ze on chce dobrze, tylko za cholere mu to nie wychodzi....

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I to jest opinia! Wrzucę wam na przyszłość link do tego co ja chce kupić
    https://www.babyland.pl/pl/product/53072,avionaut-evolvair-fotelik-samochodowy-9-36-kg

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer- tez myślę że to u Was przejsciowe klopoty i Emek w końcu się ogarnie! Pisałaś ze zawsze był troskliwy. oby to jak najszybciej wróciło! moze jesr zadaniowy? skończy dom- odhaczy i będzie cały dla Was. wiem ,że to nie jest idealna sytuacja..mam nadzieję że się lada dzień dogadacie!

• summer86 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie Bear wrote:
    I to jest opinia! Wrzucę wam na przyszłość link do tego co ja chce kupić
    https://www.babyland.pl/pl/product/53072,avionaut-evolvair-fotelik-samochodowy-9-36-kg

Fozzie, tu masz troszkę opinii: https://www.ceneo.pl/26949450#tab=reviews

Dziewczyny, dzięki za pocieszenie <3
    I przepraszam, że marudzę, ale od miesiąca eMek mi mydlił oczy, że jak weźmie urlop to sobie odpocznę, bo bedzie miał więcej czasu. Minął tydzień jego urlopu a małą się może 3 h zajmował przez ten czas. Jak śmiałam zwrócić mu uwagę to się rozpętała awantura. Szczerze, gdyby nie to że tak kocham tego bąbla mojego małego to od stycznia bym wrociła do pracy i niech on sobie resztę rodzicielskiego wykorzystuje.

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,tak sobie siedzę i mimochodem zerknęłam na ręce.I oczy w słup,nigdy nie miałam takich plam,ale to chyba normalne?
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/230aa824f0ac.jpg

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszło zamówienie z Gemini, to chyba ostateczny znak, że powinnam w końcu spakować torbę do szpitala :D

Omg wstawiłam odruchowo emotkę z telefonu i mi wcięło wiadomość. No to kontynuując:

lamka sztyft jest, mąż myślał, że to nam w gratisie dali. Musiałam go rozczarować :D

Poza tym rozwaliło mnie jego pytanie, czy to on będzie mi w razie czego czopek wkładał. Przysięgam, żałuję, że nie wytrzymałam i odruchowo zaprzeczyłam, trzeba było dać mu żyć z tą myślą, to na porodówkę by szedł bardziej zdenerwowany niż ja :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2018, 14:38

Karma88, Achia, Siwulec, lamka, Patrycja20, Bajkaaa, Phnappy, Lunaris, Emiilka, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa - a o czym mówisz?

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka a o co konkretnie pytasz?

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue to jest płaskie i brązowe? Jeśli tak to może być tzw. ostuda.

3i49mg7yu2aqel15.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:
    Kaczorka a o co konkretnie pytasz?

O ten sztyft :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mi to przyszło do głowy Summer :)

‹‹ 1856 1857 1858 1859 1860 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ