X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w labie nigdy nie ma kolejki to nie muszę się brzuchem posługiwać ale jakby co to nie miałabym skrupułów niby w imię czego mam się męczyć ? Widać czy nie co za różnica są badania i okoliczności że wchodzi się bez kolejki . Mogę być np.honorowym dawca krwi i mam prawo wejść bez kolejki ,nikomu nie muszę tłumaczyć dlaczego wchodzę poza kolejnością

cf409fc7e7.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do L4 to jestem zawsze za ciąża to czas dla was ,żeby się przygotować,żeby się tym stanem nacieszyć nabrać sił do nowej roli. Tyle przez życie płacimy składek że te parę miesięcy wolnego nam się należy

Lusesita, Bajkaaa, Rucola, Sarna84 lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :)
    Ja też jestem za l4 w ciąży tak jak jeden lekarz komuś powiedział nie pamiętam komu, że to jest po to by ciężarna nie stresowala się budzikiem rano tylko mogła się spokojnie wyspac:)
    Ja już bym poleciała na l4 ale nie mogę ale nie wiem czy cały luty wytrzymam w robocie bo coraz ciężej siedzieć mi tam te 9 godz, tak ja wiem ze nie powinnam tyle pracować ale innej opcji nie ma w tej pracy,
    A jeszcze ostatnio koleżanka przyszła bo dowiedziała się że planuję tylko do końca lutego pracować to zdziwiona była że tak szybko idę na l4, a ja nie będę robić z siebie cierpietnicy bo w imię czego i dla jakiej pracy :)

Dobra rozpisalam się trochę za pozno dziś wstałam i muszę się spieszyć do pracy ehh szkoda że to l4 dopiero w marcu

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2018, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Ja już leże pod kroplówka w seksownym przezroczystym, zielonym wdzianku. :)
    Jeszcze godzinka do zabiegu. :)

Sarna84, Jadranka, Bocianiątko, Rucola, Lusesita, JustynaG, pilik, olik321, Mini89, Barbarka1984, malka, pawojoszka, MaryAnn, Agniechaaaa, Izolda90, innamorata88 lubią tę wiadomość

• Sarna84 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Dzień dobry dziewczyny :)
    Ja też jestem za l4 w ciąży tak jak jeden lekarz komuś powiedział nie pamiętam komu, że to jest po to by ciężarna nie stresowala się budzikiem rano tylko mogła się spokojnie wyspac:)
    Ja już bym poleciała na l4 ale nie mogę ale nie wiem czy cały luty wytrzymam w robocie bo coraz ciężej siedzieć mi tam te 9 godz, tak ja wiem ze nie powinnam tyle pracować ale innej opcji nie ma w tej pracy,
    A jeszcze ostatnio koleżanka przyszła bo dowiedziała się że planuję tylko do końca lutego pracować to zdziwiona była że tak szybko idę na l4, a ja nie będę robić z siebie cierpietnicy bo w imię czego i dla jakiej pracy :)

Dobra rozpisalam się trochę za pozno dziś wstałam i muszę się spieszyć do pracy ehh szkoda że to l4 dopiero w marcu

Bajka to mi mój kochany doktorek powiedział o tym budziku, a dokładnie było to tak, że jak proponował l4 na pierwszej wizycie (3 moja ciąża i 3 taka propozycja), na co ją mu odpowiedziałam, że nie pracuję fizycznie, czuję się dobrze, więc jeszcze się wstrzymam. On na to, że l4 w ciąży jest także po to aby wstawać rano bez budzika i nie patrzeć w pracy na tych, których się nie lubi.

Dziewczyny, nie opoźniajcie l4, pierwsza ciąża na l4 to muszą być fantastyczne wczasy, to jest czas wyłącznie dla Was, relaks, odpoczynek, planowanie wyprawki, wielogodzinne zakupy w necie.

Ja głupia pracowałam do prawie końca w pierwszej ciąży, w obecnej pewnie wszyscy myśleli ze będzie podobnie, odeszłam z dnia na dzień, nie skończywszy pewnych zobowiązan bo strasznie przestraszylam się zahamowania wzrostu malucha. Lekarz powiedział jednoznacznie- odpoczywać, nie stresować, odżywiać, jak najwięcej leżeć. M zakazał pracy, ja też już nie miałam ochoty bo głowa pelna niepokoju. W pracy z pewnością są pretensje i zaskoczenie, ale ja nie tłumaczę wszystkim, jedynie tym najbliższym koleżankom.

I ostatecznie wyszło tak, że człowiek chciał dobrze, chciał by go doceniono, chciał być w porządku, a teraz i tak jest kwas.

Bajkaaa, Barbarka1984, Amy333 lubią tę wiadomość

Yru0p1.png
    yusqp1.png
  • Sarna84 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aiwlys wrote:
    Dzień dobry. Ja już leże pod kroplówka w seksownym przezroczystym, zielonym wdzianku. :)

Wszystkie kciuki, wszystkie cieplutkie myśli są dziś dla Was!!!!
    Jeszcze chwila i będziesz trzymać Maluszka w ramionach!!!!
    <3 <3 <3

aiwlys lubi tę wiadomość

Yru0p1.png
    yusqp1.png
  • Karolina90 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aiwlys wrote:

Aiwlys kciuki! <3

aiwlys lubi tę wiadomość

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
  • Jadranka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aiwlys <3

aiwlys lubi tę wiadomość

3jvzcwa1t1jbpiaq.png
    8.04.2018 3160 g Emilka
    13.08 || <3 8 cs
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aiwlys uf zdążyłam jeszcze, glaszcze po brzuszku ;-) czekamy z niecierpliwością na zdjęcia maluszka <3

aiwlys lubi tę wiadomość

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aiwlys wrote:
    no to mamy nadzieje, ze dziś nas uraczysz cudnym zdjęciem :*

aiwlys lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aiwlys to już za chwilę :-)
    Kciuki ogromne i czekamy na info po :-)

aiwlys lubi tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To muszę przyznać, że ja mam bardzo w porządku pracodawcę. On nie ma nic przeciwko pójściu na L4 szybko. Powiedział mi, że jeśli chcę pracować to ok, ale oczywiście będzie się o mnie martwił, żeby nic się nie stało.
    Codziennie pyta jak się czuję, czy wszystko dobrze.

Nie chcę od razu iść na L4 bo mam wrażenie, że jak siedzę w domu cały dzień to organizm bardziej mnie męczy. A jak muszę wstać, coś zrobić to jakoś tak więcej energii. Mam też fajny zespół.
    Planuję im niedługo powiedzieć, że będą zmiany w firmie, które ich bezpośrednio dotyczą, że jestem w ciąży. Chcę, żeby wiedzieli to ode mnie, że zmieni im się kierownik. Bo teraz jak kogoś przyuczam to są szepty i nikt nie wie co się dzieje...

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna no właśnie <3 ja bym już była na l4 ale u mnie trochę sytuacja z umową była kiepska, ogólnie ciężko mi siedzieć w tych spodniach tyle godzin a ja pracuje w budowlance więc nie bardzo sukienki... Poza tym jednak nie raz trzeba się schylac albo wchodzić na krzesło więc spodnie tylko ehh od a w grę, ale po cichu liczę na to że jak po prenatalnych będzie wszystko dobrze to pójdę na l4 i nie będę czekać do końca lutego, bo poprostu nie chce mi się chodzić i wystawac i stresować się tym czy zdążę do pracy i ogólnie praca

Aiwlys kciuki cały czas zacisniete <3

Sarna84 lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aiwlys powodzenia <3

aiwlys lubi tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Barbarka1984 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aiwlys <3 <3 <3
    A co do L4, to ja tez poszlam od razu. Za to, ze sie bedziesz meczyc w pracy nikt Ci nawet nie podziekuje. Wole sobie odpoczac przed porodem :P
    Na szczescie kierownika mam spoko. Stwierdzil, ze mam teraz inne priorytety niz praca, a Maluch jest najwazniejszy ;)

Sarna84, Jadranka, aiwlys lubią tę wiadomość

f2wl3e5eeobcrt92.png
    Trzy lata starań o pierwsze Dzieciatko
    Luty 2017 laparoskopia
    25.04.2017 1IUI @
    Wrzesien 2017 <3
    Beta 15dpo 85,7; prg 27,07
    Beta 17dpo 247,1
    Maksio 20maja2018

30c.s. o drugi Skarb (przerwa wrzesień-grudzień 2020)
  • Sarna84 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    To muszę przyznać, że ja mam bardzo w porządku pracodawcę. On nie ma nic przeciwko pójściu na L4 szybko. Powiedział mi, że jeśli chcę pracować to ok, ale oczywiście będzie się o mnie martwił, żeby nic się nie stało.
    Codziennie pyta jak się czuję, czy wszystko dobrze.

Pracodawcę takze mam super, najbliższe wspolpracownice jeszcze bardziej super, ale jak w każdym stadzie, znajdzie się przynajmniej jedną sucz, która skutecznie potrafi odebrać przyjemność z przychodzenia do pracy. Teraz sobie myślę, że za długo patrzyłam na jej irytujący wyraz twarzy.

Yru0p1.png
    yusqp1.png
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz tez poszlam od razu na l4 ale mam spoko ekipe w pracy. W pierwszej ciazy poszlam w 22tc to byla wielka afera, a pracowałam tylko z kobietami. Oczywiscie teksty ze one pracowały do konca ze to nie choroba itp. Zalowalam wtedy ze wczesniej nie poszlam.

• malka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też od razu na L4. I tak jak już kiedyś pisałam, szefowa mi powiedziała, że mam się nie przejmować praca, bo praca to tylko dodatek do życia, nie istotny, a maluszek teraz najważniejszy :)
    Ale wiem, że oczywiście w pracy niektórym osobom się to nie podobało. Zwłaszcza, że dwa tygodnie po mnie koleżanka też poszła na chorobowe ciążowe ;) Wiem, że to jest problem jak nagle znikną dwie osoby, trzeba szukać kogos pilnie, a w moim zawodzie to nie jest tak łatwo o nowego pracownika. Ale po pierwszym poronieniu wolałam nie ryzykować. Na początku myślałam, że wrócę jeszcze do pracy, ale powiedziały mi koleżanki, że dadzą radę i mam nie wracać ;)

Rucola, Barbarka1984 lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aiwlys nie wiem czy już po, ale jak nie to trzymam kciuki, a jak już po to mam nadzieje, że już leżysz szczęśliwa z maluszkiem i nie masz czasu do nas napisać ;)

aiwlys lubi tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aiwlys czekamy na wieści

aiwlys lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
‹‹ 187 188 189 190 191 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ