Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Malka, w mojej rodzinie dzieciom szybko wychodzą ząbki, własnie około 3 m-ca pojawiają się pierwsze. Ania jeszcze nie ma, ale też czasem tak masuje piąstkami jakby coś się działo.
-
Summer ja już chyba wolę nie probowac. Bo jak już się czasem uda, że zassie i zaśnie, to po 5min jej wypada i się budzi z krzykiem i mam problem ją uśpić na nowo. Zresztą ostatnio w dzień w ogóle nie chce spać. Widzę, że jest mega zmęczona, ale nie potrafi zasnąć. Przysypia na piersi, ale jak ją odkaldam do łóżeczka to się zaraz budzi. Dzisiaj w sumie łącznie przez cały dzień może maksymalnie 1,5h spała. Najdłużej rano bo prawie 50min, a później takie drzemki po 5-10min. Nawet nie mam kiedy tu zajrzeć w ciągu dnia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2018, 20:44
-
O mamo. Dopiero usiadłam od rana. Padam na pysk. Szafa stoi. Męża najchętniej oddam. Za darmo, albo i dopłacę!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/37f9bbe21bcd.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1c3c56181681.jpg
Nie mam już siły dzisiaj nawet ubrań przekładać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2018, 20:53
Jeżowa, summer86, Karma88, Lusesita, Achia, Lunaris, Nadzieja22, pilik, lamka, Emiilka, Rucola, KateHawke, Lena21, emi2016 lubią tę wiadomość
-
Nie jestem w stanie nadrobić, od trzech dni wpadam ale ciagle jestem do tylu.
Jezowa super że impreza się udała, a jeżyk cudowny!!
Cieszę się że w dwupakach jesteście nadal dziewczyny
Rucola ja ostatnio używam trilac, u nas po biogai było dużo gorzej. Ale niestety mogły się też zacząć kolkichłopcy częściej męczą... choć mam nadzieje, źe to kwestia probiotyki!
U nas Ninka chyba ma alergie na pomidory i nie wiem czy nie jajka. Chciałam wczoraj przetestować i głupia zjadłam jajka ale do tego fasolkę w pomidorach... i oczywiście się męczyła bidula a ja dalej nie wiem czy jajka też szkodzą czy to dalej pomidory... więc znowu odstawiam, czekam na regulacje i będę robiła test z jajkami... a tak mi biduli żal jak się tak męczy
Malka co do spania u nas to samo, nigdy się nie dawała odkładać, ale ostatnio do tego wybudza się po 10-15 minut. Dłużej śpi w chuście, ale i tak koło godziny, a wcześniej spała po dwie trzy...! Na skok za wcześnie bo dopiero się u nas drugi skończył
A dzisiaj Ninka ma 12 tygodni...! Ale to leci... -
Summer, normalnie to jest ok 3/4 godzin pracy, koszt ok 600 zł za taką jak ta tzn, 3 m długa 2. 50 wysoka.
Ale że dzisiaj mój mąż jest na podwójnym kacu, a tato przeziębiony to im zeszło cały dzień. Całe mieszkanie wygląda jak pobojowisko. Dzisiaj Maks co jeszcze mogę zrobić to wstać z (w końcu pustej) kanapy po czekoladę i zelki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2018, 21:13
-
nick nieaktualnyFozzie super, że emek się bierze za takie prace, a na kacu to już w ogóle podziwiam
a szafa super!
A propo mebli, emek dziś był po nowa ławę i kupił drewnianą za bezcen
wrzucam na chwilke
]Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2018, 08:18
pilik, Achia, Nadzieja22, Bocianiątko, Jeżowa, KateHawke, lamka, Aga9090, Rucola, Flowwer, Patrycja20, Yoselyn82, Karma88 lubią tę wiadomość
-
Malka możliwe, chociaż bardziej mam wrażenie że „ten typ tak ma” i lżej nie będzie :p...
Fozzie wow! Zdolni jesteście!
Luna piękna ława, a komodę masz cudowną!Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2018, 22:23
Luna1993 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJeżowa super, że jesteś zadowolona, a rzeczy dla malutkiej cudowne
kocyk jest super, mój już prałam dwa razy, bo Tosia go okupuje
Pilik dziękuję, komoda jest z brw, seria gent
Ninka ma już 12 tygodni?! Czas leci jak przez palce, a dopiero co się całe forum cieszyło z Waszego porodu i powrotu do domupilik lubi tę wiadomość
-
Luna suuuuper meble!
a jak kocyk po praniu? Za tę cenę powinien być idealny przez najbliższe 30 lat
żeby nasze wnuki mogły korzystać!
Pilik czas przy dzieciach przyśpiesza dziesięciokrotnie! Nie wiem jakim cudem Ninka skończyła 3 miesiące!
Fozzie superowa szafa! -
Dziewczyny kochane, przepraszam, że rzadko się odzywam. Serduchem jestem z każdą z Was, ale nie mam jak się do wszystkich wątków odnieść. Wiem tylko, że padło pytanie o kocyki Le Pampuch – my mamy 3 i uważam, że są cudowne, miękkie, przewiewne, o odpowiedniej gramaturze (mam jeden letni i dwa jesienno-zimowe). Synkowi dobrze służą.
Widziałam też zdjęcia wspaniałych bobasów, zwłaszcza zapamiętałam cudne pucki Zosi, rozbrajające spojrzenie Szymka, słodkie minki Feli i łobuzerską buzię Alusi. Nie załapałam się na zdjęcie Ani Summer. No a gdy patrzę na Wasze zdjęcia w ciąży to aż się tęskni do tego stanu – choć było momentami ciężko to trzeba przyznać, że jest to moment absolutnie wyjątkowy. Czasami patrzę na mojego syna i myślę sobie „czy to naprawdę moje ciało go wyprodukowało?” Czysta magia!
Lunaris, błagam, nie wrzucaj żadnych linków do zakupów! Ostatnio niestety zgrzeszyłam i wydałam zdecydowanie za dużo pieniędzyAle jak tu dziecku nie kupić? W różnych sklepach internetowych mam w koszykach jeszcze chyba do wydania z tysiaka, ale tu już czekam na październik. Wszak powolutku muszę gromadzić rzeczy do rozszerzania diety – ten wielki moment już w listopadzie.
Justyna, podziwiam kpi! To najtrudniejsza forma karmienia!
JustynaG, summer86, malka, pilik, Lunaris lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Gg Gratuluję, kilka dni i będziesz śmigać po cc życzę wspaniałej drogi jaką jest macierzyństwo.
Olik musisz pamiętać że jesteśmy w 4 trymestrze ciąży i niemowlę jeszcze nie rozumie swojej odrębności, nadal myśli że jest częścią mamy.
Mój synek też chce być praktycznie że mną a co drugi dzień wisi na cycku parę godzin A eMek to tylko mąż mamyprzydatny jest do noszenia nosidełka.
Ja chce mieć teraz synka tylko dla siebie bo to najpiękniejszy czas nawet jak trzeba wstawać co 2-3h.olik321, KateHawke, JustynaG, Jeżowa, pilik, Lunaris, Lusesita, emi2016 lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Flower nigdy nie napodziwiam się jak Ty cudownie mówisz o trudach 4 trymestru. Tak pięknie że aż człowiek chce się cofnąć do tego okresu
Dziewczyny mamy to.!! Piękna biała kręcha na dziasle w miejscu dolnej jedynki! Chwała wrozce zebuszce! Od poniedziałku temperatury podwyższone u zgsbi i stany podgorsczkowe i gryzla co się sami tak czekałysny kiedy w końcu się coś ruszy i jest.. Oby przebicie na zewnątrz poszlo już gładko:)
Gabi zaczęła się ślinić jak miała dwa miesiące, i też się zastanawiałam czy tak wcześnie się zaczyna, ale kiedy się zaczęło tak na poważnie to powiedziałam tydzień temu do emka żeby się szykowal na zęba bo zauważalna była zmiana w ilości śliny, 'agresywnosci' gryzienia itpFlowwer, KateHawke, Aga9090, Jeżowa, malka, Karma88, pilik, olik321, lamka, Luna1993, JuicyB, Kaczorka, Lusesita lubią tę wiadomość
-
Anna Stesia te same rozważanie mam jak patrzę na synka, " jak to możliwe "
Yos teraz to już baterie masz naładowane na ful więc teraz czas zadbać o ciało
Mam nadzieję że w szpitalu wykonają szerszą diagnostykę.
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
hej, melduję się z nocnego karmienia