X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 01:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z mojego pierwszego nocnego podjadania :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2018, 01:12

JustynaG, pilik lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 03:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez meldujemy sie z nocnego karmienia.

Fela gratulujemy obrotu na brzuszek!

Ibishka ząbka!

Byliśmy pół dnia na zakupach i Marcelek byl przekochany.. Tylko spał i budził się na jedzenie.
    Dziewczyny maluszków macie dla nich jakas kurtkę jesienną na obecną pogodę i kilka następnych tyg.

My mamy kombinezon z polarku ale wydaje mi sie jeszcze za ciepło na niego. A znowu długie body i bluza nie wiem czy nie za chłodno... doradzce coś proszę

P.s. misiu wyglądasz jak milion dolarów, koleżankom męża oczy wyszły,?

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 03:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się melduję z pobudki nr 2.

Ibishka gratuluję zęba :)

Olik ja mam takie dresowe kombinezony dwa. A dodatkowo przykrywać będę kocykiem. Jakieś kurtki mam też po siostrzenicy ale jeszcze im się nie przyglądałam za bardzo.

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 04:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się melduję. Mały w końcu przysnął mi na rękach a emek pojechał do apteki bo matka espumisanie nie kupiła a mamy awarię... Kolejna noc w plecy... Ale jakoś trzeba przeżyć...

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 05:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola Bobotic mocniejszy ale Delicol zdaje lepszy efekt połączony z Dicoflorem.

Melduję karmienie nr 3

Rucola lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 05:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, my dawalismy Espumisan 100 3 razy dziennie. Zaczynaliśmy od 3-4 kropel, gdy Ania była większa dawalismy po 8.

U nas też już po spaniu, mała wstała o 4 na karmienie i nie wyraża chęci dalszego spania, śmieje się, bawi i zaczepia mnie :) bez kawy się dziś nie obędzie.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Witam się i ja ale nie mam dobrych wieści.
    Nic była okropna bo i wczoraj wieczór był okropny, poklucilam się mega z mężem nie wiem co to dalej będzie a potem płakałam razem z Zosia bo nie mogła się uspokoić a na dodatek z tego wszystkiego zapaliłam fajkę i mam wyrzuty sumienia :(

Jestem mega zmęczona i nie wiem czy czasem dziś nie zostanę na noc u mamy... Ogólnie wczoraj dzień źle się skończył a dziś źle zaczyna...

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajeczko przykro mi z powodu Twojej kłótni z emkiem..
    Kurcze może faktycznie idz do mamy odpoczniesz jeden dzien i nabierzesz dystansu? hmm sama nie wiem. Zawsze będziesz mogła zrobić też wyniki a małą zostawisz u mamy.. choć pewnie one Ci teraz nie w głowie..

Nie miej wyrzutów z powodu papierosa. Trudno stało się. Musisz teraz postarac się dla Zosi by nie palić więcej.

My od piątku karmimy się na jedną pierś.. mały ok, gorzej moje piersi. Wczoraj musiałam jedną trochę odciągnąć bo już była jak kamień a do jej pory ponad 3h były..
    Ale mam nadzieję, że z dnia na dzień będzie coraz lepiej.

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik życzę Ci by szybko się unormowalo to karmienie bo ból piersi musi być okropny

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik, karm tak jak wygodnie dla Ciebie i Marcela, u jednych system na 2 piersi lepiej się sprawdza. U nas latwiej na 1, bo mała krótko ssie, więc większa szansa że zje wiecej mleka drugiej fazy. I u nas przerwy 3h są rzadko, głównie w nocy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2018, 08:50

Rucola lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka- przykro mi z powodu sytuacji z mężem. Myślę że noc u mamy to dobry pomysł. Trochę odetchniesz, nabierzesz dystansu. Miejmy nadzieję ,że mąż też...no i mama zajmie się trochę Zosią, to odpoczniesz.

Olik- powodzenia z karmieniem, a w zasadzie z tym żeby piersi "ogarnęły" ten system i nie bolały ;)

Ja dziś miałam erotyczny sen. Chciałam wykorzystać męża, ale wstał przede mną i wyszedł z psem :p

• olik321 Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Olik, karm tak jak wygodnie dla Ciebie i Marcela, u jednych system na 2 piersi lepiej się sprawdza. U nas latwiej na 1, bo mała krótko ssie, więc większa szansa że zje wiecej mleka drugiej fazy. I u nas przerwy 3h są rzadko, głównie w nocy.
    u nas mały ssie około 12 minut, wygodniej mi na jedną piers bo jednak mniej rozbierania, przekręcania małego itd.
    My przerwy mamy stałe około 3h, czasami w nocy dłuzej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2018, 09:01

summer86 lubi tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Luna super ta szafa! ja bym się pewnie ze swoimi gratami nie zmieściła... ale u mnie nawet jak by jeden pokój na szafę przerobić to i tak by było mało :P

Ibishka gratulacje dla małego gryzonia :D teraz powinno być już z górki -najgorszy okres to przebijanie przez dziąsło.

Bajka :( przykro że się skłóciliście :( wystarczy że teraz dzieci ćwiczą cierpliwość to Emkowie mogli by sobie już odpuścić. Jedź do mamy- odsapniesz chwilę, oderwiesz głowę od domu i zmienisz choć na chwilę otoczenie.

...mnie się śnił dziś erotyczny sen z exiorem... o rany! mam wyrzuty sumienia w stosunku do Ciastka :P ale co ja na to poradzę że ciężarna głowa tworzy takie fantazje...

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam mamę ulice dalej, dzięki za słowa wsparcia bo w sumie od rana to płaczę, jakoś potem muszę się ogarnąć do wyjścia z domu byle by tylko deszcz nie padał.

Lunaris nie miej wyrzutów w koncu to tylko sen :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wam się seksy śniły,a mnie?kiełbasa heheheeheh i to zwyczajna :D

Lunaris, KateHawke, malka, summer86, Lusesita, Flowwer, Nadzieja22, Lena21 lubią tę wiadomość

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry w 23 tc :)

Achia, Bajkaaa, Jeżowa, Lunaris, Karma88, Luna1993, pilik, Aga9090, olik321, Rucola, KateHawke, Kaczorka, Yoselyn82, Lusesita, Flowwer, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris, piątka! Też mi się ostatnio śnią exowie, raz jeden, raz drugi. Dobrze, że nie razem, bo już naprawdę byłoby dziwnie ;)

Bajkaaa, Lunaris, olik321, Rucola, ibishka, Flowwer, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny. Nie piszę dzień dobry, bo nie chcę zapeszać :P
    hahaha głupia ja :)
    Powoli zdaję sobie sprawę z tego, ze z dzieckiem niczego nie przewidzisz... za mną fatalna noc, za nami, całą trójką. dwoiliśmy sie z emkiem i troiliśmy żeby mały zasnał a on przysypiał na chwilkę i znów to samo. Jest już po 2 dawkach espumisanu 100. Bąków nie słychac, kupy nie widać... Dziś dostanie też dicoflor bo biogaja niestety u nas chyba się nie sprawdzi :( ale jest jeszcze ważna, więc będziemy próbowac wszystkiego.
    Ogólnie nie chciałam pisac tu na forum zebyście nie pomyślały, ze jakaś nienormalna jestem, ale ja Małego karmię totalnie na żądanie, czasem i po pół godziny... co prawda pociuma cucka z 10 razy i koniec, ale zastanawiam się czy nie za bardzo jestem na Jego "żadanie" no i karmię średnio co 2h, w nocy też..... z czego około godzina idzie na usypianie więc w sumie tego snu mam tyle co kot napłakał :P Ale na razie daję radę. Na okres karmienia nie chciałam pić kawy, ale dziś strzelę sobie malutką, należy mi się za tą noc...
    Bajeczko Ty fajkę- ja kawę, piąteczka. Nie miej wyrzutów, bo nie karmisz piersią i nie szkodzisz Małej. Co do emka to bardzo Ci współczuję. ja nie wiem co bym zrobiła bez wsparcia swojego, ale Ty masz mamę pod ręką i nie zawahaj się tego wykorzystać. Z emkiem widocznie potrzebujecie czasu, zeby sytuacja się unormowała i za jakiś czas bęzie dobrze, zobaczysz.
    Co do snów to ja swoich nie pamiętam, nawet nie wiem czy zdążę je miec :P
    od stosunku przerwywanego gorszy jest chyba tylko sen przerywany:D
    Żarty się mnie trzymają więc nie jest tak źle....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2018, 11:22

Synek 💚 31.08.2018r.
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry <3

Bajka przykro mi, że tak się u ciebie ostatnio nakłada wszystko. Też myślę, że trochę czasu u mamy dobrze ci zrobi. I może przy okazji zrobisz badania. A nie mając nic mądrzejszego do powiedzenia po prostu cię przytulam <3

Ibishka pierwszy ząbek za Wami, teraz z górki :)

Luna ta szafa suuuper!

Malka wycałuj Felę w ten obracający się brzuszek od e-cioci :* :* :* <3

Olik Marcel pewnie wiedział że zakupy też dla niego to grzeczny był :) Co do karmienia to doświadczenia jeszcze nie mam ale kibicuję w uregulowaniu &&&

Pilik współczuję z tą alergią... Ja pomidorki całą ciążę wcinam na śniadanie, ciekawe jak przy karmieniu to będzie. Buziaczki za wczorajsze 12 tygodni! :* :* :* ale ten czas leci :)

Flower Mamusiu na medal! Buziaki dla Ciebie i Szymcia :* :* :* <3

malka, Bajkaaa lubią tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo widzę, ze Ciebie Macierzyństwo wzniosło na wyżyny pozytywizmu!!! Zabierz mnie ze sobą, podaj mi reke... bo u mnie sił coraz mniej....
    Lewcio zaczął 4ty tydzień, z utęsknieniem czekam na świadome uśmiechy, bo wiem, ze to doda mi sił :)

Flowwer lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
‹‹ 1900 1901 1902 1903 1904 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ