Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie
Przeczytałam Was tak na szybko, ale dzień mam dzisiaj pracowity. Od rana sprzątam, bo wczoraj, gdy stałam kręciło mi się w głowie i było mi niedobrze. Dzisiaj już super, więc nadrabiam to, co miałam zrobić wczoraj. Niedługo rodzinka wpada z tortem, więc pewnie dopiero wieczorem będę wolna.
Miłego dnia! -
Malwas wrote:Ostatnio znajoma polecala probiotyk Biogaia na kolki u niemowląt, mówiła, że jej znajome to stosowaly i dolegliwości były zmniejszone znacznie u juniorów i u niej również Hania się nie męczyła. Sama nie wiem, ale badania również potwierdzają skuteczność stosowania probiotykow u małych dzieci, więc może warto spróbować.
może to zbieg okoliczności, sama nie wiem. Dziś idę po Espumisan i jakiś inny probiotyk...
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Dziewczyny mam prośbę, jeśli jeszcze macie sprawdzonych albo godnych polecenia z innych powodów sprzedawców ciuszkow na allegro to pedeslijcie linki proszę
Lusesita dzięki za early daysLusesita lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Kaczorka wrote:Jeżowa - a jaką funkcję ma ten jeżyk?
Siedzę sobie w łazience i słyszę z pokoju krzyki i jęki Aluśki. I jak się zrelaksować w takich warunkach?#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Kaczorka jeżu jest multifunkcyjny, jest projektorem, odtwarzaczem białych szumów, ma wgrane kołysanki, ale jest też odtwarzaczem MP3 i można swoją muzyczkę puszczać, jest też sensorem płaczu i regulatorem jasności lampki nocnej (? jeszcze nie wiem, co to oznacza w praktyce:P). Uspokajająco powiem, że nie recytuje układu okresowego pierwiastków
I tak, nakrzycz na męża, że nie możesz się zrelaksować, w relaksie może nie pomoże, ale za to jaka ulga dla duszy!
Rucola jeszcze polecany był tutaj Dicoflor, jako alternatywa dla Biogai. Może tego spróbujcie. A jak Espumisan to może ten Espumisan 100, co to podobno ma skład i dawkowanie identyczne jak te niemieckie Sab SimplexWiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2018, 14:51
Rucola, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Wyszłam z łazienki i co się okazało? Że młoda walnęła głową w stelaż łóżeczka.
A ten biedny siedzi i biadoli, że ma pecha, bo co z nią sam zostaje, to ona zawsze musi w coś przypieprzyć. Coś w tym jest.. Ale żeby jeszcze ją olewał! A on się trzęsie nad nią :p może za bardzo? -
nick nieaktualny
-
Tyle zostało z mojego zamysłu odnośnie dekoracji na dzisiaj:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/95e541ad73a6.jpg
Nie miałam siły się wysilaćale planuję się super bawić! Czekamy właśnie na gości i będziemy świętować już nie tak odległe spotkanie z Agatką
Achia, Bajkaaa, Kaczorka, summer86, Patrycja20, KateHawke, Aga9090, lamka, veritaserum, Bocianiątko, blue00, Lunaris, pilik, Nadzieja22, Luna1993, Lusesita, Emiilka, olik321, emi2016 lubią tę wiadomość
-
Jeżowa wrote:Tyle zostało z mojego zamysłu odnośnie dekoracji na dzisiaj:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/95e541ad73a6.jpg
Nie miałam siły się wysilaćale planuję się super bawić! Czekamy właśnie na gości i będziemy świętować już nie tak odległe spotkanie z Agatką
Ostatnio się zastanawiałam, czy Aluśce na sesję roczkową kupić takie buciki -
Hej, tak się rozpisałam... i wszystko się skasowało
(
Bajka , wiem, że Zosieńka skradła całe Twoje serduszko ale zgadzam się z dziewczynami - musisz pomyśleć o sobie. Jeśli rzeczywiście za spadek Twej kondycji odpowiadają złe wyniki to odpuszczanie tematu nie pomoże. Im szybciej zaczniesz działać, tym szybciej wrócą Ci siły na poznawanie Zosieńki.
I pamiętaj, jesteś najlepszą mamą dla swojej córki. A to, że Twojej mamie udaje się ją uśpić a Tobie nie - nie powinno Ci przyprawiać zmartwień. Twoja mama ma doświadczenie i dzięki temu łatwiej jej znaleźć sposoby na dziecko. Ty się tego nauczysz, daj sobie czas.
Achia , nie mieszkasz na bezludnej wyspie żeby potrzebować zapasu pieluch. Do szpitala wystarczy Ci opakowanie "1" a w razie potrzeby eMek dokupi jak zbraknie. Bo nakupujesz "2" a potem wyjdzie, że Oskar nie toleruje tej marki (albo Ty jej nie znosisz) i co wtedy? Oddasz siostrze?
Jeżowa , świetny jeżyk. Zobaczymy kto będzie miał z niego więcej radości - matka czy córka
gg , gratuluję! Twój synek waży teraz więcej niż moja 4tygodniowa kruszynka
Fozzie , wyglądasz REWELACYJNIE. A ten brzuszek... taki zgrabniutki jakbyś piłeczkę schowała pod kiecką.
No i ten obcasy! Podziwiam! Choć chyba Lena takie zakładała by troszkę powkurzać teściową
Rucola , współczuję dolegliwości brzuszkowych. Moja malutka czasami też się męczy to wtedy tak się spina, że buźka się robi cała czerwona. Ale nie trwa to tak długo...
Malka , moja Anulka też ma taki tryb. Jedzenie na stole = idealny czas na pobudkę. Choć dziś łaskawie dała nam zjeść śniadanie
A jeśli mowa o fryzjerach. Poszłam kiedyś w Gdańsku zapisać się do fryzjera na podcięcie końcówek. Włosy dość długie. Na szczęście przy zapisie spytałam ile będzie to kosztować. To usłyszałam "przy takiej długości to 60zł". Gdy pojadę do rodzicow to zapłacę 20zł i jeszcze mi po całości pocieniuje
a 80zł to ja płaciłam jako Panna Młoda, gdy mi fryzjerka układała ślubną fryzurę. i to jeszcze z myciem było.
Pisałyście dziś o eMkach. Ja na swojego nie mogę narzekać. Zresztą Aneczka to córeczka tatusia. tatuś Nakarmi, odbije, przebierze, wykąpie. Czasami przejmuje ją ode mnie, gdy ja nie mogę jej okiełznać i jemu się udaje. No i nie mogę się napatrzeć jak bierze ją w ramiona by na nim poleżała na brzuszku a ona wtedy go obejmuje
No i jak ja ją biorę do odbicia na lemurka to mi wrzeszczy a u eMka to nie tylko się jej odbije to jeszcze w ten sposób zasypia.
Od samego początku jest u niego spokojna. I każdy z nas ma "inne sposoby" na nią. No i dzielimy się doświadczeniami "ja to robię tak..." ale nie oczekujemy, że druga osoba będzie robić tak samo. Przecież nie ma jednego sposobu na dziecko -
nick nieaktualnyCześć Kochane,
u mnie dzisiaj słaby dzień, więc wybaczcie, że się za dużo nie odniosę.
Powiem tylko GG ogromne gratulacje
Fozzie cholera, ja się czułam taka zajebista, że przytyłam "tylko" 6,5kg, a Ty masz raptem 3 na liczniku?! W ogóle zawistna ze mnie siksa, bo wyglądasz bosko
Jeżowa Jeżyk jest super, daj znać jak tam impreza się udała
Co do probiotyków to jeszcze Trilac ktoś polecał (chyba Ewela?).
Runa zjadła dzisiaj na spacerze pieluchę/chusteczkę z kupą (nie widziałam dokładnie), którą jakiś mądry rodzic wyrzucił w parku na trawę koło placu zabaw. Nie muszę chyba mówić, jak ładnie pachnie jej teraz z pyska...
JESIEŃWiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2018, 17:55
-
Dziewczyny, czy jest możliwe, że niespełna trzymiesięcznemu dziecku idą zęby? Fela dzisiaj dała popis marudzenia. Ale nie widać bylo, żeby ją coś bolało. Jedynie tak wkłada ręce do buzi, że już ma je poocierane i poranione i strasznie się ślini. Ale w buzi nic nie widze. Dziąsła chyba wygladaja normalnie. Nie sa spuchniete ani czerwone. Nie dało jej się uśpić cały dzień. Przysypia tylko na cycku na którym wisi co godzinę. A jak nie śpi to jęczy w wkłada ręce do buzi. Dałam jej paracetamol i chyba było po nim trochę lepiej. Mam nadzieję, że w nocy będzie spać.
-
Imprezka była super
odpowiednio krótka
Za to mogę się w końcu pochwalić moimi dwoma wersjami łóżeczka:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/896fe53cb4e6.jpg
A jeśli myślałyście, że widziałyście już wszystko, to przedstawiam legginsy z kokardą na pupie:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0320b18e0e1b.jpg
Ach i zdecydowanie polecam kocyk całoroczny z Lullalove!!! Kompletnie inny poziom jakości niż ten otulacz-mgiełka
Przepraszam, że tak się tylko chwalę, ale wybrałam to wszystko tak dawno i strasznie się cieszę, że w końcu to mamjakoś tak mi spokojniej na duszy, że moje dziecko ma w końcu swój kocyk!
JustynaG, veritaserum, Lunaris, pilik, Kaczorka, KateHawke, Bajkaaa, Aga9090, Patrycja20, Nadzieja22, Luna1993, Karma88, Lusesita, Emiilka, Rucola, olik321, Yoselyn82, Lena21, emi2016 lubią tę wiadomość
-
Kaczorka ja te buciki kupiłam na sesję ciążową
są śliczne
Justyna tak to już jest, że dużo rzeczy bardziej cieszy rodziców niż dzieci, ale mam nadzieję, że coś ten jeżyk będzie wykorzystywanysuper, że z mężem tak Wam dobrze się układa współpraca i opieka nad Anią
malka u mnie w rodzinie był chłopczyk, któremu w trzecim miesiącu wyszły cztery dolne ząbki!JustynaG, malka lubią tę wiadomość
-
Uwaga! Ostrzegam! Chować portfele!
DO 80% na wybrane produkty dziecięce w smyku:
https://www.empik.com/wyprzedaz/dziecko?utm_source=newsletter&utm_medium=ecom-target&utm_campaign=newsletter180922_sob_babyboom&utm_content=&utm_term=portal_user&utm_content=_dzi_babyboommalka lubi tę wiadomość
-
Malka jak najbardziej może czuć zęby. Tak jak pisze Jeżowa -mogą wyjść niebawem ale równie dobrze dopiero za kilka miesięcy. Mieliśmy kiedyś taki program na medycznej z anatomii gdzie było o wzroście zębów i dzieci czują to podobno jak one są jeszcze głęboko, głęboko w dziąsłach i się przebijają. Bidulki małe
jak ktoś odczuwał wyrzynanie własnych ósemek to zna ten ból.
Jeżowa cudeńkabardzo ładna pościel a kokarda na tyłeczku zrobi mega efekt zdjęciowy potem
Jeżowa, malka lubią tę wiadomość