X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola,ja myślę,że gorsze od stosunku przerywanego to może być tzw.chwilówka :D co niestety często nam się zdarza ;) .Wspaniale,ze tak sobie radzisz i humor cię nie opuszcza ani na chwilę :)

Rucola lubi tę wiadomość

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola ja kocham kawę więc ostatnio się dokształcałam. I można dwa kubki kawy wypić na dzień spokojnie bez efektów ubocznych dla dzidzi. Wiadomo, że dwie dziennie to pewnie nie wypijemy ale taka kawka raz na parę dni na pewno nie powinna budzić Twoich wyrzutó sumienia :)

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka zapomniałam pogratulować pierwszego siekaczka :P i zyczę Ci, aby jego stosunek do Twojej piersi był wyjątkowo łagodny... (kakmisz piersią, prawda? czy mi się coś pomerdało...)

ibishka lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Rucola ja kocham kawę więc ostatnio się dokształcałam. I można dwa kubki kawy wypić na dzień spokojnie bez efektów ubocznych dla dzidzi. Wiadomo, że dwie dziennie to pewnie nie wypijemy ale taka kawka raz na parę dni na pewno nie powinna budzić Twoich wyrzutó sumienia :)
    Spokojnie można pić kawe, ale trzeba mieć swiadomośc, ze kofeina przenika do mleka i kumuluje się w tkankach Maluszka, nie jest wydalana. I tu wybór należy do mamy :)

KateHawke, Anna1983! lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kawy,mnie położna mówiła,że jak się piło w ciąży to można i przy karmieniu.Bo nagłe odstawienie kofeiny może skutkować złym samopoczuciem mamy,a to nie jest dobre.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka gratuluję ząbka :)

Rucola absolutnie kawka Ci się należy, na zdrowie!

Bajka przykro się to czyta, nawet nie wyobrażam sobie co czujesz... Mam nadzieję, że emek się ogarnie, a Ty odetchniesz u mamy. Pomyśl żeby zrobić coś dla siebie, poczułabys się choć trochę lepiej

A my z Tosia totalnie chore... Mała głos straciła, jutro trzeba z nią pojechać do lekarza :/ ale gardło ją nie boli, mam nadzieję, że to chwilowe, wczoraj miała chrypkę. Mi słabo, duszno, w głowie się kręci. Zaczynają nawalać zatoki. Jeszcze tego mi brakowało przed samym egzaminem :( :( :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2018, 11:27

ibishka lubi tę wiadomość

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Spokojnie można pić kawe, ale trzeba mieć swiadomośc, ze kofeina przenika do mleka i kumuluje się w tkankach Maluszka, nie jest wydalana. I tu wybór należy do mamy :)
    Że może przenikać do mleka to czytałam. Ale nie wiedziałam że się kumuluje zamiast wydalać. O widzisz to muszę się jeszcze dokształcić.

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • pilik Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola karmie dokladnie tak samo. Zdarza się ci dwie godziny przez godzinę... dopiero od dwóch tygodni próbuje „oduczyć” bo widzę że jest na to gotowa, teraz karmie co 2-3 godziny czasami 10 minut, a czasami pół godziny. Ale już nie długo będą uśmiechy i interakcje, nie będzie nagle lekko, ale to Ci doda na pewno energii!
    U nas coraz większy problem z drzemkami, czasami już nie chce piersi (jak najedzona), a nie umiem jej inaczej uspac... smoczka nie chce tknąć.
    Ja kawę pije, czasami nawet dwie. O co chodzi z tą kofeiną? Że jak nie wydała to co?
    Jeżowa miesiąc będzie za tydzień, ale już blisko :)
    Malka są takie gryzaki-rękawiczki, może to by się u Was sprawdziło?
    Bajka każdy ma gorsze chwile... obyście się z emkiem dogadali, dobrze że masz pomoc rmamy.
    Kate dziękujemy :)

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 20 tygodniu :-) loo matko to juz polowa :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2018, 12:11

Achia, Kaczorka, pilik, lamka, KateHawke, Aga9090, Fozzie Bear, summer86, Luna1993, ibishka, Bajkaaa, Lusesita, Patrycja20, Lunaris, Emiilka, Lena21, olik321, -Mamunia-, Sarna84, Nadzieja22, emi2016 lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wam się śnią sexy a mi zlot gejów na dachu wieżowca ;)

Flowwer - wyznaję tą samą zasadę z czwartym trymestrem :) tulcie się, tulcie :) wykochane dziecko będzie <3

Ibishka - gratuluję pierwszego ząbka :)
    U nas chyba z miesiąc czasu się młoda męczyła, zanim wylazły pierwsze dwa (wyszły jednocześnie).

U nas teraz pojawił się już szósty. I katar dalej nie odpuszcza, paluchy ciągle w buzi, więc nie wiem czy jeszcze coś nie będzie wyłazić..

Bajeczko - przykro mi, że nie możecie się porozumieć z mężem.. idź do mamy, odpoczniesz. Może zostań na noc?
    A z czasem Zosia będzie coraz starsza i łatwiej będzie się nią zajmować, więc i Wasze relacje z mężem będą lepsze :)

Olik - zazdroszczę, że Marcel tak fajnie znosi zakupy! U nas zaraz po przekroczeniu galerii Aluśka się budziła i zaczynała marudzenie.. w sumie do dzisiaj jej tak zostało :p

Jeżowa, ibishka, Flowwer, Patrycja20, olik321 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę na oddział dermatologiczny bo wiecznie cos mi wychodzi, teraz też mi powychodzilo i swedzi mnie. Boje sie jednak ze nic mi nie wyjdzie w badaniach i bede w czarnej dupie..

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola - dobrze karmisz :) na żądanie, to na żądanie. Z czasem tego żądania będzie coraz mniej. A w zasadzie nie tyle mniej, co krócej :)

A jeszcze takie coś Wam wstawię, bo Was sporo z tych okolic:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/68dfedbc3858.jpg

KateHawke, Rucola lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że kawka nie zaszkodzi dziecku jeśli nie pije się jej hektolitrami ;)

https://www.hafija.pl/2017/12/laktacjaikawa.html

Mamaginekolog ostatnio też mówiła że można takową pić i że zapobiega bezdechom-w kontekście swojego Gilberta ale nie wiem dokładnie co i jak więc się przy tym nie upieram ;)
    Bardziej szkodliwe od wypicia kawy jak się karmi jest palenie papierosów w domu gdzie jest małe dziecko(nawet jak się nie karmi piersią)-tylko Bajka nie mam tu na myśli tego jednego papierosa- ale ogólnie stałe palenie przez tatę czy mamę, bo ma szereg negatywnych skutków na maleństwo.
    No ale ja ogólnie jest mega przeciwnikiem palenia. I to jest moja bolączka kiedy wybierzemy się do poznania jak mały się urodzi bo moja mama pali :/ i zawsze cała walizka idzie do prania po powrocie do Gdańska. Nie chcę mojego synka narażać na wdychanie tego smrodu jak będzie malutki..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2018, 12:24

Rucola lubi tę wiadomość

• pilik Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yos powodzenia na oddziale! Oby znaleźli przyczynę...
    Rucola - na zachętę, zobacz już niedługo sam będzie łapał Twoje ręce, uśmiechał się i zaczepiał <3
    [url

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2018, 14:16

reset, Yoselyn82, Achia, KateHawke, Karma88, Rucola, Flowwer, Patrycja20, JustynaG lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Anna1983! Przyjaciółka

Wysłany: 23 września 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Rucola.Trochę nie na temat. Ale zaprosiłam Cie do znajomych, bo potzrebuję namiary na Twojego lekarza. Przeczytałam cały Twój blog i myślę że tędy droga. pozdrawiam

Rucola lubi tę wiadomość

• malka Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka <3
    Pilik nie widziałam takich gryzakow. Muszę poszukać na necie.

Rucola, Fela je kiedy chce. Na początku to było nawet co pól godziny. Teraz zazwyczaj co dwie, ale ostatnio znowu jej się włączyło ssanie co godzinę i bez cyca ma problem zasnąć. Ja jestem jak najbardziej za tym, że jak się ma możliwość to żeby nie ograniczać dziecku tej bliskosci.

Piję dwie kawy dziennie. Tzn dwa kubki, 3-4 razy dziennie po pół kubka ;)

Yos mam nadzieję, że znajdą przyczynę i będzie dało się coś zaradzić.

Dzisiaj Fela trochę spokojniejsza jest, ale muszę ją cały czas zabawiać, żeby nie wkładała tych rąk do buzi.

Rucola lubi tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola moim zdaniem dobrze karmisz, jeśli Lewcio potrzebuje tak często to trzeba zaspokajać jego potrzeby :) U mnie pierwszy miesiąc to był ciągle z poduchą do karmienia i małą przy cyku, ale wyszłam z założenia, że skoro tego potrzebuje to chcę jej to dać. Teraz też karmię mocno intuicyjnie, raczej bez zegarka w ręku.

A kawę piję jakoś od 1,5 tygodnia, jedną dziennie.. wcześniej nie piłam, bo eliminowałam nabiał a lubię kawę z mlekiem. Nie słyszałam nic o kumulowaniu w tkankach dziecka. Napiszesz coś więcej?

Bajeczko, ja nic mądrego nie doradzę w sprawie kłótni,bo przez ostatni miesiąc zaliczyliśmy ich więcej niż chyba przez 2 lata, w ostatnich latach naprawdę mało się kłóciliśmy, a teraz te kłótnie są tak emocjonalne jak dobrych kilka lat temu. Ale widzę, że u nas główną przyczyną jest budowa.. jesteśmy tym już oboje zmęczeni i liczę, że jak się skończy to się unormuje. Musicie pogadać na spokojnie z eMkiem i wyjaśnić sobie co każdej stronie nie pasuje i znaleźć rozwiązanie dobre dla całej trójki. A póki co na Twoim miejscu poszłabym do mamy i odpoczęła, bo ja po kłótni to nie mogę nawet patrzyć na eMka, bo mi ciśnienie podnosi.

Yos, kciuki żeby znaleźli przyczynę dolegliwości i nie trzymali Cię tam zbyt długo!

A ja nie wiem kiedy zleciały te 3 m-ce..powiem Wam, że jakoś tak mi smutno, że te chwile, gdy Ania była taka maleńka już nigdy nie wrócą.
    Mam też problem z ubieraniem jej w taką pogodę, mała po tatusiu odziedziczyła również nienawiść do czapek, strasznie płacze nawet jak już ma założoną.. ciężko mi też wyczuć czy jest odpowiednio ciepło ubrana, ale mam nadzieję, że nie przesadzam w żadną stronę.

Mam przy okazji dwa pytania.
    1) Czy któraś z Was korzystała z usług ekipy sprzątającej po większych remontach? Wczoraj spędziliśmy cały dzień na sprzątaniu i nadal jesteśmy daleko w lesie a zależy nam, żeby na przyszły weekend już się przenieść. Zastanawiam się na ile dokładne jest takie sprzątanie i jaki może być koszt.

2) Do pokoiku Ani kupiliśmy łóżeczko Woodies 140x70 i materac Hevea o takich wymiarach. Stelaż do łóżeczka jest zamontowany jak w tym filmiku:

https://www.youtube.com/watch?v=NBCyVAL1NLs

Czyli te białe drewienka wystające idą w górę a nie w dół, ale materac wtedy nie wchodzi w głąb tej ramy stelaża a leży jakby na niej i dochodzi do szczebelków łóżeczka i na srodku jak się położy dziecko to tak jakby robi się wgłębienie. Czy tak to powinno wyglądać?

Dziwnie się czuję z tym pytaniem, ale trochę dziwnie to wygląda i nie wiem czy ten stelaż jednak nie powinien być odwrotnie.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A o to mój brzuchol :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2018, 18:35

Achia, pilik, KateHawke, summer86, Karma88, lamka, Rucola, Flowwer, Bajkaaa, Jeżowa, blue00, Patrycja20, JustynaG, Aga9090, Kaczorka, Lunaris, Emiilka lubią tę wiadomość

❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yos- piękny brzuszek :) nie jest za mały, bo każdy brzuch rośnie w swoim tempie :)

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

• malka Autorytet

Wysłany: 23 września 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer, skoro materac nie wchodzi to ja bym zamontowała to na odwrót. Większe znaczenie to ma jak już są ściągnięte boki łóżeczka, bo wtedy te białe deski są ograniczeniem dla materaca. Jak są boki to materac będzie stabilnie się opierał na szczebelkach. Tylko będziecie coś musili wykombinować później, jak Ania podrośnie.

summer86 lubi tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
‹‹ 1901 1902 1903 1904 1905 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ