X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn potwierdzam, mi też kazał brać magne b6 forte :) mam nadzieję, że to tylko chwilowe :*

Mamunia o matko, zbieram szczękę z podłogi :D ale laska!!! To ja dorzucam swoje brzuszkowe, ostatni tydzień urósł chyba dwukrotnie!
    ]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 02:35

Yoselyn82, Aga9090, JustynaG, lamka, Jeżowa, KateHawke, Achia, Karma88, Lunaris, Anna Stesia, Morusek, -Mamunia-, Patrycja20, Kaczorka, Rucola, moniśka..., olik321, blue00, Sarna84, veritaserum, Bajkaaa, Flowwer, Emiilka, pilik, Lena21, Lusesita, Izape_91, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No następna piękna laska, wpadnę w kompleksy :O

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    AnnaStesia szacun za to wstawanie. Naprawdę. Twój Syncio to faktycznie niezły cycomaniak :) Kompletnie nie chce lezeć w wózku czy po prostu ma gorsze dni?

Teoretycznie to nie wstaje, od ponad miesiąca odkąd zaczął tak spać to jest z nami w łóżku. Tylko po każdym jedzeniu trzeba go odbić, bo inaczej placze, więc wtedy wstaje. A za wózkiem nigdy nie przepadal - czasem wytrzymuje 5-10 minut i potem jest ryk. Dlatego sama nie lubię z nim chodzić na spacery, bo dziwganie mojego szczęścia i pchanie wózka jednocześnie jest trudne. Ale często chodzę. Czasem ładuje go do chusty, ale też miłośnikiem nie jest i ciężko mi ją dobrze dociagnac. Czekam już na etap nosidla.

Właśnie, czy któraś z Was ma jakieś nosidlo i może polecić? Wiem,.ze podobno trzeba mierzyć, ale sobie nie wyobrażam zabrać mojej rozkrzyczanej gwiazdeczki do sklepu. M6slalam o o tuli, ale sama już nie wiem.

Mamusia, Yosel, Blue, Luna - piękne brzuszki!

A co do afi to Bajka ma rację- norma jest do 5. Proście na każdej wizycie z usg, aby Wam mierzono, bo po własnym.przykladzie wiem, jak te wartości potrafią skakać - ja 8 maja miałam afi 13, a 17 maja już 26 i podjęto decyzję o indukcji porodu, bo małemu spadało tętno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2018, 19:03

Luna1993, -Mamunia- lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna z Ciebie też jest niezła laska ;)
    Mi dziś lekarka powiedziała żeby brać asmag,czyli ten co brałam wcześniej, ale może faktycznie lepiej kupić ten o którym mówicie? Choć w moim ciążowych witaminach też jest magnez w dawce 100mg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2018, 19:04

Luna1993 lubi tę wiadomość

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna sliczny brzusio :) i jak ladnie urósł :)

Dzieki dziewczyny za rady odnosnie wizyty i magnezu. Wizyte przekladam! wole sie uspokoic ze jest ok wszystko!

Achia, Aga9090, Anna Stesia, Luna1993, Lunaris, olik321, Jeżowa, Karma88, Emiilka, Lusesita lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, ja brałam asmag forte i pomagał.. u mnie były twardnienia brzucha w nocy i przy chodzeniu. Nospę brałam kilka razy zaledwie gdy już było mocne twardnienie kilka razy w ciagu dnia.

Yoselyn82, Achia lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia tu chodzi o to, ze magne b6 forte jest lekiem, a te wszystkie inne to suplementy.

No i ja ja już musze dawkowac 3x2, do tego nospa 3x1 i luteina 3x1...

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, ja właśnie brałam asmag forte, podobno jeden z lepiej przyswajalnych. Brałam 4 razy dziennie po 2 tabletki, bo brzuch mi sie stawiał.

Olik, jeśli mogę coś doradzić to lepiej nie łączyć pneumokokow z innymi szczepionkami. My podajemy 2 tygodnie po 5 w 1. I te 5 w 1 mały znosi super, a pneumokoki tak sobie. Ostatnio po drug8ej dawce trochę nawet goraczkowal. Nasza pediatra mówiła, że pneumo jest dość silne i dlatego zaleca rozdzielanie szczepień.

Achia, olik321, pilik lubią tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuszki piękniuszki <3 ślicznie wyglądacie Mamusie :)

Luna Twój to już przypadkiem nie opadł? mam wrażenie że jest obniżony od ostatniej fotki.

Ja się zbieram żeby cyknąć parę konkretnych fotek swojemu zabrzuszkowanemu Staszkowi ale jakoś słabo mi idzie... może jutro- tak sobie powtarzam codziennie...

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudowne brzuchole <3 i ich właścicielki również <3

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaStesia, co pediatra to inne opinie.. Troszkę to mylące jest dla rodziców.
    My mieliśmy teraz w piątek wizytę, bo chcieliśmy podać drugą dawkę rota (w ulotce jest zalecane do 16 tygodnia a najbliższy termin wizyty u naszej pediatry w PDZ wypada po 16 tyg, więc nie chciałam ryzykować). Piątek wypadał 6 tygodni po poprzednich szczepieniach, więc 6w1 i pneumo odpadały (przy pneumo podobno odstęp minimum 8 tygodni). Lekarka na wizycie powiedziala, że lepiej poczekać z rota i zaszczepić wszystko razem, wypisała specjalną karteczkę żeby mimo braku miejsc zapisali nas w takim terminie, żeby wszystko było wg planu. A też się w sumie cieszyłam, że trochę to rozdzielimy, mimo że pierwszą turę szczepień mała dość dobrze zniosła, plus boję się, że ze względu na jesień przypałęta się jakiś katar i wszystko się poprzesuwa.

Anna Stesia lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia dziękuję! To zrobię tak jak mówisz. A rotawirusy tez rozdzieliłaś?

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm ciekawe co piszecie... Czytam uważnie i też jestem za rozdzielaniem a widzę że różnie zalecają...

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przelozylam wizyte na czwartek! a jutro bede caly dzien lezec. Gdyby cos nie pokojacego sie dzialo to mam jechac na IP. No chyba ze uda sie jeszcze jutro przyjsc na wizyte, ale to dadza mi znac!

Aga9090, Achia, Lunaris, Emiilka, Lena21, Luna1993, KateHawke, Anna Stesia lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Anna Stesia dziękuję! To zrobię tak jak mówisz. A rotawirusy tez rozdzieliłaś?

Myśmy nie wzięli rotawirusów, bo synek jest mocno ulewający i nie było możliwości. Weźmiemy jeszcze meningokoki, ale dopiero po 6 miesiącu (albo nawet po 12, zobaczymy jeszcze).

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny piekne brzuszki! Wszystkie, bez wyjatku! :)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomocy. Usiadłam do laktatora od dłuższego czasu bo moi byli na spacerze. Chciałam dać z butli swoje przed kąpaniem. W międzyczasie wrócili. Miałam 90ml już i chciałam znowu zmienić cycka a na sutku kropla krwi...
    Do tej pory tego nie było. Nic mnie nie bolało. Młody dostaje od dłuższego czasu z cycka bo nie chce siedzieć z laktatorem. Nie widzę co pije w sumie. Dzisiaj też pił.
    Co mam zrobić z tym mlekiem? Wylać? Wyglądało jakby w momencie wyłączenia laktatora pojawiła się kropla. Ani na gumach ani w butelce nie widać nic różowego.
    Gdzieś mi się obiło że nie można dawać mleka z krwią. A co jak wypije tak z cycka?

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaStesia, bardzo ciekawe rzeczy piszesz o tych szczepionkach. My niebawem mamy i najbardziej stresujące jest dla mnie to, że nic nie wiem. Na poprzedniej wizycie otrzymałam książeczkę i tyle...

Zastanawiałam się nad rotawirusami a moja też należy do ulewających. Czy to oznacza, że wtedy jest duże prawdopodobieństwo, że szczepionka się nie przyjmie?

Ania, w grupie mam KPI babki twierdzą, że podałyby takie mleko jeśli nie miałyby innego. Bo przecież gdybyś karmiła piersią to byś nie wiedziala, że jest krew. Jakby było niesmaczne to mały raczej Ci tego nie wypije.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, nam radzono aby przed szczepieniem na rota dziecko nie było krótko po jedzeniu, dobrze byłoby zachować minimum godzinę odstępu. Z tego co czytałam ta szczepionka dość dobrze i szybko się wchłania, ale musialabyś poczytac jak to jest przy ulewaniu. Nasza troszkę wypluwała przy podawaniu.

3i49mg7yu2aqel15.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania jak karmiłam z cycka to początku miałam poranione brodawki i podejrzewam, ze jakas kropla krwi tez się dostała. Moim zdaniem nie przejmuj sie

‹‹ 1984 1985 1986 1987 1988 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ