Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyYoselyn potwierdzam, mi też kazał brać magne b6 forte
mam nadzieję, że to tylko chwilowe :*
Mamunia o matko, zbieram szczękę z podłogiale laska!!! To ja dorzucam swoje brzuszkowe, ostatni tydzień urósł chyba dwukrotnie!
]
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 02:35
Yoselyn82, Aga9090, JustynaG, lamka, Jeżowa, KateHawke, Achia, Karma88, Lunaris, Anna Stesia, Morusek, -Mamunia-, Patrycja20, Kaczorka, Rucola, moniśka..., olik321, blue00, Sarna84, veritaserum, Bajkaaa, Flowwer, Emiilka, pilik, Lena21, Lusesita, Izape_91, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Rucola wrote:AnnaStesia szacun za to wstawanie. Naprawdę. Twój Syncio to faktycznie niezły cycomaniak
Kompletnie nie chce lezeć w wózku czy po prostu ma gorsze dni?
Teoretycznie to nie wstaje, od ponad miesiąca odkąd zaczął tak spać to jest z nami w łóżku. Tylko po każdym jedzeniu trzeba go odbić, bo inaczej placze, więc wtedy wstaje. A za wózkiem nigdy nie przepadal - czasem wytrzymuje 5-10 minut i potem jest ryk. Dlatego sama nie lubię z nim chodzić na spacery, bo dziwganie mojego szczęścia i pchanie wózka jednocześnie jest trudne. Ale często chodzę. Czasem ładuje go do chusty, ale też miłośnikiem nie jest i ciężko mi ją dobrze dociagnac. Czekam już na etap nosidla.
Właśnie, czy któraś z Was ma jakieś nosidlo i może polecić? Wiem,.ze podobno trzeba mierzyć, ale sobie nie wyobrażam zabrać mojej rozkrzyczanej gwiazdeczki do sklepu. M6slalam o o tuli, ale sama już nie wiem.
Mamusia, Yosel, Blue, Luna - piękne brzuszki!
A co do afi to Bajka ma rację- norma jest do 5. Proście na każdej wizycie z usg, aby Wam mierzono, bo po własnym.przykladzie wiem, jak te wartości potrafią skakać - ja 8 maja miałam afi 13, a 17 maja już 26 i podjęto decyzję o indukcji porodu, bo małemu spadało tętno.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2018, 19:03
Luna1993, -Mamunia- lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLuna z Ciebie też jest niezła laska
Mi dziś lekarka powiedziała żeby brać asmag,czyli ten co brałam wcześniej, ale może faktycznie lepiej kupić ten o którym mówicie? Choć w moim ciążowych witaminach też jest magnez w dawce 100mg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2018, 19:04
Luna1993 lubi tę wiadomość
-
Luna sliczny brzusio
i jak ladnie urósł
Dzieki dziewczyny za rady odnosnie wizyty i magnezu. Wizyte przekladam! wole sie uspokoic ze jest ok wszystko!Achia, Aga9090, Anna Stesia, Luna1993, Lunaris, olik321, Jeżowa, Karma88, Emiilka, Lusesita lubią tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Achia, ja brałam asmag forte i pomagał.. u mnie były twardnienia brzucha w nocy i przy chodzeniu. Nospę brałam kilka razy zaledwie gdy już było mocne twardnienie kilka razy w ciagu dnia.
Yoselyn82, Achia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Achia, ja właśnie brałam asmag forte, podobno jeden z lepiej przyswajalnych. Brałam 4 razy dziennie po 2 tabletki, bo brzuch mi sie stawiał.
Olik, jeśli mogę coś doradzić to lepiej nie łączyć pneumokokow z innymi szczepionkami. My podajemy 2 tygodnie po 5 w 1. I te 5 w 1 mały znosi super, a pneumokoki tak sobie. Ostatnio po drug8ej dawce trochę nawet goraczkowal. Nasza pediatra mówiła, że pneumo jest dość silne i dlatego zaleca rozdzielanie szczepień.
Achia, olik321, pilik lubią tę wiadomość
-
Brzuszki piękniuszki
ślicznie wyglądacie Mamusie
Luna Twój to już przypadkiem nie opadł? mam wrażenie że jest obniżony od ostatniej fotki.
Ja się zbieram żeby cyknąć parę konkretnych fotek swojemu zabrzuszkowanemu Staszkowi ale jakoś słabo mi idzie... może jutro- tak sobie powtarzam codziennie... -
AnnaStesia, co pediatra to inne opinie.. Troszkę to mylące jest dla rodziców.
My mieliśmy teraz w piątek wizytę, bo chcieliśmy podać drugą dawkę rota (w ulotce jest zalecane do 16 tygodnia a najbliższy termin wizyty u naszej pediatry w PDZ wypada po 16 tyg, więc nie chciałam ryzykować). Piątek wypadał 6 tygodni po poprzednich szczepieniach, więc 6w1 i pneumo odpadały (przy pneumo podobno odstęp minimum 8 tygodni). Lekarka na wizycie powiedziala, że lepiej poczekać z rota i zaszczepić wszystko razem, wypisała specjalną karteczkę żeby mimo braku miejsc zapisali nas w takim terminie, żeby wszystko było wg planu. A też się w sumie cieszyłam, że trochę to rozdzielimy, mimo że pierwszą turę szczepień mała dość dobrze zniosła, plus boję się, że ze względu na jesień przypałęta się jakiś katar i wszystko się poprzesuwa.Anna Stesia lubi tę wiadomość
-
Przelozylam wizyte na czwartek! a jutro bede caly dzien lezec. Gdyby cos nie pokojacego sie dzialo to mam jechac na IP. No chyba ze uda sie jeszcze jutro przyjsc na wizyte, ale to dadza mi znac!
Aga9090, Achia, Lunaris, Emiilka, Lena21, Luna1993, KateHawke, Anna Stesia lubią tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
olik321 wrote:Anna Stesia dziękuję! To zrobię tak jak mówisz. A rotawirusy tez rozdzieliłaś?
Myśmy nie wzięli rotawirusów, bo synek jest mocno ulewający i nie było możliwości. Weźmiemy jeszcze meningokoki, ale dopiero po 6 miesiącu (albo nawet po 12, zobaczymy jeszcze). -
nick nieaktualnyDziewczyny pomocy. Usiadłam do laktatora od dłuższego czasu bo moi byli na spacerze. Chciałam dać z butli swoje przed kąpaniem. W międzyczasie wrócili. Miałam 90ml już i chciałam znowu zmienić cycka a na sutku kropla krwi...
Do tej pory tego nie było. Nic mnie nie bolało. Młody dostaje od dłuższego czasu z cycka bo nie chce siedzieć z laktatorem. Nie widzę co pije w sumie. Dzisiaj też pił.
Co mam zrobić z tym mlekiem? Wylać? Wyglądało jakby w momencie wyłączenia laktatora pojawiła się kropla. Ani na gumach ani w butelce nie widać nic różowego.
Gdzieś mi się obiło że nie można dawać mleka z krwią. A co jak wypije tak z cycka? -
AnnaStesia, bardzo ciekawe rzeczy piszesz o tych szczepionkach. My niebawem mamy i najbardziej stresujące jest dla mnie to, że nic nie wiem. Na poprzedniej wizycie otrzymałam książeczkę i tyle...
Zastanawiałam się nad rotawirusami a moja też należy do ulewających. Czy to oznacza, że wtedy jest duże prawdopodobieństwo, że szczepionka się nie przyjmie?
Ania, w grupie mam KPI babki twierdzą, że podałyby takie mleko jeśli nie miałyby innego. Bo przecież gdybyś karmiła piersią to byś nie wiedziala, że jest krew. Jakby było niesmaczne to mały raczej Ci tego nie wypije.Anna Stesia lubi tę wiadomość
-
Justyna, nam radzono aby przed szczepieniem na rota dziecko nie było krótko po jedzeniu, dobrze byłoby zachować minimum godzinę odstępu. Z tego co czytałam ta szczepionka dość dobrze i szybko się wchłania, ale musialabyś poczytac jak to jest przy ulewaniu. Nasza troszkę wypluwała przy podawaniu.
-
nick nieaktualny