X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yos u mnie też cały czas twardnienia, biorę magnez ale nawet w trakcie leżenia brzuch się napina. W pierwszej ciąży miałam identycznie ale nic z tym ginekolog nie robił.
    Szyjka badana co tydzień póki co nie zmienia wymiarów.
    Masz rację trzeba leżeć i pachnieć!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2018, 18:00

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wizyte w sobote, ale nie wiem czy nie przyspiesze jej. Mialam jeden chwilowy skurcz który promieniowal z brucha do posladkow. Teraz cisza. Leze dalej sobie.

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Mam wizyte w sobote, ale nie wiem czy nie przyspiesze jej. Mialam jeden chwilowy skurcz który promieniowal z brucha do posladkow. Teraz cisza. Leze dalej sobie.
    Jeśli masz być spokojniejsza- to przyspiesz. mówię ze swojego dzisiejszego doświadczenia ;)

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yos a ile tego magnezu bierzesz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamunia wyglądasz super sexy :-)

Yosel na Twoim miejscu też bym przyspieszyła dla własnego spokoju.

Olik myślałam dzisiaj o Tobie :-)

Robię właśnie pedicure, gimnastyka na całego. :-D

-Mamunia-, olik321, Luna1993, Aga9090, Anna Stesia, Emiilka, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamunia, jesteś boginią seksu... nawet w ciąży :)

-Mamunia- lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    seeeksss? ale co to takiego? mam nadzieję,że nam przed porodem,w donoszej ciąży uda się to sobie przypomnieć :P

-Mamunia-, Lunaris, Emiilka, Lusesita lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    seeeksss? ale co to takiego? mam nadzieję,że nam przed porodem,w donoszej ciąży uda się to sobie przypomnieć :P
    Ani nie mow...

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    Pięknie wyglądacie :)

Co do afi to norma jest od 5,ja miałam i 10 i 7 i lekarze zgodnie mówili że jest ok więc nie martwcie się :)

Ja zazdroszczę wam że możecie cieszyć się ciąża w domu bo to super musi być :)

Anna Stesia, Emiilka lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Yos a ile tego magnezu bierzesz?

w zasadzie to od paru dni biore magnez i nospe bo czuje brzuch i czulam krzyż. Wczesniej to raz na jakis czas bralam. A teraz musze czesciej.

Magnez biore 3x1 a nospe forte 2x1

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamunia łapie łapie! Ile sił w rękach! Jejku, tyle brzuszków! No mam nadzieje ze chociaż na jeden się zalapie kurka.

Dziewczyny wyglądacie boosko :)

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamunia, bombowo wyglądasz!

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seks? W trakcie ciąży było w sumie 2 razy u nas i to dawno temu. :D Najpierw był zakaz, potem zgodna, potem znowu zakaz, od dwóch miesięcy chyba mamy zielone światło i zabieramy się do tego jak pies do jeża. :D :D :D

Yos ja bym przyspieszala wizytę pewnie, ale to juz Twoja decyzja. ;)

Lecę na jakąś kolacyjkę. Spokojnego wieczoru.

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    w zasadzie to od paru dni biore magnez i nospe bo czuje brzuch i czulam krzyż. Wczesniej to raz na jakis czas bralam. A teraz musze czesciej.

Magnez biore 3x1 a nospe forte 2x1
    A jaki magnez bierzesz,bo może za slaba dawka w 1 tabletce jest? No i koniecznie wizytę przyspiesz

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to moj brzuszek :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2018, 23:07

Achia, -Mamunia-, KateHawke, Morusek, Luna1993, Kaczorka, Izape_91, JustynaG, lamka, Jeżowa, Anna Stesia, Karma88, Lunaris, Patrycja20, Rucola, blue00, veritaserum, Bajkaaa, Flowwer, Emiilka, pilik, Lena21, Lusesita lubią tę wiadomość

❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    A jaki magnez bierzesz,bo może za slaba dawka w 1 tabletce jest? No i koniecznie wizytę przyspiesz

biore magnefar b6

❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yos, a może zmień na magne b6 forte,bo to lek, a nie suplement i ma 100 mg magnezu.

Wiesz ja uczulona jestem na twardnienia brzucha..

Luna1993, Yoselyn82 lubią tę wiadomość

• olik321 Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Olik myslę o Tobie od wczoraj :)

My szczepienia mamy dopiero w 12 tygodniu życia, takie sa terminy u nas w przychodni, więc nie płaczę z tego powodu... My pewnie wexmiemy wariant 5w1 albo 6w1. Wcześniej inaczej na to patrzyłam, ale po zgłebieniu tematu najprawdopodobniej wybierzemy ta opcję. Oprócz tego w niedługim czasie pneumokoki, meningo odroczymy na dalszy czas a co do rotawirusów to nie wiem czy się załapiemy na pierwszą dawkę w 12 tyg życia, jak się załapiemy to pewnie zaszczepimy :)

Pewnie podobnie zdecydujemy. Myślę czy pneumokoki dać od razu czy po 1-2 tygodniach. Meningo też odraczamy narazie.

Małego usypiam jak ziewa czy ewidentnie jest śpiący ale dzis mnie rozbraja. Ja do niego "ciii" a on "aguu" i tak się bujamy :)

Dziewczyny jak czytam o Waszych końcówkach ciąży to przypominają mi się moje ostatnie dni w dwupaku i zdjęcie zrobione w szpitalu dzień przed porodem w stylu "Halina idzie rodzić". Czerwona koszulka, brzuch już na wysokości pupy, jakby zaraz miał sie oderwac, spodenki w paski i poza "na kwokę". Totalnie kompromitujące, ale zawsze poprawia mi humor :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2018, 18:52

KateHawke, lamka, Jeżowa, Anna Stesia, Karma88, Lunaris, -Mamunia-, Achia, Patrycja20, Rucola, Emiilka, Lusesita lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatni element ciążowy jest - łóżeczko eMek dzisiaj poskładał (z moją pomocą bo on to instrukcji nigdy nie czyta...). Powiedzieliśmy Nat że wszystko jest i może wychodzić ;) ale matko, jak ona dzisiaj mnie bije! Brzuch mam tak ponaciągany, powybrzuszany z każdej strony że masakra! Do tego kłuje mnie dół macicy a wcześniej miałam wrażenie że mi Natala okłada pięściami okrężnicę...

Luna1993, -Mamunia-, Karma88, Flowwer, Emiilka, pilik lubią tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaStesia - teraz to jest jakiś fanatyzm z tymi cycusiami :) różnica tylko taka, że jest często a krótko.
    Z tym, że u nas noce są przespane. Nigdy nie było więcej przerw niż dwie. I też czytałam, że później dziecko ma więcej wrażeń i odreagowuje w nocy. Ale u nas nic takiego nie miało miejsca.

Yose - magnez można brać nawet 3x2. Najlepiej z potasem.

Yoselyn82, Anna Stesia lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
‹‹ 1983 1984 1985 1986 1987 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ