Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeżowa ciężko przewidzieć czy laktator będzie potrzebny. A w szpitalach bardzo często wypożyczają w razie co. Na pocieszenie Ci powiem - leżałam na sali z dziewczyną która miała nagłe cc w 32tc, wody odeszły, dziecko skrajny hipotrofik (700g ważyła Zuzinka), a mimo cc, wczesnego porodu i mega stresu od pierwszej doby ściągała po 100ml mleka w pol godziny! A ja po sn, też wstręcie, no ale jednak sn i w terminie wyciskałam (dosłownie) po 2ml! I tak przez cztery dni, w czwartej dobie był szał bo się udawało 10ml z jednej piersi. Dopiero jaki tako rozkrecilam w domu, chociaż nigdy nie starczało na cały dzień, a jak tylko wróciłyśmy do domu to mała się przyssala i od tego dnia butli nie ruszyła. Więc sama widzisz, nie ma się co nastawiać bo może być bardzo różnie i na pewno nie źle! Będziesz miała małą obok do pomocy
.
Rucola och skąd ja to znam! Co by nie robił to Ninka płacze po 15-20 minutach beze mnie... ale za to więcej do niego gada niż do mnie więc chociaż coś ma swojegoJeżowa, Rucola, JuicyB, Emiilka lubią tę wiadomość
-
Rucola, jaki piękny kocyk na tym Twoim przecudownym Synusiu! I widzę jeżyka na karuzeli
on też ma imię Marie po Marii Skłodowskiej-Curie, jak zresztą wszystkie wersje jeżyków z serii Zabawa na łące
(dlaczego ja to wiem?).
Justyna zawsze można się zdrzemnąć w ubraniumoże dzisiaj też będzie taki łatwiejszy dzień jak wczoraj?
Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi odnośnie karmieniaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2018, 08:36
Rucola, KateHawke lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo to skoro zaczęliśmy nowy tydzień musi być fotka brzuszka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2018, 10:04
Yoselyn82, Jeżowa, olik321, Rucola, JustynaG, Aga9090, blue00, Bajkaaa, Kaczorka, 91Ewela09, Patrycja20, summer86, agulineczka, Emiilka, Luna1993, Lusesita, Lena21, KateHawke, Lunaris, Nadzieja22, pilik, Karma88, Izape_91, admiralka, Bobisia, -Mamunia-, Morusek lubią tę wiadomość
-
Achia super wyglądasz!!! masz piękny okrąglutki brzuszek, ciekawe jaki okrąglutki będzie za 10 tygodni
Ja dziś liczę na średni dzień, bo noc była sredniaa regułu dobry dzień = słaba noc i odwrotnie, wiec wsuwam owsiankę póki Młody śpi. Może zdąże się jeszcze pomalowac, a co??!!
JustynaG, Achia lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Jeżowa, szczerze mówiąc - wolę łatwiejsze noce
EDIT: U mnie tak samo jak u Rucoli, słaby dzień = przespana noc, dobry dzień = ciężka noc.
Rucola, Lewcio śpi pod kołderką? A gdzie śpiworek?
Achia, pięknie!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2018, 08:49
Achia, Rucola lubią tę wiadomość
-
U nas noc ok. Od kilku dni daje małemu cyca na śpiocha kolo 23 jak sams idę spać i tym sposobem pierwsza pobudka była dziś o 4 i druga o7 czyli juz jak wstaję. Teraz usypiam Marcelka na drzemkę.
Achia pięknie wyglądasz!Rucola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
A u mnie fajny dzień - fajna nic
Słaby dzień - słaba noc...
Rucola lada moment Lew będzie musiał odwrotnie leżeć bo będzie już taki duży!
Dziewczyny wiecie nic mnie tak nie dobija jak fakt że nie umiem usypiac dziecka własnego tak żeby zasnela głęboko...
Juz zapomniałam o porażce kp ale ten sen mnie dobija normalnie poszłabym na jakieś warsztaty usypiania hehe
Aha no i kończymy dziś 2 miesiące może uda mi się ładne zdjęcie zrobić późniejRucola lubi tę wiadomość
-
Bajka a może musisz małą odkładać do kołyski/ łóżeczka jak jeszcze nie spi?
U nas dużo dają proste zasady:
usypiamy zawsze w tym samym miejscu - w dzień w salonie, wieczorem w sypialni
zawsze w ten sam sposób - w dzień siedzę na kanapie i trzymam go na rączkach, wieczorem odkładam zaraz po kp do kołyski i usypia sam
Nie noszę, nie nosiłam od początku bo był zwyczajnie za ciężki i kręgosłup mi siadał.
Jak jest większy problem z zaśnięciem to kładę do kołyski i czekam aż uśnie co róż wciskając mu smoka jak wypadnie.
Nie mówię nic do niego jedynie "ciiii" i często głaszcze po główce to go uspokaja.
Na początku spędzałam przy kołysce 40 minut zanim usnął teraz jest o wiele lepiej. Ale wszystko wymagało czasu.Rucola, Jeżowa lubią tę wiadomość
-
JustynaG wrote:Jeżowa, szczerze mówiąc - wolę łatwiejsze noce
EDIT: U mnie tak samo jak u Rucoli, słaby dzień = przespana noc, dobry dzień = ciężka noc.
Rucola, Lewcio śpi pod kołderką? A gdzie śpiworek?
Achia, pięknie!i ewentualnie na to kołderka, bo jest cieniutka bambusowa
Synek 💚 31.08.2018r.
olik321 wrote:Bajka a może musisz małą odkładać do kołyski/ łóżeczka jak jeszcze nie spi?
U nas dużo dają proste zasady:
usypiamy zawsze w tym samym miejscu - w dzień w salonie, wieczorem w sypialni
zawsze w ten sam sposób - w dzień siedzę na kanapie i trzymam go na rączkach, wieczorem odkładam zaraz po kp do kołyski i usypia sam
Nie noszę, nie nosiłam od początku bo był zwyczajnie za ciężki i kręgosłup mi siadał.
Jak jest większy problem z zaśnięciem to kładę do kołyski i czekam aż uśnie co róż wciskając mu smoka jak wypadnie.
Nie mówię nic do niego jedynie "ciiii" i często głaszcze po główce to go uspokaja.
Na początku spędzałam przy kołysce 40 minut zanim usnął teraz jest o wiele lepiej. Ale wszystko wymagało czasu.tylko ze ja zawsze usypiam w sypialni w fotelu, a raczej uspokajam bo na wpół spiącego odkładam do łóżeczka, zeby mi nie usnął na rękach i poza ciiii mówię mu jeszcze "kocham Cię"
olik321 lubi tę wiadomość
Synek 💚 31.08.2018r.
Achia piekny brzuszek!
Rucola super ta posciel/kocyk w szopy
Ja sie w zeszlym tyg ucieszylam, bo pozamawialam sporo rzeczy w smyku w outlet, jakos chyba trafilam na dobry rzut. Wczoraj przyjechal kurier z malutka paczuszka, a tam tylko 2 ubranka... myslalam, ze reszta przyjdzie w drugiej paczce, bo juz kiedys rozbili mi zamówienie na 2'czesci, ale zagladam na skrzynke, a tu anulowanych 10 pozycji z powodu braku dostepnosci. No i jak tu sie sie nie wku....? To jak oni sprawdzaja stany magazynowe. To nic, ze spedzilam pol dnia przy kompletowaniu zamowienia...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2018, 09:41
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Cześć
Wpadłam zobaczyć czy "mamy" kolejne dzieciaczki.
Czytam o waszych dniach i nocach to u mnie nie ma reguły. Zawsze jest na najwyższych obrotach.
U mnie w domu kipisz, zaczęliśmy mały remont przed chrztem (głupia ja).
A my chyba zaczynam "normalnie" żyć.
Nauczyliśmy się siebie nawzajem. Emek jest wyrozumiały i stara się pomagać jak może, karmi, kąpie, nosi,tuli i strasznie dużo gada do Anastazji.
A mała znaczenie lepiej funkcjonuje, zauważylam że łupi ciepło, ciepłe mleko, ciepła kąpiel i uwielbia jak się ją przytula.
Niestety pierwsze przeziębienie nas złapało,ale na szczęście po szczepieniach.
Dziewczyny, starszych dzieciaczków, czy wasze dzieci też się slinily w drugim miesiącu? U nas dużo śliny i łapki w buzi.
Ania , Rucola piękne macie dzieciaczki ❤️
Linka, bardzo się cieszę że Zuzia wytrzymała do 38 tc. Byłyście bardzo dzielne ❤️
Rucola lubi tę wiadomość
-
Jezowa też byłam rozczarowana i przerażona cc.
Trafiłam do szpitala z myślą, 3 tygodnie leżenia przede mna. A tu przed północą lekarz mówi że poród wywolujemy. Po 8 godzinach oxy, gdzie skurcze były lżejsze niż przy okresie, padlo haslo cesarka. (Już wcześniej coś przebakiwali ale ja wierzyłam w sn).
Od tego momentu 20min i mała już była. Ale dla mnie to była trauma bo nie miałam nawet chwili żeby się z tym oswoić.
A co do karmienia. Mała była 2 doby na sali adaptacyjne i dawali jej mm. Poznurj proby kp i karmie do dzisiaj. Tak wiec po cc jak najbardziej sie da.JuicyB, Jeżowa lubią tę wiadomość
-
Achia piekny brzuszek!
ladnie rosnie
Rucola ale Lewcio slodko spi i jakie sliczne zdjecie!Rucola lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Jeźowa dziewczyny już wszystko powiedziały
U mnie była kompletna ironia losu, bo przy pierwszym porodzie byłam nastawiona na sn, w szpitalu już byłam w drodze na salę porodową, ale nagle zapadła natychmiastowa decyzja o cc.
Z Leną byłam nastawiona na cc, nie dość, że byłam w drodze na salę operacyjną to nawet do niej zdążyłam dotrzeć, no i młoda wyszła sn
Morał: dziecko jeszcze w brzuchu ma swoje plany i matka nie ma nic do gadania
Achia słodki brzusio z najpiękniejszą zawartością
Rucola Lewko jak na Lwa przystało posiada bujną grzywęboziuniuniu jakbym chciała wziąć w ramiona takie małe niuniuniu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2018, 10:29
Rucola, Lunaris, Jeżowa, Achia lubią tę wiadomość