Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeżowa ciężko przewidzieć czy laktator będzie potrzebny. A w szpitalach bardzo często wypożyczają w razie co. Na pocieszenie Ci powiem - leżałam na sali z dziewczyną która miała nagłe cc w 32tc, wody odeszły, dziecko skrajny hipotrofik (700g ważyła Zuzinka), a mimo cc, wczesnego porodu i mega stresu od pierwszej doby ściągała po 100ml mleka w pol godziny! A ja po sn, też wstręcie, no ale jednak sn i w terminie wyciskałam (dosłownie) po 2ml! I tak przez cztery dni, w czwartej dobie był szał bo się udawało 10ml z jednej piersi. Dopiero jaki tako rozkrecilam w domu, chociaż nigdy nie starczało na cały dzień, a jak tylko wróciłyśmy do domu to mała się przyssala i od tego dnia butli nie ruszyła. Więc sama widzisz, nie ma się co nastawiać bo może być bardzo różnie i na pewno nie źle! Będziesz miała małą obok do pomocy
.
Rucola och skąd ja to znam! Co by nie robił to Ninka płacze po 15-20 minutach beze mnie... ale za to więcej do niego gada niż do mnie więc chociaż coś ma swojego
Jeżowa, Rucola, JuicyB, Emiilka lubią tę wiadomość
-
Rucola, jaki piękny kocyk na tym Twoim przecudownym Synusiu! I widzę jeżyka na karuzeli
on też ma imię Marie po Marii Skłodowskiej-Curie, jak zresztą wszystkie wersje jeżyków z serii Zabawa na łące
(dlaczego ja to wiem?).
Justyna zawsze można się zdrzemnąć w ubraniu
może dzisiaj też będzie taki łatwiejszy dzień jak wczoraj? 
Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi odnośnie karmienia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2018, 08:36
Rucola, KateHawke lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo to skoro zaczęliśmy nowy tydzień musi być fotka brzuszka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2018, 10:04
Yoselyn82, Jeżowa, olik321, Rucola, JustynaG, Aga9090, blue00, Bajkaaa, Kaczorka, 91Ewela09, Patrycja20, summer86, agulineczka, Emiilka, Luna1993, Lusesita, Lena21, KateHawke, Lunaris, Nadzieja22, pilik, Karma88, Izape_91, admiralka, Bobisia, -Mamunia-, Morusek lubią tę wiadomość
-
Achia super wyglądasz!!! masz piękny okrąglutki brzuszek, ciekawe jaki okrąglutki będzie za 10 tygodni

Ja dziś liczę na średni dzień, bo noc była srednia
a regułu dobry dzień = słaba noc i odwrotnie, wiec wsuwam owsiankę póki Młody śpi. Może zdąże się jeszcze pomalowac, a co??!!
JustynaG, Achia lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Jeżowa, szczerze mówiąc - wolę łatwiejsze noce

EDIT: U mnie tak samo jak u Rucoli, słaby dzień = przespana noc, dobry dzień = ciężka noc.
Rucola, Lewcio śpi pod kołderką? A gdzie śpiworek?
Achia, pięknie!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2018, 08:49
Achia, Rucola lubią tę wiadomość
-
U nas noc ok. Od kilku dni daje małemu cyca na śpiocha kolo 23 jak sams idę spać i tym sposobem pierwsza pobudka była dziś o 4 i druga o7 czyli juz jak wstaję. Teraz usypiam Marcelka na drzemkę.
Achia pięknie wyglądasz!
Rucola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
A u mnie fajny dzień - fajna nic
Słaby dzień - słaba noc...
Rucola lada moment Lew będzie musiał odwrotnie leżeć bo będzie już taki duży
!
Dziewczyny wiecie nic mnie tak nie dobija jak fakt że nie umiem usypiac dziecka własnego tak żeby zasnela głęboko...
Juz zapomniałam o porażce kp ale ten sen mnie dobija normalnie poszłabym na jakieś warsztaty usypiania hehe
Aha no i kończymy dziś 2 miesiące może uda mi się ładne zdjęcie zrobić później
Rucola lubi tę wiadomość
-
Bajka a może musisz małą odkładać do kołyski/ łóżeczka jak jeszcze nie spi?
U nas dużo dają proste zasady:
usypiamy zawsze w tym samym miejscu - w dzień w salonie, wieczorem w sypialni
zawsze w ten sam sposób - w dzień siedzę na kanapie i trzymam go na rączkach, wieczorem odkładam zaraz po kp do kołyski i usypia sam
Nie noszę, nie nosiłam od początku bo był zwyczajnie za ciężki i kręgosłup mi siadał.
Jak jest większy problem z zaśnięciem to kładę do kołyski i czekam aż uśnie co róż wciskając mu smoka jak wypadnie.
Nie mówię nic do niego jedynie "ciiii" i często głaszcze po główce to go uspokaja.
Na początku spędzałam przy kołysce 40 minut zanim usnął teraz jest o wiele lepiej. Ale wszystko wymagało czasu.
Rucola, Jeżowa lubią tę wiadomość
-
Justyna śpiworek zostawiam na zimne noce. na razie w mieszkaniu mamy koło 22 stopnie a zimą jak będzie chłodniej, to celowo nie będziemy przegrzewać sypialni, max 20 stopni i wtedy będzie spiworekJustynaG wrote:Jeżowa, szczerze mówiąc - wolę łatwiejsze noce

EDIT: U mnie tak samo jak u Rucoli, słaby dzień = przespana noc, dobry dzień = ciężka noc.
Rucola, Lewcio śpi pod kołderką? A gdzie śpiworek?
Achia, pięknie!
i ewentualnie na to kołderka, bo jest cieniutka bambusowa
Synek 💚 31.08.2018r.
Jakbym czytała o sobieolik321 wrote:Bajka a może musisz małą odkładać do kołyski/ łóżeczka jak jeszcze nie spi?
U nas dużo dają proste zasady:
usypiamy zawsze w tym samym miejscu - w dzień w salonie, wieczorem w sypialni
zawsze w ten sam sposób - w dzień siedzę na kanapie i trzymam go na rączkach, wieczorem odkładam zaraz po kp do kołyski i usypia sam
Nie noszę, nie nosiłam od początku bo był zwyczajnie za ciężki i kręgosłup mi siadał.
Jak jest większy problem z zaśnięciem to kładę do kołyski i czekam aż uśnie co róż wciskając mu smoka jak wypadnie.
Nie mówię nic do niego jedynie "ciiii" i często głaszcze po główce to go uspokaja.
Na początku spędzałam przy kołysce 40 minut zanim usnął teraz jest o wiele lepiej. Ale wszystko wymagało czasu.
tylko ze ja zawsze usypiam w sypialni w fotelu, a raczej uspokajam bo na wpół spiącego odkładam do łóżeczka, zeby mi nie usnął na rękach i poza ciiii mówię mu jeszcze "kocham Cię"
olik321 lubi tę wiadomość
Synek 💚 31.08.2018r.
Achia piekny brzuszek!

Rucola super ta posciel/kocyk w szopy
Ja sie w zeszlym tyg ucieszylam, bo pozamawialam sporo rzeczy w smyku w outlet, jakos chyba trafilam na dobry rzut. Wczoraj przyjechal kurier z malutka paczuszka, a tam tylko 2 ubranka... myslalam, ze reszta przyjdzie w drugiej paczce, bo juz kiedys rozbili mi zamówienie na 2'czesci, ale zagladam na skrzynke, a tu anulowanych 10 pozycji z powodu braku dostepnosci. No i jak tu sie sie nie wku....? To jak oni sprawdzaja stany magazynowe. To nic, ze spedzilam pol dnia przy kompletowaniu zamowienia...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2018, 09:41
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Cześć

Wpadłam zobaczyć czy "mamy" kolejne dzieciaczki.
Czytam o waszych dniach i nocach to u mnie nie ma reguły. Zawsze jest na najwyższych obrotach.
U mnie w domu kipisz, zaczęliśmy mały remont przed chrztem (głupia ja).
A my chyba zaczynam "normalnie" żyć.
Nauczyliśmy się siebie nawzajem. Emek jest wyrozumiały i stara się pomagać jak może, karmi, kąpie, nosi,tuli i strasznie dużo gada do Anastazji.
A mała znaczenie lepiej funkcjonuje, zauważylam że łupi ciepło, ciepłe mleko, ciepła kąpiel i uwielbia jak się ją przytula.
Niestety pierwsze przeziębienie nas złapało,ale na szczęście po szczepieniach.
Dziewczyny, starszych dzieciaczków, czy wasze dzieci też się slinily w drugim miesiącu? U nas dużo śliny i łapki w buzi.
Ania , Rucola piękne macie dzieciaczki ❤️
Linka, bardzo się cieszę że Zuzia wytrzymała do 38 tc. Byłyście bardzo dzielne ❤️
Rucola lubi tę wiadomość
-
Jezowa też byłam rozczarowana i przerażona cc.
Trafiłam do szpitala z myślą, 3 tygodnie leżenia przede mna. A tu przed północą lekarz mówi że poród wywolujemy. Po 8 godzinach oxy, gdzie skurcze były lżejsze niż przy okresie, padlo haslo cesarka. (Już wcześniej coś przebakiwali ale ja wierzyłam w sn).
Od tego momentu 20min i mała już była. Ale dla mnie to była trauma bo nie miałam nawet chwili żeby się z tym oswoić.
A co do karmienia. Mała była 2 doby na sali adaptacyjne i dawali jej mm. Poznurj proby kp i karmie do dzisiaj. Tak wiec po cc jak najbardziej sie da.
JuicyB, Jeżowa lubią tę wiadomość
-
Achia piekny brzuszek!
ladnie rosnie
Rucola ale Lewcio slodko spi i jakie sliczne zdjecie!
Rucola lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Jeźowa dziewczyny już wszystko powiedziały

U mnie była kompletna ironia losu, bo przy pierwszym porodzie byłam nastawiona na sn, w szpitalu już byłam w drodze na salę porodową, ale nagle zapadła natychmiastowa decyzja o cc.
Z Leną byłam nastawiona na cc, nie dość, że byłam w drodze na salę operacyjną to nawet do niej zdążyłam dotrzeć, no i młoda wyszła sn
Morał: dziecko jeszcze w brzuchu ma swoje plany i matka nie ma nic do gadania
Achia słodki brzusio z najpiękniejszą zawartością
Rucola Lewko jak na Lwa przystało posiada bujną grzywę
boziuniuniu jakbym chciała wziąć w ramiona takie małe niuniuniu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2018, 10:29
Rucola, Lunaris, Jeżowa, Achia lubią tę wiadomość