X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Halo halo ktoś tu rodzi? :)

Achia, przyznaj się, skąd miałaś przypinke? Chcę znać jej genezę :D

Historia taka, że kiedyś na IG u mamyginekolog napisałam komentarz, że przydałaby mi się taka przypinka i jedna dziewczyna odpisała że mi wyśle. No to odezwałam się do niej- okazało się,że ona nie planuje dzieci, ale chętnie wyśle ją komuś w potrzebie. Z tego co wiem mamaginekolog daje(dawała) je do każdego zamówienia-niekoniecznie ciążowego.ów dziewczyna wysłała mi ją 12.03, dotarła do mnie 16.03
    Ja ostatnią @ miałam 15.03 ;)
    A 7.04 wysłałam jej zdjęcie pozytywnego testu ( jak już znałam wynik bety) ;)
    Do dziś czasem piszę z tą dziewczyną :)
    A potem przypinkę wysłałam Nadziei :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2018, 12:31

Rucola, KateHawke, Aga9090, Jeżowa, Izape_91, Emiilka, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate ja nie wiem czy to chodzi o leki, bo ja od poczatku ciąży brałam acard, neoparin, encorton, metforminę i duphaston :P Po IVF bierze się coś więcej?
    Też słyszałam, ze ciąże z IVF rozwiązuje się raczej bliżej terminu, ale nie mam pojęcia czym to jest spowodowane, bo na mój rozum to jest najzwyklejsza ciąża tylko do zapłodnienia doszło w nieco innych warunkach, ale to było na samym poczatku drogi i nie powinno miec znaczenia...

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Wlasnie mi napisala kolezanka ze dwoch moich podopiecznych z pracy zmarlo. Wczoraj jeden a dzisiaj drugi pan.
    Przykro mi Yose :(

Synek 💚 31.08.2018r.
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Kate ja nie wiem czy to chodzi o leki, bo ja od poczatku ciąży brałam acard, neoparin, encorton, metforminę i duphaston :P Po IVF bierze się coś więcej?
    Też słyszałam, ze ciąże z IVF rozwiązuje się raczej bliżej terminu, ale nie mam pojęcia czym to jest spowodowane, bo na mój rozum to jest najzwyklejsza ciąża tylko do zapłodnienia doszło w nieco innych warunkach, ale to było na samym poczatku drogi i nie powinno miec znaczenia...
    Noo ja też tak myślałam. Ale widocznie coś jest na rzeczy skoro lekarz o tym powiedział. Zobaczę co jutro powie. A z leków ja oprócz tego co ty brałam jeszcze Estrofem. No i w tym samym cyklu leki wyciszające a potem stymulujące do punkcji.

Rucola lubi tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Wlasnie mi napisala kolezanka ze dwoch moich podopiecznych z pracy zmarlo. Wczoraj jeden a dzisiaj drugi pan.
    Yos to smutne :(

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis kochana dziękuję że pytasz. Nie mam siły pisać, są delikatne skurcze, po śniadaniu znowu biegunka. Czekamy, ale podejrzewam że jutro mnie położą w szpitalu

• Rucola Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamy karmiące bierzecie jakieś witaminy???

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Melevis kochana dziękuję że pytasz. Nie mam siły pisać, są delikatne skurcze, po śniadaniu znowu biegunka. Czekamy, ale podejrzewam że jutro mnie położą w szpitalu
    Lunka jutro masz wizyte?

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam ktg w szpitalu

Rucola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka- odpoczywaj dzisiaj ile możesz.

Yos- przykra wiadomość...a jak się dziś czujesz?o której masz wizytę?

• reset Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję w kościach, że Wam tu zaraz zasilą się szeregi, bo na dinusiach mamy w tym miesiącu i Frelcię, i Bazylkove, które podchodzą do ivf :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2018, 12:54

KateHawke, pilik, Achia, Rucola, Emiilka, Bajkaaa, Nadzieja22, -Mamunia- lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset Ciebie też zapraszamy. I jeszcze Boćka zaciągnij. Przyda się świeża krew na wątku :) Morusek i Kate coś mało aktywne ;/

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Frelcia wróciła ! Idę na dinusie postalkować <3 trzymamy kciuki

• 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    mamy karmiące bierzecie jakieś witaminy???
    Ja biorę Vita-miner Prenatal DHA. Nic innego nie było w aptece.

Rucola lubi tę wiadomość

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie widzialam że bazylkove już po stymulacji i też coś czuję że będzie skutecznie !

Przepraszam jeśli przeoczyłam gdzieś wiadomość - Aksamitna co u Ciebie ?

Ja biorę tak jak Ewelina prenatal a dodatkowo Wit d i kwas foliowy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2018, 13:04

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, ja cały czas łykam Pregnę, czyli witaminy, które przyjmowałam w ciąży. Łykam również kwasy Omega.

Rucola lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wizyte mam dopiero o 18.. a brzuch czuje co jakis czas

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola ja też łykam prenatal albo pregne, ale przyznaje się bez bicia, że to jest na zasadzie jak pamietam to biorę :)

Rucola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, że o sobie, ale nie chodziłam do szkoły rodzenia, pierwsza ciąża wiadomo jak rodziłam i nie wiem co myśleć. Nie wiem, czy wierzyć w to że nagle coś mi zaszkodziło, czy serio się oczyszczam? Moja przyjaciółka tak miała, dobę biegunkę a następnego dnia urodziła. Mam te bóle @ ale czasami przechodzą, tak jak np teraz, siedzę i nic mi nie dolega. Mała spokojniejsza w brzuchu od tygodnia ale to pewnie brak miejsca już. Nie wiem, czy czekać do rana spokojnie w domu i jechać na ktg, czy pojechać dziś jak emek wróci z pracy na ip jeśli ta biegunka nie minie. Co zjem to biegnę do wc. Edit:mały skurcz właśnie mam. Wolałabym się jeszcze przespać w domu chyba po tych dwóch ostatnich nocach bo jestem wyczerpana.

Wybaczcie, czytam Was ale naprawdę brak mi sił i ciężko mi się skupić na czymkolwiek...

Nie wierze w aż takie zbiegi okoliczności i jakieś zatrucie teraz :/

Aga9090 lubi tę wiadomość

• olik321 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna kładę go spokojnego. Jeśli płaczę to podnoszę i chwilę uspokajam, trwa to max 2-3 minuty i odkładam spowrotem.
    Nie reagujemy tez na jego marudzenie po przebudzeniu. Dajemy chwile by się obudził i nas zawołał. Marcel juz inaczej płacze jak chce jeść inaczej jak jest znudzony czy potrzebuje bliskości.

Rucola lubi tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
‹‹ 2006 2007 2008 2009 2010 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ