Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal powiem tak, uwierz w Polsce sa gorsze warunki. W czerwcu leżałam na ginekologii zachowawczej : Łóżka które już miały ze 30 lat, szafki również, a łazienka to nie wspomnę ( nie działające spłuczki, pleśń w kabinach prysznicowych - były 3 na cały oddział) zimna woda i oczywiście zero mydla, zero papieru toaletowego itp. A i był 1 czajnik 1litrowy na cały oddział ...

Nie mniej jednak kciukam abys przetrwała ten czas

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 16:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może się czepiam - nie zaprzeczam. Tylko Amal weź pod uwagę, że u nas też nikt "za darmo" do szpitala nie idzie (bo miesiąc w miesiąc gruby hajs płacimy za to z pensji), a warunki są nieraz tragiczne. Po prostu trochę nie nadążam za Tobą. Na IP Cię olali- źle, do szpitala Cię przyjęli- źle. I trochę chyba straciłam cierpliwość.

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jakiś słaby dzień. Poszłam spać po tej głupiej wizycie, stąd relacja dopiero teraz. Zabawy z golarką, godzina poślizgu i beznadziejność NFZtu mnie wykończyły.

Musiałam prosić panią doktor, żeby mi sprawdziła szyjkę ("Ale czego się pani spodziewała? Jak powiedzieli ostatnio że zmiękła to już nie stwardnieje!")
    Potem musiałam się upomnieć o USG ("Nie powinno się tak często usg robić"). Wód płodowych nawet nie pomierzyła. Powiedziała że jest ok 8 i mam się nie martwić bo norma jest od 5. Ale jsk tu się nie martwić jak poprzednio 9,3 a teraz ok 8? Nie podoba mi się, że to ciągle maleje, mimo tego że piję tyle, że wstaję w nocy po 3 razy a w dzień strach się oddalić od toalety :/

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie Bear wrote:
    ... Kaloryfer sam się nie zrobi <3
    Masa już jest, teraz walimy rzeźbę ;) :)

Nie wiem co ten mój syn ma, ale uśmiecha się do każdej piguły.. jakiś taki naiwniak z niego. Muszę mu pogadankę strzelić :)

Rucola, Fozzie Bear, KateHawke, Lusesita, Anna Stesia, Emiilka lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej Amal chyba nie jest źle :D Przynajmniej na zdjęciu wygląda ok, łóżko też raczej na polówkę nie wygląda.

My rodzimy na Starynkiewicza w Warszawie - tam to dopiero masakryczne warunki :D ale nie dla ładnych ścian tylko dla opieki zdecydowaliśmy się na ten szpital.

A jak to właściwie wygląda, dlaczego musicie płacić nie ma składek od pensji tak jak u nas?
    Jakiś czas temu sprawdziłam ile państwo przeznaczyło na moje leczenie, leki refundowane itp. To wszystko idzie z naszych składek.

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik Twój to się chociaz do ludzi uśmiecha. Mój poza jedynym szczerym uśmiechem do tatki dziś w nocy, uśmiecha się całą buzią do naszej lampy w sypialni. Jak Go usypiam to patrzy w nią jak zaczarowany i co chwilę uśmiech od ucha do ucha, już niewiele brakuje żeby śmiał się w głos do tej lampy. A do matki ciagle nic... cóz za niewdzięczna rola ;)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phanappy ja tez sprawdziłam i byłam w szoku ile bylo za cesarki i za operacje :O

• Rucola Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powoli was nadrabiam, jednak zawód-matka jest bardzo absorbujący. Strach się bać co to będzie jak się większośc forumowych dzieciaczków porodzi, oby watek nie umarł ;)
    Lunaris super fotki, wyglądasz świetnie i zazdroszczę długowiecznej urody.
    Kaczorka już się nie mogę doczekać ostatecznych zdjęć, bo przyznam że u mnie pokazują się trochę zamazane ale i tak widać, ze są świetne!!!
    Nadziej gratuluję wizyty, same dobre wiadomości :)
    Nika kurcze, słabo ten lekarz. Kiedy masz kolejną wizytę? u tej samej osoby?
    Karma, kciuki za usg trzeciego trymestru!!!

Kaczorka, Nadzieja22, Anna Stesia lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Olik Twój to się chociaz do ludzi uśmiecha. Mój poza jedynym szczerym uśmiechem do tatki dziś w nocy, uśmiecha się całą buzią do naszej lampy w sypialni. Jak Go usypiam to patrzy w nią jak zaczarowany i co chwilę uśmiech od ucha do ucha, już niewiele brakuje żeby śmiał się w głos do tej lampy. A do matki ciagle nic... cóz za niewdzięczna rola ;)
    Och to niewdzieczny!!

Ale pewnie pierwsze słowo powie "mama" i wszystko Ci wynagrodzi.
    Marcyś uśmiecha się i do mamy i do taty i do każdego w sumie, kto się uśmiechnie do niego. Więc nie jestem jakoś wyróżniona. No może tym, że czasami się uśmiecha jak słyszy mój głos.. podobno. Ale to raczej wynika z jego łakomstwa bo to sygnał "cycki wróciły, będzie jedzenie".

Rucola, Ty chyba zagłębiasz temat, można brać probiotyki cały czas ( chodzi mi o dorosłą osobę) czy powinno się robić przerwy? Lub zmieniać preparaty?

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika- jednym słowem NFZ..... kiedy masz jakąś wizytę u normalnego lekarza?

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Phanappy ja tez sprawdziłam i byłam w szoku ile bylo za cesarki i za operacje :O

Dokładnie. Też byłam w szoku.

ckai43r8zmly7il4.png

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika - u nas na ostatnim usg też już szyjki nie sprawdził (MEdicover) na samolocie mój gin sprawdził "ręcznie" i tylko powiedział, że jest ok.
    Wody - nikt mi nigdy nic nie mówił żadnymi cyframi, zawsze tylko "wody są w porządku"...

ckai43r8zmly7il4.png

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika jakie ty badanie robilas zeby sprawdzic czy masz dobra dawke heparyny?

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy wrote:
    Nika - u nas na ostatnim usg też już szyjki nie sprawdził (MEdicover) na samolocie mój gin sprawdził "ręcznie" i tylko powiedział, że jest ok.
    Wody - nikt mi nigdy nic nie mówił żadnymi cyframi, zawsze tylko "wody są w porządku"...

u mnie podobnie- poziom wód w normie,a mój gin szyjke też badał tylko ręcznie i też mówi,że ok. ja mu ufam i patrząc na to extra usg ma racje,że jest ok :) może lepiej czasami nie znać szczegółów ;)

Wysłany: 9 października 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Następną wizytę mam 25ego. Prywatnie- czyli doktor sprawdzi co potrzeba. Jeszcze ponad 2 tygodnie :(

Yoselyn - badanie nazywa się anty Xa albo czynnik anty Xa (X to 10 a nie iks). Robi się je równo 4 h po wbiciu zastrzyku.
    Można jeszcze zrobić białko S.

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Następną wizytę mam 25ego. Prywatnie- czyli doktor sprawdzi co potrzeba. Jeszcze ponad 2 tygodnie :(

Yoselyn - badanie nazywa się anty Xa albo czynnik anty Xa (X to 10 a nie iks). Robi się je równo 4 h po wbiciu zastrzyku.
    Można jeszcze zrobić białko S.

a nie mozna zrobic tego badania przed zastrzykiem? ile ono kosztuje? wynik jest w ten sam dzien?
    a bierzesz acard tez?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 16:52

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris dopiero się dokopałam do Twojego foto :)
    Jest śliczne, bardzo młodo wyglądasz. Ciąża zdecydowanie Ci służy :)

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, jeśli masz się zadręczać to przyspiesz termin wizyty. Rozumiem Twoje obawy, bo w ciąży o wszystko się martwiłam i pod koniec też do 2 lekarzy chodziłam (prywatnie). Majątek wydałam na leki i wizyty, ale inaczej bym zwariowała.
    A co do mierzenia wód płodowych, na oko nie da się pomierzyć, bo musi sprawdzić każdą z czterech kieszonek i zsumować, więc dzisiejszego wyniku nie porównywałabym z poprzednim.

Karma, trzymam mocno kciuki!

KateKum, jutro rano meldujemy się z Tobą pod gabinetem!

Ja jestem zajechana.. piję dziś 2 kawę co mi się nie zdarzyło odkąd zaszłam w ciążę. Mała ma kolejny marudny dzień, ale złapała dziś swoją stópkę i przewróciła się w łóżeczku na brzuszek (niestety rączka została pod brzuszkiem i był ryk ;) ), więc chyba nabiera nowych umiejętności. Albo po prostu w weekend wszyscy za bardzo ją nachwalili jaka to ona grzeczna jest.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte

Wysłany: 9 października 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yos, nie, trzeba dokładnie 4 h po zastrzyku, inaczej wyjdzie zakłamane. Ja to badanue robiłam i s Brussie (alabie) i w diagnostyce i na uniwerku - wyniki miałam różnie - czasem po 2 dniach, a czasem po 5 dniach. W dig. niby jest do 8 dni, ale nigdy im tyle nie zeszło. Ja płacę ok 95 zł. Już nie biorę acardu odkąd białko S się poprawiło. Teraz mam tylko clexane 0.8 ml. A za 2 tyg zaczynam schodzić z dawki przed porodem (!)

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika kurde i tak właśnie ten cholerny nfz wygląda. Mam nadzieję, że prywatny lekarz Cię uspokoi.

Dziewczyny mam takie głupie pytanie. Bo chciałam sobie skrócić tę koszulę do porodu i ciachnęło mi się za dużo, że ledwo tyłek zakrywa. Mam się tym przejmować? :-D Jak to było u Was, rodzących?

‹‹ 2054 2055 2056 2057 2058 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ