X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal powiem tak, uwierz w Polsce sa gorsze warunki. W czerwcu leżałam na ginekologii zachowawczej : Łóżka które już miały ze 30 lat, szafki również, a łazienka to nie wspomnę ( nie działające spłuczki, pleśń w kabinach prysznicowych - były 3 na cały oddział) zimna woda i oczywiście zero mydla, zero papieru toaletowego itp. A i był 1 czajnik 1litrowy na cały oddział ...

Nie mniej jednak kciukam abys przetrwała ten czas

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 16:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może się czepiam - nie zaprzeczam. Tylko Amal weź pod uwagę, że u nas też nikt "za darmo" do szpitala nie idzie (bo miesiąc w miesiąc gruby hajs płacimy za to z pensji), a warunki są nieraz tragiczne. Po prostu trochę nie nadążam za Tobą. Na IP Cię olali- źle, do szpitala Cię przyjęli- źle. I trochę chyba straciłam cierpliwość.

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jakiś słaby dzień. Poszłam spać po tej głupiej wizycie, stąd relacja dopiero teraz. Zabawy z golarką, godzina poślizgu i beznadziejność NFZtu mnie wykończyły.

Musiałam prosić panią doktor, żeby mi sprawdziła szyjkę ("Ale czego się pani spodziewała? Jak powiedzieli ostatnio że zmiękła to już nie stwardnieje!")
    Potem musiałam się upomnieć o USG ("Nie powinno się tak często usg robić"). Wód płodowych nawet nie pomierzyła. Powiedziała że jest ok 8 i mam się nie martwić bo norma jest od 5. Ale jsk tu się nie martwić jak poprzednio 9,3 a teraz ok 8? Nie podoba mi się, że to ciągle maleje, mimo tego że piję tyle, że wstaję w nocy po 3 razy a w dzień strach się oddalić od toalety :/

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie Bear wrote:
    ... Kaloryfer sam się nie zrobi <3
    Masa już jest, teraz walimy rzeźbę ;) :)

Nie wiem co ten mój syn ma, ale uśmiecha się do każdej piguły.. jakiś taki naiwniak z niego. Muszę mu pogadankę strzelić :)

Rucola, Fozzie Bear, KateHawke, Lusesita, Anna Stesia, Emiilka lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej Amal chyba nie jest źle :D Przynajmniej na zdjęciu wygląda ok, łóżko też raczej na polówkę nie wygląda.

My rodzimy na Starynkiewicza w Warszawie - tam to dopiero masakryczne warunki :D ale nie dla ładnych ścian tylko dla opieki zdecydowaliśmy się na ten szpital.

A jak to właściwie wygląda, dlaczego musicie płacić nie ma składek od pensji tak jak u nas?
    Jakiś czas temu sprawdziłam ile państwo przeznaczyło na moje leczenie, leki refundowane itp. To wszystko idzie z naszych składek.

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik Twój to się chociaz do ludzi uśmiecha. Mój poza jedynym szczerym uśmiechem do tatki dziś w nocy, uśmiecha się całą buzią do naszej lampy w sypialni. Jak Go usypiam to patrzy w nią jak zaczarowany i co chwilę uśmiech od ucha do ucha, już niewiele brakuje żeby śmiał się w głos do tej lampy. A do matki ciagle nic... cóz za niewdzięczna rola ;)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phanappy ja tez sprawdziłam i byłam w szoku ile bylo za cesarki i za operacje :O

• Rucola Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powoli was nadrabiam, jednak zawód-matka jest bardzo absorbujący. Strach się bać co to będzie jak się większośc forumowych dzieciaczków porodzi, oby watek nie umarł ;)
    Lunaris super fotki, wyglądasz świetnie i zazdroszczę długowiecznej urody.
    Kaczorka już się nie mogę doczekać ostatecznych zdjęć, bo przyznam że u mnie pokazują się trochę zamazane ale i tak widać, ze są świetne!!!
    Nadziej gratuluję wizyty, same dobre wiadomości :)
    Nika kurcze, słabo ten lekarz. Kiedy masz kolejną wizytę? u tej samej osoby?
    Karma, kciuki za usg trzeciego trymestru!!!

Kaczorka, Nadzieja22, Anna Stesia lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Olik Twój to się chociaz do ludzi uśmiecha. Mój poza jedynym szczerym uśmiechem do tatki dziś w nocy, uśmiecha się całą buzią do naszej lampy w sypialni. Jak Go usypiam to patrzy w nią jak zaczarowany i co chwilę uśmiech od ucha do ucha, już niewiele brakuje żeby śmiał się w głos do tej lampy. A do matki ciagle nic... cóz za niewdzięczna rola ;)
    Och to niewdzieczny!!

Ale pewnie pierwsze słowo powie "mama" i wszystko Ci wynagrodzi.
    Marcyś uśmiecha się i do mamy i do taty i do każdego w sumie, kto się uśmiechnie do niego. Więc nie jestem jakoś wyróżniona. No może tym, że czasami się uśmiecha jak słyszy mój głos.. podobno. Ale to raczej wynika z jego łakomstwa bo to sygnał "cycki wróciły, będzie jedzenie".

Rucola, Ty chyba zagłębiasz temat, można brać probiotyki cały czas ( chodzi mi o dorosłą osobę) czy powinno się robić przerwy? Lub zmieniać preparaty?

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika- jednym słowem NFZ..... kiedy masz jakąś wizytę u normalnego lekarza?

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Phanappy ja tez sprawdziłam i byłam w szoku ile bylo za cesarki i za operacje :O

Dokładnie. Też byłam w szoku.

ckai43r8zmly7il4.png

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika - u nas na ostatnim usg też już szyjki nie sprawdził (MEdicover) na samolocie mój gin sprawdził "ręcznie" i tylko powiedział, że jest ok.
    Wody - nikt mi nigdy nic nie mówił żadnymi cyframi, zawsze tylko "wody są w porządku"...

ckai43r8zmly7il4.png

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika jakie ty badanie robilas zeby sprawdzic czy masz dobra dawke heparyny?

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy wrote:
    Nika - u nas na ostatnim usg też już szyjki nie sprawdził (MEdicover) na samolocie mój gin sprawdził "ręcznie" i tylko powiedział, że jest ok.
    Wody - nikt mi nigdy nic nie mówił żadnymi cyframi, zawsze tylko "wody są w porządku"...

u mnie podobnie- poziom wód w normie,a mój gin szyjke też badał tylko ręcznie i też mówi,że ok. ja mu ufam i patrząc na to extra usg ma racje,że jest ok :) może lepiej czasami nie znać szczegółów ;)

Wysłany: 9 października 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Następną wizytę mam 25ego. Prywatnie- czyli doktor sprawdzi co potrzeba. Jeszcze ponad 2 tygodnie :(

Yoselyn - badanie nazywa się anty Xa albo czynnik anty Xa (X to 10 a nie iks). Robi się je równo 4 h po wbiciu zastrzyku.
    Można jeszcze zrobić białko S.

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Następną wizytę mam 25ego. Prywatnie- czyli doktor sprawdzi co potrzeba. Jeszcze ponad 2 tygodnie :(

Yoselyn - badanie nazywa się anty Xa albo czynnik anty Xa (X to 10 a nie iks). Robi się je równo 4 h po wbiciu zastrzyku.
    Można jeszcze zrobić białko S.

a nie mozna zrobic tego badania przed zastrzykiem? ile ono kosztuje? wynik jest w ten sam dzien?
    a bierzesz acard tez?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 16:52

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris dopiero się dokopałam do Twojego foto :)
    Jest śliczne, bardzo młodo wyglądasz. Ciąża zdecydowanie Ci służy :)

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, jeśli masz się zadręczać to przyspiesz termin wizyty. Rozumiem Twoje obawy, bo w ciąży o wszystko się martwiłam i pod koniec też do 2 lekarzy chodziłam (prywatnie). Majątek wydałam na leki i wizyty, ale inaczej bym zwariowała.
    A co do mierzenia wód płodowych, na oko nie da się pomierzyć, bo musi sprawdzić każdą z czterech kieszonek i zsumować, więc dzisiejszego wyniku nie porównywałabym z poprzednim.

Karma, trzymam mocno kciuki!

KateKum, jutro rano meldujemy się z Tobą pod gabinetem!

Ja jestem zajechana.. piję dziś 2 kawę co mi się nie zdarzyło odkąd zaszłam w ciążę. Mała ma kolejny marudny dzień, ale złapała dziś swoją stópkę i przewróciła się w łóżeczku na brzuszek (niestety rączka została pod brzuszkiem i był ryk ;) ), więc chyba nabiera nowych umiejętności. Albo po prostu w weekend wszyscy za bardzo ją nachwalili jaka to ona grzeczna jest.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte

Wysłany: 9 października 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yos, nie, trzeba dokładnie 4 h po zastrzyku, inaczej wyjdzie zakłamane. Ja to badanue robiłam i s Brussie (alabie) i w diagnostyce i na uniwerku - wyniki miałam różnie - czasem po 2 dniach, a czasem po 5 dniach. W dig. niby jest do 8 dni, ale nigdy im tyle nie zeszło. Ja płacę ok 95 zł. Już nie biorę acardu odkąd białko S się poprawiło. Teraz mam tylko clexane 0.8 ml. A za 2 tyg zaczynam schodzić z dawki przed porodem (!)

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika kurde i tak właśnie ten cholerny nfz wygląda. Mam nadzieję, że prywatny lekarz Cię uspokoi.

Dziewczyny mam takie głupie pytanie. Bo chciałam sobie skrócić tę koszulę do porodu i ciachnęło mi się za dużo, że ledwo tyłek zakrywa. Mam się tym przejmować? :-D Jak to było u Was, rodzących?

‹‹ 2054 2055 2056 2057 2058 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ