SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka ja rodziłam w takiej do tyłka i miałam spódnice bawełniana taką zwykła i lekarz przy ktg kazał ściągnąć i tylko w tej koszuli byłam i szczerze? Ja się zawsze mega wstydzę a tu mi już było obojętne jak bóle były także na pewno się ta twoja nada

Rucola lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka bardzo Cię powiozło z tym obcinaniem??? wrzuć fotkę to ocenimy ;)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, przydałoby mi się Twoje doświadczenie z branży gastornomicznej. Jeszcze się nie przeprowadziliśmy, ale już mnie przeraża wizja organizacji dwóch oddzielnych parapetówek dla rodziny eMka i mojej. Masz pomysł jak zorganizować menu, żeby było w miarę efektownie, ale do ogarnięcia czasowo przy małym dziecku? Na każdej imprezie będzie ok. 12 osób.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane nadrobiłam Was, ale ciężko mi odnieść się do każdej z osobna :( obiecuje poprawę jak już będziemy w domu

Emilka też myślę, że to już początek oznak porodu, u mnie jednak biegunka mogła coś zwiastować, a też ją miałaś parę dni temu :) a czop i bóle @ też były u mnie początkiem :)

Kate mimo wszystko dalej wierzę w Nat, że zechce wyjść sama :*

Lunaris wyglądasz przepięknie i tak jak dziewczyny pisały masz cudowna urodę <3

Lamka jak jesteś podpięta pod ktg to i tak Ci dół zakrywają podczas porodu, a jak sobie chodzisz, skaczesz na piłce to nikt nie będzie czuł się zgorszony ;) i tak będą między nogi zaglądac, po porodzie położna sama mówiła, że najlepszy t-shirt za duży, bo łatwy dostęp

Karma nic co napiszemy nie spowoduje, że będziesz martwić się mniej. Doskonale Cię rozumiem... I wspieram całym sercem. Przy ktg pytałam o pępowinę, lekarz mówił że 40% dzieci jest nią owiniętych, nie wiem ile w tym prawdy, ale musisz wierzyć w swoją córeczkę <3 to tak jak wyszło z nasza wada, lepiej o tym wiedzieć, kontrolować i w miarę możliwości podchodzić zadaniowo, od badania do badania sprawdzać. Musi być dobrze!

Przepraszam, miałam jeszcze tyle napisać ale mam pustkę w glowie

My rano się dowiemy, czy wychodzimy jutro. W sumie wszystko zależy od wieczornego badania bilirubiny Zuzi

Anna Stesia, pilik, Emiilka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem! Kate z całej siły zaciskamy kciuki za Twoje maleństwo!

by7mistake lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola mówisz i masz.

Tadaaaam :-D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b3c961f1dbc2.jpg

StaraczkaNika, Luna1993, Bajkaaa, Bocianiątko, Kotowa, summer86, Morusek, Aga9090, Yoselyn82, blue00, Karma88, KateKum, Patrycja20, Izape_91, olik321, Rucola, malka, Nadzieja22, Siwulec, Lena21, Madzik34, Lunaris, Anna Stesia, KateHawke, pilik, Lusesita, Emiilka, Sarna84 lubią tę wiadomość

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Mam pytanko- czy w ciąży można pić melisę? Albo inaczej- czy w 3 trymestrze można?
    Melisę zawsze można :) Smacznego

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka ja myślę że jest ok:) chyba że mocno brzuch Ci jeszcze urośnie ;)
    Ps. Widzę że nasze pieski lubią podobną karmę :p

Wysłany: 9 października 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka, mi się podoba :)
    I sukienusia i nogi!

EDIT: masz mniejszy brzuch niż ja teraz - mam wrażenie że mój strasznie podgonił przez ostatni tydzień!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 18:19

lamka lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika- pokazuj brzuch :) wiesz jak lubimy takie zdjęcia:)

lamka, Aga9090 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka mam nadzieję, że wyniki Zuzi będą ok i jutro wyjdziecie!!

Nika popieram wniosek Achii. A co do brzucha to wszystko zależy od tego, jak się ubiorę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka ale Ty masz figurę o matko!!! <3

Wysłany: 9 października 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Nika- pokazuj brzuch :) wiesz jak lubimy takie zdjęcia:)
    To może jutro gdzie pod jakim jesiennym drzewem mi mąż cyknie w drodze na SR. Teraz już jestem piżamkowa :D Od 15ej w sumie :D

Anna Stesia, Lusesita, Emiilka lubią tę wiadomość

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka, ale dupa <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika nie przejmuj się piżamą, ja robię foty z karmą dla psa :-D

A tutaj jeszcze dowód rzeczowy, że serio u mnie to zależy od perspektywy.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5c0fe5237a11.jpg

Luna, Fozzie no co Wy, całkiem przeciętna sylwetka, serio. A dupa to już w ogóle naleśnik :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 18:30

StaraczkaNika, Achia, Jeżowa, Aga9090, Yoselyn82, blue00, KateKum, -Mamunia-, Bajkaaa, Patrycja20, Izape_91, emi2016, Rucola, malka, Nadzieja22, Lena21, olik321, Madzik34, Lunaris, Kaczorka, Anna Stesia, KateHawke, pilik, Lusesita, Emiilka, Sarna84 lubią tę wiadomość

Wysłany: 9 października 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Lunka mam nadzieję, że wyniki Zuzi będą ok i jutro wyjdziecie!!

Nika popieram wniosek Achii. A co do brzucha to wszystko zależy od tego, jak się ubiorę.
    E tam, jakby były takie sukienki które całkiem maskują duży brzuch to by się kobity o nie zabijały. Także poprostu super zgrabna jesteś i żadne tam że dobre ubranie :)

A moja dziewczynka serio dała czadu z przyrostem, bo na USG mam GA 32w2d (czyli nowy termin na 4.12 - Barbórka)

summer86, Anna Stesia, Emiilka lubią tę wiadomość

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no dupy jako części ciała nie widzę na zdjęciu, Ciebie całą tak pieszczotliwie określiłam <3

..aaaale ja bym koszule przedłużyla jednak - chyba, że chcesz z eMkiem próbować łagodzenia bolu porodowego przez orgazm :D -(albo z lekarzem/pielęgniarzem - ich też nie wykluczaj :D )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 18:34

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ale ciężko Was dziś nadrobić. Tyle wyprodukowanych stron, ale co się dziwić jak tyle pięknych fotek.
    Dziś poznałyśmy się z Anią i Oskarem. Mały ma długaśne rzęsy! I chyba wspolne spacerowanie mu służy bo spał całkiem spokojnie choć Mamuśka się tego obawiała. :)

Kaczorka, sesja cudowna :))Aluśka wygląda super ale Mamuśka też przyciąga wzrok.

Lunaris, młodo wyglądasz ale przecież Ty młoda babka jesteś :)) Ale oczywiście dobre geny to dobra sprawa!

Lunka, cudowna Twoja córcia!

Rucola, też obcinam paznokcie podczas karmienia :-)

Ania1003, Rucola, malka, Kaczorka, Anna Stesia, Emiilka lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka ale żeby nie było! Najpierw zauważyłam Twoje zajebiste nogi! Karme na samym końcu!;)

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łapcie fotkę Mikiego, a ja będę Was nadrabiać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2018, 23:50

StaraczkaNika, summer86, Achia, lamka, Yoselyn82, Luna1993, KateKum, Jeżowa, -Mamunia-, blue00, Fozzie Bear, moniśka..., Patrycja20, Aga9090, JustynaG, Bajkaaa, Phnappy, Rucola, malka, Morusek, Siwulec, Izape_91, Lena21, olik321, Lunaris, Kaczorka, Anna Stesia, KateHawke, pilik, Lusesita, Emiilka lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
‹‹ 2056 2057 2058 2059 2060 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ