X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Aga nie umiem opisać boli spojenia, ja to odczuwałam trochę jak takie rozchodzenie się bolesne tam na dole i po bokach
    O to to.. Jak sie obracam na drugi bok to boli, taki ból ciągły mam. Dziękuję kochana, ze nawet chwilkę znalazłaś by odpisać :*
    No nic jutro wybiorę sie do gina, a jak nic sie nie dowiem to w czwartek na usg 3 trym

• Emiilka Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki,

nie rodzę ;) Byłam na obiedzie u dziadków, a potem łupaliśmy w karty :D Dziękuje za wsparcie :) Powiem Wam, że bardzo się cieszę z mojej prywatnej położnej. Dzwoniłam po kąpieli, by powiedzieć o czopie i o tym, że moje niby-skurcze się wyciszyły po kąpieli. Bardzo miła pogawędka i mnóstwo wsparcia. Wieczorem, ku mojemu zdziwieniu, telefon od pani z pytaniem o samopoczucie :) No i niedawno jeszcze SMS, że zadzwoni jutro rano punkt 8:00, bo chce wiedzieć, co u mnie. Czuję się bardzo zaopiekowana :) Może to głupie, ale cieszę się na poród z takim wsparciem! A młody chyba napiera na szyjkę, bo czuję takie jakby wbijanie szpileczki. No i dobrze! Niech się skraca.

Karma, córeńka pięknie waży, gratuluje :) No i masz dobrego lekarza - pilnuje szyjki i chucha na zimne, decydując o pessarze. Moim zdaniem to dobra decyzja. Raz, że utrzyma Ci szyjkę w ryzach. Dwa, że psychicznie się lepiej poczujesz. Zobaczysz Kochana, że jeszcze przenosisz tę ciążę ;) Co do pępowiny - również słyszałam, że przed 37 tc nie powinno się mówić o okreceniu pępowiną, bo co drugie dziecko tak ma...

Nadzieja, super, że wizyta udana :) Mikołaj ma piękny profil! <3

Lunaris, ja bym Cię o dowód pytała, gdybym w monopolu pracowała! Młódka sztuka jesteś! <3

Kaczorko, bardzo udana sesja :) Super odzwierciedla piękno Waszej rodzinki! <3

Nikuś, to jest właśnie nasza służba zdrowia... śmiać mi się chce z tego, że o wszystko trzeba prosić się albo się dopytywać :/ Pewnie, za dużo usg niedobrze, z ciąża wszystko dobrze i najlepiej o nic nie pytaj. Kochana, idź prywatnie do jakiegoś normalnego lekarza. Dopytaj może o te wody płodowe. Ja się zaniepokoiłam moim poziomem wód (9) z ostatniej wizyty, w zeszły poniedziałek. Dobrze, że Renatka tak ładnie wyprzedza terminy :)

Amal, jak sytuacja? Rozkręciło się coś? Jesteś pewna, że to, co miałaś co 2-4 minuty, to były skurcze? Może to faktycznie tylko brzuch się spina? Nie wiem jak to jest, bo ja chyba nadal żadnego skurcza nie miałam. Lekarze coś mówili?

Przepraszam, że nie odniosę się do wszystkich, ale oczy się już kleją.

Spokojnej nocy Mamusie <3

lamka, Nadzieja22, Kaczorka, KateHawke, Anna Stesia lubią tę wiadomość

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za komplementy w kierunku synka <3

Anna Stesia w końcu masz suwak! A ja ciągle się zastanawiałam ile Twój syn ma miesięcy :P

KateKum trzymam mocno kciuki za wizytę!

Gin pozwolił nam w końcu na małe igraszki. Faaajnie było :)

Właśnie mi się przypomniało, że mąż kupił dzisiaj prażynki bekonowe, więc...

Bajkaaa, Lunaris, Anna Stesia, -Mamunia- lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja chyba jeszcze nie pisałam (wybacz: Budyń z mózgu) śliczny Mikołajek :*

Lamka Tobie też nie pisałam : JAKIE TY MASZ NOGI!!! ( zazdro!!!)

Nadzieja22 lubi tę wiadomość

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 00:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja gratuluję udanej wizyty :)

Kaczorka piekne zdjecia! :)

Karma ladnie corcia rosnie :) to najwazniejsze :) co do pepowiny to moj lekarz ostatnio powiedzial, ze on nawet nie mowi pacjentkom o jej polozeniu, bo bardzo czesto dziecko jest nia owiniete, badz ma ja blisko glowki/szyjki, dlatego nie chce stresowac przyszlych mam, bo wie, ze czesto po takiej informacji wpadaja w panike. Na cale szczescie bardzo przykrych przypadkow jest malutki odsetek I do jej zacisniecia potrzeba trzykrotnego owiniecia.
    Ale o czym ja Tobie pisze! Bedzie dobrze, a ze skaracajaca sie szyjka zobacz ile tu bylo przypadkow. Glowa do gory

Nadzieja22, Kaczorka lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 01:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, weź nic nie mów o budyniu z mózgu, bo ja tak czytam co piszecie i czasem muszę kilka razy przeczytać, żeby zatrybić o co chodzi :D No i ciągle zapominam co chcę jeszcze napisać...

Ps. Prażynki są taakie doobre :D

Aga9090 lubi tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 02:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...pobudka... nerwicuje mnie ta pensja, najchętniej zadzwoniłabym do finansówki już teraz :P

Edit: dla zainteresowanych koleżanek po fachu: przetrząsnęłam internet i okazuje się, że nie otrzymamy żadnej podwyżki z tytułu porozumienia szumowskiego z uwagi na przebywanie na L4 (dotyczy też piel na macierzyńskim czy pracujących w DPS, medycynie pracy, zakładach karnych) :/ pensja jest wypłacana przez ZUS ze średniej 12 mies. i podwyżkę w jakiś cudowny sposób sobie pomijają. Także tego... :(

Już widzę jak odłożyłam majątek na ten wychowawczy bezpłatny :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 03:25

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 03:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakiś kretyn drze morde za ścianą i spac nie mozna..wrrrr

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 03:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka, głowy nie dam sobie uciąć ale uczucie takie samo było jak rano na ktg co miałam kilka razy takie po 40-60. Bolało na tyle że nie można było oddychać ale puszczalo I za kilka minut znowu. Więc nie wiem jak to jest, czy to skurcze czy spinanie.. Póki co boli okresowo, mała kopie jak zwariowana co jakiś czas, a ja leżę i czekam co dalej..

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 04:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba już dziś nic nie będzie z tego spania :(
    Komuś dziecko odbić, uśpić?

Aga9090, olik321, Rucola, Sarna84 lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 05:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Chyba już dziś nic nie będzie z tego spania :(
    Komuś dziecko odbić, uśpić?
    Tak moje!! Kinga wstała, zwymiotowała, ma lekko podwyższona temperature, a teraz gada jak katarynka i nie chce spać ....

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 05:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 wrote:
    Aga, weź nic nie mów o budyniu z mózgu, bo ja tak czytam co piszecie i czasem muszę kilka razy przeczytać, żeby zatrybić o co chodzi :D No i ciągle zapominam co chcę jeszcze napisać...

Ps. Prażynki są taakie doobre :D
    Tez tak mam, czytam po kilka razy, staram sie napisać cos sensownego i składnie. Przez to rzadko pisze lub piszę krótko :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 05:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Oby zatem nie trafił się Wam maluch typu mój syn, którego czasem w nocy trzeba odbijać i 40 minut. A mąż wygłosił cudną deklarację, ale ile ma tego ojcowskiego? Standardowe 2 tygodnie czy więcej?
    2 tyg.i chce niby wziąć też 2 tyg L4 ale z y zobaczymy ;)

Aga- spojenie mnie tak bolało nisko, właśnie przy przekręceniu z boku na bok i przy wstawaniu. Ale jeśli to jest to -to lekarz w zasadzie nie jest w stanie tego zauważyć poprzez USG...oby się ból nie pogłębial!
    Jak jest duże rozejście to jest wskazaniem do CC- ale Ty i tak będziesz miała więc o tyle dobrze że nie musisz się martwić że poród SN zaszkodzi.
    No i można nosić przewiązany szalik/chustę w pasie, pod brzuchem żeby troszkę odciążyć spojenie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 05:35

Aga9090 lubi tę wiadomość

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry. Troche mi glowa odpuscila, przespalam sie z tematem chocjaz sen byl lekki.
    Macie wszystkie racje we wszystkim co piszecie. I najlepiej, ze ja to wszystko wiem po czytaniu Waszych historii. Tylko w momencie jak jakis problem osobiscie dotyka to czlowiek sie rozsypuje.
    Wiem, ze z pepowina to bardzo czesty przypadek i fakt, moze sie nie mowi do jakiegos momentu. Tylko nasz doktor W to taki typ czlowieka, ze dostosowuje chyba info do danej pacjentki. Tzn do calego wywiadu itp., u nas bylo wiele problemow, z zajsciem, z utrzymaniem i sam powiedzial, ze lepiej bys swiadomym wszystkiego i na wszystko zwracac uwage. Wczoraj nam powiedzial, ze doszlismy juz tak daleko, ze musimy dociagnac jeszcze te troche tygodni i skupic sie na wszystkim, zeby nic nie zaniedbac.
    A jazdy co tydzien na ktg? Bede duzo spokojniejsza dzieki temu.

Maz ogarnie mi w domu co sie da, rodzice sa blisko jak cos. A ja skupiam sie na ogarnieciu dzis ktg, umowieniu okulksty,i,najblizszych dniach.

Powiedzcie mi jak jest z pessarem? Czy te z Was, ktore go mialy to czulyscie go?

Emilka super podejscie poloznej. Az czlowiek sie uspokaja jak wie, ze ktos nad nim czuwa. :-)
    Luna swietnie sobie radzisz. A w domu soe super do siebie dochodzi, bo to jednak nasze srodowisko, a nie obce miejsce. Jeszcze troche i do domku.

Z udraznianiem kanalikow nie pomoge, ale juz widze do jakich sytuacji maz bedzie obowiazkowo w gabinecie.

Emiilka lubi tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • malka Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma, musisz poprostu być czujna. Gdyby coś Cię niepokoiło to od razu IP bez wahania. U mnie mała urodziła się owiniętą pępowiną wokół szyi, nikt nic wczesniej mi nie mowil, ale na szczęście się wszytsko dobrze skończyło.

Lunaris niestety tak jest. Mi też podwyżki przepadają. Zrobiłam specjalizacje w międzyczasie i są podwyżki związane z ustawą o wynagrodzeniach w służbie zdrowia. Nie dostałam nic bo byłam na chorobowym a teraz maciesynskim. ZUS wypłaca tylko to co masz wypracowane przez 12mies u aktualnego pracodawcy. Dlatego przed kolejnym dzieckiem muszę koniecznie wrócić do pracy po wszytsko podwyżki, bo będą musieli to wyrównać ;)

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka- tak jest chyba w każdej pracy. Podwyżki omijają ciężarne na L4 ;) ale dobrze że po powrocie muszą wszystko wyrównać :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry po 4 nieprzespanej nocy, dzisiaj jeśli wrócimy to emek będzie wstawał w nocy... Co uda mi się uśpić mała to ktoś wchodzi i ją budzi albo jest jakiś mega hałas na korytarzu :( byle do obchodu o 8 i się dowiemy co i jak

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna to czekam z Tobą- wstałam po 5na siku i nie mogę zasnąć. Oskar też się obudził to kopnie to tu, to tam :p
    Tylko Bajla chrapie :D

Luna1993 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza Tosia dalej kaszle, emek jedzie z nią dzisiaj do lekarza... Mam nadzieję, że to nic poważnego :(
    Wczoraj tata odebrał ją od babci, wrócili do domu, zrobili popcorn, włączyli bajki i zamówili jedzenie. Później spali razem :) dobrze im beze mnie :D

pilik, JustynaG lubią tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    2 tyg.i chce niby wziąć też 2 tyg L4 ale z y zobaczymy ;)

Aga- spojenie mnie tak bolało nisko, właśnie przy przekręceniu z boku na bok i przy wstawaniu. Ale jeśli to jest to -to lekarz w zasadzie nie jest w stanie tego zauważyć poprzez USG...oby się ból nie pogłębial!
    Jak jest duże rozejście to jest wskazaniem do CC- ale Ty i tak będziesz miała więc o tyle dobrze że nie musisz się martwić że poród SN zaszkodzi.
    No i można nosić przewiązany szalik/chustę w pasie, pod brzuchem żeby troszkę odciążyć spojenie ;)

Achia, rozejście spojenia można sprawdzić na USG. Mi lekarz robił pomiar gdy mnie bolało. Z tego co pamiętam miałam 8 mm a powyżej 1 cm mówi sie o rozejściu.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
‹‹ 2061 2062 2063 2064 2065 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ