X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Amal i nie darłaś się przy takich skurczach? 40-50 sekund?! wow
    Ja w tym czasie emkowi rękę wykręcałam
    Bo Ty cienias jesteś, sama widziałam :'D

olik321, Bocianiątko, lamka, Luna1993, JustynaG, Emiilka lubią tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia u nas raczej teraz kulinarnie to bardziej z serii frutti di mare: Ciastek mówi do mnie mój wielorybku :P

Lunka jeszcze nie napisałam do Ciebie: super że dobre wyniki morfo i że Zuzia ma się wspaniale :) martwię się jednak trochę że Was tak szybko wypisują. Dasz radę dotoczyć się do domu Kochana?

Luna1993, Anna Stesia, Lusesita lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Rucola no way!
    Chyba ze masz silną kresę i małe rozejście to możesz boczne planki robić ale z podtrzymaniem mięsni skośnych.
    Jak dasz mi facebooka lub maila wyślę CI moje ćwiczenia oddechowe (niby są na całokształt po potodzie w tym głównie na mięsnie dna macicy)
    P.S bo to filmik jest ;p
    wysyłam zaproszenie :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • malka Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia, tak ta pozycja tyłem z pleckami w literę C nas raruje. W sumie nie wiedziałam czy mogę ją tak nosić, ale pozycja noworodkowa odpada. Dzięki, że napisałaś, że ta pozycja jest ok.

Olik a ja mogę też proscic o ćwiczenia?

olik321, Anna Stesia lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka, u nas też ta pozycja o której pisała Anna Stesia jest zalecona, noszenie na noworodka odpada.. jak tylko mała przechylamy do poziomu zaczyna sie ryk, od kilku dni ma ksywę poziomica ;)

malka, Anna Stesia, Lusesita lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, dziewczyny, związki są trudne, ale w związku są takie cudowne chwile, kiedy robi się człowiekowi cieplej na sercu... Np. kiedy ktoś czeka na ciebie w łóżku...

bf04b9a6bca8d96bmed.jpg

... bo w zwiazku można przygarnąć kota i nikt ci nie będzie wrzucał z tego powodu głupich komentarzy o staropanieństwie :D

P.S. mój kot bardzo polubiła poduchę ciążową. Będzie rozpaczać jak ją odstawię po ciąży!

Lunaris, Kaczorka, lamka, malka, Emiilka, Luna1993, KateHawke, Malwas, Nadzieja22, Lusesita, Rucola, Patrycja20, pilik lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żałuję że nie nagrałam własnie mojego męża. Powiedział że na tacierzynskim jak Oskar będzie się budził to będzie wstawał, przynosił mi do łóżka na cycka(zakładając optymistycznie że uda mi się karmić),po czym będzie czekał aż mu się odbije ( tylko czy zawsze w nocy się czeka??),odkładał i usypiał.
    Jak to pięknie w teorii brzmi :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 22:03

StaraczkaNika, Aga9090, JustynaG, Emiilka, Luna1993, KateHawke, Anna Stesia, Nadzieja22, Lusesita, Patrycja20, pilik lubią tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia poproś żeby dał Ci na piśmie ;)

StaraczkaNika, Aga9090, Achia, JustynaG, Emiilka, KateHawke, Nadzieja22, Lusesita lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrzuciłam juz na dysk :)
    To są ćwiczenia na mieśnie dna miednicy i krese,które można robić juz w połogu
    https://drive.google.com/file/d/1GrPFEVDRM-3o2fI1558xRRJgnz0H8BRC/view?usp=drivesdk

Niezależnie od kresy można spokojnie robic mel B pośladki. Tam nie ma żadnego ćwiczenia aktywującego mięśnie proste brzucha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 22:25

JustynaG, Lusesita, Rucola lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer u nas jest dokładnie to samo, jak tylko jest w poziomie to ryk! Mamy też ograniczyć leżenie na brzuszku i pozycje pionowe są całkowice zakazane, nawet do odbicia mamy ją mieć w zgięciowej pozycji. Zastanawiam się czy to nie jest przyczyną dzisiejszych problemów z brzuchem. Jednak jak ją kładłam na brzuchu to zawsze dużo odbijała i puszczała bąki. Teraz to pewnie wszytsko się tam skumulowało.

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris emek od jutra będzie na L4, więc wszystko ogarnie, a ja naprawdę o dziwo czuję się w miarę dobrze. Dziękuję że pytasz :* też byłam zaskoczona, że tak szybko mnie wypuszczają. A właśnie miałam pytać. Od godziny mocniej boli mnie podbrzusze. Skurcze jak w okres. Krwawienie nie jest większe, tylko zaczęło mocniej boleć. To normalne po porodzie/ łyżeczkowaniu? Pytam Was a nie personel, bo nie chce znowu siać paniki

Lunaris, Anna Stesia lubią tę wiadomość

• moniśka... Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia ja nie weszlam do srodka, bo wiedziałam ze nie wytrzymam tego, zreszta znajome ktore to przeszły tak mi poleciy, jednak matka jest bardzo wrazliwa na placz dziecka. Moj z maluszkiem poszedl a ja krazylam po korytarzu. Z tego co opowiadal to scisneli go ręcznikiem zeby sie nie mkgl ruszyc a moj przycisnal go jeszcze soba, tak się wiercil. Oczko zakropili i najpierw ruszali w nim haczykiem i później wprowadzili cieniutka rurke, taka zylke i udrazniali. Maly zaczal krzyczec w momencie jak zblizyli sie do oka, wiec histeria byla ze strachu a nie bolu. Ale jak ja slyszalam ten krzyk to mialam chec wpakowac sie do gabinetu i malego zabrac. Dlatego jak bedziecie mieli udraznianie i bedzie rodzic potrzebny do potrzymania dziecka to niech idzie ta osoba, ktora pod wplywem emocji nie zwolni uscisku. U nas malego trzymal tatus i pielegniarka.
    Mam nadzieję ze u Was obedzie sie bez tego, ale jesli bedzie konieczne to pamiętaj ze maluszka to nie boli.

Anna Stesia lubi tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna macica jak się obkurcza to tak boli. Myślę że normalne ale jeśli czujesz że coś jest nie tak to pytaj -w końcu po to są pracownicy szpitala ;)

Cieszę się że dobrze się czujesz mimo takich przepraw i że nie będziesz sama w domku :) dobrej pierwszej nocy Tobie i Zuzi <3

Luna1993 lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :* jeśli nie minie to kogoś zawołam, też myślę że to normalne, szczególnie po dodatkowym zabiegu. Jestem już trochę przewrażliwiona ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna zgadzam sie z Lunaris, macica sie obkurcza i to troche boli.

• summer86 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, podobno przy drugim porodzie obkurczanie macicy jest bardziej bolesne niż przy pierwszym, więc to może być to.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie.. Boli mnie podbrzusze jakkby tak ciągnie w dół. Młody fika,brzuch miekki. Czy to te słynne spojenie łonowe, bo nigdy nie miałam takiego dziwnego bólu (to napewno nie skurcze,macica się nie stawia).?Jak nie przejdzie to chyba wbije się jutro na wizytę do tego "lekarza" na NFZ

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniśka... wrote:
    Anna Stesia ja nie weszlam do srodka, bo wiedziałam ze nie wytrzymam tego, zreszta znajome ktore to przeszły tak mi poleciy, jednak matka jest bardzo wrazliwa na placz dziecka. Moj z maluszkiem poszedl a ja krazylam po korytarzu. Z tego co opowiadal to scisneli go ręcznikiem zeby sie nie mkgl ruszyc a moj przycisnal go jeszcze soba, tak się wiercil. Oczko zakropili i najpierw ruszali w nim haczykiem i później wprowadzili cieniutka rurke, taka zylke i udrazniali. Maly zaczal krzyczec w momencie jak zblizyli sie do oka, wiec histeria byla ze strachu a nie bolu. Ale jak ja slyszalam ten krzyk to mialam chec wpakowac sie do gabinetu i malego zabrac. Dlatego jak bedziecie mieli udraznianie i bedzie rodzic potrzebny do potrzymania dziecka to niech idzie ta osoba, ktora pod wplywem emocji nie zwolni uscisku. U nas malego trzymal tatus i pielegniarka.
    Mam nadzieję ze u Was obedzie sie bez tego, ale jesli bedzie konieczne to pamiętaj ze maluszka to nie boli.

O niech mnie dunder świśnie. Mowy kurde nie ma, żebym to zniosła. Dzięki za informację. Nie wiem już sama, co robić, te haczyki, rurki, żyłki... to mnie przeraża! Mam nadzieję, że okulistka obejrzy oko i dojdzie do wniosku, że udrażnianie niepotrzebne.

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Żałuję że nie nagrałam własnie mojego męża. Powiedział że na tacierzynskim jak Oskar będzie się budził to będzie wstawał, przynosił mi do łóżka na cycka(zakładając optymistycznie że uda mi się karmić),po czym będzie czekał aż mu się odbije ( tylko czy zawsze w nocy się czeka??),odkładał i usypiał.
    Jak to pięknie w teorii brzmi :D

Oby zatem nie trafił się Wam maluch typu mój syn, którego czasem w nocy trzeba odbijać i 40 minut. A mąż wygłosił cudną deklarację, ale ile ma tego ojcowskiego? Standardowe 2 tygodnie czy więcej?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga nie umiem opisać boli spojenia, ja to odczuwałam trochę jak takie rozchodzenie się bolesne tam na dole i po bokach

‹‹ 2060 2061 2062 2063 2064 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ