X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka wrote:
    My idziemy wg schematu jedna nowość na raz powtórka przez 2-3 dni . Jest ok to wprowadzam kolejne .najpierw pediatra kazała przez dwa tyg podawać warzywa . Potem po dwóch tygodniach dolozyc kaszki po kolejnych dwóch owoce i po kolejnuch dwoch mieso.

Dzięki! Ale dajesz jedno warzywo raz dziennie czy jedno warzywo 2-3 razy dziennie? No i jak Gabi to znosi? Dajesz papki czy blw?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2018, 22:53

• ibishka Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najpierw dawałam raz dziennie.potrm np łączyłam dwa warzywa na jeden posiłek . Teraz np rano je kaszkę z owocem, po południu warzywka a na podwieczorek musik owocowy z.Póki siedzi stabilnie to daje papki .potem będziemy próbować blw. A Gabi ogólnie zachwycona jedzenie z łyżeczki .jak np chce żeby dojadla mlekiem to po łyżeczce nie chcę ciągnąć butli i muszę jej z łyżeczki dawać :)

Nie cytujcie proszę:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 08:01

Nadzieja22, Anna Stesia, malka, Aga9090, JustynaG, Bajkaaa, Yoselyn82, summer86, Karma88, Amal, Emiilka, blue00, Patrycja20, Luna1993, Kaczorka, Lena21, StaraczkaNika, KateHawke, olik321 lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola gdzieś słyszałam, że takie malutkie dzieciaczki u matki są często bardziej niespokojne na rękach bo czują mleko. U innych nie ma tego problemu i się czilują bo wiedzą, że nic nie dostaną ;)

Jeżowa i Rucola, w h&m są 3paki piżamek z lwami i jeżami.

Rucola lubi tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka, ja niestety nie miałam badanego białka S przed ciążą, czego teraz żałuję, ale na dwóch ostatnich badaniach utrzymywała się stała wartość 53% i hematolog mówiła, że skoro nie spada, to zostajemy przy aktualnych dawkach leku. Teraz dodatkowo zrobiliśmy anty xa i mam ponad normę.

Nika, biorę acard 75 i heparyne 0,4. Zobaczę co mi ordynator powie we wtorek. Może do kogoś mnie zapisze.

Lunaris też miałaś dzisiaj ciekawie :/ Daj znać co dalej z autem.

Jak poczytałam Wasze opisy macierzyństwa, to znowu się poryczałam <3

Spróbuję zasnąć, bo noc miałam kiepską, a dzień wcale nie lepszy.

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka, dzięki! Widać, ze malutkiej służą nowe smaki! Co za radość na slicznej buzi!

Agulineczka :-* Patrzę na Twój suwaczek i wierzyć się nie da, że za kilka tygodni będziecie we czwórkę! A jak sie synek zapatruje na rodzeństwo?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2018, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zastrzelcie mnie... droga do Gdyni zajęła nam 6h. Dzisiaj powrotna 12h!!!
    Od Łodzi były postoje po 2h i jazda max 1h... wykończył nas na Amen. Dopiero wróciliśmy. Darł się co chwilę a teraz zasnął jak trzeba było wysiadać.
    Błąd- wyjechaliśmy o 11 zamiast 6 i było tylko jedno spanie 3h a reszta to po 15min.

A z przyjemnych rzeczy, to spotkaliśmy dzisiaj oczekując.pl na trasie.

Jutro pierwsza przymiarka sukni i muszę do rana schudnąć po tych fast foodach dzisiejszych.

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, ja i tak podziwiam, że jesteś w stanie ruszyć się tak daleko z maleństwem. Logistycznie to musi być naprawdę trudne. Mnie czasem trudno pojechać z synkiem do lekarza na drugi koniec miasta, a Wy daliście radę przejechać całą Polskę. Możecie być z siebie dumni.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2018, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie to pierwszy i ostatni raz ;D
    M ma podmianę 1.11 i zostały nam ostatnie chwile no i ślub.
    Następne wojaże to powrót do Szczecina w marcu.
    Ale najpierw bedę musiała sama się przemóc bo nie jeździłam jeszcze z dzieckiem w aucie bez M.

Jestem tak padnięta że nawet nie wiem co się tu działo przez cały dzień. Urodził ktoś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 00:41

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, dziewczyny stoją na razie w blokach startowych i dozują nam emocje!

Ania1003, Lunaris, pilik, Emiilka lubią tę wiadomość

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 03:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę cos spac. Skora mnie swedzi i wybilo mnie ze snu. Pewnie bede nadrabiać do południa :-)

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 03:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka ale malutka śliczna i jaki śliczny uśmiech :-)

ibishka lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 04:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi cudowna!!! Miło ją zobaczyć :)

ibishka lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 04:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaStesia dziękuję po raz kolejny :*
    Strasznie mocno kocham mojego Malucha i z trudem przychodzi mi akceptacja Jego zachowań względem mnie, ale patrząc z innej perspektywy czuję się wyróżniona i potrzebna. I tak dokładnie jest :)

Anna Stesia lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2018, 04:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę spać.. Lekarze mówili że jeżeli do pt nie urodzie to wy isuja mnie do domu.. No ciekawe.. Wczoraj wieczorem było ciężko.. Okropnie bolały mnie plecy, biodra, brzuch w dole, jak zawołał na badanie słuchania serduszka to stałam z nogami skrzyzowanymi i podpieralam się ściany bo nie mogłam usta prosto. Pytałam pielęgniarek co na ten ból, to stwierdził że to normalne i odesłali do łóżka. Sama wzięłam sporo magnezu, nospe i za jakiś czas przeszło. Wiem że to hormony działają i rozluzniaja tam wszystko i szykują do porodu.. Myślicie że moge jak są takie bóle położyć pod plecy taki koc elektryczny do grzania? Z chyba(?) dobrych wieści, cały wczorajszy dziś, i teraz jak b ylam w toalecie, nie ma kawy z mlekiem w gatkach..

Miłego dnia wszystkim :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2018, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,mały szogun nie daje spać,chce mi wszystkie żebra powybijać,w dodatku zgłodniałam.Dlatego wcinam już śniadanie i piję kawke.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2018, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi i Ninka są takie śliczne <3 cudowne nasze forumowe maleństwa, nie ma nic piękniejszego niż patrzeć jak zdrowo rosna :)

Kate bardzo bardzo się cieszę, że Natalka zdecydowała się sama na wyjście :) czekamy i już za wczasu życzę Ci pięknego i spokojnego porodu :*

Dziękuję dziewczyny za polecenie Hipp. Wczoraj od 18 do 1 w nocy był ciągły krzyk, byliśmy już gotowi jechać do szpitala tak Zuzię bolało :( płakaliśmy razem z nia. O 17 dostała już hipp, później koło 21 ponownie. Myślę że dostała takich boli bo jeszcze nan schodziło... Od 1 spala do 6, biedna się wymęczyła :( teraz też zjadła i spi. W brzuszku cichutko. Mam nadzieję, że to była przyczyna. Myślę też czy to nie kwestia butelki, mamy antykolkowe tommee tippie czy jak to się tam pisze i widzę, że jak zostaje końcówka to sporo jest w butelce a mało spływa do smoczka- chyba łyka przez to powietrze. Dla swojego spokoju przeszłabym na avent. Teraz robimy po prostu więcej i wylewamy. Najgorsza jest ta bezradność że nie mogłam jej pomóc :( masowalismy, kładliśmy termoforek... Czuję że to moja wina bo nie chciałam karmić piersią... :(

• Rucola Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka prędzej czy później znajdziecie dobre mleko i butelkę. Oby prędzej bo szkoda małej ale żadne mleko nie zastąpi mleka mamy. Nie chcę sprawiać Ci przykrości, bo wiem że i tak cierpisz patrząc na Zuzię ale tak jak wczoraj pisałam że dla mnie w mm najgorsze jest to, że to nie jest pochodna ludzkiego mleka :(

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, dla dziecka zmiana mleka bywa uciążliwa, choć pamiętam, ze w szpitalu codziennie było inne. A najgorsze co możesz robić teraz w połogu to próbować się obwiniać. Układ pokarmowy takiego maleństwa jest niedojrzaly i to normalne, że na dyskomfort będzie reagowalo płaczem. Oczywiście dla rodziców to horror, ale wierz mi, że nie ma w tym Twojej winy

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2018, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna Ty sie nie obwiniaj!! Musisz dać chwile aby Zuzia przyzwyczaiła sie do nowego mleka

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna - a jak zostaje już mało mleka w butelce, to może wtedy dobrze by było ustawić ją bardziej pionowo, żeby wszystko spłynęło do smoczka?

Rucola - te nasze dzieciuszki już takie są. Aluśka najpierw mówiła tata, baba, dada a mama to już całkiem na końcu. Usunąć na rękach to też tylko u taty i babci potrafi.
    Ale za to na widok nikogo się tak nie cieszy, jak na mój :p z tym, że to dopiero od jakiegoś czasu.
    Zobaczysz, że jeszcze nie raz Lewko pokaże Ci, że jesteś dla niego najważniejsza :)
    A o laktację się nie martw - mleczko nie zniknie :) u mnie @ przyszedł po 11 miesiącach a mleko dalej cieknie na potęgę..

Na BLW się nie odważyłam. Aluśka za bardzo lubi machać łapkami, więc pewnie wszystko zamiast w buzi wylądowało by na ścianach i podłodze.
    Natomiast nie podawałam jej też papek. Raczej gniotłam widelcem. Lub pozwalałam pracować dziąsłom ;)

Rucola, Anna Stesia lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
‹‹ 2082 2083 2084 2085 2086 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ