Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka wrote:
    My idziemy wg schematu jedna nowość na raz powtórka przez 2-3 dni . Jest ok to wprowadzam kolejne .najpierw pediatra kazała przez dwa tyg podawać warzywa . Potem po dwóch tygodniach dolozyc kaszki po kolejnych dwóch owoce i po kolejnuch dwoch mieso.

Dzięki! Ale dajesz jedno warzywo raz dziennie czy jedno warzywo 2-3 razy dziennie? No i jak Gabi to znosi? Dajesz papki czy blw?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2018, 22:53

• ibishka Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najpierw dawałam raz dziennie.potrm np łączyłam dwa warzywa na jeden posiłek . Teraz np rano je kaszkę z owocem, po południu warzywka a na podwieczorek musik owocowy z.Póki siedzi stabilnie to daje papki .potem będziemy próbować blw. A Gabi ogólnie zachwycona jedzenie z łyżeczki .jak np chce żeby dojadla mlekiem to po łyżeczce nie chcę ciągnąć butli i muszę jej z łyżeczki dawać :)

Nie cytujcie proszę:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 08:01

Nadzieja22, Anna Stesia, malka, nick nieaktualny, JustynaG, Bajkaaa, Yoselyn82, summer86, Karma88, nick nieaktualny, Emiilka, nick nieaktualny, Patrycja20, nick nieaktualny, Kaczorka, Lena21, StaraczkaNika, KateHawke, olik321 lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola gdzieś słyszałam, że takie malutkie dzieciaczki u matki są często bardziej niespokojne na rękach bo czują mleko. U innych nie ma tego problemu i się czilują bo wiedzą, że nic nie dostaną ;)

Jeżowa i Rucola, w h&m są 3paki piżamek z lwami i jeżami.

Rucola lubi tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka, ja niestety nie miałam badanego białka S przed ciążą, czego teraz żałuję, ale na dwóch ostatnich badaniach utrzymywała się stała wartość 53% i hematolog mówiła, że skoro nie spada, to zostajemy przy aktualnych dawkach leku. Teraz dodatkowo zrobiliśmy anty xa i mam ponad normę.

Nika, biorę acard 75 i heparyne 0,4. Zobaczę co mi ordynator powie we wtorek. Może do kogoś mnie zapisze.

Lunaris też miałaś dzisiaj ciekawie :/ Daj znać co dalej z autem.

Jak poczytałam Wasze opisy macierzyństwa, to znowu się poryczałam <3

Spróbuję zasnąć, bo noc miałam kiepską, a dzień wcale nie lepszy.

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka, dzięki! Widać, ze malutkiej służą nowe smaki! Co za radość na slicznej buzi!

Agulineczka :-* Patrzę na Twój suwaczek i wierzyć się nie da, że za kilka tygodni będziecie we czwórkę! A jak sie synek zapatruje na rodzeństwo?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2018, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zastrzelcie mnie... droga do Gdyni zajęła nam 6h. Dzisiaj powrotna 12h!!!
    Od Łodzi były postoje po 2h i jazda max 1h... wykończył nas na Amen. Dopiero wróciliśmy. Darł się co chwilę a teraz zasnął jak trzeba było wysiadać.
    Błąd- wyjechaliśmy o 11 zamiast 6 i było tylko jedno spanie 3h a reszta to po 15min.

A z przyjemnych rzeczy, to spotkaliśmy dzisiaj oczekując.pl na trasie.

Jutro pierwsza przymiarka sukni i muszę do rana schudnąć po tych fast foodach dzisiejszych.

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, ja i tak podziwiam, że jesteś w stanie ruszyć się tak daleko z maleństwem. Logistycznie to musi być naprawdę trudne. Mnie czasem trudno pojechać z synkiem do lekarza na drugi koniec miasta, a Wy daliście radę przejechać całą Polskę. Możecie być z siebie dumni.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2018, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie to pierwszy i ostatni raz ;D
    M ma podmianę 1.11 i zostały nam ostatnie chwile no i ślub.
    Następne wojaże to powrót do Szczecina w marcu.
    Ale najpierw bedę musiała sama się przemóc bo nie jeździłam jeszcze z dzieckiem w aucie bez M.

Jestem tak padnięta że nawet nie wiem co się tu działo przez cały dzień. Urodził ktoś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 00:41

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, dziewczyny stoją na razie w blokach startowych i dozują nam emocje!

nick nieaktualny, Lunaris, pilik, Emiilka lubią tę wiadomość

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 03:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę cos spac. Skora mnie swedzi i wybilo mnie ze snu. Pewnie bede nadrabiać do południa :-)

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 03:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka ale malutka śliczna i jaki śliczny uśmiech :-)

ibishka lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 04:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi cudowna!!! Miło ją zobaczyć :)

ibishka lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 04:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaStesia dziękuję po raz kolejny :*
    Strasznie mocno kocham mojego Malucha i z trudem przychodzi mi akceptacja Jego zachowań względem mnie, ale patrząc z innej perspektywy czuję się wyróżniona i potrzebna. I tak dokładnie jest :)

Anna Stesia lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2018, 04:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę spać.. Lekarze mówili że jeżeli do pt nie urodzie to wy isuja mnie do domu.. No ciekawe.. Wczoraj wieczorem było ciężko.. Okropnie bolały mnie plecy, biodra, brzuch w dole, jak zawołał na badanie słuchania serduszka to stałam z nogami skrzyzowanymi i podpieralam się ściany bo nie mogłam usta prosto. Pytałam pielęgniarek co na ten ból, to stwierdził że to normalne i odesłali do łóżka. Sama wzięłam sporo magnezu, nospe i za jakiś czas przeszło. Wiem że to hormony działają i rozluzniaja tam wszystko i szykują do porodu.. Myślicie że moge jak są takie bóle położyć pod plecy taki koc elektryczny do grzania? Z chyba(?) dobrych wieści, cały wczorajszy dziś, i teraz jak b ylam w toalecie, nie ma kawy z mlekiem w gatkach..

Miłego dnia wszystkim :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2018, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,mały szogun nie daje spać,chce mi wszystkie żebra powybijać,w dodatku zgłodniałam.Dlatego wcinam już śniadanie i piję kawke.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2018, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi i Ninka są takie śliczne <3 cudowne nasze forumowe maleństwa, nie ma nic piękniejszego niż patrzeć jak zdrowo rosna :)

Kate bardzo bardzo się cieszę, że Natalka zdecydowała się sama na wyjście :) czekamy i już za wczasu życzę Ci pięknego i spokojnego porodu :*

Dziękuję dziewczyny za polecenie Hipp. Wczoraj od 18 do 1 w nocy był ciągły krzyk, byliśmy już gotowi jechać do szpitala tak Zuzię bolało :( płakaliśmy razem z nia. O 17 dostała już hipp, później koło 21 ponownie. Myślę że dostała takich boli bo jeszcze nan schodziło... Od 1 spala do 6, biedna się wymęczyła :( teraz też zjadła i spi. W brzuszku cichutko. Mam nadzieję, że to była przyczyna. Myślę też czy to nie kwestia butelki, mamy antykolkowe tommee tippie czy jak to się tam pisze i widzę, że jak zostaje końcówka to sporo jest w butelce a mało spływa do smoczka- chyba łyka przez to powietrze. Dla swojego spokoju przeszłabym na avent. Teraz robimy po prostu więcej i wylewamy. Najgorsza jest ta bezradność że nie mogłam jej pomóc :( masowalismy, kładliśmy termoforek... Czuję że to moja wina bo nie chciałam karmić piersią... :(

• Rucola Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka prędzej czy później znajdziecie dobre mleko i butelkę. Oby prędzej bo szkoda małej ale żadne mleko nie zastąpi mleka mamy. Nie chcę sprawiać Ci przykrości, bo wiem że i tak cierpisz patrząc na Zuzię ale tak jak wczoraj pisałam że dla mnie w mm najgorsze jest to, że to nie jest pochodna ludzkiego mleka :(

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, dla dziecka zmiana mleka bywa uciążliwa, choć pamiętam, ze w szpitalu codziennie było inne. A najgorsze co możesz robić teraz w połogu to próbować się obwiniać. Układ pokarmowy takiego maleństwa jest niedojrzaly i to normalne, że na dyskomfort będzie reagowalo płaczem. Oczywiście dla rodziców to horror, ale wierz mi, że nie ma w tym Twojej winy

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2018, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna Ty sie nie obwiniaj!! Musisz dać chwile aby Zuzia przyzwyczaiła sie do nowego mleka

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna - a jak zostaje już mało mleka w butelce, to może wtedy dobrze by było ustawić ją bardziej pionowo, żeby wszystko spłynęło do smoczka?

Rucola - te nasze dzieciuszki już takie są. Aluśka najpierw mówiła tata, baba, dada a mama to już całkiem na końcu. Usunąć na rękach to też tylko u taty i babci potrafi.
    Ale za to na widok nikogo się tak nie cieszy, jak na mój :p z tym, że to dopiero od jakiegoś czasu.
    Zobaczysz, że jeszcze nie raz Lewko pokaże Ci, że jesteś dla niego najważniejsza :)
    A o laktację się nie martw - mleczko nie zniknie :) u mnie @ przyszedł po 11 miesiącach a mleko dalej cieknie na potęgę..

Na BLW się nie odważyłam. Aluśka za bardzo lubi machać łapkami, więc pewnie wszystko zamiast w buzi wylądowało by na ścianach i podłodze.
    Natomiast nie podawałam jej też papek. Raczej gniotłam widelcem. Lub pozwalałam pracować dziąsłom ;)

Rucola, Anna Stesia lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
‹‹ 2082 2083 2084 2085 2086 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ