Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeżowa , jakie piękne powitanie.
Jako teoretyk w zakresie karmienia piersią (moja przygoda z kp trwała niespełna tydzień), każde dziecko jest inne i każde je w innym tempie. Karmimy na żądanie, bez zegarka w ręku. Z czasem poczujesz, gdy będzie trzeba podać drugą pierś bo już ją opróżniła.
Rozumiem Twoje obawy czy Agatka przybiera na wadze... ale zdrowe dziecko nie pozwoli się zagłodzićTu masz wskaźniki skutecznego karmienia. Będzie dobrze!
Jeśli chcesz kp to wykorzystuj momenty gdy mała wisi na piersi do odpoczynku. To świetny czas na nadrabianie forum/seriali/książek.Koniecznie trzeba mieć w zasięgu ręki wodę do picia i coś do jedzenia. Ja wiecznie jestem glodna i pożeram słodkości a brzuch wygląda jakbym w kolejnej ciąży była ;/
Trzymaj się cieplutko! Aneczka nakarmiona więc idę spać na jakąś godzinkę!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/35b92853310a.jpgAchia, Rucola, Jeżowa lubią tę wiadomość
-
6 stron?! Matkobosko
Dobra, zaraz nadrobie.
U naszego synka wszystko na miejscu i takie jak powinno być w tym tygodniu. Waży 367g (10 dni temu 295g, ale teraz inny sprzęt, więc nawet nie porównuje czy dobrze przybiera) Serduszko miarowo 150 i wszystko dobrze pracuje, wszystkie narządy w porządeczku.
Byliśmy oglądać wózki i fotele, mamy raczej wybrane już. Myślałam, że będzie gorzej ze zdecydowaniem sięSchodziłam się jak głupia i teraz jęczę z bólu nóg i sama nie wiem czego jeszcze
A tu jutro i pojutrze mamy chrzciny.
Ps. Chyba młody właśnie odprawia taniec radości z powodu dzisiejszego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 01:38
Aga9090, lamka, Patrycja20, Flowwer, Rucola, Lusesita, moniśka..., Achia, JustynaG, Bajkaaa, veritaserum, Amal, 91Ewela09, Jeżowa, blue00, Luna1993, olik321, Fozzie Bear, Morusek, -Mamunia-, KateHawke, Yoselyn82, Lunaris, Kaczorka, pilik, Lena21 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJeżowa super, ze już w domku co do karmienia już dziewczyny dobrze podpowiedziały, trzymam kciuki :*
Rucola ciągle się zachwycam nad Lewkiem :*
Amal tobie już chyba mogę życzyć szybkiego i bezbolesnego porodu
Blue jeszcze 2 tygodnie wytrzymaj, mocno wierzę:*
Nadzieja ale cudowny:*
A ja chyba popełniłam największy błąd - zjadłam bagietkę z masłem czosnkowym (tez mi się zachciało) mam taką zgagę, że zaraz przełyk sobie wyrwie.. Żadnych tabletek na zgagę nie mam, kaktusów nie mam mleko i migdały nie pomogły...
Rucola, Nadzieja22, Amal lubią tę wiadomość
-
Witajcie po chwili nieobecności miałam pracowite 2 tyg łącznie z chrzcinami.
Jeżowa gratuluję z całego sercaa co do
Kp ja umierałam z bólu 1.5 mies miałam w krytycznym momencie fioletowe sutki I na sama myśl jeszcze mam ciarki. Teraz np to sama przyjemność i warto przeczekać.
Jak oglądam wasze suwaczki to niesamowite jak czas pędzi.
Rukola ucałuj synka od e cioci i klusek jest
Nadzieja cieszę się że wszystko w pożądku!
Nenusia już 30tc ?! A co dopiero dyzkusyja beta była ....
Blue odpoczywaj jeszcze chwila.
U nas jest wszystko w pożądku Szymek rośnie na śmietanie z piersi bo już 7300g ważyI mimo że.ma niespełna 3 mies To dalej nie wierzę że mam moje szczęście w ramionach ( jest co nosić z taką wagą).
Nadzieja22, Aga9090, Lusesita, JustynaG, Karma88, Bajkaaa, lamka, Rucola, blue00, olik321, KateHawke, -Mamunia-, ibishka, Lunaris, pilik, Lena21, emi2016 lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualny
-
Karma, super, że ktg w porządku
Siwulec ja chyba w przyszły czwartek robię krzywą (mam mieć wynik na 8 listopada, a u mnie w poniedziałek i czwartek pobierają krew, więc liczę na mniejszą ilość osób w poczekalni do doktora i na pobieranie). Cieszę się, że wynik taki fajowy, też taki chcę!
Lamka, Domin ma zacną wagę
Mamunia, z szyjka zrobisz jak uważasz, przecież nikt Cię do niczego nie może zmusić. Oby wszystko przebiegło dobrze do końca ciąży. A stopa suuper, nasz też ładnie pokazał, ale gin nie zrobił focisza. Jednak chyba wolę mimo wszystko zdjęcie buzi
Jeżowa, ekstra, że Wy już w domu. Powodzenia młodzi rodzice!Agatka jak słodko drzemie
Rucola, Lewcio bardzo pocieszny, taki słodziak
Tyle zapamiętałam, wydaje mi się, że i tak dużo jak na mnie
Aha! Chciałam bardzo podziękować za polecenie Espiro next - Rucola, Summer, Lena i Anna Stesia (dobrze pamiętam?). My jesteśmy raczej zdecydowani na Avenue, tylko jeszcze kolor nie ustalonyMega super wózek, bajery fajne, w prowadzeniu widzę różnicę z innymi, ale to też zależy co komu pasuje. Mąż też nim zachwycony
Tak się chłopina wczuł, że cały sklep objeździł
Jeszcze co do fotela, to zależało nam na bazie i u nas najlepiej leży Axkid Babyfix. Cena fajna, ale niestety nie dostali adapterów do wózka razem z dostawą foteli (tutaj muszą być dwa adaptery, bo Axkid ma inne wpięcia) i jest ogólnie z nimi problem. Jeszcze poszukam w internetach może ktoś sprzedaje albo może używane gdzieś będą. Jak nic nie znajdę to trudno, najwyżej nie będę awaryjnie wpinać w stelaż i tylko na gondoli będziemy jeździć.
Aga! Weź, a mi się nie chce wstać na jedzenieNo i nic interesującego nie ma do wciągnięcia. Co do zgagi to mi niestety tylko kaktusy pomagały...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2018, 00:11
-
nick nieaktualny
-
Aga, niestety nie pomogę
Ja w końcu zjadłam śliwki i kaki
Yos, byłaś na spotkaniu?Aga9090 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam się po pierwszym nocnym karmieniu. Jestem tak głodna i zastanawiam się co tu zjeść...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej, jakoś straciłam wenę na forum. Mam wrażenie że tu nie pasuję... siedzę w tym momencie nad mega pozytywnym testem owu w łazience i rozmyślam czy @ będzie już o czasie czy 40 dni postu kolejny raz. Owulka jest o standardowym czasie jak w zegarku, więc może to cykl po staremu już.
Odebrałam dzisiaj suknię. Mam ochotę na teleportację i bycie już po weselu. Siedzę kolejny dzień do tej pory i zamawiam pierdoły których nie mamy. Mam 20 paczek do odbioru w tygodniu...
A do tego M ma loty na statekakurat w tą samą godzinę co młody usg bioderek... więc my Opole a M na lotnisko sam
Przeraża mnie ta samotność coraz bardziej. Już się płacz zaczyna. Na weselu pewnie będę ryczeć cały czas.
Najbardziej chyba boli że M nie będzie widział małego przez 4 miesiące i jak wróci, to będzie już inne dzieckoBoję się że nie dam rady psychicznie.
Został nam ledwo tydzień do rozłąki...
Idę spać. Oskar śpi od 22-8 co noc bez jedzenia i przebierania. Także już mam w plecy kolejną noc na spanie przez te zakupy. -
nick nieaktualnyA i Flo. Widziałam że się odezwałaś.
Podniosłaś mnie na duchu.
U nas we wtorek na domowej wadze 7800g. Ile w tym prawdy to się dowiemy za 3tyg na szczepieniu. Ale już mam schizę że spaśliśmy dziecko... spod siatki centylowej wskoczył ponad... w 3 tyg= 2kgnie licząc pieluchy. Ogólnie wygląda ostatnio jak ludzik michellina.
Jestem przerażona tą wagą i przyrostem.
Problem z tarczycą? Warto sprawdzić? Ja jej nie mam. W ciąży miałam bardzo duże wahania. I czytałam że dziecko po porodzie przez to też może mieć problem i należy do 3 miesięcy sprawdzić tsh.
Ogólnie to powinnam wyjść z takim zaleceniem ze szpitala... 'powinnam'. -
nick nieaktualnyA ja się witam z karmienia. Wybudzilam Anię bo spala od 20 i nic nie zapowiadało że się obudzi a stwierdziłam ze przerwa jednak zbyt duża.
Jeżowa na początku tak nie robiłam tę praktykę zaczęłam stosować po ok 3 tygodniach. Na samym początku pozwalalam jej wisieć ile się da. Przybrała na wadze wtedy ale nie jakoś mega dużo do czego się pediatra doczepila o czym tu pisałam. Teraz przybiera mi po 35 g na dobę jak już jej wisieć nie pozwalam tylko karmie max 20 minut na pierś. Ania jest takim typem że mogłaby spędzić przy cycku cala dobę. Co do spadku fizjologicznego z wagi to bym się tak nie martwiła bo Agatka to duża dziewczynka a wieksZe dzieci z tego co gdzieś słyszałam więcej tracą. Ale może to być jakaś plotka.W kazdym razie będzie dobrze !!!
Rucola ja ostatnio nocki to mam marzenie faktycznie aż nie mogę uwierzyć. Zbieram siły na walkę w dzień no jak mi się ją uda uśpić w dzień chociaż na te godzinę to dla mnie ogromny sukces.
Nadzieja super że wszystko dobrze ! Co do wózka ja też mam espiro next i mega polecamNadzieja22, pilik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam sie o świcie, u mnie już wszyscy na nogach.. Bóle przeszły, mąż mnie dziś zabiera na kilka godzin do domu, ale wieczorem wrócę spowrotem do szpitalnego łoża.. Tylko biedak zestresowany żebym w domu mu rodzić nie zaczęła
czuje się jak więzień co dostał przepustkę
u mnie te blisko terminu często gdzieś smigaja poza szpital i wracają..
Miłego dnia wszystkim
PS. Yos, jak spotkanie w ośrodku.. Cały dzień wypatrywalam relacji... -
nick nieaktualnyCześć Kochane,
My też już na nogach bo pies mi wymiotował całą noc i wymiotuje nadal.
Mam za to zdjęcia z sesji.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2018, 09:45
Bajkaaa, Karma88, JustynaG, Amal, Rucola, moniśka..., Aga9090, StaraczkaNika, Jeżowa, veritaserum, blue00, Patrycja20, Fozzie Bear, -Mamunia-, Morusek, KateHawke, JuicyB, Yoselyn82, Achia, Bobisia, Lunaris lubią tę wiadomość