X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu , skąd pomysł, że tu nie pasujesz? W żadnym wypadku!
    Szkoda, że nie możesz w pełni cieszy się weselem. W końcu to taki piękny dzień!
    A jak sukienka? Jesteś zadowolona z efektu po poprawkach? Dobrze się w niej karmi?

Aniu, a może lepiej byłoby gdyby eMek zmienił pracę? Oczywiście, zarobki byłyby mniejsze ale byłby na miejscu. Byłby z Tobą i Oskarem. Z tego co piszesz, to każdy jego rejs sporo Cię kosztuje...
    Twój eMek jest wspaniałym ojcem, szkoda by omijały go ważne chwile z życia jego syna.

Szczerze mówiąc, podziwiam Cię! Nie wyobrażam sobie nie mieć obok siebie eMka. Szczególnie wtedy, gdy jest dziecko. Wolę by wracał po 8h pracy do domu ale był z nami. Mógłby wyjechać za granicę i pewnie wtedy nie trzeba byłoby brać kredytu na mieszkanie (albo byłby zdecydowanie mniejszy) ale uważam, że koszt w postaci braku kontaktu namacalnego z rodziną jest zbyt wysoki.

Mój tata, korzystając z okazji - wyjechał do Niemiec na 2 miesiące by dorobić. Zostawił wtedy w domu moją mamę z dwójką małych dzieci. Gdy wrócił - moja młodsza siostra go nie poznała. Dopiero po chwili dotarło do niej kim jest ten PAN.

Dlatego też, jeśli tyle stresu Cię to kosztuje, to może warto przemyśleć sprawę i poszukać innej pracy na miejscu?

Rucola lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2018, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka, piękne zdjęcia, ale środkowe z jęzorem spiny w czasie buziaka, bezkonkurencyjne <3 <3

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola obiło mi się o oczy wcześniej że pisałaś że marzysz o przespanej lepiej nocy bo młody w ciągu dnia się szybko regeneruje zatem łączę się w bólu bo moja kruszynka twardo śpi tylko na dworze w ciągu dnia (tak jak twój Lew) a w domu tyle co jest wozony w wózku a gdy przestanę to dosłownie 321... I oczy otwarte nawet jak usnie na rękach moment odlozenia do łóżeczka jest momentem pobudki... Dlatego taka noc jak ma Ania to dla mnie Marzenie...

Ale kiedyś będzie lepiej prawda? :) a tymczasem idę robić kawę by jakoś ten dzień prawdopodobnie cały w domu przetrwać

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka piękne macie te zdjęcia!!! Jestem pod ogromnym wrażeniem!!!
    Bajka u nas tak nie było, coś się ostatnio popsuło ale ja dziś odpoczywam, emek przejmuje stery. Ale Mały przy emki jest inny, dużo spokojniejszy...

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka cudowne zdjęcia.
    W ogóle chciałam zauważyć że tutaj w tym wątku to są i piękne maluszki ale też przepiękne dziewczyny :) miło popatrzeć !

Ja właśnie jem śniadanie i czekam zwarta i gotowa na Aneczks która póki co dosypia a raczej czuwa. Ale chociaż jest spokojna.

Bajeczki na pewno przyjdzie czas że i Zosia będzie ładnie spala i da Ci trochę odpocząć :) moja Ania miała to samo przez dłuższy czas że co ja odkladalismy to oczy jak 5 zł i nici że spania.w zasadzie takie ustabilizowane noce są od tygodnia. Sama jestem w szoku i aż nie wierzę że to może trwać długo...

A ja jestem wypoczęta tylko dlatego że idę spać tak naprawdę z Ania. Ona zasypia i ja się kładę. Przez to cierpi Emek ale trudno. Dziś mu obiecałam że spędzimy wieczor razem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2018, 08:18

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Lamka piękne macie te zdjęcia!!! Jestem pod ogromnym wrażeniem!!!
    Bajka u nas tak nie było, coś się ostatnio popsuło ale ja dziś odpoczywam, emek przejmuje stery. Ale Mały przy emki jest inny, dużo spokojniejszy...

Zośka przy moim też jest inna ale jego nie ma całymi dniami a czasem i nocami także może z tego zdziwienia że widzi starego jest spokojna hehe

Dziewczyny udanego weekendu życzę kto może niech leniuchuje :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamkaaaa,cudowności <3 przepiękne!!

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka jestes piękna <3 zdjęcia cudne !

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka przepiękne zdjęcia! Prześlicznie wyglądałaś :) ostatnie super hot, a Runa to śliczny psiak <3

Veritaserum faktycznie pisałaś o tym przybieraniu wagi, jakoś mi uciekło, przepraszam. No nasza zdecydowanie nie wisi na piersi, więc nawet nie mam na co jej pozwalać, je raz dwa i pyk, odstawia się i śpi.

Justyna bardzo dziękuję, za te wyznaczniki dobrego karmienia :) też żyłam w przekonaniu, że dziecko samo najlepiej wie czy jeszcze jest głodne czy już nie, ale teraz przy takich krótkich karmieniach nabieram wątpliwości, czy z niej po prostu nie jest mały leniuszek...

Flo to podziwiam, że wytrzymałaś tak 1,5 miesiąca z bolącymi piersiami! Ja na pewno tyle nie dam rady, jeśli się nie zahartują... Super, że u Was wszystko w porządku. Czas szybko leci, a po dzieciach widać go najlepiej :) może jakieś zdjęcie Szymusia? :)

Za nami pierwsza noc w domu, nie było tak źle, karmiłam chyba 2 albo 3 razy i Mała spała po ok. 2 godziny po każdym. A teraz wracam do łóżka się powylegiwać na porządnym materacu :) bałagan poczeka!

Miłej soboty dziewuszki :)

Patrycja20, Rucola, Lusesita, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytałam forum, mała wstała i już połowy nie pamiętam :( za nami bardzo kiepska noc, musimy popracować nad przestawieniem Zuzi na spanie w nocy a nie cały dzień ;) mam wartę od 3 i tak czerwonych oczu jeszcze w życiu nie miałam :D zaraz idę robić kawę

Lamka o kurde! Przepiękne zdjęcia!!! Ale tworzycie cudowna rodzinę <3 a zdjęcie z Runa środkowe w ramkę i na ścianę w salonie :) aż brak mi słów takie piękne :* a Ty promieniejesz :) a co się dzieje, coś jej zaszkodziło?

Flower super że się odezwałaś, brakowało tu Ciebie :)

Veritaserum lubię czytać jak Wasze dzieciaczki dają Wam trochę pospac, odpocząć, po prostu żyć :D

I że książę Lew dał mamie tak wczoraj szybko coś zjeść ;) nie chce nic mówić, ale jak podrośnie to niewiele się zmieni, wtedy będziesz kochana jadła szybko zanim młody coś zmajstruje w domu :P a zdjęcie prześliczne i naprawdę tak pasuje do Niego to imię :) mały przystojniak!

Jeżowa ja tylko napiszę, że ogromnie się cieszę, że jesteście już w domu, bo co do kp to sama wiesz że jestem zielona :)

Nadzieja śliczne zdjecia, super pamiątka :) i cudownie że z maluchem też wszystko w jak najlepszym porządku :)

Wczoraj wieczorem obejrzeliśmy z emkiem film! Oczywiście Zuzia w międzyczasie wstała, ale miałam ją na rękach i dała rodzicom odpocząć.
    Później siedzieliśmy i patrzeliśmy na nią z godzinę, ja oczywiście ryczałam. Nie możemy uwierzyć, że już ją mamy, że jest z nami. 1,5 roku starań, 9 miesięcy stresu w ciąży a ona jest w naszych ramionach. Nie dociera to do nas, jesteśmy strasznie szczęśliwi :) i wspominaliśmy jak zrobiłam test. Wstałam cichutko rano, zrobilam, siedziałam w kuchni, bo wiedziałam że emek będzie zly (3 test pod rząd bo mi się ubzdurało że w końcu się udalo, a nic nie wychodziło). A tam bladziutka kreseczka. Emek akurat wstał i już zaczął się denerwować, że tylko ryczę przez te testy i że przecież on pójdzie się przebadać skoro chce. A ja płakałam ze szczęścia :) i teraz moje szczęście ma prawie 2 tygodnie. I pozdrawia eciocie :*
    ]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2018, 19:19

veritaserum, blue00, Patrycja20, Rucola, Bajkaaa, -Mamunia-, Morusek, Achia, JustynaG, Yoselyn82, Bobisia, Jeżowa, Amal, ibishka, Lunaris, lamka, Aga9090, Nadzieja22, Kaczorka, pilik, Phnappy, Flowwer lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa ja bym się nie przejmowała niektóre dzieci tak mają. Widocznie się najada i jej to starcA.

Lunka cudna Zuzia i jaka szczęśliwa :)

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna Zuzia do zjedzenia !!! Sama słodycz :) <3

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka a mi się zachciało płakać jak przeczytałam Twój wpis. Przypomniały mi się wszystkie emocje że starań o Małego...

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na dobry początek dnia:

Dwóch facetów po długiej nocy spędzonej w barze nad ranem wsiada do samochodu. Po kilku minutach w okno pasażera stuka stary mężczyzna.
    - Zobacz, w oknie jest duch! - krzyczy pasażer.
    Kierowca dodaje gazu, ale twarz nie znika. Przerażony pasażer otwiera okno i pyta:
    - Czego chcesz?
    - Macie może papierosy? - pyta stary mężczyzna.
    Pasażer rzuca przez okno paczkę i krzyczy do kierowcy zamykając ze strachem okno:
    - Przyspiesz!
    Kilka minut później uspokojeni zaczynają miać się i żartować z poprzedniego strachu. Nagle w oknie znów pojawia się ta sama twarz.
    - To znowu on! - krzyczy pasażer. Otwiera okno i drżąc ze strachu pyta:
    - Tak?
    - Macie ognia? - dopytuje się stary mężczyzna.
    Pasażer wyrzuca zapalniczkę przez okno i krzyczy:
    - Przyspiesz jeszcze!
    Kierowca wciska gaz do podłogi, straszliwa twarz znika z okna. Pasażer z kierowcą powoli dochodzą do siebie po spotkaniu z duchem, kiedy w oknie znowu pojawia się postać tego samego starego mężczyzny. Przerażony pasażer otwiera okno i pyta:
    - Co znowu?
    - Może pomóc wam wyjechać z tego błota?

Bajkaaa, Morusek, Achia, Lusesita, Aga9090, Nadzieja22, pilik, Flowwer lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na nogach od 6.
    Dziś weselimy a młodej zaczęły iść górne jedynki ..Mam .nadzieje że wesele nie będzie tragedia . Wieczorem odwożę mała do domu i mama moja do niej przyjdzie . Mamy słuchawki wygłuszające dla niemowląt to mam nadzieję że trochę pospi w razie czego na sali.

Flo uwielbiam Cię czytać !!

Jezowa napisz co mąż powiedział bo ja ciekawa tak jak Rucola jestem :D

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka- piękne zdjęcia!<3 i super, że znalazły się ostre ujęcia z psiakiem:) mam nadzieję, że jej minie i te wymioty to nic poważnego!
    Luna- Zuzia niezmiennie do schrupania :)))

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke - napisz coś kiedyś. Jeśli nie masz czasu się rozpisywać, to opracowałam system do szybkiego przekazu informacji:
    :D - czuję się świetnie
    :/ - mogło by być lepiej
    :( - choojowo
    Uu - cyce bolą
    kp - karmię z cyca
    dom - jesteśmy już w domu
    Szpital - gnijemy w szpitalu
    Grr! - mąż mnie wkurwia
    <3 - mąż-anioł
    ]:-o - moje dziecko to pomioten szatana
    O:-) - dziecko-anioł
    Zzzz - śpiąca jestem

Nie ukrywam czy czeksm na wiadomość:
    :D dom kp <3 O:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2018, 09:26

Achia, Jeżowa, Patrycja20, ibishka, Lunaris, lamka, JustynaG, Morusek, Luna1993, Lusesita, JuicyB, Aga9090, Nadzieja22, Kaczorka, KateHawke, Rucola, pilik, Phnappy, Flowwer, Lena21 lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka.... Po twoim wpisie znowu becze :) co te hormony robią z człowiekiem.. Ludzie już się na mnie dziwnie w szpitalu patrzą bo co chwilę ze wzruszenia, emocji, tylko ryczę i ryczę... :)

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha, Nika, normalnie stoisz na straży mojego dobrego humoru :D świetny system :D

Rucola i Ibishka tak w dużym skrócie, to mąż się ucieszył, że w końcu mam wyposażenie do seksu hiszpańskiego :P najwidoczniej 7 lat mówienia, że lubi moje małe piersi skończyło się w dniu, gdy urosły :D

lamka, ibishka, Patrycja20, veritaserum, Aga9090, Nadzieja22, Rucola, pilik, Lusesita, Phnappy lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka Jaka Ty jesteś piękna!

Jeżowa Twoje dziecko wie, że masz obolałe brodawki więc skraca czas Twojego cierpienia do minimum :) Dlategoje 5minut i pyk, odstawione :)
    Dlatego też, jeśli będzie moczyła pieluszki i ogólnie będzie spokojna to znaczy, że wszystko gra!
    Pamiętaj, zdrowe dziecko poinformuje Cię gdy jest głodne. :)

Dziewczyny, ostatnio trafiłam na podcast dotyczący snu. Myślę, że warto się z nim zapoznać: http://www.magdalenafar.pl/jak-przespac-noc-z-dzieckiem/
    Przede wszystkim - pierwsze 6 tygodni jest dla dziecka na zapoznanie się z otoczeniem. Około 6 tygodnia dziecko samo zauważa różnice między dniem a nocą. I jedyne co możemy zrobić to pomóc mu zasnąć poprzez stworzenie optymalnych warunków.

Jeżowa, summer86 lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
‹‹ 2147 2148 2149 2150 2151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ