X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • malka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inna kciuki za wizytę!

Emi, Kaczorka! Alusia i Łucja są przesłodkie :) nie dziwie się, że nie macie czasu na forum. Teraz cała uwaga dla maluchów! Trzymajcie się!

JuicyB Ty mówisz o zadyszce, że cię dopadła. Ja jestem dopiero w 20tc a już mam zadyszkę jak wejdę po schodach. Masakra jakaś.

innamorata88, emi2016, JuicyB lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi, Łucja jest przesłodka <3 cieszę się, że u Was wszystko ok.

Inna kciuki za wizytę! :) czekamy na wieści

innamorata88, emi2016 lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inna kciukam !! Toż to chyba ostatnia wizyta?

Kaczorka i Emi dziewczynki są przesłodkie <3
    Dużo zdrówka dla nich i mamuś :)

innamorata88, emi2016 lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Inna kciukam !! Toż to chyba ostatnia wizyta?

Kaczorka i Emi dziewczynki są przesłodkie <3
    Dużo zdrówka dla nich i mamuś :)
    Ostatnia po drugiej stronie brzuszka :D

olik321, Jadranka, Sarna84, Lunaris lubią tę wiadomość

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie mi sie podoba imię Michaś i jak będzie potwierdzony fifolek to nie wiem czy się nie zdecydujemy. Choc brat eMka ma tak na imię i często się widujemy.. hmm sama nie wiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 17:38

Sarna84 lubi tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak to było z Waszymi emkami?
    Chodzili z Wami na wizyty do gina?
    Kiedy zabrałyście ich po raz pierwszy?

Mój zdjęcia ogląda z dużym zainteresowaniem, ale zastanawiam się kiedy warto już podglądać razem (czy od połówkowych)?

Rucola , super, że szukacie nowego, większego mieszkania.
    My mamy za sobą poszukiwania i niedawno wprowadziliśmy się do mieszkania. Teraz jesteśmy na etapie dopieszczania bo meble wszystkie są.:) A latem będziemy urządzać pokój dziecięcy.

Bajka , Zdrowie matki i dziecka jest najważniejsze. Dlatego lepiej pracę sobie odpuścić, szczególnie jeśli wcześniej nie byli wobec Ciebie w porządku.
    Po prostu, dbaj o siebie. Odpoczywaj, Twój maluszek tego potrzebuje.

Kaczorka Cudowna córeczka :)

Emi w pierwszym momencie zastanawiałam się gdzie pracujesz, że masz taką nieprzewidywalną szefową :P
    Ale jak zobaczyłam tę kruszynkę, to wszystko było jasne :)

Bajkaaa, emi2016, Rucola lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Strasznie mi sie podoba imię Michaś i jak będzie potwierdzony fifolek to nie wiem czy się nie zdecydujemy. Choc brat eMka ma tak na imię i często się widujemy.. hmm sama nie wiem

U mnie bardzo podobnie jest z tym imieniem.
    Choć bardzo mi się podoba.
    Jeśli byłby chłopiec to mógłby być Michałem, Pawłem albo Krzysiem. Ale każde z tych imion jest w najbliższej rodzinie :/

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziś tu już nie mam żadnych wyrzutow sumienia bo byłam u mamy popołudniu i ciśnienie znowu miałam wysokie, także nie żałuję że jestem na l4, ogólnie cała rodzina zadowolona ze w końcu jestem na zwolnieniu

Jadranka, KateHawke, Ruth, olik321, JustynaG, Amy333 lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • staraczka1111 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita wrote:
    Eli rozkoszne maleństwo <3

Staraczka bo juz ledwo się kulam. Z moim wzrostem i dużym brzuchem to wyzwanie. Od 37tc ciaza jest donoszona więc ok. Pierwsza córkę też szybciej urodziłam.

ile masz wzrostu ? mi tez juz jest ciężko . brzusio ogromny mam

inna powodzenia 2 tygodnie i malenki bedzie juz przy Tobie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 17:53

f2wl3e5e75ssm4p5.png
    bHCG 7dpt - 14.7 , 9dpt-64, 13dpt-542, 20dpt-11534 <3
    25.07.2017 - transfer dwóch ⛄ ⛄
    26.08.2019 transfer dwóch 🐣🐣 7 dpt hcg 1,9 10dpt hcg 6 11dpt hcg 9,4 12dpt 14,3 hcg 15 dpt hcg 14,5 :( *
  • Jadranka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, ja mojego od początku angażuje. Pierwszy raz był na moim drugim usg w 7 tygodniu jak jeszcze dopochwowe było. Nie wzięłam go na pierwsze prenatalne bo ustaliłam do południa - i strasznie żałuję bo to było dla mnie niesamowite :)

3jvzcwa1t1jbpiaq.png
    8.04.2018 3160 g Emilka
    13.08 || <3 8 cs
  • Sarna84 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka świetna decyzja, gdybyś nam wcześniej powiedziała,  że pracodawca Cię kiedyś tak urządził to byśmy nalegały i cisnely na Twoje L4 jeszcze bardziej i jeszcze wcześniej :)

Amy zdrówka!!!!!

Malka boskie widoki!

Rucola super, że podjeliscie mieszkaniową decyzję,  nowe mieszkanie + dziecko = pełnia szczęścia <3

Inna kciuki za dzisiejsza wizytę! !!!

Kaczorka i Emi, no nareszcie! Brakowało nam  Was, Alicja i Łucja są do schrupania <3  <3 <3

emi2016, Bajkaaa, Amy333 lubią tę wiadomość

Yru0p1.png
    yusqp1.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż był ze mną w gabinecie na wszystkich trzech badaniach prenatalnych. Najbardziej podobało mu się pierwsze, bo było widać dzieciątko w całości :)
    Do ginekologa na wizyty czasami ze mną jeździł, ale nie wchodził do środka.

Ja na L4 poszłam 2.5 tygodnia po pozytywnym teście. Nie miałam żadnych wyrzutów sumienia ;) ciąża to jedyny taki czas, że można sobie na to pozwolić.

A czas przy maluchu leci szybko! Ale dzieciątko mam grzeczne :) w zasadzie nie płacze. Czasami marudzi, gdy jej się nudzi i domaga się uwagi. Śpi w nocy ładnie - zazwyczaj od 20 do 5-6. Ze dwa razy na cyca się budzi, ale chwila moment i zasypia. Z karmieniem też nie miałam żadnych problemów. Od początku pięknie łapała cyca i ukochała go nad życie ;) nie miała kolek, ciemieniuchy.
    A przy tym jednocześnie jest bystra i zwinna ;) i codziennie z rana wita rodziców uśmiechem :)
    Takie wymarzone dziecko :)

No to się pochwaliłam :p

JuicyB, Sarna84, olik321, Jadranka, Flowwer, summer86, JustynaG, Rucola, emi2016, Amy333 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inna czekam na wiadomości :)

Kaczorka to tylko się cieszyć że córeczka taka dobra :)

No ja wam powiem że dziś szefowa pod pretekstem pytania o zdrowie smsa wysłała a tak naprawdę chciała żebym jej powiedziała coś w związku z pracą, szybko uciekam rozmowę :)

Wiecie dziś założyłam pierwszy raz spodnie ciążowe bo ja mam swój duży brzuch bo mam spora nadwagę a spodnie dostałam od siostry i powiem wam że mega wygodnie jak noc nigdzie nie uciska :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:
    Inna kciuki za wizytę!

Emi, Kaczorka! Alusia i Łucja są przesłodkie :) nie dziwie się, że nie macie czasu na forum. Teraz cała uwaga dla maluchów! Trzymajcie się!

JuicyB Ty mówisz o zadyszce, że cię dopadła. Ja jestem dopiero w 20tc a już mam zadyszkę jak wejdę po schodach. Masakra jakaś.

Schody to już niezły wysiłek. Ja tu sapię jak parowóz jak wracam z kuchni na kanapę :)

age.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Inna czekam na wiadomości :)

Kaczorka to tylko się cieszyć że córeczka taka dobra :)

No ja wam powiem że dziś szefowa pod pretekstem pytania o zdrowie smsa wysłała a tak naprawdę chciała żebym jej powiedziała coś w związku z pracą, szybko uciekam rozmowę :)

Wiecie dziś założyłam pierwszy raz spodnie ciążowe bo ja mam swój duży brzuch bo mam spora nadwagę a spodnie dostałam od siostry i powiem wam że mega wygodnie jak noc nigdzie nie uciska :)
    Bajka ja też gdzieś od 10-11 tyg noszę spodnie ciążowe, bardzo wygodne i od kąd je mam nie myślę o zakładaniu zwykłych

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Bajka ja też gdzieś od 10-11 tyg noszę spodnie ciążowe, bardzo wygodne i od kąd je mam nie myślę o zakładaniu zwykłych
    No ja to mam zamiar też w sukienkach chodzić a do pracy nie mogłam bo ta praca nie pozwala zbytnio na sukienki

Ehh powiedzcie mi czy wy też się stresowalyscie przed prenatalnymi? U mnie jeszcze tyle czasu a ja już myślę o tym

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też noszę sukienki. Niewygodnie mi w spodniach.
    Tylko rajstopy czasami uciskają...

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna - kup rajstopy dla kobiet w ciąży :) są wygodniejsze.

Mi się udało całą ciążę w zwykłych leginsach przechodzić. Tylko musiały być o rozmiar większe niż wcześniej.

Bajka - ja 2 dni przed prenatalnymi byłam u swojego gina, żeby sprawdzić czy serduszko nadal bije, więc na prenatalne szłam w miarę spokojna. Inaczej chyba stres by był duży.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie wczoraj było ok, więc raczej, ej już nie będę u lekarza przed środa, a już na pewno nie będę u ginekologa, jedynie u kardiologa jeśli to ciśnienie dalej będzie szaleć

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • malka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna ja byłam z emkiem na wszystkich wizytach. Zawsze jest ze mną w gabinecie. Jak jest badanie to czeka za parawanem a na USG go lekarz zaprasza. Nawet jak było dopochwowe na początku. Nic mi to nie przeszkadzało. Myślę że będzie ze mną chodził do końca. Ustalam wizyty tak, żeby mu też pasowało. Cieszy się, że może w tym uczestniczyć o chętnie patrzy na małą na USG :) przy okazji słucha wszystkich zaleceń więc jakbym o czymś zapomniała to mi przypomni ;)

Rucola lubi tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
‹‹ 213 214 215 216 217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ