X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)

Jadranka lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze jedno :)

Agniechaaaa po jakim czasie twoje ciśnienie się ustabilizowalo?

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Jadranka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Inna, tak się cieszę, że wszystko ok <3 Michaś ma charakterek :D

A co do karmienia piersią, mnie przeraża co się potrafi stać z biustem po ciąży i karmieniu, ale nie zamierzam z tego względu zabierać dziecku tej możliwości i jeśli da się, chciałabym kp.
    Z mężem uzgodniliśmy, że najwyzej będzie zrzutka na nowy biust :P

Summer, wczoraj trafiłam na artykuł - mój M się bardzo ucieszył :D
    https://www.tatento.pl/a/1479/karmienie-piersia-nie-niszczy-biustu

Inna, super że jest szansa na sn :) Może Michaś nie będzie leniuchem :P

innamorata88 lubi tę wiadomość

3jvzcwa1t1jbpiaq.png
    8.04.2018 3160 g Emilka
    13.08 || <3 8 cs
  • Izolda90 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inna, mały urwisek z tego Michałka! <3

Ja chcę karmić piersią. A co do glodzenia.... Wystarczy ważyć regularnie czy przybiera, albo ważyć przed karmieniem i po karmieniu czy coś zjadło ;) no i każda piersią można wykarmić ;) tylko czasami wymaga to więcej pracy :)

gannsek2imer0qlf.png
    1,5 roku starań
    02.2017 II -> w 12tc info zespół Turnera-> 17tc poronienie [*]
    27.11.2017- beta 230,60 :)
    10.2017 zielone światło dla starań
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie zrozumcie mnie źle, ja nie krytykuje siostry, żadnej kobiecie nie życzę tego co ona przeszła w tamtym okresie swojego życia.
    Najważniejsze żeby w rodzinie mieć wsparcie a nie krytykę bo wtedy lepiej by rodzina się nie kontaktowała

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plany - karmić pół roku piersią + 1-2 razy dziennie odciąganym pokarmem z butli. Potem MM + stały pokarm.
    A jak będzie - tego nie wie nikt :)
    Jeśli po 2 tygodniach przejdę na MM lub będę karmić piersią przez rok, to tak będzie. Ważne, aby nie robić sobie wielkiej presji w żadną stronę, bo nikt nie będzie wtedy szczęśliwy.

Summer - nowe cycki zawsze spoko. Też o tym myślę, jeśli się okaże że mi wszystko do pępka oklapnie:)

Sarna84, malka lubią tę wiadomość

age.png
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Bajka - na szczęście mleczko nie gromadzi się w cyckach, więc ich wielkość nie ma znaczenia ;) bobas sobie poradzi :D grunt żebyś chciała karmić i nie dała sobie wmówić, że głodzisz dziecko, bo np. cały dzień wisi na cycu, więc pewnie się nie najada.
    No i warto pamiętać, że karmiąc możesz jeść wszystko :) to już nie te czasy, że matka karmiąca była wręcz zmuszana do diety głodowej, żeby czasem dziecko bólu brzuszka nie dostało.

Inna - waga Michasia całkiem spoko :) znając życie pewnie jest ciut większy :)
    Pamiętam, że mi na IP zrobili USG i wyszło 2300 w 37+3. I się mnie pytali ile młoda na ostatniej wizycie miała. Więc mówię, że 2500 w 34+4 ;) więc chyba coś nie tak z pomiarem, bo przecież nie mogła się tak skurczyć. A w rzeczywistości miała 2900. Czyli USG pomyliło się o 600g :)

A szyjkę Masz bardzo ładną :)
    Dlatego te pomiary biorę pół żartem pół serio :D

Co do Walentynek to nawet się cieszę - przynajmniej jest szansa, że załapiemy się na ostatnią romantyczną walentynkową kolację w świętym spokoju :D

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi najpierw musiało by urosnac zeby mogło opasc hehe :)

Zresztą cycki to najmniejszy problem :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inna to życzę mega romantycznej kolacji w walentynki :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Dziewczyny nie zrozumcie mnie źle, ja nie krytykuje siostry, żadnej kobiecie nie życzę tego co ona przeszła w tamtym okresie swojego życia.
    Najważniejsze żeby w rodzinie mieć wsparcie a nie krytykę bo wtedy lepiej by rodzina się nie kontaktowała

Wsparcie jest ważne, ale czasami warto tupnąć nogą. Chodzi mi o sytuację w której mamy się głodzą, nie jedzą prawie nic, bo się boją o alergie, kolki czy inne akcje u dziecka, a doprowadzają do anemii u dziecka lub jeszcze gorzej. Niestety nawet najbardziej racjonalne laski po porodach mogą się zmienić nie do poznania i to nie jest ich wina. To tylko trudne, bo prawie każde słowo matka odbiera jako atak na siebie. Tu chyba kluczowa rola ojca, który nagle musi być najlepszym na świecie strategiem, negocjatorem, psychologiem w tym samym momencie.

Jadranka lubi tę wiadomość

age.png
  • Jadranka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JuicyB wrote:
    Wsparcie jest ważne, ale czasami warto tupnąć nogą. Chodzi mi o sytuację w której mamy się głodzą, nie jedzą prawie nic, bo się boją o alergie, kolki czy inne akcje u dziecka, a doprowadzają do anemii u dziecka lub jeszcze gorzej. Niestety nawet najbardziej racjonalne laski po porodach mogą się zmienić nie do poznania i to nie jest ich wina. To tylko trudne, bo prawie każde słowo matka odbiera jako atak na siebie. Tu chyba kluczowa rola ojca, który nagle musi być najlepszym na świecie strategiem, negocjatorem, psychologiem w tym samym momencie.
    I nie słuchać pokolenia naszych mam i ciotek bo to czasem zgroza jest. Wtedy powstawały jakieś dziwne wytyczne i normy, zupełnie niezgodne z naturą. Wiecie że poród rodzinny to nie jest wymysł naszych czasów? To właśnie to pokolenie przed nami zostało skrzywdzone bo porody przeniesiono do szpitala a ojcowie zostali za drzwiami. Całe wieki wcześniej porody były w domu i rolą ojca było przygotowanie wszystkiego. To nam powiedzieli na szkole rodzenia.

I jeszcze coś co mnie zszokowało: Mieszko i Dobrawa 1000 lat temu mieli "poród rodzinny". Nie mogę znaleźć opisu w necie, ale z tego co pamiętam to było tak że Dobrawa była w jednej komnacie a Mieszko w drugiej (ze względów obyczajowych) i jak ona krzyczała to on krzyczał w swojej komnacie. Jak urodziła to przynieśli mu dziecko i położyli na nagi tors (kangurowanie!).
    Taki opis nam właśnie na szkole rodzenia przeczytali ;)

JuicyB, Siwulec, pilik, Lusesita, Sarna84 lubią tę wiadomość

3jvzcwa1t1jbpiaq.png
    8.04.2018 3160 g Emilka
    13.08 || <3 8 cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    A jeszcze jedno :)

Agniechaaaa po jakim czasie twoje ciśnienie się ustabilizowalo?
    Po 1 dawcę, przesyłam wyniki od momentu brania leku
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c61f3ac8e2b0.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7c6693e76ced.jpg

• pilik Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, podczytuje ciągle ale byłam nie do życia ostatnie dni. Bezsenne noce dały się we znaki. Do tego wczoraj odebrałam złe wyniki moczu i krzepnięcie też się pogorszyło i muszę przejść na większą dawkę czego się obawiam bo już z tą ilością mam problemy :( ale wszystko dla Malucha. Wczoraj tak pomyślałam że jak mają się nie rodzić mali terroryści jak już w brzuchu rządzą całkowicie? :)
    Dzisiaj w ciucholandzie byłam pierwszy raz od lat i kupiłam 22 rzeczy :p. Ale za wszystko zapłaciłam 10zl więc się w ogóle nie zastanawiałam tylko brałam co uznałam że może się nadać, po praniu będzie selekcja, hehe.
    Co do karmienia ja bym bardzo chciała karmić tak do pierwszego r.ż może do 18 mies. (Większe dziecko już na noc raczej tylko) i to bardziej dla zaświadczenia no i godziny pracy krócej... jak będę musiała wrócić do pracy to mała będzie musiała iść do żłobka, nie mamy nikogo kto by mógł pomoc a na nianie nas nie będzie stać. Ale to wszystko właśnie wyjdzie dopiero :)...
    Łucja i Alicja są przecudowne <3

Jadranka, Sarna84 lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W latach 50. ubiegłego wieku zaczęto wprowadzać coś takiego jak zimny chów. Nasze pokolenie jeszcze się na to załapało. Dużo kobiet jeszcze teraz słyszy od swoich matek, babć czy cioć, żeby nie nosić na rękach, bo się dziecko przyzwyczai. Że jak płacze to niech płacze. Żeby przy cycu za długo nie trzymać, bo dzieci w ten sposób biorą matkę do niewoli..
    A tymczasem takie maleństwo, które przez 9 m-cy rozwijało się w brzuszku mamy zna tylko ją i w jej ramionach czuje się najbezpieczniej. Nie powinno mu się tego odbierać.

Walentynki.. chciałoby się jakoś poświętować ;) może za rok :D

A tymczasem czas poszukać ochraniacza na łóżeczko, bo moje dziecię zaczęło się przekręcać i wkłada nogi między szczebelki!

Jadranka, pilik lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • gg88 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny wczoraj padłam jak wróciłam z zakupów-spałam od 9 do 7 rano;p
    CO do wizytym kolejną mam 13 lutego i na wszystkie wizyty począwszy od starań chodzimy razem z M. nie mam żadnych oporów przy badaniu, tak samo ja byłam z nim u androloga nawet jak miał robione USG.

Inna ciesze się z dobrych wieść po wizycie :)

Co do imienia Michał to go uwielbiam ale zarezerwował juz je mój mąż wieć będziemy musieli poszukać innego ;p

innamorata88, Bajkaaa lubią tę wiadomość

Tomasz 09.2018 :)
    MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
    Morfologia nasienia 2% w 2017

staranie o 2 dziecko od 2019 i nadal nic
    Morfologia nasienia 0% w 2022r
  • carolla90 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to i ja moge juz oficjalnie do was dolaczyc.. w pon bylam na wizycie, serduszko bilo, dzidzia ma ponad 2 cm (21,4mm) i bylo idealnie 9+0 :)

mam nadzieje, ze mnie przyjmiecie do siebie :D

<3 <3 <3

Lusesita, JuicyB, Jadranka, olik321, Rucola, Kaczorka, pilik, malka, Bajkaaa, Sarna84, Barbarka1984, Bocianiątko, Amy333 lubią tę wiadomość

Euthyrox 75mg
    nast. wizyta 29.03 godz 17.00
    w57vflw1ef7luw9o.png
    Synek Antoś 07.04.2013
    atdcwn15rm48xhpi.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolla witam i gratuluję :-)

carolla90 lubi tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Jadranka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Carolla, rozgość się :) Widzę że jesteś mój rocznik :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2018, 11:56

carolla90 lubi tę wiadomość

3jvzcwa1t1jbpiaq.png
    8.04.2018 3160 g Emilka
    13.08 || <3 8 cs
  • carolla90 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadranka wrote:
    Cześć Carolla, rozgość się :) Widzę że jesteś mój rocznik :)

jezeli 1990 to tak :)

Euthyrox 75mg
    nast. wizyta 29.03 godz 17.00
    w57vflw1ef7luw9o.png
    Synek Antoś 07.04.2013
    atdcwn15rm48xhpi.png
  • Jadranka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    carolla90 wrote:
    jezeli 1990 to tak :)
    Tak :)

carolla90, Melevis lubią tę wiadomość

3jvzcwa1t1jbpiaq.png
    8.04.2018 3160 g Emilka
    13.08 || <3 8 cs
‹‹ 215 216 217 218 219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ