Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Summer- poza tym, że na pewno będziesz mieć super kieckę, buty itp. to myślę, że radość i duma z Ani sprawią, że przynajmniej na ten jeden dzień skóra odzyska blask, a włosy będą się tak układały, że nikt nie zauważy tego, że chwilowo odchorowują zmiany hormonalne. Z mojego doświadczenia wynika, że organizm kobiety w takich chwilach się mobilizuje
Poza tym dla Ani Mama jest najpiękniejsza i najukochańsza zawsze!summer86, JustynaG, Rucola, pilik, Flowwer lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNadrobiłam ale tak jak u Kate połowa z głowy wyleciała, bo czytam z przerwami dla smoczątka.
Ja Was strasznie podziwiam za kp, jesteśvie cudownymi mamami, tak walczycie o mleko dla Waszych pociech :*
Nika kocham Twoja ściągę z nastrojow, a pomiot szatana wywołał u mnie spory uśmiech
Za nami kolejny dzień boli brzuszka, teraz zasypiamy. Serce mi pęka. W poniedziałek nie tylko dzwonie do lekarza ale jadę na wizytę, bo wolę wyjść na przewrażliwiona niż coś przeoczyć. Dzisiaj Zuzia się zaniosła e płaczu, myślałam że dostanę zawalu...
Dzwonię też chyba do gina, bo mijają dwa tygodnie od porodu i zabiegu, a ja dalej krwawię żywa krwią. A dzisiaj znowu ze mnie lunęło... Nie tak jak w szpitalu, ale w ruch poszły podkładu poporodowe... Czy aż tak może być? Położne mówiły że po tym łyżeczkowaniu będę krwawić kilka dni a później tylko brudzić i to nie żywa krwią. A tu takie akcje
Fozzie ojojojojojoj ;* aż mnie też zabolałoWiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2018, 19:32
-
Luna nie wiem jak po zabiegu, ale ja podkładów używałam z 3 tyg. Strasznie ze mnie leciało.
Summer na pewno będziesz wyglądać ślicznie. Choć rozumiem Twoje nastroje i fakt ze nie będzie idealnie jak kiedyś. Teraz masz za to idealna córeczkę dla której jesteś najpiękniejsza. A reszta? Who cares?summer86 lubi tę wiadomość
-
Bajkaaa wrote:Pilik a jakby jej jakąś zabawkę dać z melodyjka która lubi? A swoją drogą wydawało mi się że takie maluchy maja inhalator w smoczku nie wiem czemu...
A który inhalator polecacie?
A co do smoczka - są takie specjalne ale moja nie weźmie smoczka do buzi więc pozostaje maseczka i walka...
Inhalatory bratowa poleca microlife (dużo z dziećmi używała) -
Pilik, muszę Ci jeszcze oficjalnie i publicznie podziękować, a więc "DZIEKUJĘ"!!!
Jesli pozwolisz i któras z Dziewczyn będzie chciała to przekażę te informacje, bo według mnie są bardzo cenne. Wskazówki dostałam też od Juicy, za co też jej ogromnie DZIĘKUJĘ!!!pilik, JuicyB lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualnyZa naklejki- wzięliśmy książeczkę zamiast łapiącej kurz maskotki
ma przepiękne ilustracje! Będziemy czytać do brzuszka, a potem już nie do brzuszka
przepraszam, że się nie odniose do nikogo, ale jakoś mam spadek formy i brzuch pobolewa i mam straszną zgagę
I leżę, śpię, nic nie robię dzisiaj...
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ad5826a9adf7.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2018, 20:24
-
Co do chustowania to będziemy ćwiczyć i spróbujemy jak działa, gdy będzie ciężki dzień, bo dziś to jest lajcik. Dziękuję za komplementy
Summer jestem przekonana, że będziesz wygladać cudnie!! co do 3kg na plusie, ja mam 4+ ale z uwagi na kp nie mam zamiaru wprowadzac żadnej diety. Spaceruję dużo, 5-6km dziennie, dziś mniej, ale sprzątałam w domu jak Chłopcy poszli na spacer. Nie przejmuj sie, pomyśl sobie, ze jak za szybko dojdziesz do siebie po ciąży to nie będziesz miała do czego dążyćJa to sobie to tak tłumaczę
Fozzie, współczuję paznokcia ;/
Lunka ucałuj biedną Zuzię, koniecznie idź do lekarza. szkoda żeby Maleźstwo się tak męczyłoA jak dzisiaj Tosia??
Co do krwawienia po porodzie to żywa krew miałam 3 tygodnie, ale nie jakos strasznie, podkładów używałam ze 3-4 dni, potem 3 tygodnie jeszcze plamiłam. Aktualnie delikatną krew widze tylko po seksie i napisze Wam, ze nie wiem co się tam pozmieniało, ale jest lepiej niż przed porodem
Nika jak tam sytuacja wyglada? Masz już spokój czy dalej spontaniczne wymioty?
Synek 💚 31.08.2018r.
Rucola oczywiście! To wszystko jest z grupy mam kpi które chcą pomagać w karmieniu i produkcji mleczka. Ale proszę o to o co one - jak komuś będziesz posyłać to zaznacz że po pierwsze przystawiać, przystawiać, przystawiać! To najważniejsze
potem wspomagacze.
Pięknie wyglądacie! Polecam też kieszonkę, mi się łatwiej dociąga w niej
Jezowa ja nie słyszałam ani nie czułam że Ninka pije dluuuugo! Dopiero od niedawna słyszę takie duldanie. Przy ciumkaniu masuj jej palcem pod broda delikatnie, to jakby wymusza przełykanie i lepiej powinna ciągnąć. A i jak boli - to możesz być pewna że ciągnie i mleko leci
Luna koleżanka ostatnio rodziła drugi raz, sn, ale mówiła że drugi połóg o wiele gorszy i dłuższy od pierwszego i podobno to normalne
Summer mam to samo...! Uwielbiam wychodzić ze śmieciami. Serio... sprzątanie bez dziecka na ręku jest moją „rozrywką”...Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2018, 20:35
Rucola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWłaśnie nie wiem za bardzo co myśleć, bo oczywiście rozumiem że to może trwać, ale przy zabiegu mnie przecież wyczyścili więc skąd tyle skrzepów i krwi... Dzisiaj spodnie miałam mokre, przeraziłam się
Summer też uważam, że wewmetrzny blask i szczęście spowoduje, że będziesz wyglądać pięknie (i jestem pewna że teraz także wyglądasz cudownie!) -
Luna ja też nie wiem jak to powinno być po zabiegu bo ja zawsze mało krwawie czy to po porodzie czy po poronieniu gdzie miałam zabieg.
Summer jestem pewna że będziesz wyglądać super, więcej wiary w siebie poproszę!
Co do sprzątania to mega lubię hehe mimo iż z natury lubię bałagan to po porodzie sprzątanie zakupy gotowanie jest mega fajne,oczywiście jak Zofia śpi albo jest pod czyjąś opieka
Rucola lubi tę wiadomość
-
Veritaserum, Kate, Pilik nieco mnie uspokoiłyście z tym, że także nie zawsze/nie od początku/dopiero od niedawna słyszycie przełykanie. Ja się tak podłamałam, bo w nocy było super słychać, od razu mniej mnie wszystko bolało, bo miałam namacalny dowód, że karmienie ma sens.
Veritaserum po tych "karmieniach bez przełykania" Malutka była spokojna, znaczy się zasnęła, tak jak zawsze po piersi, z tym że budziła się dość szybko, po ok. godzinie. Ale po tej porcji mm, którą dostała, potem już karmiłam ją raz piersią i spała dwie godzinki.
A potem uparłam się, że sprawdzę, ile odciągnę mleka z piersi i z jednej ściągnęłam 30ml i się nieco uspokoiłam, bo chyba mniej więcej tyle pojemności ma teraz jej żołądeczek? Agatka wypiła to ze smakiem i teraz pięknie śpi :
Summer na pewno będziesz wyglądać pięknie! 3kg na plusie to według mnie bardzo ładny wynik, nie powinnaś się przejmować cyferkami! One nic nie znaczą... Przynajmniej staram się w to wierzyćNatomiast tak ogólnie, to oczywiście całkowicie rozumiem, że po prostu nie czujesz się w pełni sobą. Dużo się zmieniło w Twoim ciele. Ale mam nadzieję, że nie będziesz się tym przejmować w dniu chrzcin Ani
Fozzie no rozbawiła mnie ta sytuacja z krzesłem, jak z filmui z tego co pamiętam, to jesteś super szczuplutka, chciałabym wyglądać w połowie tak dobrze w ciąży jak Ty!
Rucola piękna Ty, piękna chusta i piękny Lewcio w chuście! Dobre podejście w kwestii wagi, muszę je przejąć
Nika i jak u Ciebie?
Luna ja nie doradzę, po cesarce ogólnie niewiele ze mnie leci... Jeśli Cię to niepokoi to najbezpieczniej dla Ciebie będziesz skonsultować to z lekarzem
Coś kojarzę tutaj dyskusję odnośnie suplementacji żelaza? Albo mi się śniło... Ale powiem tylko, że u mnie najlepsze wyniki osiągnęłam dzięki żelazu organicznemu Naturell do ssania. Teraz też to biorę, bo hemoglobina spadła do 10,5 po porodzie.
Jako osoba, która udzieliła Summer rady, żeby nie przejmować się cyferkami, sama się dzisiaj zważyłam - 71,5kg z 80kg w dniu wyjazdu do szpitala. Do wagi sprzed ciąży zostało 6,5kg, ale nie byłam zadowolona ze swojego wyglądu, więc docelowo dążę gdzieś niżej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2018, 20:56
-
Luna,a odchodzą Zuzi gazy?
Wiem przez co przechodzisz, uwierz to z czasem minie.
U nas efekty były po kropelkach Esputicon 4x3 krople, trilac forte +/bio gaia 1x 5 kropli, no i od lekarza debridat 1,5ml na dzień.
No i oczywiście "spuszczanie" gazów rurkami windi.
Dziewczyny proszę o kciuki na jutro za Anastazje. Mam nadzieję że wytrzyma godzinę w kościele. Na samą myśl aż żołądek mi ściska. -
Jezowa a miałaś raz robioną morfologię? Jeżeli tak to możliwe że hemoglobina już lepsza. Ja dzień po porodzie miałam 10, a dwa dni pozniej już 13,5...!
Ewela kciuki zaciskamy! Rozumiem stres... my dalej nie potrafimy podjąć decyzji o chrzcinach właśnie przez złe dni Ninki... -
nick nieaktualnyA mi się wyczerpały baterie w wadze i nie mam zamiaru kupować aż do końca diety
która zacznę od poniedziałku (tylko pytanie którego)
mam zamiar wrócić do moich 55 kg, w dniu porodu było 71
Dziękuję kochane :* przedzwonie do gina dla swojego spokoju (i emka, bo bardzo się martwi, miał to nieszczęście że widział w szpitalu jak ze mnie leciało... I trochę teraz panikuje)
Ewela właśnie puszcza bąki, najpierw ją boli, biedna płacze, spina się a jak pójdą bąki to przysypia trochę. Zapisałam sobie co Wam pomogło, dziękujęi oczywiście kciuki za Anastazję :* zobaczysz że będzie słodko spala
Uciekam spać do smoczątka, dobranoc :* -
nick nieaktualnyEwela kciuki za Anastazję, żeby cierpliwie zniosła tę godzinę w kościele. Oczywiście liczymy na zdjęcia!
Summer jestem pewna, że wyglądasz pięknie, a 3kg to tyle co nic. Ania jest na pewno dumna z mamy.
Jeżowa, ja się jakoś specjalnie nie znam, ale 30ml wydaje się super wynikiem kilka dni po porodzie!
My z Runką idziemy już spać, żeby szybciej minął nam czas tęsknoty za Tarzanem. Dobranoc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2018, 21:24
-
Jeżowa 30ml to ja odciągnęłam przez pół godziny kilka dni temu, więc szacun
Edit. Tylko że ja mam dziwne cycki, tylko Lewcio je skutecznie opróżnia :pWiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2018, 21:28
Synek 💚 31.08.2018r.
nick nieaktualnyJezowa 30 ml to jest bardzo dobry wynik .
Ja jestem teraz na etapie że niby mleko jest, ale nie jestem w stanie w zasadzie zrobić zapasów żadnych. Ania skutecznie opróżnia to co mam i czasami jest już na styk mam wrażenie. Też się boję o przyszłość z kp.
My właśnie po wizycie gości i 1,5h usypialam Anię bo była tak dziwnie pobudzona. Masakra. Jak się dorwała do piersi to myślałam że mi je rozszarpie i tak łapczywie piła. Nie wiem co w nia wstąpiło. Teraz zasnęła. Ale też śpi jakoś niespokojnie. Nie wiem czy obecność innych osób tak na nią wpłynęła i to że non stop byla u kogoś innego na rękach czy co...