X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa, a zawsze zaczynasz od lewej? Może młoda jest po jednej już zmęczona i dlatego płacze przy drugiej, bo nie ma siły ssać? To jest dla takiego malucha potworny wysiłek. Pamiętam jak mój cioteczny siostrzeniec padał po 5 minutach i trzeba go było karmić co godzinę bo tylko na tyle mu wystarczało to co wyciumkał. Ale wyrobił się z czasem :)

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa jesteś pewna że nic nie leci,?
    U nas był podobny problem a okazało się że z prawej leci za szybko i mały nienadążał, więc był płacz

Przed następnym karmieniem zrob sobie ciepły okład na prawą pierś i popracuj ręcznie by zobaczyć czy leci, wtedy mozesz tez dac małej będzie jej łatwiej ssać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2018, 07:37

Rucola lubi tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po pierwszej nocy w swoim łóżku :) młoda nam się pozmieniała i teraz śpi po 12h albo i dłużej.. Wczoraj padła o 19 i śpi do teraz (z krótką przerwą po 4). Może to chodzenie ją tak męczy, że później musi tyle odsypiać?

Co do karmienia - cały czas zakładałam, że chcę KP. Ale jak nie miałam mleka i słyszałam płacz młodej, to nie myślałam o tym co ja chcę, tylko gnałam męża po MM. Bo przecież w tym wszystkim powinno chodzić o dobro dziecka - żeby głodne nie było.

Jeżowa - a z tymi wieczorno-nocnymi karmieniami to coś jest. U mnie od samego początku ilość mleka o tej porze była jakaś mniejsza. Rano budziłam się z pełnymi cycami a na noc "zwisały" marne flaszki. I czytałam, że to jakieś wahania hormonu są i ten problem jest dość powszechny. Może jak już rozkręci się u Ciebie laktacja to będzie lepiej.

A tymczasem życzę wszystkim miłego dnia i jak najmniej problemów :)

Rucola, pilik lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie tam o mleku:

Młode małżeństwo dorobiło się synka, osobnik ten był normalny tylko nie cierpiał mleka. 
    Jak każdego ranka mamusia wychodzi do sklepu kupić synkowi drożdżówkę i jak każdego ranka mówi tatusiowi:
    - Ja wychodzę, a ty spróbuj dać mu mleko.
    Po powrocie... pełne zdziwienie! Synek zjadł mleczną zupę.
    - Jak to zrobiłeś? - pyta męża.
    - Aaa... opowiadałem mu różne rzeczy... no i zjadł.
    - Co mu opowiadałeś?
    - No, że jak nie będzie jadł mleka... to będzie miał małego członka.
    Na to żonka - trzask go w pysk!
    - Ty świnio! Dzieciakowi takie świństwa opowiadasz?! 
    Po ok. 30 minutach wpada do pokoju i znowu wali męża po pysku.
    - A teraz to za co?! - krzyczy stary.
    - Za to, że jak byłeś mały to mleka nie piłeś!!!

JustynaG, Amal, Nadzieja22, Rucola, Morusek, Achia, ibishka, pilik, Lunaris, Aga9090 lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Witam się w 25tc - rety ale ten czas leci...

Jezowa, nie potrafię Ci nic podpowiedzieć w sprawie kp, dobrze ze są tu doświadczone w temacie dziewczyny. Trzymam kciuki <3

Wieczorowa pora idę podejrzeć maleństwo, mam nadzieje ze pokaże buźkę i doktorek będzie mógł sprawdzić to czego ostatnio nie udało się zobaczyć :)

Miłego poniedziałku Kochane

Nadzieja22, pilik, Patrycja20 lubią tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa, a co ile przystawiasz mniej więcej?

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, znaczy ja idę dalej odsypiać weekendowe chrzciny ;) Było super, zjadłam tyle dobrego jedzenia, że aż strach pomyśleć.

Dzisiaj zaczynamy 22 tydzień <3

Siwulec trzymam kciuki, żeby dało się dobrze podejrzeć malucha :)

Ktoś coś jeszcze dzisiaj ma?

JustynaG, Siwulec lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie, Ania od wczoraj ma katar. Nie ma podwyższonej temperatury, podaję jej Cebion, odciągam Sopelkiem i dziś kupimy inhalator. Czy z katarem trzeba od razu iść do lekarza? Boję się, że w sezonie w poczekalni może coś gorszego złapać :/

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane,
    Jeżowa nieustannie Ci kibicuję i trzymam kciuki za karmienie, wierzę w Twoje piersi!

Ibishka podejrzałam wczoraj jak pięknie wyglądałaś i Gabi tak samo :-) fajnie, że impreza udana.

Siwulec kciuki, żeby Borys ładnie pozował i pokazał buzię ;-)

Przepraszam, że tak wybiórczo dzisiaj, ale mam budyń zamiast mózgu i ciężko mi się odnieść do czegokolwiek.

Ja dzisiaj idę do okulisty ze skierowania gina i pakuję torbę do szpitala.

Miłego dnia, ubierzcie się ciepło!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2018, 08:38

Rucola, ibishka, Lunaris, Siwulec lubią tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa, moja mała długa wolała lewą pierś od prawej.. starałam się zaczynać karmienie od tej mniej lubianej, bo głodna miała większą siłe do ssania. Dziecko nie może byv jednak zbyt głodne, bo wtedy denerwuje się przt piersi.
    Mi dużo pomógł Femaltiker i herbatka Bocianek. A co do najadania się, pierwszy miesiąc Ania wisiała na piersi, w dzieņ jadła co 40 minut a w nocy co 1,5 h.

Trzymam mocno kciuki za Was!

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer katar często towarzyszy ząbkowaniu. Jeśli nie ma innych objawów, to ja bym została w domu, tylko obserwowała jak ten katar się rozwija.

Dzień dobry tak poza tym:)

summer86, JustynaG lubią tę wiadomość

age.png
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Ja dzisiaj wstawiam pranie Klary - o ile to jest jeszcze spoko i rozczula mnie, to już jestem przerażona prasowaniem.

Kciuczki za dzisiejsze wizyty!

Aaaa Summer - z samym katarem na dwór - park/las działa lepiej niż Inhalator!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2018, 09:11

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer - jeśli jest tylko katar, to zostańcie w domku. Jeśli będzie przechodzić w kaszel lub będziesz słyszeć, że coś rzęzi przy oddechu, to wtedy szybko do lekarza.

Siwulec - powodzenia na podglądzie :)

Lamka - pozytywnej wizyty u okulisty :)

Siwulec lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer wg mnie póki nie ma innych objawów to nie ma sensu .tylko odciagaj jak najczęściej żeby nie zeszło na uszy itp. nam pediatra dała ten psikacz do noska euphorbium i stosowaliśmy to trzy razy dziennie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2018, 09:11

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w kwestii katarku nie pomogę :( i nie chciałabym nigdy doradzać :P ale na zdrowy rozum, jesli radzisz sobie bez problemu, Ania jest pogodna i nie cierpi to darowałabym jej wizytę. Tak jak piszesz, po co zabierać ją do chorych dzieci.
    Me po weekendzie wprowadzamy wychowawcą taktykę taty i o dziwo na razie jest nieźle, tzn Lewcio jak jest marudny ląduje w łózeczku z cudowną karuzelką TinyLove (nie sadziłam ze taka pierdoła jest w stanie tak oczarować dziecko)i po 10-15 minutach patrzenia usypia ;) ogólnie dostał więcej swobody, nie wiszę nad nim cały czas i wydaje się być szczęśliwszy :p

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Dziękujemy za kciuki, Anastazja zniosła wszystko super. Trochę płakała przy zdjęciach, ponieważ każdy z gości (25par) chicial mieć zdjęcie z mała. W kościele pół mszy spała,a później gugala i się śmiała. Do domu wróciliśmy po 20, a Anastazja jak Aniołek poszła spać o 22 i wstała o 6 na mleko i spała do 8. Zdjęcie wstawię jak dostanę od fotografa.

Luna ja mam taki ciepły pajac. Później zrobię zdjęcie i wstawię. Jeśli będziesz chciała, chętnie oddam :)

summer86, lamka, JustynaG, Kaczorka, Karma88, Lunaris, Bajkaaa, Nadzieja22, Lusesita lubią tę wiadomość

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela super że Anastazją tak dobrze zniosła imprezę ;) i Ty też zadowolona.

Dziewczyny wiem że temat poruszany już był ale proszę doradzcie jaki nawilżacz powietrza i jaki inhalator kupić ?

Rucola o jakiej karuzeli mówisz ? Zastanawiam się właśnie czy kupić jakąś nie wiem na ile się sprawdza bo nie chce zeby łóżeczko jej się kojarzyło z czymś innym niż snem.

Wczoraj znowu zamotalam mala w chustę i znowu spala 2h. Tylko czy tak może być ? Czy to jest bezpieczne dla jej kręgosłupa ? Trochę głowa jej leciała i nie wiedziałam za bardzo jak to skorygować. Ale jestem oczarowana bo zdążyłam zrobić na luzie obiad nic skomplikowanego ale jednak. Nie mogę się doczekać jak zacznę ją nosić w kangurze na plecach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2018, 09:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Siwulec- powodzenie i czekamy na wieści :)
    Lamka- oby okulista przekazał same dobre wiadomości !

Ja zasiadam do śniadania :) i czekam na kurierów, bo się dziś takowych spodziewam :D nawet się umalowałam z tej okazji :p
    Noc znów taka sobie. Chyba sama siebie wyeksmituje na kanapę spać.
    Bliżej do lodówki gdzie mam mleko(na zgagę)i do łazienki :p

• pilik Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Jezowa a może spróbuj odciągnąć kilka minut z prawej piersi przed karmieniem, tak żeby mleczko już leciało i przystawiaj najpierw prawą? Jak podajesz mm to potem stymuluj laktatorem albo i tak daj possać (o ile będzie chciała :)) dacie radę! A nawału ja nie miałam do tej pory, więc zakładam że już do mnie nie dotrze ;)
    A wiecie co, moja Ninka jadła mm na początku będąc w szpitalu, mojego mleczka nie starczało, mm testowali w szpitalu różne i zawsze po nim miała bóle brzucha i się wściekała, do tego stopnia że pod koniec musieli mnie przyjąć do szpitala, bo odrzuciła mm na amen. I tak jest do dziś. Z jednej strony jestem super szczęśliwa, a z drugiej przerażona że coś się podzieje, będzie mleczka za mało, a ona będzie głodna bo nie będzie chciała ruszyć nic innego... ale nic, to tylko w mojej głowie, przecież nic nie musi się wydarzyć...! (A mam w głowie nagły pobyt w szpitalu czy coś. Nie pytajcie skąd myśli, matka chyba analizuje wszystkie możliwe scenariusze ;))
    Summer z samym katarem nie ma co iść. Odciagaj (ale nie za często, częste odciąganie wysusza śluzówkę i napędza produkcje kataru), pod noskiem smaruj maścią majerankową, można kroplic też nasivinem jak sama woda morska nie da rady. U nas katar od czwartku, a dzisiaj już prawie nie ma śladu :) (u Ninki, bo u mnie się rozkręcił ;)), przez weekend mimo chłodu i wilgoci byłyśmy na spacerach i widziałam że pomagały. A i na noc możesz gdzieś w łóżeczku przykleić plasterki aromactiv. Jakby nie przechodziło to bym poszła do lekarza (albo spróbowała jakiegoś do domu ściągnąć)
    Miłego dnia i udanych wizyt!

Rucola lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Siwulcu kochany kciuki ! <3
    Lamka będzie dobrze :*

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
‹‹ 2157 2158 2159 2160 2161 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ