X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • pilik Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum Ninka jak była młodsza po trzy godziny spała w chuście :) jak masz dobrze dociagnieta chustę to nic się złego nie podzieje :)

Aaa chyba Rucola pytała jak ubierać dziecko do chusty. Tak jesiennie ubierałam sobie bluzę, a Nince bluzę z kapturem i czapeczkę. A i buciki albo grube skarpety (Ninka nie lubi zimnych stopek). Jak zimniej to zapinam nas w kurtkę ciążową, jeszcze się dopinamy, albo ubieram polar, kupiłam używany taki do noszenia dla dwojga.
    A dzisiaj, u nas 4 stopnie, Ninka miała body, rajtuzki, spodenki, kaftanik, grube skarpety i bluzę z kapturem i zapielam nas w kurtkę i było idealnie :) dzisiaj w sklepie nas pan zaczepił i mówi „jak to fajnie że teraz można dziecko pod kurtką nosić i mieć dwie ręce wolne” ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ac66462e1b76.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9318101391b3.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2018, 10:02

StaraczkaNika, Yoselyn82, Patrycja20, Achia, Lunaris, Karma88, JustynaG, Lena21, blue00, olik321, Kaczorka, Rucola, veritaserum, Bajkaaa, Amal, Nadzieja22, Jeżowa, Morusek, malka, lamka, Aga9090, Lusesita, emi2016 lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, uwielbiam zdjęcia Twojej córuni :D

Jeżowa - mam coś dla Ciebie na poprawę humoru:

Biega jeżyk w kółko po polance i strasznie się śmieje. 
    Usłyszał to niedźwiedź, wyszedł na polanę i pyta:
    - A ty czego tak latasz w kółko i rechoczesz, co?
    - Pobiegaj sam, to zobaczysz. 
    Pobiegał niedźwiedź dobry kwadrans i pyta:
    - No i co w tym śmiesznego?
    - A to ciebie trawa po jajach nie łaskocze???

pilik, summer86, Jeżowa, Kaczorka, Rucola, Nadzieja22, Siwulec, Morusek, Aga9090, Lusesita lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika ja jestem zakochana w jej minkach <3

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim po weekendzie!

Blue, Amal jak tam u Was sytuacja?

U mnie było rodzinnie- jak zawsze na wolnym, stąd podczytywałam tylko na telefonie. Nie pamiętam za wiele dlatego wybaczcie- nie odniosę się do niczego żeby nikogo nie pominąć.

Pamiętam że nie załapałam się na zdjęcia Ibishki :(

34 tc start! wg aplikacji zostało już tylko 49 dni! dziś puściłam krew a jutro wizyta. GRUDNIÓWKI niedługo się prujemy!

Nadzieja22, JustynaG, KateHawke, Lusesita lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris- nie strasz :p choc ja dokładnie za 2 mce mam termin wg OM!

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia :D nawet się nie obejrzymy ;)

Zastanawiam się co tu jeszcze zrobić żeby potem sobie nie pluć w brodę że mogłam to wcześniej załatwić... Nie wiem- choinkę zacząć ubierać?

Karma88, pilik, Achia, Jeżowa, Fozzie Bear, Sarna84, Nadzieja22, JustynaG, KateHawke, Morusek, Aga9090 lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia ja według usg mam na 22.12. :P Strach się bać tych tygodni jak szybko zlecą. :D

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi już zaczyna odpierdzielać - w brzuchu coś zaboli przy przekręcaniu albo poczuję mocniejsze parcie na kiszki i już się zastanawiam czy to nie poród ;D

Czułabym się lepiej, gdybym już miała naszykowane torby, ale wiecie... jak spakuję wszystko to będzie znaczyło że niedługo rodzę.

Lunaris lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) Wstałam o 6.30 na śniadanie bo tak mi już burczało w brzuchu i poszłam dalej spać.Teraz objadam się ciastkami,nieważne,że za chwilę będzie zgaga ;) .Wczoraj skurcze znów powróciły ,jak poszłam do teściowej na obiad zapomniałam wziąść ze sobą leki,na szczęście teść mnie wspomógł nospą.Skurcze utrzymywały się do późnego wieczora,dziś jest spokój,jak na razie.Trzymam kciuki za wizyty.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam dziewczyny,że tak naprawdę doczekać się już nie mogę na spotkanie z Wojtusiem,na spokojnie czekam na rozwój sytuacji,jestem gotowa na przyjście nowego obywatela.

Lunaris, Rucola, Aga9090 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela pewnie, dziękuję :)

Kochane nadrobię dokładnie później, bo wracamy z Zuzia od lekarza, dostała Debridat, lekarz twierdził że to kolki i jeśli nie pomoże to mamy dzwonić, będziemy zmieniać mleko, ale wierzę, że już będzie dobrze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika- mnie lekarz teraz na wizycie zapytał czy torba już spakowana to patrzę na niego oczami jak 5zl i mówię, ale że już? Uznałam,że torbę pakuje na początku listopada.w sensie jak zamówienie z Gemini przyjdzie :p

Karma- z USG to mam 18.12 ;)

StaraczkaNika, Karma88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna- dobrze, że macie coś co może pomóc Zuzi. Miejmy nadzieję że tak będzie i obędzie się bez telefonów do doktora!

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue ja też już przebieram nóżkami :) gdyby nie to że jeszcze za wcześnie to już bym mogła iść do szpitala :D
    Dobrze że jeszcze się wyciszyło ale pewnie długo już nie pochodzisz w dwupaku :)

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik cudnie. A powiedz mi w jakim wiązaniu Ninke nosisz ? Ja póki co tylko kieszonkę umkem , kangurek mi coś nie wychodzi. Jak próbuję zrobic te majteczki z chusty to wszystko mi spada :/ a chyba bezpieczniejszy jest dla nóżek ?

Chce jeszcze kupić chustę kółkowa ale to na takie mega szybkie wyjście do sklepu pod blokiem ;)

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika dzięki, kawał jak zawsze poprawił nastrój :D z pakowaniem torby - rozumiem odwlekanie, mi też się jakoś nie spieszyło.

Luna też mam nadzieję, że to koniec Waszych problemów z brzuszkiem i będzie już tylko lepiej :)

Anna Stesia przystawiam co 2-3 godziny, dłuższych przerw nie ma, bywają krótsze. Malutka sama się dopomina, nie muszę jej wybudzać.

Poranek zdecydowanie lepszy niż noc, mamy za sobą piękne dłuuugie karmienie z tej nieszczęsnej prawej piersi! Niezbadane są wyroki naszych cycków.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2018, 10:59

StaraczkaNika, Achia, Kaczorka, veritaserum, pilik, Patrycja20, Nadzieja22, JustynaG, Bajkaaa, blue00, KateHawke, lamka, Aga9090, Lusesita lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, Ninka cudowna i Twoje posty jak zawsze pomocne :*
    Veritaserum my mamy karuzelkę TinyLove Zabawa na łace, stacjonarna, Mały jest w niej zakochany a nam nie przeszkadza. melodyjki ok, zwierzatka obracają się też.
    Co do inhalatora my mamy firmy SANITY ale jeszcze nie używałam.

veritaserum lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik - to Ty masz tak jak ja z tym myśleniem o nagłej wizycie w szpitalu.. Też się tego bałam i wręcz miałam łzy w oczach na myśl, że Alicja zostałaby w domu bez cycusia.. ;) takie głupiutkie myślenie matki :p

Nika, Achia - spakujcie się dziewczyny i schowajcie torby głęboko do szafy :) później będzie ciężej. A i nigdy nie wiadomo co dzieciuszki wymyślą :p

Luna - kciuki za Zuzię, co by ją brzuszek już nie bolał <3

Jak mi młoda wstanie, to muszę się do kompa dorwać i porządek na tej naszej liście zrobić, bo mam spore zaległości..
    jeśli któraś z Was chce, żebym coś dopisała, to piszcie :)

Rucola lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wywalili mnie do domu... Pakuje się..

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja własnie zdałam sobie sprawę, że za 3 tygodnie będę już w szpitalu. O ludzie! A tu jeszcze ubranka leża niewyprane i niewyprasowane. Dobrze, że już wszystkie okna w domu umyte :)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
‹‹ 2158 2159 2160 2161 2162 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ