X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal
    Hmm z jednej strony lepiej czekać w domu ale z drugiej jeśli masz takie akcje ze skurczami i daleko do szpitala to mogli Cię już zostawić do rozwiązania :/

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris umarłam z tą choinką :D
    A uwierz jestem w macie, bo powiedziałam wczoraj do małża, że w tym roku nie będzie żywej i zaczęłam szukać sztucznej na allegro :D

Lunaris, JustynaG lubią tę wiadomość

• pilik Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum nosze tylko w kieszonce, kangurek mi się źle dociągał i odpuściłam. Nie ma raczej znaczenia zdrowotnego, wazne żeby w kieszonce podwijać pupkę i nogi ustawiać nie za szeroko. Teraz planuje umówić się w końcu z doradcą żeby mnie na plecach nauczyła wiązać, na to się sama nie odważę, a wiem że można od malutkiego, ja czekałam żeby ładnie głowę trzymała. Jest już bardzo ciekawa świata, na spacerach nie śpi tylko się rozgląda, a w domu zwykle pada no a ja mocno ograniczona mając ją z przodu.
    Rucola widziałam na Allegro że taki polar jaki mamy, nowy z wysyłką kosztuje ok 100zl. To nie jest jakieś nie wiadomo co, ale fajnie otula nas obie. Aa i są też ocieplacze na chustę :) masz takie ramiona jak w plecaku i miejsce na dziecko w chuście do tego jest kapturek dla malucha. To super opcja bo można i na brzuch i na plecy :)
    Amal stwierdzili pewnie że ciąża donoszona. Odpocznij w domu, wiesz już jak nie wyglądają skurcze porodowe, więc pewnie porodowe już będą oczywiste, a poród rzadko kiedy jest na tyle błyskawiczny żebyś nie zdążyła do szpitala. Powodzenia!
    Kaczorka ulżyło mi, że nie tylko ze mnie taka matka paranoiczka :p

Rucola lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam sztuczną w piwnicy dlatego rozważam jej przyniesienie :P

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeśli będziemy mieli choinkę w tym roku,a jakoś się nie upieram - to sztuczna, mała. mieliśy żywą to tak z niej leciało,że nie dość że wszędzie miałam włosy psa to w komplecie igliwie. w tym roku nie chcę takiej 'przyjemności" :p
    jak mąż chce to niech kupi i sobie ubiera.ja od dzieciństwa nie lubiłam strojenia choinek. a jak później trzeba było ją rozebrać to tym bardziej miałam dosyć :P

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris mnie też rozwalił tekst z choinką, ale skoro już można kupić ozdoby świąteczne w sklepach, to w zasadzie czemu nie? :D

Agulineczka trzy tygodnie! Niby krótko, a jednak długo :) byłam w podobnym nieprzygotowaniu, jak Ty na tym etapie, więc mogę poświadczyć, że spokojnie zdążysz :D

Kaczorka to ja bym poprosiła o wpisanie Agatki 16.10.2018 z wagą 4070g i długością 53cm :) ach i to było 39+6 dni ciąży :)

Swoją drogą na tak zwymiarowane dziecko pasują idealnie rzeczy 56cm, co bym nie wyciągnęła, to leży, jak ulał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2018, 11:42

Rucola, Kaczorka, pilik, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik juz oglądałam te ocieplacze ale zniechęciło mnie to, że moja kurtka musi byc rozsunięta. na razie pouczę sie wiązać i nosić Małego w domu. jak mu się spodoba to zainwestujemy w zwykłą kurtkę w dużym rozmiarze :)
    A co do wiązań to myślałam, ze dla maluszka tylko kangurek. Kieszonka faktycznie łatwiejsza, ale jak już zaczełam tego kangurka to będę dalej ćwieczyć na dyni :P
    W kangurku najbardziej zastanawia mnie to, że przy dociąganiu ściskam mocno okolice główki i szyi Małego, musze poczytać jak to ma w końcu być.
    U nas pogoda fatalna, 6 stopni i mgła ale czekam az sie Mały obudzi i idziemy na spacer. Kilogramy się same nie zgubią :P

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeżowa to cudnie, ze Agatka taka kształtna !! Może pokażesz nam ją??

Synek 💚 31.08.2018r.
  • pilik Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola przy głowie trzeba porządnie dociagac. Ogólnie chusta powinna być na tyle dociagnieta, że jak się schylisz to dziecko się nie ruszy (głowę oczywiście podtrzymujesz przy ewentualnym teście, chodzi o całe ciałko ;)) maluchów można na swoją kurtkę, ale po pierwsze dużo trudniej dobrze dociągnąć, po drugie jesteś uwięziona, mi zwykle Ninka zasypia na końcu spaceru albo zaraz w domu i bym musiała ciagle chodzić bez sensu w kurtce. A takie maluszki można na plecy od urodzenia nawet... ale ja bym odwagi nie miała ;)
    A i jeszcze było o kółkowej - szczerze? Ja dłużej dociągam i sie męczę z nią...
    Lunaris to u nas jest lepiej - mężowi się nie chciało rozbierać ozdób więc całą choinkę spakował donwora i dał na szafę. Wystarczy ściągnąć worek i magicznie będzie ubrana, haha

Rucola, Lunaris lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i odespałam weekend :)

Jak dostanę jakieś fotki, to wrzucę :) Moja chrześnica jest słodziakiem, 2 razy mi na rękach zasnęła i dała się bez problemu odłożyć do wózka, a wcześniej rechotała ze mną w najlepsze :)

Lamka, daj znać co u okulisty.

Veritaserum, ja kupiłam ostatnio inhalator Omnibus taki za ok 105 zł, bo wcześniej od mamy taki pożyczałam i był spoko. Siostra przy swojej 3 dzieci takiego samego używa i zadowoleni.

Pilik, ale piękne oczęta :)

Hahaha Lunaris choinka brzmi spoko :D W końcu zaraz w galeriach będą, to czemu nie w domu? ;)

Achia my w zeszłym roku mieliśmy taką co się nie sypała, ale nie pamiętam czy to jodła była czy co.

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, gdybym mogła to bym kliknęła UWIELBIAM. ah te jej oczyska <3

pilik lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za kciuki :) mam nadzieje ze jak zawsze pomogą, chętnie zobaczę buźkę Betuńka bo już daaaaaawno nie widziałam ;)

Jezowa ja tez chętnie zobaczę Agatke :)

Jeju choinka !!! Jak ja głęboko w ..... jestem z tym tematem, póki co uświadomiłam sobie ze zostało nam max 4 tygodnie żeby skończyć remont (a dopiero się zaczął) i żeby się przeprowadzić !!! Jestem przerażona....

Amal w sumie to szkoda ze Cię wywalają, w domu stres będzie pewnie większy niż w szpitalu. Trzymam kciuki

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z braku miejsca po raz kolejny będzie mała sztuczna choinka. Ale przy Aluśce to chyba lepiej, bo coś czuję, że duża by długo nie postała. Z nią gorzej niż z kotem!

Póki co zastanawiamy się czy ona czai, że ma na imię Alicja. Jak do niej mówimy, to polecenia rozumie i jak jej się chce, to wykonuje. Ale średnio reaguje na swoje imię. Może jej się nie podoba? :p
    Mamuśki - jak to było z Waszymi dziećmi?

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu bóle wróciły.. Ehh. A ja czekam na wypis. Wybaczcie. Później was nadrobie bo nie mam sił

• pilik Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka a często mówicie do niej zdrobniale jakoś? Bo jak tak to może jeszcze nie wyodrębniać konkretnie, które to jej imię :)
    Dziękujemy :)
    A inhalator my mamy kardio-test ale wolno wypuszcza pare, niby to dobrze, ale przy maluchu kiepsko. Bratowa ma microlife (przy astmatykiem często chorującym) i bardzo poleca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2018, 12:27

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwszy raz (chyba w życiu albo od baaaaardzo daaawnaaa) zafarbowała mi pranie :p od rzeczy, która kiedyś prałam więc nie spodziewałam się tego efektu. w rezultacie mężowe skarpetki, które były szare są różowe :p niektóe elementy gaci również :D

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik - w sumie różnie do niej mówię.. Więc może faktycznie ma namieszane w głowie.. ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka jeśli to faktycznie kolki to debridat jest najlepszym rozwiązaniem bo ureguluje perystaltyke jelit. Na pewno pomoże!!! daj nam znać jak czuje się Smoczątko ;)
    Blue Wojtuś niech jeszcze chwilkę posiedzi w brzuszku, bo może fizycznie już jest dostatecznie rozwinięty ale psychicznie lepiej mu będzie dojrzewać w brzuszku :)
    Pilik masz rację z chustą pod kurtką, nie wiem jak ja wczoraj mogłam się zastanawiać jak to zrobić, głupia ja :P jesli uda nam się chustowanie w domu to kupimy dużą kurtkę :) tylko zaczynam zastanawiać się nad kieszonką, bo motanie jej wyglada dużo łatwiej niż kangurka, a skoro można... No zastanowię się jeszcze :)
    Edit. Dodam jeszcze, ze Mały główke trzyma już ładnie, lata mu na boki, ale spokojnie panuje nad tym :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2018, 12:38

Nadzieja22 lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam głupie pytanie... Właśnie kurier przyniósł materac dla Oskara :) ma ściągany, pralny pokrowiec. Czy prałyście pokrowiec materaca przez użyciem?

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec powodzenia na wizycie! :)

pilik cudna jest Twoja córeczka!

A to nasza Agatka, najedzona i chyba szczęśliwa
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b22688078754.jpg

Achia tak :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2018, 12:40

nick nieaktualny, Karma88, Nadzieja22, nick nieaktualny, Lena21, Fozzie Bear, Siwulec, Kaczorka, malka, JustynaG, pilik, nick nieaktualny, 91Ewela09, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Lunaris, summer86, Patrycja20, KateHawke, Bajkaaa, Rucola, Yoselyn82, Morusek, nick nieaktualny, olik321, Lusesita lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
‹‹ 2159 2160 2161 2162 2163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ