X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal
    Hmm z jednej strony lepiej czekać w domu ale z drugiej jeśli masz takie akcje ze skurczami i daleko do szpitala to mogli Cię już zostawić do rozwiązania :/

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris umarłam z tą choinką :D
    A uwierz jestem w macie, bo powiedziałam wczoraj do małża, że w tym roku nie będzie żywej i zaczęłam szukać sztucznej na allegro :D

Lunaris, JustynaG lubią tę wiadomość

• pilik Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum nosze tylko w kieszonce, kangurek mi się źle dociągał i odpuściłam. Nie ma raczej znaczenia zdrowotnego, wazne żeby w kieszonce podwijać pupkę i nogi ustawiać nie za szeroko. Teraz planuje umówić się w końcu z doradcą żeby mnie na plecach nauczyła wiązać, na to się sama nie odważę, a wiem że można od malutkiego, ja czekałam żeby ładnie głowę trzymała. Jest już bardzo ciekawa świata, na spacerach nie śpi tylko się rozgląda, a w domu zwykle pada no a ja mocno ograniczona mając ją z przodu.
    Rucola widziałam na Allegro że taki polar jaki mamy, nowy z wysyłką kosztuje ok 100zl. To nie jest jakieś nie wiadomo co, ale fajnie otula nas obie. Aa i są też ocieplacze na chustę :) masz takie ramiona jak w plecaku i miejsce na dziecko w chuście do tego jest kapturek dla malucha. To super opcja bo można i na brzuch i na plecy :)
    Amal stwierdzili pewnie że ciąża donoszona. Odpocznij w domu, wiesz już jak nie wyglądają skurcze porodowe, więc pewnie porodowe już będą oczywiste, a poród rzadko kiedy jest na tyle błyskawiczny żebyś nie zdążyła do szpitala. Powodzenia!
    Kaczorka ulżyło mi, że nie tylko ze mnie taka matka paranoiczka :p

Rucola lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam sztuczną w piwnicy dlatego rozważam jej przyniesienie :P

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeśli będziemy mieli choinkę w tym roku,a jakoś się nie upieram - to sztuczna, mała. mieliśy żywą to tak z niej leciało,że nie dość że wszędzie miałam włosy psa to w komplecie igliwie. w tym roku nie chcę takiej 'przyjemności" :p
    jak mąż chce to niech kupi i sobie ubiera.ja od dzieciństwa nie lubiłam strojenia choinek. a jak później trzeba było ją rozebrać to tym bardziej miałam dosyć :P

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris mnie też rozwalił tekst z choinką, ale skoro już można kupić ozdoby świąteczne w sklepach, to w zasadzie czemu nie? :D

Agulineczka trzy tygodnie! Niby krótko, a jednak długo :) byłam w podobnym nieprzygotowaniu, jak Ty na tym etapie, więc mogę poświadczyć, że spokojnie zdążysz :D

Kaczorka to ja bym poprosiła o wpisanie Agatki 16.10.2018 z wagą 4070g i długością 53cm :) ach i to było 39+6 dni ciąży :)

Swoją drogą na tak zwymiarowane dziecko pasują idealnie rzeczy 56cm, co bym nie wyciągnęła, to leży, jak ulał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2018, 11:42

Rucola, Kaczorka, pilik, lamka lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik juz oglądałam te ocieplacze ale zniechęciło mnie to, że moja kurtka musi byc rozsunięta. na razie pouczę sie wiązać i nosić Małego w domu. jak mu się spodoba to zainwestujemy w zwykłą kurtkę w dużym rozmiarze :)
    A co do wiązań to myślałam, ze dla maluszka tylko kangurek. Kieszonka faktycznie łatwiejsza, ale jak już zaczełam tego kangurka to będę dalej ćwieczyć na dyni :P
    W kangurku najbardziej zastanawia mnie to, że przy dociąganiu ściskam mocno okolice główki i szyi Małego, musze poczytać jak to ma w końcu być.
    U nas pogoda fatalna, 6 stopni i mgła ale czekam az sie Mały obudzi i idziemy na spacer. Kilogramy się same nie zgubią :P

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeżowa to cudnie, ze Agatka taka kształtna !! Może pokażesz nam ją??

Synek 💚 31.08.2018r.
  • pilik Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola przy głowie trzeba porządnie dociagac. Ogólnie chusta powinna być na tyle dociagnieta, że jak się schylisz to dziecko się nie ruszy (głowę oczywiście podtrzymujesz przy ewentualnym teście, chodzi o całe ciałko ;)) maluchów można na swoją kurtkę, ale po pierwsze dużo trudniej dobrze dociągnąć, po drugie jesteś uwięziona, mi zwykle Ninka zasypia na końcu spaceru albo zaraz w domu i bym musiała ciagle chodzić bez sensu w kurtce. A takie maluszki można na plecy od urodzenia nawet... ale ja bym odwagi nie miała ;)
    A i jeszcze było o kółkowej - szczerze? Ja dłużej dociągam i sie męczę z nią...
    Lunaris to u nas jest lepiej - mężowi się nie chciało rozbierać ozdób więc całą choinkę spakował donwora i dał na szafę. Wystarczy ściągnąć worek i magicznie będzie ubrana, haha

Rucola, Lunaris lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i odespałam weekend :)

Jak dostanę jakieś fotki, to wrzucę :) Moja chrześnica jest słodziakiem, 2 razy mi na rękach zasnęła i dała się bez problemu odłożyć do wózka, a wcześniej rechotała ze mną w najlepsze :)

Lamka, daj znać co u okulisty.

Veritaserum, ja kupiłam ostatnio inhalator Omnibus taki za ok 105 zł, bo wcześniej od mamy taki pożyczałam i był spoko. Siostra przy swojej 3 dzieci takiego samego używa i zadowoleni.

Pilik, ale piękne oczęta :)

Hahaha Lunaris choinka brzmi spoko :D W końcu zaraz w galeriach będą, to czemu nie w domu? ;)

Achia my w zeszłym roku mieliśmy taką co się nie sypała, ale nie pamiętam czy to jodła była czy co.

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, gdybym mogła to bym kliknęła UWIELBIAM. ah te jej oczyska <3

pilik lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za kciuki :) mam nadzieje ze jak zawsze pomogą, chętnie zobaczę buźkę Betuńka bo już daaaaaawno nie widziałam ;)

Jezowa ja tez chętnie zobaczę Agatke :)

Jeju choinka !!! Jak ja głęboko w ..... jestem z tym tematem, póki co uświadomiłam sobie ze zostało nam max 4 tygodnie żeby skończyć remont (a dopiero się zaczął) i żeby się przeprowadzić !!! Jestem przerażona....

Amal w sumie to szkoda ze Cię wywalają, w domu stres będzie pewnie większy niż w szpitalu. Trzymam kciuki

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z braku miejsca po raz kolejny będzie mała sztuczna choinka. Ale przy Aluśce to chyba lepiej, bo coś czuję, że duża by długo nie postała. Z nią gorzej niż z kotem!

Póki co zastanawiamy się czy ona czai, że ma na imię Alicja. Jak do niej mówimy, to polecenia rozumie i jak jej się chce, to wykonuje. Ale średnio reaguje na swoje imię. Może jej się nie podoba? :p
    Mamuśki - jak to było z Waszymi dziećmi?

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu bóle wróciły.. Ehh. A ja czekam na wypis. Wybaczcie. Później was nadrobie bo nie mam sił

• pilik Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka a często mówicie do niej zdrobniale jakoś? Bo jak tak to może jeszcze nie wyodrębniać konkretnie, które to jej imię :)
    Dziękujemy :)
    A inhalator my mamy kardio-test ale wolno wypuszcza pare, niby to dobrze, ale przy maluchu kiepsko. Bratowa ma microlife (przy astmatykiem często chorującym) i bardzo poleca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2018, 12:27

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwszy raz (chyba w życiu albo od baaaaardzo daaawnaaa) zafarbowała mi pranie :p od rzeczy, która kiedyś prałam więc nie spodziewałam się tego efektu. w rezultacie mężowe skarpetki, które były szare są różowe :p niektóe elementy gaci również :D

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik - w sumie różnie do niej mówię.. Więc może faktycznie ma namieszane w głowie.. ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka jeśli to faktycznie kolki to debridat jest najlepszym rozwiązaniem bo ureguluje perystaltyke jelit. Na pewno pomoże!!! daj nam znać jak czuje się Smoczątko ;)
    Blue Wojtuś niech jeszcze chwilkę posiedzi w brzuszku, bo może fizycznie już jest dostatecznie rozwinięty ale psychicznie lepiej mu będzie dojrzewać w brzuszku :)
    Pilik masz rację z chustą pod kurtką, nie wiem jak ja wczoraj mogłam się zastanawiać jak to zrobić, głupia ja :P jesli uda nam się chustowanie w domu to kupimy dużą kurtkę :) tylko zaczynam zastanawiać się nad kieszonką, bo motanie jej wyglada dużo łatwiej niż kangurka, a skoro można... No zastanowię się jeszcze :)
    Edit. Dodam jeszcze, ze Mały główke trzyma już ładnie, lata mu na boki, ale spokojnie panuje nad tym :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2018, 12:38

Nadzieja22 lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam głupie pytanie... Właśnie kurier przyniósł materac dla Oskara :) ma ściągany, pralny pokrowiec. Czy prałyście pokrowiec materaca przez użyciem?

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec powodzenia na wizycie! :)

pilik cudna jest Twoja córeczka!

A to nasza Agatka, najedzona i chyba szczęśliwa
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b22688078754.jpg

Achia tak :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2018, 12:40

Achia, Karma88, Nadzieja22, Amal, Lena21, Fozzie Bear, Siwulec, Kaczorka, malka, JustynaG, pilik, blue00, 91Ewela09, veritaserum, lamka, Lunaris, summer86, Patrycja20, KateHawke, Bajkaaa, Rucola, Yoselyn82, Morusek, Aga9090, olik321, Lusesita lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
‹‹ 2159 2160 2161 2162 2163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ