Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Amal
Hmm z jednej strony lepiej czekać w domu ale z drugiej jeśli masz takie akcje ze skurczami i daleko do szpitala to mogli Cię już zostawić do rozwiązania -
Veritaserum nosze tylko w kieszonce, kangurek mi się źle dociągał i odpuściłam. Nie ma raczej znaczenia zdrowotnego, wazne żeby w kieszonce podwijać pupkę i nogi ustawiać nie za szeroko. Teraz planuje umówić się w końcu z doradcą żeby mnie na plecach nauczyła wiązać, na to się sama nie odważę, a wiem że można od malutkiego, ja czekałam żeby ładnie głowę trzymała. Jest już bardzo ciekawa świata, na spacerach nie śpi tylko się rozgląda, a w domu zwykle pada no a ja mocno ograniczona mając ją z przodu.
Rucola widziałam na Allegro że taki polar jaki mamy, nowy z wysyłką kosztuje ok 100zl. To nie jest jakieś nie wiadomo co, ale fajnie otula nas obie. Aa i są też ocieplacze na chustęmasz takie ramiona jak w plecaku i miejsce na dziecko w chuście do tego jest kapturek dla malucha. To super opcja bo można i na brzuch i na plecy
Amal stwierdzili pewnie że ciąża donoszona. Odpocznij w domu, wiesz już jak nie wyglądają skurcze porodowe, więc pewnie porodowe już będą oczywiste, a poród rzadko kiedy jest na tyle błyskawiczny żebyś nie zdążyła do szpitala. Powodzenia!
Kaczorka ulżyło mi, że nie tylko ze mnie taka matka paranoiczka :pRucola lubi tę wiadomość
-
Ja mam sztuczną w piwnicy dlatego rozważam jej przyniesienie
-
nick nieaktualnyMy jeśli będziemy mieli choinkę w tym roku,a jakoś się nie upieram - to sztuczna, mała. mieliśy żywą to tak z niej leciało,że nie dość że wszędzie miałam włosy psa to w komplecie igliwie. w tym roku nie chcę takiej 'przyjemności" :p
jak mąż chce to niech kupi i sobie ubiera.ja od dzieciństwa nie lubiłam strojenia choinek. a jak później trzeba było ją rozebrać to tym bardziej miałam dosyć -
Lunaris mnie też rozwalił tekst z choinką, ale skoro już można kupić ozdoby świąteczne w sklepach, to w zasadzie czemu nie?
Agulineczka trzy tygodnie! Niby krótko, a jednak długobyłam w podobnym nieprzygotowaniu, jak Ty na tym etapie, więc mogę poświadczyć, że spokojnie zdążysz
Kaczorka to ja bym poprosiła o wpisanie Agatki 16.10.2018 z wagą 4070g i długością 53cmach i to było 39+6 dni ciąży
Swoją drogą na tak zwymiarowane dziecko pasują idealnie rzeczy 56cm, co bym nie wyciągnęła, to leży, jak ulał.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2018, 11:42
Rucola, Kaczorka, pilik, lamka lubią tę wiadomość
-
Pilik juz oglądałam te ocieplacze ale zniechęciło mnie to, że moja kurtka musi byc rozsunięta. na razie pouczę sie wiązać i nosić Małego w domu. jak mu się spodoba to zainwestujemy w zwykłą kurtkę w dużym rozmiarze
A co do wiązań to myślałam, ze dla maluszka tylko kangurek. Kieszonka faktycznie łatwiejsza, ale jak już zaczełam tego kangurka to będę dalej ćwieczyć na dyni
W kangurku najbardziej zastanawia mnie to, że przy dociąganiu ściskam mocno okolice główki i szyi Małego, musze poczytać jak to ma w końcu być.
U nas pogoda fatalna, 6 stopni i mgła ale czekam az sie Mały obudzi i idziemy na spacer. Kilogramy się same nie zgubią#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Rucola przy głowie trzeba porządnie dociagac. Ogólnie chusta powinna być na tyle dociagnieta, że jak się schylisz to dziecko się nie ruszy (głowę oczywiście podtrzymujesz przy ewentualnym teście, chodzi o całe ciałko
) maluchów można na swoją kurtkę, ale po pierwsze dużo trudniej dobrze dociągnąć, po drugie jesteś uwięziona, mi zwykle Ninka zasypia na końcu spaceru albo zaraz w domu i bym musiała ciagle chodzić bez sensu w kurtce. A takie maluszki można na plecy od urodzenia nawet... ale ja bym odwagi nie miała
A i jeszcze było o kółkowej - szczerze? Ja dłużej dociągam i sie męczę z nią...
Lunaris to u nas jest lepiej - mężowi się nie chciało rozbierać ozdób więc całą choinkę spakował donwora i dał na szafę. Wystarczy ściągnąć worek i magicznie będzie ubrana, hahaRucola, Lunaris lubią tę wiadomość
-
No i odespałam weekend
Jak dostanę jakieś fotki, to wrzucęMoja chrześnica jest słodziakiem, 2 razy mi na rękach zasnęła i dała się bez problemu odłożyć do wózka, a wcześniej rechotała ze mną w najlepsze
Lamka, daj znać co u okulisty.
Veritaserum, ja kupiłam ostatnio inhalator Omnibus taki za ok 105 zł, bo wcześniej od mamy taki pożyczałam i był spoko. Siostra przy swojej 3 dzieci takiego samego używa i zadowoleni.
Pilik, ale piękne oczęta
Hahaha Lunaris choinka brzmi spokoW końcu zaraz w galeriach będą, to czemu nie w domu?
Achia my w zeszłym roku mieliśmy taką co się nie sypała, ale nie pamiętam czy to jodła była czy co. -
Pilik, gdybym mogła to bym kliknęła UWIELBIAM. ah te jej oczyska
pilik lubi tę wiadomość
-
Dziękuje za kciuki
mam nadzieje ze jak zawsze pomogą, chętnie zobaczę buźkę Betuńka bo już daaaaaawno nie widziałam
Jezowa ja tez chętnie zobaczę Agatke
Jeju choinka !!! Jak ja głęboko w ..... jestem z tym tematem, póki co uświadomiłam sobie ze zostało nam max 4 tygodnie żeby skończyć remont (a dopiero się zaczął) i żeby się przeprowadzić !!! Jestem przerażona....
Amal w sumie to szkoda ze Cię wywalają, w domu stres będzie pewnie większy niż w szpitalu. Trzymam kciuki -
U nas z braku miejsca po raz kolejny będzie mała sztuczna choinka. Ale przy Aluśce to chyba lepiej, bo coś czuję, że duża by długo nie postała. Z nią gorzej niż z kotem!
Póki co zastanawiamy się czy ona czai, że ma na imię Alicja. Jak do niej mówimy, to polecenia rozumie i jak jej się chce, to wykonuje. Ale średnio reaguje na swoje imię. Może jej się nie podoba? :p
Mamuśki - jak to było z Waszymi dziećmi? -
nick nieaktualny
-
Kaczorka a często mówicie do niej zdrobniale jakoś? Bo jak tak to może jeszcze nie wyodrębniać konkretnie, które to jej imię
Dziękujemy
A inhalator my mamy kardio-test ale wolno wypuszcza pare, niby to dobrze, ale przy maluchu kiepsko. Bratowa ma microlife (przy astmatykiem często chorującym) i bardzo polecaWiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2018, 12:27
-
nick nieaktualnypierwszy raz (chyba w życiu albo od baaaaardzo daaawnaaa) zafarbowała mi pranie :p od rzeczy, która kiedyś prałam więc nie spodziewałam się tego efektu. w rezultacie mężowe skarpetki, które były szare są różowe :p niektóe elementy gaci również
-
Lunka jeśli to faktycznie kolki to debridat jest najlepszym rozwiązaniem bo ureguluje perystaltyke jelit. Na pewno pomoże!!! daj nam znać jak czuje się Smoczątko
Blue Wojtuś niech jeszcze chwilkę posiedzi w brzuszku, bo może fizycznie już jest dostatecznie rozwinięty ale psychicznie lepiej mu będzie dojrzewać w brzuszku
Pilik masz rację z chustą pod kurtką, nie wiem jak ja wczoraj mogłam się zastanawiać jak to zrobić, głupia jajesli uda nam się chustowanie w domu to kupimy dużą kurtkę
tylko zaczynam zastanawiać się nad kieszonką, bo motanie jej wyglada dużo łatwiej niż kangurka, a skoro można... No zastanowię się jeszcze
Edit. Dodam jeszcze, ze Mały główke trzyma już ładnie, lata mu na boki, ale spokojnie panuje nad tymWiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2018, 12:38
Nadzieja22 lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualny
-
Siwulec powodzenia na wizycie!
pilik cudna jest Twoja córeczka!
A to nasza Agatka, najedzona i chyba szczęśliwa
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b22688078754.jpg
Achia takWiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2018, 12:40
Achia, Karma88, Nadzieja22, Amal, Lena21, Fozzie Bear, Siwulec, Kaczorka, malka, JustynaG, pilik, blue00, 91Ewela09, veritaserum, lamka, Lunaris, summer86, Patrycja20, KateHawke, Bajkaaa, Rucola, Yoselyn82, Morusek, Aga9090, olik321, Lusesita lubią tę wiadomość