X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • pilik Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia polecam szmatki wyłapujące kolor do prania <3
    Kaczorka kiedyś krążyło w sieci takie zdania co pisałyby nasze dzieci gdyby miały by fb i jedno było bardzo trafione „kotek, myszka, misiu, słoneczko - jak zorientować się, które to moje imię?” I to chyba bardzo trafione :) sama staram się po imieniu a łapie się na kotkach i myszkach ;)

Moje dziecko od dwóch tygodni ładowało się turbo drzemkami po 15-20 minut, a jak zasnęła na mnie o 9.05 tak dalej śpi...! Nadrobiłam cały internet (nie mam nic innego w zasięgu ręki, myślałam że się zaraz obudzi...) i zastanawiam się czy odsypia weekend czy o co chodzi

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik ja jestem w domu zaledwie trzy dni z Małą, a już stwierdzam, że powinnam nosić ze sobą taki organizer zawierający ładowarkę/power bank i pilot do telewizora :D nigdy nie wiadomo czy Księżniczka zechce pospać 5 minut czy 2 godziny :)

pilik, agulineczka, JustynaG, Bajkaaa, Rucola, olik321, Lusesita lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Mam głupie pytanie... Właśnie kurier przyniósł materac dla Oskara :) ma ściągany, pralny pokrowiec. Czy prałyście pokrowiec materaca przez użyciem?

ja prałam

Achia lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa jaka słodziutka ta Twoja mała :) widać dziecko najedzone :)

Jeżowa lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia - nie wiem jak przy Twoim materacu, ale u mnie było napisane, żeby pokrowiec jednak uprać przed użyciem. Więc ja prałam :)

Jeżowa - myślę, że jeszcze trochę i przed każdym karmieniem zaczniesz najpierw zbierać wokół siebie te sprzęty ;)
    Ja do dzisiaj, jak mała idzie na cyca, to najpierw ogarniam, gdzie jest pilot od TV, telefon i czy bateria jest dostatecznie naładowana :P

Dziewczynki - pierwsza strona uzupełniona :D
    Zobaczcie jaki z Dominika dżentelmen! Przepuścił przodem wszystkie kobietki :D
    Teraz czekamy na nasze listopadowe dziewczyny!

blue00, Phnappy, Jeżowa, Rucola lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa Agatka jest do schrupania!
    Achia ja nie prałam

Jeżowa lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem piąta w kolejce :) Ale czuję,że mój syn nie będzie z tych dżentelmenów :P

• 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, mam dwa takie. Pierwszy na 50 cm z HM, a drugi do 5,5 kg z George.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ee9127189d09.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/86fca4afcad9.jpg

pilik lubi tę wiadomość

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Mam głupie pytanie... Właśnie kurier przyniósł materac dla Oskara :) ma ściągany, pralny pokrowiec. Czy prałyście pokrowiec materaca przez użyciem?

Ja uprałam tylko ten ochraniacz dodatkowy na materac (kupiłam w ikeii), no i oczywiście prześcieradła :) Materacyki leżą nieodpakowane, ale chyba muszę to zrobić żeby wywietrzały... ech na razie łóżeczka są bardzo użytecznymi dodatkowymi szafami. Musimy się przestawić, że w łóżeczku będą tylko dzieciaczki :)

Amal dziwne, że Cię wypisują jak zapewne zaraz wrócisz...

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Jestem piąta w kolejce :) Ale czuję,że mój syn nie będzie z tych dżentelmenów :P
    On zwyczajnie jest komandosem i idzie pierwszy na rekonesans ;)

blue00, Siwulec, Morusek lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rety...................... chyba będę po Amal!!! :o :o :o

reset, Jeżowa, Kaczorka lubią tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy wrote:
    Ja uprałam tylko ten ochraniacz dodatkowy na materac (kupiłam w ikeii), no i oczywiście prześcieradła :) Materacyki leżą nieodpakowane, ale chyba muszę to zrobić żeby wywietrzały... ech na razie łóżeczka są bardzo użytecznymi dodatkowymi szafami. Musimy się przestawić, że w łóżeczku będą tylko dzieciaczki :)

Amal dziwne, że Cię wypisują jak zapewne zaraz wrócisz...

Wypiore :) ale poczekam do listopada :p wtedy też odpakuje, na razie nie chce żeby się kurzył. U nas w łóżeczku o dziwo nic nie trzymamy oprócz kokona ;) funkcje dodatkowej szafy tudzież stojaka na wszystko przejął przewijak i wózek :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, że tak późno. Byłam u tej okulistki, ale okazało się, że mnie jakoś źle zapisali i nie mogła mi zbadać dna oka, bo tam trzeba podać krople a miałam za mało czasu zarezerwowane. Więc idę w czwartek jeszcze raz. Później pojechaliśmy z mężem wężem na kawę (ja stawiałam :-D) i do agencji ubezpieczeniowej ogarnąć mniej więcej sprawę ubezpieczenia samochodu. No i przy okazji jeszcze weszłam do CCC, bo zorientowałam się, że nie mam płaskich butów na jesień/zimę i małżonkowi się to bardzo nie podoba (nadopiekuńczy egzemplarz). ;-)

Amal dziwna sytuacja z tym wypisem.

Pilik super wyglądacie, Ninka powinna chyba mieć pseudo Minka :-D

Jeżowa Agatka to chyba kopia Ciebie :-) piękna dziewczynka.

Lunaris z tą choinką to poważna sprawa, my w tamtym roku kupiliśmy taką niewielką sztuczną na długim pniu, bo nie wiedzieliśmy jak Runa zareaguje na gałęzie :-D

A tak w ogóle, to pakowanie torby do szpitala mnie uświadomiło, że to już tak niedługo i coraz bardziej się boję tego porodu... A jestem u nas na liście siódma w kolejce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2018, 15:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka czyli w czwartek okulista coś więcej powie tak? A byłaś w Luxmedzie czy gdzieś poza?
    Mąż mi już każe pakować torbę do szpitala, oczywiście mam nie zapomnieć jedzenia dla niego- wariat :p ale napisałam dzisiaj plan porodu i też się zaczęłam trochę bać ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2018, 15:26

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka wciąż nie zostało rozstrzygnięte, do kogo Agatka jest bardziej podobna :D mąż wąż niech nie marudzi, w czymś przecież musisz chodzić! A jak taki oszczędny to on Tobie mógł kawę postawić :P co do stresu przedporodowego - pewnie będziesz miała lepsze i gorsze dni w tym temacie, mnie jednego dnia całkowicie paraliżował, innego było podejście zadaniowe. Ale przed cesarką naprawdę umierałam ze stresu, więc doskonale Cię rozumiem!

Amalmam szczerą nadzieję, że lekarze wiedzą, co robią... Nie rozumiem jednak, tak długo Cię trzymali a teraz nagle wypad. Bliżej terminu chyba powinni Cię zatrzymywać a nie wyganiać :/

Phnappy ale to będzie szaleństwo, jak się pojawią Grochy na świecie! :) I to już naprawdę niedługo <3

Kaczorka dziękuję za dopisanie do listy <3 wciąż nie mogę uwierzyć, że słowo "mama" tyczy się mojej osoby!

Nie dodzwoniłam się dzisiaj do rejestracji do szpitalaz, a jutro mam się stawić na zdjęcie szwów "po ówczesnej rejestracji". Mam nadzieję, że jak zadzwonię jutro, to rejestracja na ten sam dzień będzie jeszcze możliwa. Łaski nie robią!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2018, 15:31

Kaczorka lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa, on właśnie marudzi, że mam same obcasy i "wyglądam niestabilnie chodząc" i sam mi kazał kupić te buty :-D moim zdaniem jednak do Ciebie Agatka podobna.

Achia tak, w czwartek coś więcej będę wiedzieć (czy mogę rodzić sn). A byłam w luxmedzie.

Mam pytanie, bo kojarzę, że któraś z Was ma fotelik Avionaut Kite, godny polecenia? Zastanawiamy się nad nim.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka pytałam czy Luxmed bo jak ja byłam teraz niedawno u okulisty, też w Luxmedzie, to normalnie dała mi krople i zbadała dno oka. Po prostu zrobiła wywiad, coś tam zbadała, dała krople i wyprosiła na korytarz, przyjęła następnego pacjenta, a potem mnie zaprosiła ponownie.Czyli co placówka (i miasto)to inaczej...
    A buty kupiłaś w tym CCC?:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia nie kupiłam, bo nie mogłam się zdecydować, a trzeba było wracać już do domu wyprowadzić Runę. ;-) podejdę jeszcze w czwartek.

• summer86 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a Emiilka dawała znać co u niej i Domina?

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka skąd ja to znam :) mam nadzieję, że mój poród nie będzie długo trwał, żeby mąż zdążył wrócić i z naszą Bajlą wyjść- bo tym też się martwię ;) jak coś zrobi to trudno, mąż posprząta, ale nie chciałabym żeby się zestresowała

‹‹ 2160 2161 2162 2163 2164 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ