Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Amal nie rozumiem to wypuścili cię w takim stanie do domu? Szok, nie rozumiem tego
w jakim ty kraju jesteś bo coś mi się nie wydaje by w Rosji tak było...
Swoją drogą lepiej by cie tak długo nie męczyło a bóle krzyżowe ponoc okropne są -
Emilka - ale franca z tej Twojej współlokatorki szpitalnej! Ja bym jej powiedziała, że szpital to nie hotel i wyśpi się w domu.
Nosz kurde!! Głupia dziewucha..
Ale dobrze, że już jesteście w domu i jest lepiej
Jeżowa - wiszenie na cycu to takie ciągłe, wielogodzinne przebywanie dzieciątka na piersiach mamusi (najczęściej z sutkiem w buzi).
Summer - jak Anulka zrobi się bardziej mobilna/samodzielna to będzie Ci łatwiej. Ale też podzielam niedolę z brakiem czasu tylko dla siebie.
Lunaris - chyba faktycznie ktoś tam na Ciebie złorzeczy.. Może załóż sobie czerwoną tasiemkę na uroki :pEmiilka lubi tę wiadomość
-
a wiesz co Kaczorka
już nawet pomyślałam że w ramach odkręcania plagi nieszczęść przydała by mi się taka:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fbc910cc6545.jpg
OCZYWIŚCIE jest mi niezbędnaBajkaaa, Kaczorka, Emiilka, pilik, malka lubią tę wiadomość
-
Jeżowa, Kate, Emilka - wiem, że nie jest różowo i że macierzyństwo to nie tylko "rainbow and butterflies", ale dziękuję, że dzielicie się z nami tymi chwilami, szczęściem i rozterkami, że znajdujecie w ogóle dla nas czas w tych pierwszych dniach z dzieciaczkami.
A ode mnie, dla wszystkich z baby bluesem - czy to ww. czy też Summer, Bajka - każda z Was ma prawo do gorszych chwil, bo jesteś(cie)my tylko ludźmi, ale dla Waszych dzieciaków jesteście najlepszymi z mamA popłakać czasem warto, dla siebie samej, o ile przyniesie to ulgę :*
Bajkaaa, KateHawke, Emiilka, Jeżowa lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualnyBajkaaa wrote:Amal nie rozumiem to wypuścili cię w takim stanie do domu? Szok, nie rozumiem tego
w jakim ty kraju jesteś bo coś mi się nie wydaje by w Rosji tak było...
Swoją drogą lepiej by cie tak długo nie męczyło a bóle krzyżowe ponoc okropne są
Wypuścili, argumenty:
1. mała donoszona, nie ma dla niej zagrożenia, plamień brak, bóle, normalka na tym etapie, czekac w domu na poród, jak się zacznie przyjechac
2. Szpital to nie hotel, bez medycznych wskazańnie będa mnie trzymać, nawet jezlei miałabym za3 godziny wrócić na rodzenie tona tamten moment byłam do wypisu i już.
I cóz zrobić..
Codziennie meldowałam moje bóle, dolegliwości wszystkie... Odpowiedź ? Normalne,czekamy.. 2 tyg czekaliśmy, mała donoszona, czekac w domu.. -
Amal ale wciąż nie mogę w to uwierzyć bo ja też leżałam w szpitalu i to mega długo i nie wypuszczali dziewczyny z takimi objawami... Weź napisz w jakim kraju jesteś bo nie mogę uwierzyć w takie rzeczy ja wiem ze boisz się pisać ale przecież nikt nie wie kim jesteś i nie stanie się nic jak zdradzisz nam tą tajemnice gdzie takie rzeczy się dzieja
-
Laski wybaczcie właśnie zeżarło mi długaśnego posta... wrrrrrrr
Nasze „nowe” mamusie Kate, Emilka, Jeżowa jestem z Was bardzo dumna, dziękuję, że zaglądajcie i się dzielicie swoimi emocjami ! Kibicuję i trzymam kciuki :*
Summer tulę kochana - dużo zmian ostatnio w Twoim życiu, jesteś przemęczona, mam nadzieję, że niedługo będzie lepiej
Pilik Ninka-Minka kradnie serca :*
Lunaris to już chyba jakieś jaja, oby limit pecha został wyczerpany,
Amal kciuki za Twoją kruszynkę
Reset spóźnione podziękowania za przepisy - wykorzystałam w zeszły weekend na urudziny małża, ale byłam tak wykończona, że nawet nie pomyślałam żeby to udokumentować
Kaczorka nie mogę uwierzyć, że Twoja Alunia już chodzi, nasza forumowa przodowniczka pracy
A tak z przymrużeniem oka o naszych cyckach:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b28a582578ef.jpgreset, Phnappy, Lunaris, Rucola, Kaczorka, Yoselyn82, Achia, Patrycja20, Morusek, KateHawke, Nadzieja22, Emiilka, JustynaG, pilik, JuicyB, Lusesita lubią tę wiadomość
-
Lena21 wrote:Reset spóźnione podziękowania za przepisy - wykorzystałam w zeszły weekend na urudziny małża, ale byłam tak wykończona, że nawet nie pomyślałam żeby to udokumentować
Bardzo się cieszę, że się przydały! Polecam się na przyszłość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Ja też mam nadzieję, że do porodu los się odmieni.
Swoją drogą wynik dzisiejszy z kwasów podwyższonykurcze, boję się że już nie będą ani spadać ani trzymać w miejscu tylko do końca podnosić
jeszcze mieszczą się w normie ale w tym tempie to góra 2-3 tyg zanim będą powodem do hospitalizacji
-
Melduje, ze u nas wszystko Ok
Borys ładnie rośnie, pokazał buźkę wiec doktorek sprawdził oczka, nosek i wargi, nawet nam jęzorem mielił kilka razywazy niecałe 700g
Szyjka długa i zamknięta - uffff
No i w końcu mam fotkę mojego Krasnala
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3831795768f0.jpgKaczorka, Aga9090, Bobisia, summer86, Jeżowa, Karma88, Nadzieja22, Anna Stesia, Yoselyn82, Achia, JustynaG, Morusek, Emiilka, agulineczka, Ania1003, Bajkaaa, lamka, Lunaris, Amal, olik321, blue00, Rucola, Luna1993, Fozzie Bear, Lena21, Patrycja20, StaraczkaNika, KateKum, Izape_91, KateHawke, pilik, Sarna84, JuicyB, -Mamunia-, Barbarka1984, malka, Lusesita, emi2016 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLunaris trzymam kciuki, żeby wyniki się nie pogarszały.
Siwulec śliczny Borysekjuż kawał chłopaka z niego.
Ja mam właśnie zgagę i cytując klasyka "boli mnie głowa i nie mogę spać". Masakra.
Która karmi? Przyznawać się.Lunaris, Siwulec lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry.
Ja nie karmie, ale nie spie. Obudzilam sie przekopana od srodka w kazda strone i fikolki dalej odchodza w srodku. Na dodatek czuje jakbym miala skopana jedna pachwine i samo wejscie.Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Ja też od 4.30 nie śpię ale zgasłam wczoraj w oczekiwaniu na "ślub od 1 wejrzenia" ...a teraz nadrobiłam
śliczny Borysek
Siwulec lubi tę wiadomość
-
Dzieńdoberek!
Podczytuję Was regularnie ale nie zawsze mogę coś napisać. Wczoraj przez kilka godzin Ania była marudna i nie chciała zasnąć by w końcu mnie uwięzić na kanapie od jakiejś 14 do 17:00. Jak już zasnęła, to oczywiście w moich ramionach a odłożyć sie nie dała. Zjadłam i wypiłam wszystko co było w zasięgu ręki.
Lunaris , przykro mi, że wszystko układa się inaczej niż powinno. Ale wierzę, że teraz już będzie dobrze. Kwasy będą w normie.
Nika , tego pakowania torby nie bój się.U mnie była niby gotowa od momentu donoszonej ciąży ale i tak lista "rzeczy do dopakowania" była spora.
Mamuśki - Jeżowa, Kate, Emilka, , połóg to trudny okres zarówno dla matki jak i dziecka, to taki czas adaptacji do nowej sytuacji. Z każdym dniem wszelkie czynności przy maluchu będą łatwiejsze a obserwowanie go - będzie sprawiało więcej frajdy.
Oczywiście, to nie jest tak, że po połogu od razu wszystko będzie proste. O to to nie...
P.S to jest śmiech z/do śpiewajacej matki. Ale potrafi też tak zacieszać do lampki nocnej (Rucola, co te dzieciaki mają z tymi lampkami?)Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2018, 17:17
Bajkaaa, Karma88, Lunaris, Achia, summer86, Rucola, Yoselyn82, veritaserum, Lena21, Aga9090, Patrycja20, Siwulec, Amal, lamka, 91Ewela09, Jeżowa, KateHawke, pilik, Morusek, JuicyB, Nadzieja22, -Mamunia-, malka, Emiilka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry!
Justyna- słodka śmieszka z Twojej Ani))
Mąż wyszedł z psem, ja wróciłam do sypialni :p na kanapie, samej spało mi się cudnie hehe
Wiecie że od 31.10 będzie w Lidlu odzież ciążowa oraz odzież i różne rzeczy dla Maluszka?Mąż mi powiedział i właśnie obejrzałam gazetkę
Witam się z mdłościami tak w ogóle...
Czy ktoś dziś wizytuje?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2018, 06:42
JustynaG lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry!!! Jak patrzę na uśmiech Ani to od razu robi się lepszy!!!
Mi standardowo nie spimy od 5tej i się "bawimy" w wyciskanie bąków i kupy :p
Lunaris mam nadzieję że kwasy nie podrosną do groźnego poziomu
Siwulec, Borys już duży i najważniejsze że zdrowy!!!
Olik Jay instalacji nie mam więc nawet nie próbuje pomóc.
Summer jak dziś się czujesz??Siwulec, JustynaG lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualnyJustyna piękny uśmiech Anulki
Siwulec cieszę się że wszystko z Borysem w porządku
My dziś miałyśmy dziwna noc. Ania zasnęła o 21 i obudziła się o 3. Była bardzo senna to myślę sobie super zaraz zaśnie z powrotem. Ale odkładałam ja do łóżeczka milion razy... Masakra. Zasnęła o 5. I teraz znowu się obudziła i je i chyba już po spaniu niestety. No nic muszę znaaleC energię na walkę bo położyłam się o 23 dopiero i zdecydowanie zbyt krótko spałamSiwulec, JustynaG lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry! Wasze zdjęcia dzieciaczków sprawiły, że od rana mam uśmiech na twarzy
Pilik kocham, ubóstwiam zdjęcia Twojej córeczki (i 101 raz pieje z zachwytu nad jej oczami). By the way my dzisiaj pierwszy raz będziemy motać
Justynka Anulka jest przeslodziutka :*
Każda mama ma prawo do gorszego czasu i tak jak Bajeczka pisze, to spokojnie minie. Summer chciałam pytać już ostatnio, ale nie wiem czy nie pisałaś o tym, wybacz jeśli tak. Z emkiem już lepiej po przeprowadzce, w sensie spędzacie więcej czasu we trójkę? Jesienna aura też nie sprzyja dobremu nastrojowi :*
Siwulec Borysek cudowny, a jaki fotogeniczny
Lamka szkoda, że musisz iść jeszcze razmam nadzieję, że tak jak byś chciała nie będzie przeciwskazań do sn
Ewela ten pierwszy pajac z hm jest super, bym go od Ciebie okupiła, ale on jest ocieplany? Bo chodziło mi o taki na tą pogodę na dwórciepłych do domu mam pierdyliard
Rucola! Debridat działa! Wczoraj po 1 podaniu poszła rzadka kupka, wczoraj cały dzień mała odsypiala, noc pobudka co 3 godzinki na butle i zupełnie inne dzieckoogromną ulga
Wczoraj już nie pisalam, bo teściowa tak mi dała do wiwatu, że nawet szkoda o tym gadać. Podsumowując nie za bardzo ma ochotę poznać wnuczkę, mi było bardzo smutno.
Co do baby blues. Cholernie się boje ze i mni dopadnie. Bo do tej pory nigdy w życiu nie miałam takiego dobrego czasu jak teraz, że wstaje codziennie z uśmiechem na twarzy i mam cudowny humor cały dzień mimo ogromnego zmęczeniatak bardzo nie chce, żeby hormony mi to popsuły
Z newsów co u mnie- dzwoniłam do ORA i zaczynam aplikacje od stycznia. ALE. Tylko jeśli się okaże, że będzie to jedno popołudnie zajęć i jeden dzień praktyk. Z Zuza zostanie babcią, w Tosieńka i tak pójdzie do przedszkola. Jeśli to będą 3 dni lub więcej to od razu biorę urlop dziekański (płatności rozłożą mi na miesięczne raty, więc momencoe kiedy dostanę dziekankę to przestaje płacić z następnym miesiącem, to jednak spore kwoty i było to dla nas istotne). Dzisiaj dzwonię do patrona powiedzieć o tym i podpytać, jak jej aplikantki miały praktyki i czy przez pierwsze pół roku będzie mi dawała robotę do domu. Myślę że plan dobry, jeśli będę brała urlop to nie będzie mi smutno, cieszę się że spróbuję
Uciekam z Tosia i babcia do szczepienia, miłego dnia kochane ciężaróweczki i mamusie :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2018, 07:25
Siwulec, lamka, JustynaG, Jeżowa, Rucola, Rucola, Lunaris, veritaserum, Karma88, KateHawke, pilik, Morusek, Nadzieja22 lubią tę wiadomość