Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Achia, ja bym proponowała pajacyk.
Łatwe do ubrania (a to dość istotne, szczególnie na początku) i uniwersalne jesienią czy zimą.
Poza tym, nie idziecie na spacer tylko przejdziecie ze szpitala do auta i potem z auta do domu.Achia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nika ja spakowałabym np. po dwa zestawy ciuszków na 50 i 56cm, po narodzinach zobaczysz, w jakim rozmiarze masz dziecko i mąż Ci dowiezie resztę w lepszym rozmiarze
ja przez 4 dni w szpitalu użyłam tylko dwóch pajaców i jednego zestawu body+spodnie. Mąż ostatniego dnia dowiózł ubranko na wyjście
ogólnie wybieranie obecnie ciuszków na dany dzień dla Agatki jest dla mnie strasznie ekscytujące
Achia, malka, StaraczkaNika, Rucola, olik321 lubią tę wiadomość
-
Jeżowa, im bardziej ja się ekscytuje ubieraniem Aneczki tym szybciej ona uleje i upaskudzi ubranko.
Rucola, Jeżowa, Lusesita lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJustynaG wrote:Jeżowa, im bardziej ja się ekscytuje ubieraniem Aneczki tym szybciej ona uleje i upaskudzi ubranko.
ja się nie mogę doczekać aż Poznam mojego synka, jaki będzie miał charakter... jak taki jak w brzuchu to raczej spokojny :p
mamaginekolog napisała nowy post:
myślę,że dla wielu może być przydatny, idę przeczytać
https://mamaginekolog.pl/leki-w-trakcie-laktacji/Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2018, 19:53
-
Ja przepraszam, że tak ostatnio tylko o prasowaniu i pakowaniu, ale idzie mi to jak krew z nosa i strasznie się miotam nad kazdą głupią rzeczą. I teraz pytanko - czy na samą porodówkę zabrac też ręcznik? Bo wiem, że często wysyłają pod prysznic celem ulżenia w bólu... no to chyba by się ten ręcznik przydał?
Bajka a jedną więcej tetrę tzn ile razem zabrać? A wpakować jakąś do rożka na porodówkę? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNika widzisz, ja bym zapomniała..także dobrze że pytasz! I ja się czegoś dowiem
Aha, wiecie czy takie farbki do ciała są bezpieczne? Wymyśliłam, że może mąż mi zrobi śmieszne zdjęcia halloweenowe, wiecie, pomalowany brzuch i dyniatylko nie wiem czy można użyć takich farb i- ważniejsze- gdzie się takowe kupuje??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2018, 20:40
-
Nika nie trzeba do rozka
ja jej podkladalam przy karmieniu i przy odbiciu a ze ulewala to trzeba było zmieniać bo szybko się budziła. Ja nie miałam okazji korzystać z prysznica i życzę wam by wasz poród trwał tyle co mój
czyt. 1godz40m a piszcie dużo o pakowaniu
lubię te tematy
a nie wiem czy kiedyś pisałam ale ręczniki papierowe warto mieć
ale to już na po porodzie
StaraczkaNika lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Achia wrote:Bajeczko- a te ręczniki papierowe do czego?
Eh aż trudno mi uwierzyć że minęło dopiero 2,5 miesiąca od porodu bo mi się wydaje jakby to było mega dawno temuAchia lubi tę wiadomość
-
Anna Stesia wrote:Luna, przeczytaj sobie ten artykul:
https://mataja.pl/2016/01/karmie-wiec-jestem-vs-karmienie-piersia-ssie/
Alicja fajnie tam pisze na początku o emocjach związanych z samą myślą o karmieniu piersią. To całkiem normalne, po prostu część kobiet czuje autentyczną niechęć a nawet odrazę i nie ma co mieć z tego powodu wyrzutów sumienia ani się zmuszać. Rozumiem Twoje podejście i bardzo szanuje Twoją decyzję, żeby się nie unieszczesliwiac.
Rozumiem, że niektórzy nie chcą karmić i skoro nie chcą to niech tego nie robią a takie wybiórcze porównywanie kp z mm według mnie jest bez sensu...#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
JustynaG wrote:Jeżowa, im bardziej ja się ekscytuje ubieraniem Aneczki tym szybciej ona uleje i upaskudzi ubranko.
olik321, JustynaG lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Apropo pogody zimowej, właśnie wpadł mi pod palce artykuł - sprawdzałam pogodę, bo sąsiadka (per patolowa) darła papę na pół bloku, że syn otworzył okno, a niby za oknem -1 st - ta, na bank - jest +3!
Synoptycy przewidują w tym roku pieresze śniegi końcem listopada, grudzień na minimalnym minusie (z wyłączeniem świat, bo będzie padać jak co roku) i styczeń poniżej średniej!
-
nick nieaktualny