X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też paskudna pogoda, ale mam taką ochotę na kawę z maca, że... Jedziemy :p nie będę małpą i przy okazji kupię Bajli nową piłeczkę-w końcu dopiero co był dzień kundelka :)
    Reset ma rację-we wtorek w Gdańsku ma być 20st! A potem po 13-15 :) jak na listopad- całkiem nieźle. Oby grudzień też był łagodny...

• reset Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris to by Ci Fozzie focusa nie rekomendowała, bo zdaje się, że to jej nowe - felerne auto to właśnie focus. Ja kiedyś krótko jeździłam renault megane III, teraz jeździ nim moja mama i wbrew opiniom o awaryjności to całkiem fajne auto.
    Silnika 1.4 do kombi bym się bała trochę :/

Lunaris lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie ja żałuję że nie mamy Grand tylko zwykły scenik którym de facto uwielbiam jeździć :)

Aha a mąż mi do dziś wypomina że ja w gorącej wodzie kapana i chciałam już auto więc mamy 1.6 :( a o ile lepszy byłby 2.0 :(

Olik jak jest tak wilgno na dworze to ja nie wychodzę bo żadna przyjemność ani dla mnie ani dla Zosi, a niestety nawet jakbym chciała na balkon wyjść to u mnie mega zawsze wieje co jest fajne dla prania ale ja jako przeraźliwiona matka nie spróbuję sprawdzić jak to działa na Zosie tymbardziej że od jutra ma być super pogoda

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2018, 12:15

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Szczecinie dziś ładnie, ale mroźno. I trochę zawiewa.. Ale może po obiedzie jakiś spacer zaliczymy :)

Wyrwałam się na małe zakupy i stwierdzam, że oni nam robią krzywdę tymi wolnymi niedzielami. Ludzie kochają robić zakupy w niedzielę! Takich kolejek, jak te dziś, to ja już dawno nie widziałam :p

Bajkaaa lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Grandzie czuję się jak w autobusie :D chyba się zdecyduje na Focusa mimo tego silnika 1.4, dupy nie urywa, na autostradzie nie wklepie już raczej innym kierowcom, ale chyba już we mnie nie siedzi taki wariat, bo zdaje sobie sprawę, że przez 90% tras jeżdżę z dzieckiem i dziadkuje. A bezawaryjny silnik (wg internetow) + blacha bez rdzy, świeże opłaty, nowe koła brzmią atrakcyjnie dla kogoś kto ma dość grzebania przy aucie brzmi miło....

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie Bear wrote:
    W Grandzie czuję się jak w autobusie :D chyba się zdecyduje na Focusa mimo tego silnika 1.4, dupy nie urywa, na autostradzie nie wklepie już raczej innym kierowcom, ale chyba już we mnie nie siedzi taki wariat, bo zdaje sobie sprawę, że przez 90% tras jeżdżę z dzieckiem i dziadkuje. A bezawaryjny silnik (wg internetow) + blacha bez rdzy, świeże opłaty, nowe koła brzmią atrakcyjnie dla kogoś kto ma dość grzebania przy aucie brzmi miło....
    No ja jestem wielka więc mi pasuje hehe ale patrząc na to co jest w focusie to też bym ten brała

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    W Szczecinie dziś ładnie, ale mroźno. I trochę zawiewa.. Ale może po obiedzie jakiś spacer zaliczymy :)

Wyrwałam się na małe zakupy i stwierdzam, że oni nam robią krzywdę tymi wolnymi niedzielami. Ludzie kochają robić zakupy w niedzielę! Takich kolejek, jak te dziś, to ja już dawno nie widziałam :p

Masz rację ..na tą kawę podjechaliśmy do Auchan i tak jak tam z reguły nie jest tłoczno, tak dziś szaleństwo.. a swoją drogą czy mi się wydaje, czy bodziaki z Auchan wypadają mniejsze? Bodziak 68 wygląda jak 62 co najmniej

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Masz rację ..na tą kawę podjechaliśmy do Auchan i tak jak tam z reguły nie jest tłoczno, tak dziś szaleństwo.. a swoją drogą czy mi się wydaje, czy bodziaki z Auchan wypadają mniejsze? Bodziak 68 wygląda jak 62 co najmniej

A to są te intenso? Bo jeśli tak to wg mnie jest np małe 62 ale nie jak 56, no i ja jestem zadowolona z nich co prawda nie mam dużo ale jestem zadowolona przede wszystkim nie rozłazi się koło szyji a to jest istotne

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    A to są te intenso? Bo jeśli tak to wg mnie jest np małe 62 ale nie jak 56, no i ja jestem zadowolona z nich co prawda nie mam dużo ale jestem zadowolona przede wszystkim nie rozłazi się koło szyji a to jest istotne
    tak, zdaje się,że te. o widzisz,to fajnie :) kupiłam jedne na razie, właśnie 62 kopertowe. jak się mały urodzi to zobaczymy jaki będzie- najwyżej mąż będzie dokupował, bo wyszło mi na to, że 62 na długi rękaw mamy bodziaków dosłownie 4szt

a jeszcze jedno pytani z innej beczki :p znacie jakąś stronę gdzie można taniej kupić perfumy,a nie są to żadne jakieś niedorobione podróbki ?:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2018, 14:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia ja kupuję na perfumesco albo iperfumy.

Achia, pilik, Phnappy lubią tę wiadomość

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę jutro obejrzeć jeszcze z moim ojcem i jeśli gościu mi zejdzie do akceptowalnej przeze kwoty (czyli 600 zł tylko) to wezmę tego Focusa...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też kupuje na iperfumy :)

18.12 mamy umówioną wizytę u kardiologa dziecięcego, wcześniej brak terminów a zależy mi na tej konkretnej lekarce. Myślę, że skoro osłuchowo rodzinny nic nie stwierdził, to nic się nie stanie że będzie miała echo w 2 miesiącu życia a nie po 1. Jutro zadzwonię do rejestracji i poproszę, by dali znać jakby zwolnił się bliższy termin

Swoją drogą mam nadzieję, że milczenie Amal nie oznacza że zdecydowała się na powrót do polski :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna- 18.12 to mój termin porodu wg USG I trymestru :)
    A Amal może już zaczęła rodzić? Amal daj znać jak sytuacja u Ciebie!

Luna1993, Phnappy, Bajkaaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia więc niech 18.12 będzie dla nas szczęśliwy ;*

Achia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę, że będzie dla Was szczęśliwy, bo to moje urodziny :-D

Achia, pilik, Luna1993, Fozzie Bear, Jeżowa, JustynaG lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Luna- 18.12 to mój termin porodu wg USG I trymestru :)
    A Amal może już zaczęła rodzić? Amal daj znać jak sytuacja u Ciebie!

Nie rodzę, wczoraj wieczór miałam koszmarne bóle i kłucia, w momencie kłucia szło na plecy, jakby mi kręgosłup zywcem ktoś łamał, i na wewnętrzną częśc ud, aż mnie mdliło z bólu, ale ani czop nie odpadł, ani wody nie odeszły, po kilku koszmarnych godzinach przeszło, dziś spokój..

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka <3 <3 <3

Też miałam straszne bóle przed porodem, ale jednak te porodowe są jeszcze gorsze ;)

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie mam nadzieję że trafisz na lepszy egzemplarz niż mój!
    Bardzo mi się spodobał bo kombi, bo z kompletem kół, bo klima. 13 latek 1,6 (ale jakoś dupy nie urywa- golf też był 1,6 ale może mniejszy dlatego sprytniejszy) za 14 tysi a teraz się zastanawiam czy go sprzedać bo strach że znowu coś się zepsuje czy też jeździć i czekać aż się rozpadnie :P

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziękuję w imieniu swoim i Ani <3

O 17 byliśmy w domu. Mała w kościele była caly czas aktywna i musielismy na zmianę z M. ją trzymać na rękach, bo inaczej był lament. Zasnęla dopiero na ogłoszeniach parafialnych. Najbardziej nie spodobał jej się znak krzyża robiony krzyżmem.
    Na sali większość czasu byla przekochana i rozdawała uśmiechy, ale ostatnia godzina byla już straszna ze wzgledu na jej senność i głód.
    Dziś byla katastrofa pod względem kp, zjadła o 9 mieliśmy wyjechać do kościoła o 11:45 a wyszliśmy dopiero o 12, bo nie dało jej się nakarmić i byl straszny krzyk. Miałam jakieś 3 minuty na ubranie się. W kościele ani na sali nie chciała jeść z butli, a z piersi zjadła tylko raz, bo było dla niej zbyt wiele wrażeń dookoła.

Goście w miarę zadowoleni. Moim zdaniem jedzenie szału nie robiło, ale inni twierdzą że było ok.
    Za to tort był super, nie za słodki i śmietanowy, czyli taki jak lubię.

Łatwo nie było i cieszę się, że mamy to już za sobą.

-Mamunia-, olik321, Lunaris, lamka, Aga9090, Lena21, Jeżowa, veritaserum, Karma88, Kaczorka, Lusesita, Rucola, Flowwer, Izape_91, KateHawke, pilik, Emiilka, Nadzieja22, Bobisia lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Fozzie mam nadzieję że trafisz na lepszy egzemplarz niż mój!
    Bardzo mi się spodobał bo kombi, bo z kompletem kół, bo klima. 13 latek 1,6 (ale jakoś dupy nie urywa- golf też był 1,6 ale może mniejszy dlatego sprytniejszy) za 14 tysi a teraz się zastanawiam czy go sprzedać bo strach że znowu coś się zepsuje czy też jeździć i czekać aż się rozpadnie :P
    Lunaris, odpowiedz proszę - diesel czy benzyna? Jeśli benzyna to wersja z którym silnikiem tzn moc 100(105?) czy 115?
    Istotne dla mnie informacje, ja szukam mk2, ale fl, czyli te po 2008 r

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2018, 18:51

‹‹ 2196 2197 2198 2199 2200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ