X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna,Olik- mam wrażenie, że jakby rodzaj się nie zmienia, ale że jest tego więcej..

Phnappy- też mam własnie czasem takie wrażenie co do popuszczania.. co do wizyty- jak się czujesz z tym, że to już naprawdę tuż, tuż?a wody w normie, a ostatnio było Afi 3 tak? Pytalaś o to? Masz jakoś inną wizytę jeszcze?

Do mnie przyszła w końcu paczka z allie, zamówiona chyba w lipcu! Trochę boje się tą grzechotkę prać,ale z drugiej strony bardziej Boje się jej NIE wyprać ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/44621eabafa4.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2018, 17:20

Emiilka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aicha - pierz :D ja ostatnio wyprałam pozytywke i działa :D

Achia, Rucola lubią tę wiadomość

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy, moja teściowa urodziła naturalnie bliźniaki po ok 3600 każde :D Tylko te prawie 30 lat temu myśleli, że będzie 3 dzieci i szykowali 3 inkubatory ;)

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia - generalnie jestem niezadowolona z dzisiaj :/ prowadziłam ciąże w Medicoverze, nie u nich i teraz żałuję... bo tak mam wrażenie że po łebkach mnie potraktowali :/ dla nich ciąża dwukosmówkowa (czyli dwa łożyska) to jest praktycznie normalna ciąża.
    Nie wiem ile AFI... powiedzieli, że w normie i zalecili kontakt u prowadzącego lekarza :/ jak się zapytałam o ktg no to, że ze skierowaniem albo tam, gdzie prowadzę ciąże.
    Zapisałam się w Medicover na przyszły poniedziałek na KTG, jakby coś się działo to oczywiście pojadę znowu na IP.

A co do wód... ja już sama nie wiem czy to taka wodnista wydzielina czy wody płodowe :/
    może zamówię ten test gdzieś w necie.

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 wrote:
    Phnappy, moja teściowa urodziła naturalnie bliźniaki po ok 3600 każde :D Tylko te prawie 30 lat temu myśleli, że będzie 3 dzieci i szykowali 3 inkubatory ;)

WEŹ MNIE NAWET NIE STRASZ!!

ckai43r8zmly7il4.png

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, ja prałam wszystkie zabawki - grzechotki, piszczałki, szeleściki i to w 90 stopniach i zyją. Trochę gorzrj mają sie te z plastikowymi oczami, ale to poprawię artystycznie sama ;)

Co do papierków lakmusowych to jak jest nagła potrzeba to mozna w rossmanie kupic test pH do wykrywania infekcji - też pokaże co trzeba, ale juz drożej wychodzi

Rucola lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyn ale piekne dzieci wam rosną :) cudenka!! :)

Gratuluje udanych wizyt, dobrych wynikow i pieknych brzuszkow a przede wszystkim pieknych zdjec maluszkow!!! :)

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przejdę się jeszcze do kwieciarni bo tam ponoć też mogą być ;) albo zamówię znów w Gemini.. Nika- jak mam Ciebie na linii to napisałam priv :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy ale na pewno wszystko jest ok :) dzieci rosną, skierowanie na CC masz, wątpię by maluszek się jeszcze odwrócił.. na ciążę bliźniaczą masz imponujący wynik ,w sensie że już 36 tydzień :) jeszcze chwila i poznasz swoje Okruszki:)

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Phnappy ale na pewno wszystko jest ok :) dzieci rosną, skierowanie na CC masz, wątpię by maluszek się jeszcze odwrócił.. na ciążę bliźniaczą masz imponujący wynik ,w sensie że już 36 tydzień :) jeszcze chwila i poznasz swoje Okruszki:)

wiem wiem, ale się już niecierpliwie :)

macie polecić jakiś serial na netflixie/hbo? co zacznę jakiś to nie mogę się wkręcić... :/ wszystko poprane... zakupy zrobione... leżeć nie mogę, bo mi niewygodnie, na spacer nie pójdę, bo wszystko boli i paskudna pogoda... zaczęłam czytać fajna książkę przynajmniej - "W Paryżu dzieci nie grymaszą" :)

ckai43r8zmly7il4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy ja oglądam chirurgów i "sposób na morderstwo" w zasadzie tylko ;) ale jakąś książkę też muszę sobie sprawić na te ostatnie tygodnie...

Phnappy lubi tę wiadomość

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chirurdzy, Last Ship, zajebisci The Americans, ktorzy sie juz skonczyli.

Wspolczuje niezadowolenia z wizyty. Nosz kurde, czlowiek na tej koncowce i tak chodzi zestresowany, a tu jeszcze wala dziwacznymi informacjami i kociol w glowie robia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2018, 18:07

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy, cieszę się, że z grochami wszystko w porządku i że macie wyznaczony już termin :-) co do seriali z netflixa polecam Czarne Lustro, Orange is the new black, Good place, Maniac.

Dzisiaj w biedronce dorwaliśmy lampkę led do gniazdka za chyba 7,99. Nawet fajna, w kształcie księżyca z gwiazdką :-)

Dziękuję za dzisiejsze trzymanie kciuków <3

Nadzieja masz już wyniki?

Rucola lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:

Rucola extra jest urządzanie mieszkania na papierze .. później juz jest gorzej. Na ile pokoi się zdecydowaliscie?
    My ostatnio rozmawialiśmy o drugim dziecku i z tymi wszystkimi gratami to przydałby się dom haha
    Olik wzięlismy 3 sypialnie i salon z kuchnia częsciowo łaczony, 2 łazienki, jedna z proysznicem, druga z wanna i przedpokój. Mieszkanie jest fajne, na 4tym ostatnim piętrze z duzym tarasem i balkonem u nas w sypialni. No i na szczęscie jest winda... Metrażowo szału nie ma bo to 77m ale dla nas to naprawdę duzo :)
    Cieszę się jak dziecko!!!

Fozzie Bear, Achia, lamka, Yoselyn82, Aga9090, Karma88, pilik, Jeżowa, Lunaris, JustynaG, Emiilka, Lusesita, olik321, KateHawke, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola na pewno ogrom pracy przed Wami, ale efekt będzie wart tego wszystkiego :-)

Rucola lubi tę wiadomość

• Siwulec Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa - najlepsze życzenia !!! Zdrówka i radości przez 100 lat <3 nooo i gromadki wspaniałych dzieci :* :*

Lamka - bardzo się ciesze, ze Dominik zdrowo rośnie a jak idzie na masę to zostanie Wam już tylko rzeźba po porodzie :)

Phanapy - super ze Grochy dzielnie rosną, szkoda ze straciłaś tyle czasu na tej IP, trzymam kciuki żeby poród przebiegł szybko i sprawnie

Rucola - plany na papierze to super zabawa, tylko dokładnie wszystko zaplanujcie i poprawki nanoscie na bieżąco i stare plany od razu do śmieci, naszym elektrykom w ręce wpadł niestety plan sprzed poprawek... ;)

Jeżowa lubi tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa najlepsze życzenia. Zdrówka i spenienia wszystkich marzen, pociechy z maluszka i meza :) WSZYSTKIEGO DOBREGO! :)

Rucola super ze macie swoje mieszkanko i remontujecie. Najwazniejsze ze jest wasze a afekt bedzie piekny :)

Jeżowa lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm nie widzę chirurgów na Netflixie.... :/ ale black mirror to dobry pomysł! Chociaż sama nie wiedziałam co myśleć po pierwszym odcinku :P jednak opcja ze świnią to był lekki hardcore dla mnie :)
    Kilka innych odcinków oglądałam - to był mój serial na bieżnię na siłowni :D :D

ckai43r8zmly7il4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy, ja po pierwszym odcinku miałam traumę i żałuję, że go widziałam, ale kolejne już nie są tak hardkorowe ;-)

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy absolutnie nie miałam takiego zamiaru :) Za to u mojej siostry dzieci od 30tc ułożone jak u Ciebie teraz, miała cc też jakoś w 39tc i chłopaki ok 1900 i ok 2800. Jedne i drugie bliźniaki to dorodne chłopy :) Będzie dobrze :*

Lamka pewnie już są u nich na platformie, ale jak robię u siebie w przychodni, to ich nie widzę na profilu diagnostyki :/ Jutro rano zadzwonię zapytać i napiszę, jeśli faktycznie będą.

My na hbo oglądaliśmy Grę o tron, a na netflixie Wikingów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2018, 18:42

Phnappy lubi tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
‹‹ 2204 2205 2206 2207 2208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ