SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna,Olik- mam wrażenie, że jakby rodzaj się nie zmienia, ale że jest tego więcej..

Phnappy- też mam własnie czasem takie wrażenie co do popuszczania.. co do wizyty- jak się czujesz z tym, że to już naprawdę tuż, tuż?a wody w normie, a ostatnio było Afi 3 tak? Pytalaś o to? Masz jakoś inną wizytę jeszcze?

Do mnie przyszła w końcu paczka z allie, zamówiona chyba w lipcu! Trochę boje się tą grzechotkę prać,ale z drugiej strony bardziej Boje się jej NIE wyprać ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/44621eabafa4.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2018, 17:20

Emiilka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aicha - pierz :D ja ostatnio wyprałam pozytywke i działa :D

Achia, Rucola lubią tę wiadomość

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy, moja teściowa urodziła naturalnie bliźniaki po ok 3600 każde :D Tylko te prawie 30 lat temu myśleli, że będzie 3 dzieci i szykowali 3 inkubatory ;)

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia - generalnie jestem niezadowolona z dzisiaj :/ prowadziłam ciąże w Medicoverze, nie u nich i teraz żałuję... bo tak mam wrażenie że po łebkach mnie potraktowali :/ dla nich ciąża dwukosmówkowa (czyli dwa łożyska) to jest praktycznie normalna ciąża.
    Nie wiem ile AFI... powiedzieli, że w normie i zalecili kontakt u prowadzącego lekarza :/ jak się zapytałam o ktg no to, że ze skierowaniem albo tam, gdzie prowadzę ciąże.
    Zapisałam się w Medicover na przyszły poniedziałek na KTG, jakby coś się działo to oczywiście pojadę znowu na IP.

A co do wód... ja już sama nie wiem czy to taka wodnista wydzielina czy wody płodowe :/
    może zamówię ten test gdzieś w necie.

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 wrote:
    Phnappy, moja teściowa urodziła naturalnie bliźniaki po ok 3600 każde :D Tylko te prawie 30 lat temu myśleli, że będzie 3 dzieci i szykowali 3 inkubatory ;)

WEŹ MNIE NAWET NIE STRASZ!!

ckai43r8zmly7il4.png

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, ja prałam wszystkie zabawki - grzechotki, piszczałki, szeleściki i to w 90 stopniach i zyją. Trochę gorzrj mają sie te z plastikowymi oczami, ale to poprawię artystycznie sama ;)

Co do papierków lakmusowych to jak jest nagła potrzeba to mozna w rossmanie kupic test pH do wykrywania infekcji - też pokaże co trzeba, ale juz drożej wychodzi

Rucola lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyn ale piekne dzieci wam rosną :) cudenka!! :)

Gratuluje udanych wizyt, dobrych wynikow i pieknych brzuszkow a przede wszystkim pieknych zdjec maluszkow!!! :)

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przejdę się jeszcze do kwieciarni bo tam ponoć też mogą być ;) albo zamówię znów w Gemini.. Nika- jak mam Ciebie na linii to napisałam priv :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy ale na pewno wszystko jest ok :) dzieci rosną, skierowanie na CC masz, wątpię by maluszek się jeszcze odwrócił.. na ciążę bliźniaczą masz imponujący wynik ,w sensie że już 36 tydzień :) jeszcze chwila i poznasz swoje Okruszki:)

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Phnappy ale na pewno wszystko jest ok :) dzieci rosną, skierowanie na CC masz, wątpię by maluszek się jeszcze odwrócił.. na ciążę bliźniaczą masz imponujący wynik ,w sensie że już 36 tydzień :) jeszcze chwila i poznasz swoje Okruszki:)

wiem wiem, ale się już niecierpliwie :)

macie polecić jakiś serial na netflixie/hbo? co zacznę jakiś to nie mogę się wkręcić... :/ wszystko poprane... zakupy zrobione... leżeć nie mogę, bo mi niewygodnie, na spacer nie pójdę, bo wszystko boli i paskudna pogoda... zaczęłam czytać fajna książkę przynajmniej - "W Paryżu dzieci nie grymaszą" :)

ckai43r8zmly7il4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy ja oglądam chirurgów i "sposób na morderstwo" w zasadzie tylko ;) ale jakąś książkę też muszę sobie sprawić na te ostatnie tygodnie...

Phnappy lubi tę wiadomość

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chirurdzy, Last Ship, zajebisci The Americans, ktorzy sie juz skonczyli.

Wspolczuje niezadowolenia z wizyty. Nosz kurde, czlowiek na tej koncowce i tak chodzi zestresowany, a tu jeszcze wala dziwacznymi informacjami i kociol w glowie robia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2018, 18:07

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy, cieszę się, że z grochami wszystko w porządku i że macie wyznaczony już termin :-) co do seriali z netflixa polecam Czarne Lustro, Orange is the new black, Good place, Maniac.

Dzisiaj w biedronce dorwaliśmy lampkę led do gniazdka za chyba 7,99. Nawet fajna, w kształcie księżyca z gwiazdką :-)

Dziękuję za dzisiejsze trzymanie kciuków <3

Nadzieja masz już wyniki?

Rucola lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:

Rucola extra jest urządzanie mieszkania na papierze .. później juz jest gorzej. Na ile pokoi się zdecydowaliscie?
    My ostatnio rozmawialiśmy o drugim dziecku i z tymi wszystkimi gratami to przydałby się dom haha
    Olik wzięlismy 3 sypialnie i salon z kuchnia częsciowo łaczony, 2 łazienki, jedna z proysznicem, druga z wanna i przedpokój. Mieszkanie jest fajne, na 4tym ostatnim piętrze z duzym tarasem i balkonem u nas w sypialni. No i na szczęscie jest winda... Metrażowo szału nie ma bo to 77m ale dla nas to naprawdę duzo :)
    Cieszę się jak dziecko!!!

Fozzie Bear, Achia, lamka, Yoselyn82, Aga9090, Karma88, pilik, Jeżowa, Lunaris, JustynaG, Emiilka, Lusesita, olik321, KateHawke, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola na pewno ogrom pracy przed Wami, ale efekt będzie wart tego wszystkiego :-)

Rucola lubi tę wiadomość

• Siwulec Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa - najlepsze życzenia !!! Zdrówka i radości przez 100 lat <3 nooo i gromadki wspaniałych dzieci :* :*

Lamka - bardzo się ciesze, ze Dominik zdrowo rośnie a jak idzie na masę to zostanie Wam już tylko rzeźba po porodzie :)

Phanapy - super ze Grochy dzielnie rosną, szkoda ze straciłaś tyle czasu na tej IP, trzymam kciuki żeby poród przebiegł szybko i sprawnie

Rucola - plany na papierze to super zabawa, tylko dokładnie wszystko zaplanujcie i poprawki nanoscie na bieżąco i stare plany od razu do śmieci, naszym elektrykom w ręce wpadł niestety plan sprzed poprawek... ;)

Jeżowa lubi tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa najlepsze życzenia. Zdrówka i spenienia wszystkich marzen, pociechy z maluszka i meza :) WSZYSTKIEGO DOBREGO! :)

Rucola super ze macie swoje mieszkanko i remontujecie. Najwazniejsze ze jest wasze a afekt bedzie piekny :)

Jeżowa lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm nie widzę chirurgów na Netflixie.... :/ ale black mirror to dobry pomysł! Chociaż sama nie wiedziałam co myśleć po pierwszym odcinku :P jednak opcja ze świnią to był lekki hardcore dla mnie :)
    Kilka innych odcinków oglądałam - to był mój serial na bieżnię na siłowni :D :D

ckai43r8zmly7il4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy, ja po pierwszym odcinku miałam traumę i żałuję, że go widziałam, ale kolejne już nie są tak hardkorowe ;-)

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy absolutnie nie miałam takiego zamiaru :) Za to u mojej siostry dzieci od 30tc ułożone jak u Ciebie teraz, miała cc też jakoś w 39tc i chłopaki ok 1900 i ok 2800. Jedne i drugie bliźniaki to dorodne chłopy :) Będzie dobrze :*

Lamka pewnie już są u nich na platformie, ale jak robię u siebie w przychodni, to ich nie widzę na profilu diagnostyki :/ Jutro rano zadzwonię zapytać i napiszę, jeśli faktycznie będą.

My na hbo oglądaliśmy Grę o tron, a na netflixie Wikingów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2018, 18:42

Phnappy lubi tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
‹‹ 2204 2205 2206 2207 2208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ