X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde Reset strach z domu wychodzić :D a ekspedientka to chyba jakaś porażka marketingowa :O

Lunaris, daj jutro znać jak po wizycie. Dobrze, że Staś się gimnastykuje i uspokaja mamę

Kurczę nie wiem dlaczego, ale historie Reset przypomniały mi jak koleżanka z pracy opowiadała swoją przygodę na poczcie:
    Poczta. Kolejka ogromna. Stoi mama z kilkuletnim mocno już znudzonym synkiem. Chłopiec marudzi, że chce batonik kolorowankę, mama mu tłumaczy, że nie dostanie, bo był niegrzeczny. Dyskusja trwa chwilę nagle młody krzyczy na pol poczty: bo powiem babci, że całowałaś tatę po sisiaku !!!

Nadzieja22, Achia, Aga9090, Patrycja20, blue00, Lusesita, Lunaris, JustynaG, Bajkaaa, Kaczorka, Jeżowa, Bocianiątko, malka, Emiilka, olik321, 91Ewela09, Morusek, Bobisia lubią tę wiadomość

• pilik Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer pediatra na każdej wizycie się czepia (ale nie robi z tym nic poza „to niech pani dokarmia”). Chwilowo sama mam obawy bo w pierwszym miesiącu przybrała 400g (ale dwa tygodnie była na kroplowkach i ogólnie tego nie liczę za bardzo bo mało miarodajny miesiąc), w drugim 500, w trzecim też 500, a w czwartym 300 (z czego ostatnie dwa tygodnie 100 tylko). Wiem że dziecko zwalnia, ale martwię się, że jednak za bardzo zwolniła. W tym tempie na pewno nie podwoi wagi urodzeniowej na pół roku. Na dzisiaj wazy 4900, próbowałam ją dokarmiać nie raz (i swoim i mm), ale nie ma takiej opcji w ogóle. Nie chce i koniec. Mamy w środę wizytę w szpitalu i zobaczymy co powiedzą...
    A na ostatni dzień trzeciego miesiąca Ninka dzisiaj zaczęła się obracać z brzuszka na plecy. Nie zawsze jej się jeszcze udaje, ale już fika przez co coraz bardziej rozważam kojec coby moc iść się wysikac czy ubrać bez stresu...

ds022el.png

u4uGp2.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena padłam, haha :D mama musiała się spalić ze wstydu...
    Jak przy anegdotkami to tez dorzucę dwie. Mam bardzo wygadanego bratanka :p
    Pewnego dnia, szedł z mamą na tramwaj do przedszkola i marudził że musi iść umyć ręce. Mama mówi, że musza się spieszyć i w przedszkolu umyje. Wsiedli do tramwaju a mały dalej - mamo muszę umyć ręce! I już płakać zaczyna. Bratowa na to - synku, spałeś, rano myłeś zęby, umyłeś wtedy ręce. Przecież w ziemi nie grzebałeś! - na to bratanek swoim piskliwym donośnym głosikiem, przez łzy krzyknął - ale w dupie sobie grzebalem!
    A druga - w parafi jest ksiądz,
    Bardzo potężny. Pewnego dnia weszli do kościoła, a dziecko na cały głos „mamo patrz! Tata świnka!” ;)

reset, Patrycja20, Aga9090, Nadzieja22, Achia, blue00, Lusesita, Lunaris, JustynaG, Bajkaaa, Jeżowa, malka, Emiilka, olik321, Morusek lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena , pilik hahahahahAhaha !!! Łzy ze śmiechu mi poleciały !!!

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Reset uśmiałam się :) (ale z tym jagielnikiem muszę się nie zgodzić! Robię taki że nieświadomi myśleli że naprawdę jedzą pyszny sernik <3)

Wegański? Bez mleka, jajek itd?

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny- jak macie więcej takich historii to ja poproszę :D

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, Pilik dobre :D

Przyjaciółka była świadkiem takiej sytuacji w markecie: Mama z dzieckiem czekała w kolejce do kasy, przed nimi stała przyjaciółka, w jej zakupach znajdował się m.in. ogórek szklarniowy. Nagle dziecko krzyczy: "Mamo, patrz! Ta Pani też kupuje takie same ogórki jak Ty, gdy taty nie ma w domu!" :D

JustynaG, Bajkaaa, Jeżowa, pilik, malka, Emiilka lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, pilik -boki zrywam :D :D :D

Polecam zapisywać sobie takie dziecięce "Złote myśli" :) Obu chłopcom założyłam pamiętnik, w którym zapisuję co jakiś czas wydarzenia, przemyślenia, odczucia z okresu ciąży oraz przełomowe momenty życia (na razie Franie- urodziny, pierwsze kroki, słowa, zęby). Na końcu zeszytu są pierwsze przekręcane wyrazy, dziwne pytania i anegdotki takiej jak wyżej. Fajna lektura po latach :)

pilik lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja najmlodsza jakiś rok temu.. Sama się ubierała założyła majtki nie dość, że na lewa stronę to jeszcze przód na tył "Nadia źle ubrałaś te majtki, spróbuj jeszcze raz", a ona "mamo ale ja jestem jeszcze mała i przecież dopiero się uczę!"

JustynaG, Achia, Jeżowa, Nadzieja22, pilik, Emiilka, Morusek lubią tę wiadomość

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z innej beczki mój syn jest na etapie śpiewania dla mnie wymyślonych piosenek typu : moja kochana mamusiu, moja kochana kobieto ... wiec ja tez mu zaczęłam śpiewać tego typu piosenki ku mojemu zaskoczeniu dziecko się popłakalo, pytam : czemu placZesz coś się stało ?
    Bo śpiewasz ...
    To brzydko śpiewam ?
    Ładnie, wzruszyłem się ....

Spłakałam się jak dziecko ! Fajnie mieć syna !

Aga9090, Achia, Kaczorka, Bajkaaa, Jeżowa, Siwulec, Nadzieja22, pilik, JustynaG, malka, Rucola, Emiilka, Lunaris, Morusek lubią tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja mój mimo, ze ma 10 lat to dziennie na dobranoc się przytula i mówi, że mnie kocha :) chłopcy chyba bardziej za mamami :)

Patrycja20, Bajkaaa, Siwulec, Lunaris lubią tę wiadomość

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga słodkie .. fajnie jakby te dzieci zawsze takie kochane były :)

Aga9090 lubi tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostrzenica, lat 4, była sama z tatusiem nad morzem na 3-4 dni, a po powrocie nie chciała nosić majtek. na pytanie siostry "dlaczego?" usłyszała, że "bo tatuś mówił, że prawdziwe królewny majtek nie noszą" - siostra do dzisiaj się zastanawia co za królewny tam poznali :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2018, 21:34

Bajkaaa, Patrycja20, Achia, Jeżowa, Nadzieja22, pilik, malka, Rucola, Emiilka, Lunaris, olik321 lubią tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dwutygodniowe dziecię nie zmrużyło oka od 17 do 21... Ja się pytam, skąd ona ma na to energię? Teraz po kąpaniu na szczęście usnęła, ale nie wiem, czego się w takim razie spodziewać po zbliżającej się nocy...

Reset - a to "zabawni" ekspedienci Ci się trafili. Ja tam zawsze chciałam być prawnikiem właśnie po to, by musieć się elegancko ubierać (bez powodu jestem zbyt wygodna).

Phnappy gratuluję wyznaczenia daty CC :) ciekawe czy Grochy dotrwają :) już bardzo, bardzo niedługo będziesz podwójną mamusią <3

Z seriali polecam Riverdale i Opowieść podręcznej :)

reset lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga już kiedyś miałam pytać jak syn? Zaakceptował że będzie młodszy brat? Bo dziewczyny się od początku cieszyły:)
    Popraw mnie proszę jeśli coś pomieszalam :)
    A no i Blue jak twoje dzieci zareagowały na wieść o braciszku :)?

Tak mi się przypomniało bo wspominałam szpital i prze, dwie doby ostatnie na patologii (gdzie byłam w 4 osobowym pokoju) była taka mega fajna kobieta która była w ciąży z 7 dzieckiem :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przezabawne historie dziewczyny! Uśmiałam się :) :) chociaż całowanie taty po siusiaku chyba dla mnie wygrywa :D

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A łatwy i przyjemny serial to siostra Jackie i ma 6 sezonów :)
    Lubie też magię kłamstw, mentaliste choć to juz dość stary serial

Opowieści podręcznej obejrzałam 2 odcinki w szpitalu i wg mnie za ciężki serial dla ciężarnej

pilik lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka jakoś jeszcze to trawi , chociaż widzę, że się cieszy ale tego nie pokazuje i nie mówi. Ostatnio miałam z nim rozmowę dlaczego nie mogę sprzątać itp. To sam z siebie naobierał ziemniaki , biega do sklepu jeśli go poproszę

Rucola, Lunaris lubią tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Bajka jakoś jeszcze to trawi , chociaż widzę, że się cieszy ale tego nie pokazuje i nie mówi. Ostatnio miałam z nim rozmowę dlaczego nie mogę sprzątać itp. To sam z siebie naobierał ziemniaki , biega do sklepu jeśli go poproszę

Nie oszukujmy się dla dzieci to ciężki temat, u mojej siostry lada dzień rodzi się młoda a jej siostra nie czeka za bardzo na nią... Tymbardziej że młoda od razu będzie miała tatę a starsza nigdy swojego nie poznała teraz ma przyszywanego ale wiadomo że to nie to samo

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 29 października 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik - Aluśka jak miała prawie 4m-ce to ważyła 5690g. Wtedy nikt nic nie mówił. Ale jak miała 5.5m-ca i ważyła 6460g to lekarka wyliczyła, że niby powinna ważyć chociaż te 200g więcej. I zaleciła wprowadzić kaszę mannę do diety.
    Oczywiście to olałam i karmiłam dalej tylko piersią. A na kolejnej wizycie pediatra sama uznała (patrząc na mojego męża), że widocznie młoda po tacie taka szczupła i dała już spokój z wagą :)

I powiem Ci, że jeśli Twoja Ninka przybiera na wadze (może nie szałowo, ale do przodu), nie jest jakaś osowiała, robi kupki i moczy pieluszki, to ja bym jej dała spokój. Widocznie taka jej uroda :) już to kiedyś pisałam - nie każde dziecko musi być ludzikiem Michelin ;)

Patrycja - kochanego masz synka <3

Uwielbiam czytać anegdotki - możecie pisać częściej ;)

pilik, Patrycja20 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
‹‹ 2206 2207 2208 2209 2210 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ