X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój emek jest bardzo specyficzny dla niego ważne będzie że jest zdrowe więc tym będę go przekonywać :)
    Zrobiłam scrina tego opisu na pewno się przyda, dziękuję się bardzo <3

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Też nie wiem kiedy mam minęło 19 miesięcy starań ;) bety nie robię, siknęłam sobie na ostatniego bobo i nie zostawia mi złudzeń, kreska nie może być już ciemniejsza ;)
    Jeszcze Ci tylko podlinkuję fajny artykuł https://mamaginekolog.pl/usg-wczesnej-ciazy-jak-interpretowac/ i znikam, bo strasznie tu zaspamowałam wątek :D A z testami w przyszłości uważaj, bo ja zrobiłam tak "na pamiątkę" po tym usg w 8t i był bladzioch - pewnie był mocno rozcieńczony mocz, mimo że rano.

Bajkaaa, no to spróbuj tym, że jeśli wejdzie z Tobą, to będzie wiedział co i jak o jakieś 40 minut wcześniej :) I będzie mógł usłyszeć wszystkie zalecenia lekarza z końcówki wizyty, bo to ważne, a Tobie będzie z emocji ciężko to spamiętać.

Luna1993 lubi tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przypomnijcie mi co polecacie by móc się wyróżnić? W końcu i mnie dopadło :(

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    W Trójmieście śnieg jest. Temperatura na niewielkim minusie więc skrobanie szyb obowiązkowe.

A mnie tak wzdęło... zaczęłam się martwić bo brzuch się taki twardawy zrobił.
    Ale jak go masuje to wtedy czuje jakby przesuwały się te pęcherzyki powietrza.
    Mam nadzieję, że z maluszkiem wszystko dobrze.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa, jeśli dobrze zrozumiałam o co pytasz ;)

Ja polecam kiwi i owsiankę, odkąd wdrożyłam regularnie do menu widzę dużą poprawę. No i picie odpowiedniej ilości wody jest bardzo ważne.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer dopiero zauważyłam że słownik zmienił słowo na ładniejsze hehe :)
    To od jutra na śniadanie 0,5l wody i owsianka :)
    Dziękuję

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi88 zaraz sobie przeczytam artykuł, dziękuję <3 ob8ecuje, że ten test był ostatni, więcej nie mam ;) i o dziwo też bardzo rozcieńczony mocz, a wyszedł przepiękny. Też uciekam , dobranoc :*

• Ruth Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec nie znam sie na ciałku żółtym, ale na Twoim miejscu poszłabym podejrzeć do innego gina:-)

Luna witamy wśród mamusiek <3

Summer malka dziś pisała o owsiance na mleku z masłem orzechowym i malinami :-D mniam..polecam!:-)

Bajka duużo wody i sok pomarańczowy z miąszem ten z biedry mi pomagał ;-) ..zaczynam się martwić co będzie teraz, gdy zaczęłam wcinać żelazo:-/ masakra :-/

Siwulec, Luna1993, malka lubią tę wiadomość

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, mogę się przyłączyć? widzę tutaj kilka znajomych "twarzy", a i ja powoli zaczynam się przyzwyczajać do nowego stanu :)

summer86, Ruth, malka, Flowwer, Rucola, Lusesita, mi88, Sarna84, Jadranka, JuicyB, olik321, Izolda90 lubią tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko, cudownie Cię tu widzieć <3

Buko lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec czytam o pęcherzyku żółtkowym i natknęłam się na odpowiedzi lekarzy, że faktycznie jest za duży, ale gdy widać ładnie zarodek i jest prawidłowa akcja serca to jest to kwestia drugorzędna, jak się rozwija prawidłowo to nic nie powinno się dziać :) to może rodzić problemy, ale nie jest powiedziane że musi. Spróbuj zrobić usg u kogoś z super sprzętem

Siwulec lubi tę wiadomość

• malka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby nie pomagały Wam żadne domowe sposoby to można syropy z laktulozą. Ale trzeba tego pić sporo i najlepiej przez kilka dni, a niestety mają nieprzyjemny efekt uboczny. Straszne gazy i wzdęcia ;)

Mi pomogło wdrożenie diety wysokobłonnikowej. Owsianki, owoce suszone, kasze, siemię lniane i obowiązkowo przynajmniej 2l płynów dziennie. Ale to na prawdę minimum, najlepiej nawet 3l.

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Siwulec czytam o pęcherzyku żółtkowym i natknęłam się na odpowiedzi lekarzy, że faktycznie jest za duży, ale gdy widać ładnie zarodek i jest prawidłowa akcja serca to jest to kwestia drugorzędna, jak się rozwija prawidłowo to nic nie powinno się dziać :) to może rodzić problemy, ale nie jest powiedziane że musi. Spróbuj zrobić usg u kogoś z super sprzętem

A mi zakazylscie w internatach grzebać ;)

Dziękuje Ci pięknie ze wynalazlas w sumie dobre informacje, staram się nie denerwować ale najgorsze jest to ze nie za bardzo rozumiem o co chodzi z tym pęcherzykiem :/
    Jeśli dobrze zrozumiałam lekarza to Groszek pobiera z niego pokarm i się teraz dopiero zastanawiam czy ma za dużo tego pokarmu czy mam niejadka w sobie :/ lekarz mówił tez ze to zwiększa ryzyko wad genetycznych (ani w mojej ani w męża rodzinie nikt żadnej wady nie miał) i ze za miesiąc podejmiemy dezycję jakie badani powinnam zrobić tzn czy poszerzać podstawowy pakiet prenatalnych i jeśli tak to o jakie :/
    Delikatnie mi zasugerował ze są jakieś mega zajebiste badania które wykrywają wszystko ale kosztują coś Ok 2500 zł :/

Ciagle się zastanawiam jaki wpływ ma pęcherzyk który (jeśli dobrze zrozumiałam ) dostarcza pokarm ma wpływ na rozwój genetyczny.... za głupia jestem na to

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja owsianke tylko na słono :)
    A ja akurat zaopatrzylam się w 3 kartony soku jabłkowego (3l) hehe
    Dziewczyny lecę spać mam nadzieję że dziś uda mi się szybko usnac bo mam ostatnio z tym problem

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    Cześć dziewczyny, mogę się przyłączyć? widzę tutaj kilka znajomych "twarzy", a i ja powoli zaczynam się przyzwyczajać do nowego stanu :)

Witaj aż sama radość Ciebie z zafasolkowanym stanie tutaj zobaczyć <3

Buko, summer86 lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja jutro mam wizytę i jakoś tak byłam dośc pozytywnie nastawiona, ale przeczytałam na wrzesniówkach o poronieniu zatrzymanym Małgoni i po prostu ścięło mnie z nóg :(
    Strasznie boję się jutra :(

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Dziewczyny ja jutro mam wizytę i jakoś tak byłam dośc pozytywnie nastawiona, ale przeczytałam na wrzesniówkach o poronieniu zatrzymanym Małgoni i po prostu ścięło mnie z nóg :(
    Strasznie boję się jutra :(

Nie możesz tym się zadręczać !!! Musisz spiąć poslady i wytrzymać do jutra z pozytywnym nastawieniem. Nie masz wpływu na to co się dzieje u innych a i nie do końca masz wpływ na to co dzieje się u Ciebie, dlatego zamartwianie nic tu nie da.

Ja wierze ze będzie dobrze i napiszesz nam same dobre informacje co u Twojego brzdąca słychać
    Głowa do góry Kochana bo inaczej to wszystkie tutaj powiariujemy :* ściskam Ci mocno

Rucola lubi tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buka witaj :-)
    Rukola będzie dobrze <3

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola o której jutro wizyta? Sama wiem, jak człowiek się nakręcić potrafi..Zwłaszcza dzień przed:-/ trzymamy kciuki mocno, wszystko będzie kochana dobrze:-)

Witaj Buko :-)

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja mam wizyte dopiero na 20ta, pewnie będzie obsuwa wiec dopiero późnym wieczorem dam znać co i jak. Dziękuję za kciuki bo wiem, ze jesteście tak kochane, ze nawet nie musze o nie prosić :*

Siwulec, Jadranka, JustynaG lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
‹‹ 223 224 225 226 227 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ