X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój emek jest bardzo specyficzny dla niego ważne będzie że jest zdrowe więc tym będę go przekonywać :)
    Zrobiłam scrina tego opisu na pewno się przyda, dziękuję się bardzo <3

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Też nie wiem kiedy mam minęło 19 miesięcy starań ;) bety nie robię, siknęłam sobie na ostatniego bobo i nie zostawia mi złudzeń, kreska nie może być już ciemniejsza ;)
    Jeszcze Ci tylko podlinkuję fajny artykuł https://mamaginekolog.pl/usg-wczesnej-ciazy-jak-interpretowac/ i znikam, bo strasznie tu zaspamowałam wątek :D A z testami w przyszłości uważaj, bo ja zrobiłam tak "na pamiątkę" po tym usg w 8t i był bladzioch - pewnie był mocno rozcieńczony mocz, mimo że rano.

Bajkaaa, no to spróbuj tym, że jeśli wejdzie z Tobą, to będzie wiedział co i jak o jakieś 40 minut wcześniej :) I będzie mógł usłyszeć wszystkie zalecenia lekarza z końcówki wizyty, bo to ważne, a Tobie będzie z emocji ciężko to spamiętać.

Luna1993 lubi tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przypomnijcie mi co polecacie by móc się wyróżnić? W końcu i mnie dopadło :(

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    W Trójmieście śnieg jest. Temperatura na niewielkim minusie więc skrobanie szyb obowiązkowe.

A mnie tak wzdęło... zaczęłam się martwić bo brzuch się taki twardawy zrobił.
    Ale jak go masuje to wtedy czuje jakby przesuwały się te pęcherzyki powietrza.
    Mam nadzieję, że z maluszkiem wszystko dobrze.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa, jeśli dobrze zrozumiałam o co pytasz ;)

Ja polecam kiwi i owsiankę, odkąd wdrożyłam regularnie do menu widzę dużą poprawę. No i picie odpowiedniej ilości wody jest bardzo ważne.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer dopiero zauważyłam że słownik zmienił słowo na ładniejsze hehe :)
    To od jutra na śniadanie 0,5l wody i owsianka :)
    Dziękuję

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi88 zaraz sobie przeczytam artykuł, dziękuję <3 ob8ecuje, że ten test był ostatni, więcej nie mam ;) i o dziwo też bardzo rozcieńczony mocz, a wyszedł przepiękny. Też uciekam , dobranoc :*

• Ruth Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec nie znam sie na ciałku żółtym, ale na Twoim miejscu poszłabym podejrzeć do innego gina:-)

Luna witamy wśród mamusiek <3

Summer malka dziś pisała o owsiance na mleku z masłem orzechowym i malinami :-D mniam..polecam!:-)

Bajka duużo wody i sok pomarańczowy z miąszem ten z biedry mi pomagał ;-) ..zaczynam się martwić co będzie teraz, gdy zaczęłam wcinać żelazo:-/ masakra :-/

Siwulec, Luna1993, malka lubią tę wiadomość

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, mogę się przyłączyć? widzę tutaj kilka znajomych "twarzy", a i ja powoli zaczynam się przyzwyczajać do nowego stanu :)

summer86, Ruth, malka, Flowwer, Rucola, Lusesita, mi88, Sarna84, Jadranka, JuicyB, olik321, Izolda90 lubią tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko, cudownie Cię tu widzieć <3

Buko lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec czytam o pęcherzyku żółtkowym i natknęłam się na odpowiedzi lekarzy, że faktycznie jest za duży, ale gdy widać ładnie zarodek i jest prawidłowa akcja serca to jest to kwestia drugorzędna, jak się rozwija prawidłowo to nic nie powinno się dziać :) to może rodzić problemy, ale nie jest powiedziane że musi. Spróbuj zrobić usg u kogoś z super sprzętem

Siwulec lubi tę wiadomość

• malka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby nie pomagały Wam żadne domowe sposoby to można syropy z laktulozą. Ale trzeba tego pić sporo i najlepiej przez kilka dni, a niestety mają nieprzyjemny efekt uboczny. Straszne gazy i wzdęcia ;)

Mi pomogło wdrożenie diety wysokobłonnikowej. Owsianki, owoce suszone, kasze, siemię lniane i obowiązkowo przynajmniej 2l płynów dziennie. Ale to na prawdę minimum, najlepiej nawet 3l.

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Siwulec czytam o pęcherzyku żółtkowym i natknęłam się na odpowiedzi lekarzy, że faktycznie jest za duży, ale gdy widać ładnie zarodek i jest prawidłowa akcja serca to jest to kwestia drugorzędna, jak się rozwija prawidłowo to nic nie powinno się dziać :) to może rodzić problemy, ale nie jest powiedziane że musi. Spróbuj zrobić usg u kogoś z super sprzętem

A mi zakazylscie w internatach grzebać ;)

Dziękuje Ci pięknie ze wynalazlas w sumie dobre informacje, staram się nie denerwować ale najgorsze jest to ze nie za bardzo rozumiem o co chodzi z tym pęcherzykiem :/
    Jeśli dobrze zrozumiałam lekarza to Groszek pobiera z niego pokarm i się teraz dopiero zastanawiam czy ma za dużo tego pokarmu czy mam niejadka w sobie :/ lekarz mówił tez ze to zwiększa ryzyko wad genetycznych (ani w mojej ani w męża rodzinie nikt żadnej wady nie miał) i ze za miesiąc podejmiemy dezycję jakie badani powinnam zrobić tzn czy poszerzać podstawowy pakiet prenatalnych i jeśli tak to o jakie :/
    Delikatnie mi zasugerował ze są jakieś mega zajebiste badania które wykrywają wszystko ale kosztują coś Ok 2500 zł :/

Ciagle się zastanawiam jaki wpływ ma pęcherzyk który (jeśli dobrze zrozumiałam ) dostarcza pokarm ma wpływ na rozwój genetyczny.... za głupia jestem na to

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja owsianke tylko na słono :)
    A ja akurat zaopatrzylam się w 3 kartony soku jabłkowego (3l) hehe
    Dziewczyny lecę spać mam nadzieję że dziś uda mi się szybko usnac bo mam ostatnio z tym problem

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    Cześć dziewczyny, mogę się przyłączyć? widzę tutaj kilka znajomych "twarzy", a i ja powoli zaczynam się przyzwyczajać do nowego stanu :)

Witaj aż sama radość Ciebie z zafasolkowanym stanie tutaj zobaczyć <3

Buko, summer86 lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja jutro mam wizytę i jakoś tak byłam dośc pozytywnie nastawiona, ale przeczytałam na wrzesniówkach o poronieniu zatrzymanym Małgoni i po prostu ścięło mnie z nóg :(
    Strasznie boję się jutra :(

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Dziewczyny ja jutro mam wizytę i jakoś tak byłam dośc pozytywnie nastawiona, ale przeczytałam na wrzesniówkach o poronieniu zatrzymanym Małgoni i po prostu ścięło mnie z nóg :(
    Strasznie boję się jutra :(

Nie możesz tym się zadręczać !!! Musisz spiąć poslady i wytrzymać do jutra z pozytywnym nastawieniem. Nie masz wpływu na to co się dzieje u innych a i nie do końca masz wpływ na to co dzieje się u Ciebie, dlatego zamartwianie nic tu nie da.

Ja wierze ze będzie dobrze i napiszesz nam same dobre informacje co u Twojego brzdąca słychać
    Głowa do góry Kochana bo inaczej to wszystkie tutaj powiariujemy :* ściskam Ci mocno

Rucola lubi tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buka witaj :-)
    Rukola będzie dobrze <3

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola o której jutro wizyta? Sama wiem, jak człowiek się nakręcić potrafi..Zwłaszcza dzień przed:-/ trzymamy kciuki mocno, wszystko będzie kochana dobrze:-)

Witaj Buko :-)

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja mam wizyte dopiero na 20ta, pewnie będzie obsuwa wiec dopiero późnym wieczorem dam znać co i jak. Dziękuję za kciuki bo wiem, ze jesteście tak kochane, ze nawet nie musze o nie prosić :*

Siwulec, Jadranka, JustynaG lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
‹‹ 223 224 225 226 227 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ