X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie i mam do Was ogromna prośbę, powiedzcie co wiecie o ciałku żółtym ( nie wiem czy dobrze odmieniłam )

Mój groszek ma 0,96cm serducho bije 150 uderzeń i na ta chwile jest Ok ciąża ma 7tydzien
    Ale to ciałko żółte powinno być na tym etapie max 4mm a ja mam 8,2 mm i ponoć to może być zagrożeniem dla groszka :(

Oczywiście będę jeszcze grzebać w necie bo się tak zdenerwowałam ze połowy z tego co mi powiedział nie pamietam, ale Was jako mega doświadczone babki proszę o podzielenie się ze mną swoją wiedza w tym temacie

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer - a owsiankę możesz? Mnie w ciąży bardzo syciła. Na mleku i z orzechami laskowymi :) no i z łyżeczką cukru.

Luna - to czekamy na <3

summer86, Luna1993 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec, ale chodzi o ciałko żółte czy pęcherzyk żółtkowy? Bo to dwie różne rzeczy.

Serduszko ładnie bije, maluszek ma dobre wymiary i proponuję póki co tego się trzymać.
    Kiedy masz kolejną wizytę?
    Jesli będzie Cię to bardzo dręczyć, wybierz się na konsultacje do innego lekarza. Czasem lepiej sprawdzić coś dwa razy niż odchodzić od zmysłów.

A my będziemy trzymać kciuki, żeby wszystko było dobrze <3

Siwulec lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    summer - a owsiankę możesz? Mnie w ciąży bardzo syciła. Na mleku i z orzechami laskowymi :) no i z łyżeczką cukru.

Luna - to czekamy na <3

Kaczorka, owsiankę wcinam co rano odkąd jestem na L4, lub owoce (kiwi, jabłko, gruszka) z jogurtem naturalnym. Bardziej mam problem wieczorami.. Może tą owsiankę na wieczór przerzucę.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec może kochana nie grzeb w necie? Bo naczytasz się jakichś koszmarów.
    Ewentualnie skonsultuj z jeszcze innym lekarzem.
    I gratuluję pięknych uderzeń serducha u Groszka <3

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec ja bym na necie nic nie czytała bo tam zawsze piszą źle choćby o pierdnieciu to zawsze piszą że to coś bardzo złego, więc dla twojego spokoju odradzam,
    Nie znam się na wielkościach pęcherzyka zoltkowego ale jak cie to będzie stresować to idź za tydzień ponownie do lekarza, dla własnego spokoju zobaczysz jak się sytuacja ma

Summer ja non stop coś jem a jak nie jem to mi się słabo robi masakra będę jak bańka wstanka :) bo już mi mało brakuje bo mam taką nadwagę hehe

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Siwulec, ale chodzi o ciałko żółte czy pęcherzyk żółtkowy? Bo to dwie różne rzeczy.

Serduszko ładnie bije, maluszek ma dobre wymiary i proponuję póki co tego się trzymać.
    Kiedy masz kolejną wizytę?
    Jesli będzie Cię to bardzo dręczyć, wybierz się na konsultacje do innego lekarza. Czasem lepiej sprawdzić coś dwa razy niż odchodzić od zmysłów.

A my będziemy trzymać kciuki, żeby wszystko było dobrze <3

Oczywiście ze o pęcherzyk - dzięki za czujność

Macie racje nie będę nic czytać bo się załamie jeszcze :/
    Dziękuje <3 Kochane :*

Bajkaaa, summer86, Lusesita, Sarna84 lubią tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec niestety nie odpowiem na Twoje pytanie, ale nie zamartwiaj się na zapas. Kiedy masz kolejną wizytę? :*

Mam szczerą nadzieję, że tego 15. Już będzie serduszko, jest na to szansa? To będzie 5+6 dni

• mi88 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Ja już czuję stres przed prenatalnymi bo to już w środę niby wew czuję że jest wszystko dobrze ale lęk jest i będzie coraz większy.
    Dziewczyny wiecie może czy Zarotynskiego można płacić kartą? Czy tylko gotówka
    Można kartą :)
    Mnie zaskoczyło to, że to taki sympatyczny człowiek. Nastawiałam się trochę na takiego chłodnego profesjonalistę. A on już od momentu, kiedy otworzył drzwi, uśmiechnął się do nas szeroko i podał rękę na przywitanie.
    Od razu na leżankę i przeszedł do badania. Zaczął od przezierności karkowej i kości nosowej, a potem po kolei wszystko :) Cały czas mówił, co widzi i komentował, co znaczą różne parametry. Maluch był całą wizytę bardzo spokojny, więc pod koniec go trochę popukał, żeby się dla nas poruszał i przełączył na widok 4D.
    Dostaliśmy wydruki ze zdjęciami i trzy kartki A4 z opisem USG.
    Był cały czas uśmiechnięty i spokojny, dwa razy pytał, czy mamy jakieś pytania. Polecam sobie spisać, bo mi moje pytanie wypadło z głowy z tego wszystkiego :D
    A i można go bez obaw pytać o płeć - znajomym powiedział, że prawie na pewno chłopak. U nas był bardzo ostrożny i powiedział, że z tego, co póki co widzi, to bardziej dziewczynka, ale to tylko takie obserwacje 'na oko' i trudno czasem stwierdzić, co oznacza konkretne nachylenie.
    Mąż też był bardzo zadowolony, na pewno wracamy do niego na połówkowe :)

pilik lubi tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi88 dziekuje<3
    Tego mi było trzeba ogólnie to chciałabym by mąż mój wszedł ze mną a on nie chce :(
    A co do płci to ponoć Zarot (jak to mówi szwagierka) się nie myli :) jej też powiedział że będzie dziewczynka i jest :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Siwulec niestety nie odpowiem na Twoje pytanie, ale nie zamartwiaj się na zapas. Kiedy masz kolejną wizytę? :*

Mam szczerą nadzieję, że tego 15. Już będzie serduszko, jest na to szansa? To będzie 5+6 dni

Wizyta kolejna 5.03
    Chyba faktycznie pójdę gdzieś indziej w międzyczasie

Luna ja byłam na pierwszej wizycie w 5t4d i nie było jeszcze serducha, pojawia się różnie ale naszybciej 6 tydzień - nie nastawiaj się a jak będzie biło to będzie niespodzianka ;)

Luna1993 lubi tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Jest szansa, ale bardzo ważny jest sprzęt i lekarz. Ja byłam w 6+4 (owu 14dc) - wtedy już raczej większość dziewczyn z owulacją ok.14dc widzi serduszko. Rano byłam w Luxmedzie, na słabszym sprzęcie, i lekarka stwierdziła, że widzi tylko ciałko żółte. Spanikowałam i umówiłam się na drugie usg kilka godzin później, w jakiejś klinice z nowym aparatem - tam nie dość, że był zarodek (wielkości odpowiedniej dla 6+4), to i z serduszkiem.
    Tutaj kiedyś wrzucałam zdjęcia, post z 19:39 :)
    https://ovufriend.pl/forum/w-oczekiwaniu-na-testowanie/ex-testerki-cudzie-trwaj,14477,55.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 19:17

Luna1993 lubi tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na nic się nie nastawiam, ale macie rację będzie miłe zaskoczenie :) czekam na wizytę tak długo, bo koniecznie chce iść do mojego gina, ma dobry sprzęt. Jestem po dwóch stratach więc i tak jestem przeszczesliwa, że beta ładnie przerosła. Kusi mnie żeby jutro powtórzyć ;)

Siwulec kochana jak masz możliwość to idź sprawdź do innego gina, ja raczej bym szła, bo jestem z tych niecierpliwych ;) po co masz się stresować

Mi88 dziękuję za podlinkowanie, i ten okruszek ma już 14 tygodni <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 19:25

mi88 lubi tę wiadomość

• mi88 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Mi88 dziekuje<3
    Tego mi było trzeba ogólnie to chciałabym by mąż mój wszedł ze mną a on nie chce :(
    A co do płci to ponoć Zarot (jak to mówi szwagierka) się nie myli :) jej też powiedział że będzie dziewczynka i jest :)
    Ojeejku, ale przez to bardzo dużo straci.

To jest jedyne z tych długich USG, na którym widać całego dzidziusia, potem już jest za duży. Mój mąż był ze mną też na usg w 8+5, i to było zupełnie co innego - wtedy maluch był taką kluchą, można było zobaczyć, gdzie ma główkę i gdzie pika serduszko. A na tym genetycznym widzisz wszystko - liczyliśmy paluszki, nawet u stóp :)

Spróbuj jakoś przekonać męża. Będzie w stanie wytrzymać 30-40minut stresu przed gabinetem, w czasie, jak Ty będziesz w środku? :) Jeśli wejdzie z Tobą, to już po minucie będzie znał te najważniejsze parametry i będzie mógł odetchnąć i oglądać na spokojnie dzidziusia.
    Tam jest specjalne krzesełko dla taty :D

Mój mąż też był niepewny przez wejściem, dwa razy mnie dopytywał, czy może ze mną tak po prostu wejść, czy dopiero potem go zawołam. A potem i tak kiedy lekarz nas zaprosił, spytał go, czy może wejść :D
    Lekarz się roześmiał i powiedział, że oczywiście.

Nie ma sensu rezygnować z czegoś takiego - szczególnie, że to się już nie powtórzy, bo przy połówkowym już całkiem inaczej widać dziecko. Szczególnie, że lekarz jest facetem, a badanie jest przez brzuch.
    Gdyby jednak był pewny, że nie chce, to dopytaj się o płytkę - może będzie się dało nagrać, będzie miał namiastkę :)

A u mnie z tą płcią to on był naprawdę bardzo ostrożny, więc jeszcze się nie nastawiamy :) W piątek idę na USG, może się dowiemy czegoś więcej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 19:30

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi on mówi że opowiem mu potem wszystko, ale ja go będę przekonywać tym że jeśli będą złe wiadomości to nie chce sama tego słuchać, a całe badanie miałaś przez brzuch? U mnie chyba nie da rady bo mam duży swój brzuch... Mi tam nie przeszkadzało by badanie przezpochwowo przy mężu ale faktycznie wolałabym żeby ze mną był a powiedz mi tam jest parking jakiś łatwo trafić do tego miejsca?

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do płci to u mnie tydzień temu nic nie dyndalo między nogami więc pewnie też będzie jak u ciebie :)
    Chociaż szwagierka chciała się założyć o czekoladę z całymi orzechami oto że Zarot płeć powie :)

mi88 lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi88 ma całkowitą rację - to pierwsze prenatalne USG jest najlepsze :)

Siwulec - zdecydowanie idź szybciej na kolejną wizytę do innego gina. Trzeba skontrolować ten pęcherzyk. Może się ładnie zmniejszy :)

A mi się paznokieć w dużym paluchy u stopy wrasta.. I boli :/

mi88 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec, ja też bym sprawdziła u innego gina - zresztą sama widzisz, jak zrobiłam z moim serduszkowym USG :) Nie ma sensu się martwić, szczególnie, że juz nie do końca pamiętasz, co mówił.

Luna, strasznie szybko to leci :D Przy staraniach miesiące też się dość szybko nabijają (mimo że się wloką, to jednak aktualizacja suwaczka o kolejny miesiąc zawsze była dla mnie takim "o, kolejny stracony miesiąc za nami... :( "). Jednak w ciąży każdy tydzień to nowe osiągnięcie malucha (wiesz, tu znika ogonek, tam pojawiają się paluszki), i to jest genialne :D

Ja jestem po jednej cb i teraz robiłam trzy bety - ale trzecią robiłam dla męża, mi wystarczyłyby dwie. Musisz pomyśleć, co będzie Cię bardziej stresować - zrobienie, czy nie zrobienie :)

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Mi on mówi że opowiem mu potem wszystko, ale ja go będę przekonywać tym że jeśli będą złe wiadomości to nie chce sama tego słuchać, a całe badanie miałaś przez brzuch? U mnie chyba nie da rady bo mam duży swój brzuch... Mi tam nie przeszkadzało by badanie przezpochwowo przy mężu ale faktycznie wolałabym żeby ze mną był a powiedz mi tam jest parking jakiś łatwo trafić do tego miejsca?
    Bez sensu takie opowiadanie tego, co było na usg. Po pierwsze 2/3 rzeczy z przejęcia zapomnisz, po drugie, co mu to da, że mu powiesz "A potem pokazał kręgosłup, a potem przełączył w taki tryb, że widać było przepływy w sercu i jedna część była czerwona, a druga niebieska. A potem pokazał przekrój głowy i tego orzeszka - mózg. I pokazywał gdzie na głowie są przerwy pomiędzy kośćmi." No przecież taki opis, nawet najdokładniejszy, jest niewiele warty bez obrazu :)

Spróbuj go przekonać :) Albo zaszantażuj, że nic mu nie opiszesz i tyle. To jego wybór, czy chce tam być, czy nie i skoro wybiera, że nie, to niech ponosi konsekwencje.
    Całe badanie miałam przez brzuch. Ale te 3 tygodnie wcześniej było tv i też nie miałam problemu z wzięciem męża. Ale wiem, że część dziewczyn i facetów ma.

My mieliśmy problem z zaparkowaniem, bo władowaliśmy się w korki, więc byliśmy na styk - a tam na osiedlu jest sieć wąskich uliczek. Więc mąż mnie wysadził, truchtałam taką oblodzoną uliczką, a sam pojechał szukać miejsca parkingowego. Nie miał dużych problemów ze znalezieniem, ale ogólnie polecam wyjechać trochę wcześniej, bo da się zgubić. Chociaż na stronie mają wszystko bardzo fajnie opisane (ale to, że ten opis jest konieczny, mówi też o tym, że nie jest idealnie łatwo):

Jak dojechać samochodem
    Skręcając w ulicę Rusznikarską (zaraz za sklepem Tesco) należy kierować się prosto, aż do bloku nr 14 który ukaże się na wprost nas ,na końcu ulicy (rozpoznasz go po Aptece Słonecznej lub banku PKO BP, które znajdują się na parterze). Blok należy objechać z lewej strony aż do parkingu obok placyku zabaw i sklepu Lewiatan. Jesteśmy dobrze oznakowani – z łatwością nas rozpoznasz! Aby wejść do gabinetu należy pokonać kilka schodków, zaraz obok Telepizzy.

PS. Mój mąż miał przez całą wizytę banana na twarzy - widziałam, bo siedział prosto przede mną :D Któraś z dziewczyn pisała, że jej facet ma tak samo ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 19:50

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie wiem kiedy mam minęło 19 miesięcy starań ;) bety nie robię, siknęłam sobie na ostatniego bobo i nie zostawia mi złudzeń, kreska nie może być już ciemniejsza ;)

mi88, pilik lubią tę wiadomość

‹‹ 222 223 224 225 226 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ