Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Siwulec wrote:Sarna zdrówka dla synka :* :* :* okropny jest ten czas, choroba goni chorobę, pełno kaszlących i kichających wszędzie a w przedszkolu to już całkiem jedno wielkie siedlisko wirusów o tej porze...
gdzie ta zima ?? snieg i mróz
Dziekujemy :*
No właśnie... za śniegiem nie tęsknię, ale gdzie jest mróz? Wymroziłoby te cholerne wirusy, a tak przez cały zimowy sezon infekcje jak podczas jesieni. My z matkami z przedszkola zalamujemyjuz ręce, nasze dzieciaki chodzą tydzień, potem tydzień/dwa siedzą w domu. -
Jak jest zima to i śnieg powinien być ja też nie tęsknie za bardzo za nim, ale jaka to frajda dla dzieci jak mogą walnąć matkę śnieżką, ulepić bałwana i pojeździć na sankach a i świat taki weselszy jak tak biało wszędzie
nie dziwię się że załamujecie ręce, ja również tak miałam ale właśnie w okresie jesiennym a nie zimowym
Sarna84 lubi tę wiadomość
-
summer86 wrote:Sarna, szybkiego powrotu do zdrowia dla synka. A jak Ty się czujesz już przy końcówce?
Dzięki Kochana :*
Czuję się całkiem dobrze, brzuszek nie jest jakiś ogromnie ogromniasty, wiec nie cierpię na ociezalosć dziewiątego miesiąca, z moich obliczeń wynika, że 2500 powinniśmy już mieć, wiec psychicznie tez juz wyluzowalam. Wczoraj pojawiły się dość regularne skurcze wiec podniosłam alarm w domu, który okazał się jednak fałszywym. W czwartek mamy podglądanie, ciekawe czy to juz ostatnie?
Z jednej strony nie mogę się juz doczekać, z drugiej jakoś nie jestem jeszcze gotowa na to wyzwanie porodu, mega wysiłek i super ból, ale czy za 2 tyg będę bardziej gotowa?? Pewnie nie...summer86, innamorata88 lubią tę wiadomość
-
Sarna na poród chyba nie idzie się całkowicie przygotować.
Ja mam teraz 1000 obaw. A co jeśli zacznę panikowac, nie będę w stanie współpracować itd.
M9dle się, aby jakoś przetrwać Jeszcze te minimum 6 tygodni i niech się dzieje wola nieba.Sarna84 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny a mi od dwóch dni dokucza wieczorem brzuch,
czuje jak się napina.. i powiększa
Dziwne uczucie bo potrafi naprawdę sporo się powiększyć.
Na pobraniu krwi wyszło mi, że mam zrost po szpitalnych wenflonach.. ból przy pobieraniu straszny. Da się jakoś temu zadziałać?
Rucola co z Twoim blogiem, wchodzę codziennie i oczekuję nowej notki
-
Cześć Dziewczyny Wczoraj w górach zaczęłyśmy 30 tydzień, a tu zdjęcie dla tych co tęsknią za śniegiem;)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/25eb156e1aea.jpg
Byliśmy w dolinie zupełnie na płaskim a ja w rakach żeby się nie poslizgnąć
Summer, u mnie na początku ruchy były głównie z prawej strony nisko na dole. A teraz to już w zasadzie nie kopie tylko się rozpycha. Dziś to mi cały brzuch falował
Właśnie skończyłam sprzątać całe mieszkanie bo jutro mam wizytę położnej środowiskowej. To normalna praktyka ze przychodzi mnie poznać przed porodem?
Co do chrztu to u nas nie będzie. Nie braliśmy kościelnego to i nie chrzcimy. Ale wojna po mojej stronie rodziny będzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 11:20
Siwulec, Izolda90, Sarna84 lubią tę wiadomość
-
U mnie to w ogóle ruchy przez całą ciążę były tylko z jednej strony. Pewnie przez przegrodę. No i Luśka z tych mało ruchliwych dzieci była.
Jadranka - u mnie się nie praktykuje takich wizyt przed porodem. Położna przyszła dopiero na drugi dzień po powrocie ze szpitala.
Ale moja kuzynka już np. miała takie wizyty przed porodemJadranka lubi tę wiadomość
-
Aguś zdrowka! Jak dzisiaj temp?
Izolda pożycz męża moja kupka prania czeka na zbawienie
Kaczorka, peelingujaca rekawica pomaga na budynki;-)
Sarna niech się młody wychoruje zanim urodzisz
Jardanka ale cudnie u nas przez noc napadało..i tyle było ze śniegu
Olik mnie na tym etapie bardzo bolał/ciagnal brzuch, później jeszcze w 18 tygodniu, odpoczywaj
Ja mam wrażenie, że brzuch mi już nie rośnie..ale to chyba kwestia przyzwyczajenia już, bo bluzki coraz krótsze -
Jadranka u mnie dziś taki krajobraz jak na twoim zdjeciu.
Śnieg pięknie sypie, delikatny mróz jest.
Córka już 2 godziny biega z koleżankami zachwycona pogoda
Olik ja tak mam od 14tc. Nie forsuj się, nospe doraźnie i pogadaj z lekarzem na następnej wizycie.
U mnie mała też podobała dobie prawa stronę brzucha i tam mnie ugniata. Teraz jej ruchy obejmują cały brzuch na raz
Poprałam dziś część ubranek i pięknie pachnie dzidzia w domuWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 12:10
-
Jadranka, jeśli wiedzą że jesteś w ciąży to przysługuje wizyta przed porodem.
To był pierwszy raz i jak zacznę pożyczać to mi się chłop wyeksploatuje chciałam zrobić foto, ale powiedział że wtedy już więcej nie będzie prasował ;p
W Warszawce tylko troszkę popruszylo takim sypkim sniezkiem.... A ja tak lubię śnieg !Jadranka lubi tę wiadomość
-
Sarna dzięki że pytasz moje ciśnienie niby jest ok ale jak tylko wyjdę po chleb do sklepu to czuję jakbym miała zemdlec dopiero po chwili się to uspokaja no i jeśli robię cokolwiek w donu to na raty, trochę zrobię potem chwilą odpoczynku, a tak to jak siedzę bądź leżę nic nie robię to jest ok, także chyba muszę iść spytać czy jest to tak jak powinno być
A u ciebie to już odliczamy dni -
nick nieaktualnyKaczorka dzieki za poradę zamówię sobie na necie
Siwulec kciuki juz zaciśnięte!
Mierzyłem walsnie temp to mamy 36,8 wiec oby juz tak zostało popijam cały czas gorące napoje
Gardło rano troszkę bolało ale juz przeszło rzuciło sie chyba na krtań bo ledwo mowie ale to pikus No i kaszel ale i z tym damy rade, ważne ze gorączki brakJadranka, Siwulec, Lusesita, Ruth, olik321 lubią tę wiadomość
-
Agniecha super że dochodzicie do siebie, oby temp się unormowała a Ty pij pij i pij ile wlezie tych napoi Zdrówka :*
Agniechaaaa lubi tę wiadomość
-
Jadranka wrote:Cześć Dziewczyny Wczoraj w górach zaczęłyśmy 30 tydzień, a tu zdjęcie dla tych co tęsknią za śniegiem;)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/25eb156e1aea.jpg
Byliśmy w dolinie zupełnie na płaskim a ja w rakach żeby się nie poslizgnąć
Summer, u mnie na początku ruchy były głównie z prawej strony nisko na dole. A teraz to już w zasadzie nie kopie tylko się rozpycha. Dziś to mi cały brzuch falował
Właśnie skończyłam sprzątać całe mieszkanie bo jutro mam wizytę położnej środowiskowej. To normalna praktyka ze przychodzi mnie poznać przed porodem?
Co do chrztu to u nas nie będzie. Nie braliśmy kościelnego to i nie chrzcimy. Ale wojna po mojej stronie rodziny będzie.Jadranka lubi tę wiadomość
-
olik321 wrote:Dziewczyny a mi od dwóch dni dokucza wieczorem brzuch,
czuje jak się napina.. i powiększa
Dziwne uczucie bo potrafi naprawdę sporo się powiększyć.
Na pobraniu krwi wyszło mi, że mam zrost po szpitalnych wenflonach.. ból przy pobieraniu straszny. Da się jakoś temu zadziałać?
Rucola co z Twoim blogiem, wchodzę codziennie i oczekuję nowej notki
Ja mam dokładnie to samo z brzuchem a o żyłach nie wspomę po tych wszystkich kroplówkach, punkcji, transfer, hormony co 2 dni ... teraz to już zaciskam zęby bo ważniejsze jest zdrowie dziecka.
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualnyNieśmiało się z Wami witam 15.02 mam pierwszą wizytę, mam nadzieję że nie zapeszam
Bocianiątko, Lusesita, Bajkaaa, Sarna84, summer86, pilik, mi88, Jadranka, Siwulec, Flowwer, Ruth, Barbarka1984, Rucola, Agniechaaaa, olik321, Izolda90 lubią tę wiadomość
-
Luna, witaj Kciuki za wizytę!
Laski, od kilku dni ciągle jestem głodna.. wczoraj poszliśmy z eMkiem na obiad na pizzę i zwykle po takiej samej porcji byłam pełna albo nawet nie dawałam rady jej zjeść, a wczoraj zjadłam i z przykrością uznałam, że wcale się nie najadłam.
I to nie siedzi tylko w głowie, bo aż mnie ssie w brzuchu. Muszę jakieś zdrowe przekąski wymyślić.Luna1993 lubi tę wiadomość