X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zeżarło mi całego posta wrrrrrrr nie cierpię tego :O

Anna Stesia rozbiłaś bank :D

Justyna dla mnie to dziwne, nie ma innej przychodni gdzie można zrealizować na NFZ ?

Nikuś cieszę się że jestescie pod dobrą opieką, a z tymi przyrostami to tak jak dziewcxyny pisały błąd pomiaru często to trochę zaburza

Któraś chętna na poród w niedzielę i darmową wyprawkę ? Padłam :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e80a6ed60db4.png

Ja po dermatologu, udało się bez teściowej ogarnąć :):) nie wiedziałam, że to mrożenie takie nieprzyjemne

Nadzieja22, Anna Stesia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia, i dzięki Tobie będę dzisiaj nucić cały dzień "już mi niosą paragraf z welonem" :-D <3

Achia, Rucola, Fozzie Bear, Emiilka, Anna Stesia, Aga9090 lubią tę wiadomość

• ibishka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu

Spędziłam właśnie 24 minuty na pisaniu posta i mi go usunęlo..
    No to skrócona wersja..

Anna stesia - moja bogini!

Dzieciaki śliczne i super że wizyty ok.

Pilik u nas. Też z 0rzyrostami różnie ale tak jak modu Kaczorka niektóre dzieciaczki sq porostu drobne.
    U nas np waga staje jak tylko pojawią się infekcja coli w posiewie moczu.

Byłam u neurologa w sprawie oczek. Wysyfaszyla mnie no powiedziała że niby ok ale trzeba wykluczyć napady padaczkowe więc musimy zrobić eeg we śnie. Końcem listopada do Krakowa jedziemy.

Tata ma. W. Przyszłym tyg scyntygrafię kości proszę o kciuki żeby nie znaleźli 0rzerzutow!

Justyna nie wiem czy to standard ale ja praktycznie co wizytę słyszę od lekarza "muszę pani zadać pytanie którego nie lubię zadawać rodzicom" i ja już wiem że zaraz usłyszę "czy jest Panią stać żeby zrobić badanie prywatnie bo np termin na NFZ za rok bo nie ma lekarza bo to bo tamto" także tego..

Summer z tego co słyszałam min odstepu to 4 tyg 2iec 6 wydaje się w sam. Raz :)

Anna Stesia lubi tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer co do odstępu to ja kojarzę, że między szczepionką „żywą” (np. BCG) a inna musi być minimum 4 tygidnie, szczepionki zabite można podawać w dowolnym odstępie, ale z zachowaniem wskazań producenta między dawkami, wiec chyba musiałabyś znać nazwę handlową tej, którą dostaliście i sprawdzić w ulotce czy na stronie producenta.

JustynaG lubi tę wiadomość

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaStesia, aż poruszyło się dzieciątko w mym łonie zbudzone gromkim rechotem ;)
    Też muszę skopiować i wracać do tego wpisu za każdym razem jak będę się martwić, że dziecko jakieś niemrawe!

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia <3
    Sok z gumijagód idzie na półkę, ale mam coś nowego na oku.
    Pieczony banan - pyszka!

age.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i potrzebuje ojojania. Chyba kończy się moja przygoda z kpi.. Pokarmu coraz mniej.. Smutno ale i tak czuję się dumna ze udało się prawie 7 miesięcy!

JustynaG, pilik lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Banan skropiony cytryną,usmażony na maśle,polany czekoladą,też pycha.Tylko bardzo słodkie :)

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka ojojojojoj <3 jesteś dzielna mama, to super wynik ! Ja jak dotrwam do 7 mc to będę szczęśliwa

ibishka lubi tę wiadomość

Wysłany: 9 listopada 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja lubię pieczony albo grillowany w plastrach boczku... mniam.

Ibishka, a ja myślę że 7 miesięcy to bardzo dobry wynik i powinnaś się teraz z dumą poklepać po cycach i powiedzieć im, że świetnie się spisały!

ibishka, KateHawke lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia, popłakałam się ze smiechu :D uwielbiam Cię!

Dziewczyny dzięki za odpowiedz w sprawie szczepienia. Bralismy Infarix Hexa, na ulotce jest mowa o minimum miesięcznym odstępie.

Lena, jak tam karmienie? U nas pierwsze ugryzienie zaliczone wczoraj wieczorem. Ale spodziewalam się tego, bo bezzębnymi dziąsłami też już to robiła, tylko aż tak nie bolało ;)

Ja właśnie wrocilam z biegania.. szalone 4,2 km w 30 minut, ale udalo już się wyjśc 2 raz w tym tygodniu. Muszę w końcu zrzucić to co zostało po ciąży a na inną aktywność czasu brak i sił wieczorami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 11:06

Nadzieja22, lamka, Phnappy, Anna Stesia, Jeżowa, Emiilka, Aga9090, pilik lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dla mnie jako początkującej kucharki, taki banan to odkrycie miesiąca :D

Ibishka - 7 miesięcy to rewelacja. Najważniejsze już odessałaś :) Teraz czas na relaks dla cycków. Ja już za chwilę do Ciebie dołączę.

ibishka lubi tę wiadomość

age.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stasia brawo! :) zdolniacha!

Nika pierwsze słyszę o bananie w plastrach boczku. Jestem ciekawa jak smakuje

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki tego mi było trzeba :-) jeszcze doje ale to pewnie kwestia dni bo już jak odciagne 30ml to max. Za. Kilka dni trzeba będzie przestać żeby mężu nie pomyślał że się podpinam do dojenia tylko dla swojej przyjemności :)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia <3 jak tam Wasza noc dzisiaj?

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaStesia...tak się zastanawiam czym Ty się zawodowo zajmujesz...:P
    Piękny skrót dla banana:)
    Dziewczyny co do przyrostów w ciąży, to mój lewcio cały czas wazył dużo, miał solidne przyrosty a na koncu bardzo zwolinił mimo bardzo dobrych przepływów. Mi to lekarz tłumaczył w ten sposób, ze to macica jest ograniczeniem. jedne rozciągają się bardziej inne mniej. Rozciągliwość macicy skorelowana jest z możliwością rozejscia się wszystkich struktur aktywnych przy porodzie... podsumowując, dziecko urosnie takie, jakie jesteś w stanie urodzić. Natura wie co robi :)
    Dziewczyny my za 2 tygodnie w czwartek mamy dopiero pierwsze szczepienia... w związku z tym chciałabym Was o coś zapytac, bo na mojej rozpisce z przychodni jest to średnio wytłumaczone. Co do szczepień obowiązkowych to sprawa jasna, decydujemy sie na 6w1. Co do rota wirusów, to pani w przychodni powiedziała, ze pierwsza dawka maks do 12tyg życia dziecka, my będziemy na przełomie 11/12 więc się łapiemy i te 2 szczepionki chcemy na pierwszy rzut. Co do pneumokoków, to mamy tą szczepionke podaną jako zalecaną ale mamy tylko płatne opcje do wyboru, Wy pisałyście że jest opcja jakiejś refundowanej, czy ja źle coś zrozumiałam? i czy na pneumokoki szczepiłyście od razu na pierwszym szczepieniu czy w dalszym czasie??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 11:14

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa i żeby wyjaśnić sprawę z bananem, to ja wnioskowałam żeby tego dziwacznego człowieka wywalić z naszej listy na pierwszej stronie :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja, Lunaris, ale przystojniaki <3

Yos, świetna wiadomość!

Anna Stesia <3 <3 <3

Patrycja20, Anna Stesia, Yoselyn82 lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017

Wysłany: 9 listopada 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Anna Stasia brawo! :) zdolniacha!

Nika pierwsze słyszę o bananie w plastrach boczku. Jestem ciekawa jak smakuje
    Mozna tylko zawinąć, albo najpierw zamarynować z papce z miodu, keczupu, curry i zielonego pieprzu, ale to tata wersja wow na przekąskę imprezową. Potem 10-15 minut w piekarniku na 200 albo na grilla.

Reset chyba polecała też śliwki suszone w boczusiu, ale śliwki małe, więc więcej zawijania i wewnętrzny leń opowiada się jednak za banankiem.

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaStesia - ale nie to, że mam spadać i stąd ten Saturn? :P

Ibishka - w okolicach roku i tak mleczko z cycków bardziej służy za picie niż jedzenie, więc spokojnie możesz być dumna z tych 7 miesięcy :) dałaś córci to co najlepsze.
    Za tatę trzymam kciuki!

Summer - wow, gratuluję biegania! Ja chciałam, ale tak tego nie lubię, że się nie zdecydowałam..

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
‹‹ 2280 2281 2282 2283 2284 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ