X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer - dobry pomysł z tym bagażnikiem :) nie pomyślałam o tym.choć mam nadzieję, że uda się ten stelaz jednak trzymać na parterze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 13:56

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka, gratuluję 7 miesięcy! To naprawdę świetny wynik!
    Może to tylko chwilowe spadki i jeszcze trochę pociągniesz? Ile masz sesji dziennie?
    Polubiłam post bo Ty nie potrzebujesz ojojania tylko pogratulowania i już niedługo ramach nagrody będziesz mogła % wypić.
    A tak z ciekawości - kiedy wróciła Ci @? O ile wrociła...

Lena, musiałabym zapisać się o innego pediatry i prosić o skierowanie. a z tego cowidzę to nikt tych skierowań nie chce wystawiać, tylko odsyłają do innych lekarzy.
    Szczerze mowiąc jak mam chodzić i się prosić o skierowanie a potem czekać pół roku na usg to wolę wydać te 150zł i zrobić od razu prywatnie.
    Zdziwiło mnie jednak, że nie chciała wystawić skierowania bo przychodnia nie ma podpisanej umowy ze specjalistą. Wydawało mi się, że ważne jest by osoba wystawiająca skierowanie miała umowę z NFZ a to gdzie ja skorzystam to już inna bajka...myliłam się.

AnnaStesia, dziękuję za docenienie mojego Nobla. Już myślałam, że nikt tego nie zauważył. :D

Rucola, specjalnie dla Ciebie:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/51a8c475cd32.png
    Pneumokoki są obowiązkowe wiec w przychodni powinni mieć opcję podania szczepionki refundowanej.

My na pierwszej wizycie mieliśmy 6w1 i pneumokoki. Teraz w poniedziałek mieliśmy szczepionkę na rotawirusy. A na kolejnej będziemy mieli to wszystko razem.
    U nas przesunęliśmy ze względu na ulewanie małej.

Ewela Słodkości <3 Obie piękne.

Malwas sexi mamuśka z Ciebie

91Ewela09, Rucola, Anna Stesia, Malwas lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Dziewczyny, jeśli trzymacie samochody pod blokiem to zostawianie stelaża w bagażniku też jest wygodną opcją, czasem tak robiliśmy gdy jeszcze byliśmy na mieszkaniu. Mój brat też często tak robił.

Malwas, piękny brzuszek!

Achia, Twoja siostra to chyba każdą złotówkę liczy. Rozumiem takie podejscie gdy ma się kłopoty finansowe, ale dla siostrzeńca mogłaby się trochę bardziej wykazać.
    Popieram - przy Staszku specjalnie auto na kombi zmieniliśmy :D

summer86 lubi tę wiadomość

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z samochodem różnie w zależności gdzie jest miejsce na parkingu więc odpada. Chyba będzie trzeba zostawiać na parterze. Boję się jedynie że mi ktoś go zwinie jak jakiś mądry inaczej lokator zostawi niedomknięte drzwi co się zdarza. Gondola też nielekka ale lepiej to niż cały wózek.

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • reset Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate- a gdyby tak wózek przypinać jeszcze zapięciem do rowerów? Wiadomo, że też potrafią rozciąć, ale zawsze to jedno zabezpieczenie więcej.

pilik lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    U nas z samochodem różnie w zależności gdzie jest miejsce na parkingu więc odpada. Chyba będzie trzeba zostawiać na parterze. Boję się jedynie że mi ktoś go zwinie jak jakiś mądry inaczej lokator zostawi niedomknięte drzwi co się zdarza. Gondola też nielekka ale lepiej to niż cały wózek.
    u nas tez nie ma stałego miejsca dla auta-gdzie jest miejsce tam stajemy. ale nie są to jakieś wielkie odległości. masz możliwość przypinania stelaża? ja tak planuję. rowery stoją odkąd się wprowadziliśmy, są przypięte do rur i u nas jeszcze żadnej kradzieży nie było...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 14:18

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, tak sobie pomyslałam, że Ty uważaj na wizytę swojej siostry. Bo Ci rachunek wystawi za przejazd PKP. Pewnie robi to dla Twojej przyjemności więc sama rozumiesz...
    I rzeczywiście, prośba o płacenie tych 10-15zł jest kiepska. No chyba, że nie ma na chleb wtedy byłoby zrozumiale.

Rucola lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Achia, tak sobie pomyslałam, że Ty uważaj na wizytę swojej siostry. Bo Ci rachunek wystawi za przejazd PKP. Pewnie robi to dla Twojej przyjemności więc sama rozumiesz...
    I rzeczywiście, prośba o płacenie tych 10-15zł jest kiepska. No chyba, że nie ma na chleb wtedy byłoby zrozumiale.
    Justyna- trochę to przykre,co teraz napiszę,ale nie chcę żeby przyjeżdżała. szkoda mojego zdrowia psychicznego. i Oskara tym samym też. a w sytuacji finansowej myślę,że jest trochę lepszej ode mnie także na chleb na pewno ma.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 14:30

• Rucola Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia a ja na twoim miejscu zapłaciłabym jej za tą przesyłkę, tylko napisz, ze w zasadzie Ty wyprawkę już masz i skoro nie chce trzymać tych rzeczy dla drugiego dziecka, to bardzo się cieszysz ze jest dla Ciebie taka HOJNA ale wysyłka nie jest konieczna, chyba ze bardzo chce się podzielić z siostrzeńcem to zapłacisz jej 15 zł :P
    Kaczorka, AnnaStesia i Justynka bardzo dziekuję za informacje dot. szczepień :*

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Kate- a gdyby tak wózek przypinać jeszcze zapięciem do rowerów? Wiadomo, że też potrafią rozciąć, ale zawsze to jedno zabezpieczenie więcej.
    No właśnie jedyne miejsce na wózek jest we wnęce przy wejściu do piwnicy a tam jak na złość nie ma NIC do czego można by było przyczepić to. A już też o tym myślałam, wtedy byłby luzik i zostawiałabym cały wózek.
    Będę kombinować :)

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia ja bym napisała jej że "wydałam teraz całą kasę na potrzebne rzeczy i nie mam funduszy - jak będę je miała to dam ci znać". I oczywiście nigdy nie napisać że może już wysyłać ;)

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wydaje mi się że to po prostu koniec. Sesja co 3 h ale wtedy10ml nie udoje. Jak przeciągne do 4-5to się uda 30ml. Mezu też się. Śmieje że w prezencie od Gabi kupi mi wino.

@ wróciła szybko jak laktacja była w pełni. Już w lipcu pod koniec dostałam pierwszy okres dokładnie w dniu jak Gabi skończyła 3 miesiące. Teraz jestem na jednoskladnikowych. Wprawdzie gin twierdzi że jajoeod na. Pewno zarośl i trzeba będzie udroznic do staram ale mówiła że się nawet jajnikom przyda dychniecie.

Achia powiem Ci ze brak słów o siostrę. Kurde nieraz od obcego idzie dostać więcej empatii czy po prostu normalnego zachowania niż od osób najbliższych
    Olej ja kochana. Nie jest Ci potrzebna. Masz swoją wioskę która się zaraz powiększy i sami wsio doskonale ogarniaćie!
    Ja teraz mam taktykę na wózek że trzymam w aucie., zjeżdżam autem z mojej góry i zostawiam samochod na płaskim pod domem rodzicow i stamtąd prowadzimy wojaze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 14:52

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka- ja też chciałam napisac,że przy KPI osiągnęłaś imponujący wynik! należy Ci się nagroda normalnie :) za Tatę też oczywiście będę trzymac kciuki! a jak on się czuje psychicznie?

co do siostry-to masz rację. szkoda gadać. ale zaraz nam się świat wywróci do góry nogami i tym się bedziemy zajmować <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 15:01

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, doskonale Cię rozumiem. I szczerze mówiąc, nie chciałabym gości na końcówce ciąży.
    Sama się wkurzałam, że moja mama postanowiła zrobić mi niespodziankę i przyjechała BEZ ZAPOWIEDZI w moim 37tc. Żeby było zabawniej, to jak ją zapraszałam (na nowe mieszkanie) to nie przyjechała bo miala tysiąc powodów. W Trójmieście mieszkam już ponad 7 lat i była u nas 3 razy (jakieś 2 lata temu, w moim 37tc i jakiś czas temu zobaczyć wnuczkę).

I tak szczerze, wiem, że ona się stara ale dla mnie wizyta na końcówce była tylko i wyłącznie zaspokojeniem jej ciekawości a nie z troski o mnie.

Ibishka, ale to wszystko jest dziwne. JuicyB chce skończyć z KPI to jej się mleko leje a Ty w drugą stronę...

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka, dobrze że stosuje antykoncepcje, bo jesli lekarka mowi, że jajowód zarósł to nie ma sensu ryzykować powtórką cp.

7 mcy kp to piękny wynik a co dopiero kpi, ogromne gratulacje.

Trzymam mocno kciuki aby badanie u taty wyszło dobrze.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela jesteś przepiękna, a Anastazja wyglądała cudnie <3

Malwas, ekstra zdjęcie! Piękna figura, zazdroszczę bardzo! (pozytywnie!)

Achia Twoja siostra jak zawsze "stanęła na wysokości zadania". Już było ok, to nie, musi coś takiego odwalić. Ale rada Rucoli też dobra - konjecznjeu użyj słowa klucza, czyli "hojna", może zrozumiałaby ironię :/ i na pewno lepiej, żeby jej wizyta się nie odbyła szczerzej mówiąc... Naprawdę jej obecność jest dla Ciebie zbędna, tylko się będziesz złościć 24/7.

U nas położna jednak oceniła tę wysypkę + śluz w kupce jednak na jakąś alergię (nie wiem w sumie czy to właściwe słowo, powiedziała, że bardzo prawdopodobne, że to jest spowodowane jeszcze niedojrzałym układem pokarmowymi i może minąć), więc mam odstawić nabiał na 2 tygodnie i obserwować. No nic, odstawię i popatrzę co się wydarzy :) Agatka dzisiaj jak nie śpi, to jest niespokojna i tylko noszenie pomaga, ewentualnie jakaś zabawka przez 5 minutek. Ale w zasadzie nie mam na co narzekać! Zwłaszcza, jak czytam czasem o nieodkładalności maluszków u Pilik czy Anny Stesi to nie wiem, jakbym dała sobie radę w takiej sytuacji, jak mnie 15 minut noszenia męczy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 15:32

Malwas, 91Ewela09 lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Właśnie wróciłam od mamy i odpaliłam kompa i od razu biegnę czytać ......

AnnaStesia myślę, że scenariusze do seriali możesz pisać :) padłam ze śmiechu

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak właśnie patrzę na ten mój suwaczek i chyba zaczynam drugi trymestr.... normalnie nie wierzę

reset, Achia, Aga9090, Jeżowa, Yoselyn82, Morusek, Luna1993, StaraczkaNika, Lunaris, blue00, KateHawke, Malwas, Kaczorka, Patrycja20, Lena21, Rucola, Emiilka, Bajkaaa, Bocianiątko, pilik, Nadzieja22, malka, 91Ewela09, summer86 lubią tę wiadomość

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela wyglądacie fenomenalnie <3 księżniczka urodzę odziedziczyła po mamusi

Malwas piękne zdjęcie emek zrobił, cudowna pamiątka :)

Achia ja jestem złośliwa i bym na bank coś siostrze odpowiedziała :D cholernie przykre jej postępowanie. Olej, innej metody na nią chyba nie ma. Masz całe forum przyjaciół :*

Ja codziennie się boje o wózek. Mogłam kupić zwykły, który nie zwraca na siebie uwagi. W samochodzie ostatnio komuś z bloku ukradli, wybili szybę. Też mam w aucie, ale go nie widać. Bo w piwnicy też strach, sąsiedzi często drzwi nie zamykają, a kłódkę rozwalić to moment. Na 4 bez windy bez szans żeby wnieść. A cholernie ciężki mam ten wózek. Zostawię do dla dziewczybek jak będą dorosłe, ale już sobie obiecałam, że dla trzeciego (jeśli będzie dane) to kupuje mały, zwrotny wózeczek a tą inglessine będę używać tylko na większe wyjścia

Kocham miny mojego dziecka :)
    ]

AnnaStesia cieszę się że dzisiejsza noc lepiej :) co do nieodkładalności- łóżeczko się kurzy, chyba że leży pod karuzela. A tak to cały dzień na rękach i w chuście

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 17:24

Yoselyn82, Jeżowa, KateKum, ibishka, Achia, Aga9090, Lunaris, blue00, KateHawke, Kaczorka, Malwas, Patrycja20, Morusek, Emiilka, Nadzieja22, 91Ewela09, Anna Stesia lubią tę wiadomość

• ibishka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia tata albo nie zrozumiał chyba ostatnio co lekarz powiedział o powadze sytuacji albo zrozumiał i to wypiera. Trzyma pozory i fason ale wiem że się cholernie boi.

JustynaG tak jest zawsze! Zawsze na odwrot co by życiu za łatwo nie było. :)

Dziękuję dziewczyny za wszystkie mile słowa!
    Dawno nie spamowalam:-) później usune

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 21:04

KateKum, Achia, Yoselyn82, StaraczkaNika, Aga9090, Luna1993, Jeżowa, Ania1003, Lunaris, blue00, KateHawke, Kaczorka, Patrycja20, JustynaG, Malwas, Lena21, JuicyB, olik321, Rucola, Emiilka, -Mamunia-, Bajkaaa, pilik, Nadzieja22, malka, Anna Stesia lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
‹‹ 2282 2283 2284 2285 2286 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ