Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ibishka, gratuluję 7 miesięcy! To naprawdę świetny wynik!
Może to tylko chwilowe spadki i jeszcze trochę pociągniesz? Ile masz sesji dziennie?
Polubiłam post bo Ty nie potrzebujesz ojojania tylko pogratulowania i już niedługo ramach nagrody będziesz mogła % wypić.
A tak z ciekawości - kiedy wróciła Ci @? O ile wrociła...
Lena, musiałabym zapisać się o innego pediatry i prosić o skierowanie. a z tego cowidzę to nikt tych skierowań nie chce wystawiać, tylko odsyłają do innych lekarzy.
Szczerze mowiąc jak mam chodzić i się prosić o skierowanie a potem czekać pół roku na usg to wolę wydać te 150zł i zrobić od razu prywatnie.
Zdziwiło mnie jednak, że nie chciała wystawić skierowania bo przychodnia nie ma podpisanej umowy ze specjalistą. Wydawało mi się, że ważne jest by osoba wystawiająca skierowanie miała umowę z NFZ a to gdzie ja skorzystam to już inna bajka...myliłam się.
AnnaStesia, dziękuję za docenienie mojego Nobla. Już myślałam, że nikt tego nie zauważył.
Rucola, specjalnie dla Ciebie:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/51a8c475cd32.png
Pneumokoki są obowiązkowe wiec w przychodni powinni mieć opcję podania szczepionki refundowanej.
My na pierwszej wizycie mieliśmy 6w1 i pneumokoki. Teraz w poniedziałek mieliśmy szczepionkę na rotawirusy. A na kolejnej będziemy mieli to wszystko razem.
U nas przesunęliśmy ze względu na ulewanie małej.
Ewela SłodkościObie piękne.
Malwas sexi mamuśka z Ciebie91Ewela09, Rucola, Anna Stesia, Malwas lubią tę wiadomość
-
summer86 wrote:Dziewczyny, jeśli trzymacie samochody pod blokiem to zostawianie stelaża w bagażniku też jest wygodną opcją, czasem tak robiliśmy gdy jeszcze byliśmy na mieszkaniu. Mój brat też często tak robił.
Malwas, piękny brzuszek!
Achia, Twoja siostra to chyba każdą złotówkę liczy. Rozumiem takie podejscie gdy ma się kłopoty finansowe, ale dla siostrzeńca mogłaby się trochę bardziej wykazać.summer86 lubi tę wiadomość
-
U nas z samochodem różnie w zależności gdzie jest miejsce na parkingu więc odpada. Chyba będzie trzeba zostawiać na parterze. Boję się jedynie że mi ktoś go zwinie jak jakiś mądry inaczej lokator zostawi niedomknięte drzwi co się zdarza. Gondola też nielekka ale lepiej to niż cały wózek.
-
Kate- a gdyby tak wózek przypinać jeszcze zapięciem do rowerów? Wiadomo, że też potrafią rozciąć, ale zawsze to jedno zabezpieczenie więcej.
pilik lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualnyKateHawke wrote:U nas z samochodem różnie w zależności gdzie jest miejsce na parkingu więc odpada. Chyba będzie trzeba zostawiać na parterze. Boję się jedynie że mi ktoś go zwinie jak jakiś mądry inaczej lokator zostawi niedomknięte drzwi co się zdarza. Gondola też nielekka ale lepiej to niż cały wózek.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 14:18
-
Achia, tak sobie pomyslałam, że Ty uważaj na wizytę swojej siostry. Bo Ci rachunek wystawi za przejazd PKP. Pewnie robi to dla Twojej przyjemności więc sama rozumiesz...
I rzeczywiście, prośba o płacenie tych 10-15zł jest kiepska. No chyba, że nie ma na chleb wtedy byłoby zrozumiale.Rucola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJustynaG wrote:Achia, tak sobie pomyslałam, że Ty uważaj na wizytę swojej siostry. Bo Ci rachunek wystawi za przejazd PKP. Pewnie robi to dla Twojej przyjemności więc sama rozumiesz...
I rzeczywiście, prośba o płacenie tych 10-15zł jest kiepska. No chyba, że nie ma na chleb wtedy byłoby zrozumiale.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 14:30
-
Achia a ja na twoim miejscu zapłaciłabym jej za tą przesyłkę, tylko napisz, ze w zasadzie Ty wyprawkę już masz i skoro nie chce trzymać tych rzeczy dla drugiego dziecka, to bardzo się cieszysz ze jest dla Ciebie taka HOJNA ale wysyłka nie jest konieczna, chyba ze bardzo chce się podzielić z siostrzeńcem to zapłacisz jej 15 zł
Kaczorka, AnnaStesia i Justynka bardzo dziekuję za informacje dot. szczepień :*#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
reset wrote:Kate- a gdyby tak wózek przypinać jeszcze zapięciem do rowerów? Wiadomo, że też potrafią rozciąć, ale zawsze to jedno zabezpieczenie więcej.
Będę kombinować -
JustynaG wydaje mi się że to po prostu koniec. Sesja co 3 h ale wtedy10ml nie udoje. Jak przeciągne do 4-5to się uda 30ml. Mezu też się. Śmieje że w prezencie od Gabi kupi mi wino.
@ wróciła szybko jak laktacja była w pełni. Już w lipcu pod koniec dostałam pierwszy okres dokładnie w dniu jak Gabi skończyła 3 miesiące. Teraz jestem na jednoskladnikowych. Wprawdzie gin twierdzi że jajoeod na. Pewno zarośl i trzeba będzie udroznic do staram ale mówiła że się nawet jajnikom przyda dychniecie.
Achia powiem Ci ze brak słów o siostrę. Kurde nieraz od obcego idzie dostać więcej empatii czy po prostu normalnego zachowania niż od osób najbliższych
Olej ja kochana. Nie jest Ci potrzebna. Masz swoją wioskę która się zaraz powiększy i sami wsio doskonale ogarniaćie!
Ja teraz mam taktykę na wózek że trzymam w aucie., zjeżdżam autem z mojej góry i zostawiam samochod na płaskim pod domem rodzicow i stamtąd prowadzimy wojazeWiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 14:52
-
nick nieaktualnyIbishka- ja też chciałam napisac,że przy KPI osiągnęłaś imponujący wynik! należy Ci się nagroda normalnie
za Tatę też oczywiście będę trzymac kciuki! a jak on się czuje psychicznie?
co do siostry-to masz rację. szkoda gadać. ale zaraz nam się świat wywróci do góry nogami i tym się bedziemy zajmowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 15:01
-
Achia, doskonale Cię rozumiem. I szczerze mówiąc, nie chciałabym gości na końcówce ciąży.
Sama się wkurzałam, że moja mama postanowiła zrobić mi niespodziankę i przyjechała BEZ ZAPOWIEDZI w moim 37tc. Żeby było zabawniej, to jak ją zapraszałam (na nowe mieszkanie) to nie przyjechała bo miala tysiąc powodów. W Trójmieście mieszkam już ponad 7 lat i była u nas 3 razy (jakieś 2 lata temu, w moim 37tc i jakiś czas temu zobaczyć wnuczkę).
I tak szczerze, wiem, że ona się stara ale dla mnie wizyta na końcówce była tylko i wyłącznie zaspokojeniem jej ciekawości a nie z troski o mnie.
Ibishka, ale to wszystko jest dziwne. JuicyB chce skończyć z KPI to jej się mleko leje a Ty w drugą stronę... -
Ibishka, dobrze że stosuje antykoncepcje, bo jesli lekarka mowi, że jajowód zarósł to nie ma sensu ryzykować powtórką cp.
7 mcy kp to piękny wynik a co dopiero kpi, ogromne gratulacje.
Trzymam mocno kciuki aby badanie u taty wyszło dobrze. -
Ewela jesteś przepiękna, a Anastazja wyglądała cudnie
Malwas, ekstra zdjęcie! Piękna figura, zazdroszczę bardzo! (pozytywnie!)
Achia Twoja siostra jak zawsze "stanęła na wysokości zadania". Już było ok, to nie, musi coś takiego odwalić. Ale rada Rucoli też dobra - konjecznjeu użyj słowa klucza, czyli "hojna", może zrozumiałaby ironięi na pewno lepiej, żeby jej wizyta się nie odbyła szczerzej mówiąc... Naprawdę jej obecność jest dla Ciebie zbędna, tylko się będziesz złościć 24/7.
U nas położna jednak oceniła tę wysypkę + śluz w kupce jednak na jakąś alergię (nie wiem w sumie czy to właściwe słowo, powiedziała, że bardzo prawdopodobne, że to jest spowodowane jeszcze niedojrzałym układem pokarmowymi i może minąć), więc mam odstawić nabiał na 2 tygodnie i obserwować. No nic, odstawię i popatrzę co się wydarzyAgatka dzisiaj jak nie śpi, to jest niespokojna i tylko noszenie pomaga, ewentualnie jakaś zabawka przez 5 minutek. Ale w zasadzie nie mam na co narzekać! Zwłaszcza, jak czytam czasem o nieodkładalności maluszków u Pilik czy Anny Stesi to nie wiem, jakbym dała sobie radę w takiej sytuacji, jak mnie 15 minut noszenia męczy...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 15:32
Malwas, 91Ewela09 lubią tę wiadomość
-
I tak właśnie patrzę na ten mój suwaczek i chyba zaczynam drugi trymestr.... normalnie nie wierzę
reset, Achia, Aga9090, Jeżowa, Yoselyn82, Morusek, Luna1993, StaraczkaNika, Lunaris, blue00, KateHawke, Malwas, Kaczorka, Patrycja20, Lena21, Rucola, Emiilka, Bajkaaa, Bocianiątko, pilik, Nadzieja22, malka, 91Ewela09, summer86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEwela wyglądacie fenomenalnie
księżniczka urodzę odziedziczyła po mamusi
Malwas piękne zdjęcie emek zrobił, cudowna pamiątka
Achia ja jestem złośliwa i bym na bank coś siostrze odpowiedziałacholernie przykre jej postępowanie. Olej, innej metody na nią chyba nie ma. Masz całe forum przyjaciół :*
Ja codziennie się boje o wózek. Mogłam kupić zwykły, który nie zwraca na siebie uwagi. W samochodzie ostatnio komuś z bloku ukradli, wybili szybę. Też mam w aucie, ale go nie widać. Bo w piwnicy też strach, sąsiedzi często drzwi nie zamykają, a kłódkę rozwalić to moment. Na 4 bez windy bez szans żeby wnieść. A cholernie ciężki mam ten wózek. Zostawię do dla dziewczybek jak będą dorosłe, ale już sobie obiecałam, że dla trzeciego (jeśli będzie dane) to kupuje mały, zwrotny wózeczek a tą inglessine będę używać tylko na większe wyjścia
Kocham miny mojego dziecka
]
AnnaStesia cieszę się że dzisiejsza noc lepiejco do nieodkładalności- łóżeczko się kurzy, chyba że leży pod karuzela. A tak to cały dzień na rękach i w chuście
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 17:24
Yoselyn82, Jeżowa, KateKum, ibishka, Achia, Aga9090, Lunaris, blue00, KateHawke, Kaczorka, Malwas, Patrycja20, Morusek, Emiilka, Nadzieja22, 91Ewela09, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
Achia tata albo nie zrozumiał chyba ostatnio co lekarz powiedział o powadze sytuacji albo zrozumiał i to wypiera. Trzyma pozory i fason ale wiem że się cholernie boi.
JustynaG tak jest zawsze! Zawsze na odwrot co by życiu za łatwo nie było.
Dziękuję dziewczyny za wszystkie mile słowa!
Dawno nie spamowalam:-) później usune
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 21:04
KateKum, Achia, Yoselyn82, StaraczkaNika, Aga9090, Luna1993, Jeżowa, Ania1003, Lunaris, blue00, KateHawke, Kaczorka, Patrycja20, JustynaG, Malwas, Lena21, JuicyB, olik321, Rucola, Emiilka, -Mamunia-, Bajkaaa, pilik, Nadzieja22, malka, Anna Stesia lubią tę wiadomość