X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stasia - Reset tak Cię zareklamowala, że czytałam wracając z miasta i się popłakałam ze śmiechu i musiałam usiąść na schodach, bo bym padła - dwóch chłopaków chciało dzwonić po pogotowie, bo myśleli, że rodze :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 11:25

Anna Stesia, reset, JustynaG, lamka, pilik, Emiilka lubią tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola - my mamy refundowane szczepionki i w tym są pneumokoki. Te są refundowane od 2017 roku. Może ulotka z przychodni jest starsza?
    Refundowany jest Synflorix. Ponoć gorszy od tego płatnego. Tzn. działa na mniejszą ilość szczepów. Podawany jest w 3 dawkach. Pierwszą mieliśmy podaną przy pierwszym szczepieniu, później przy drugim. A trzecią dawkę dopiero teraz.

Rucola lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, z własnego doświadczenia wiem, że lepiej zdecydować się na te 13-waletna. Raz, że chroni od ok.80% szczepów pneumo, a Synflorix tylko 60, to jeszcze dzieci lepiej je znoszą.

Edytowalam mój poprzedni wpis, bo pewnie wszyscy się zastanawiają, gdzie skrótowe wieści o Karmie i Phnappy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 11:45

reset lubi tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka 7 miesięcy karmienia to piękny wynik <3 jestem dumna z Twoich cycków! :D będziesz karmić tyle, ile możesz, nie masz prawa mieć sobie nic do zarzucenia! Ale posmucić się wiadomo, zawsze można.

Do nas na 12 przychodzi położna, bardzo się cieszę nawet na takiego "gościa", zawsze czas szybciej zleci :)

Mnie temat szczepień przeraża, w sensie że trochę nie ogarniam, ale ogarnąć muszę, bo jakoś w przyszłym tygodniu muszę zadzwonić do przychodni i zgłosić co i jak bym chciała.

ibishka lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Przepraszam za dłuższą nieobecność, niestety muszę ograniczyć forum do minimum,ze względu na problemy rodzinne.
    Anastazja jest cudowna, kochana i niespiaca w dzień. Całe dnie muszę przy niej skakać, śpiewać i się "wygłupiać" żeby nie płakała. Toleruję tylko mamusię i w kryzysowej sytuacji tatę.
    Ale i tak jest super ❤️
    Amal, gratuluje corci.
    Mam nadzieję że nie obrazicie się że Was pominęłam, ale naprawdę nie mam teraz głowy i czasu do przeczytania zaległości.
    Miłego dnia :)

Malwas lubi tę wiadomość

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:
    Anna Stesia <3 jak tam Wasza noc dzisiaj?

Dziękuję, że pytasz! Lepsza niż ostatnia! Mały wrócił do rytmu pobudek co godzinę i jest jak w tym szmoncesie:

Przychodzi biedny Żyd do rabina i prosi o radę:
    -Oj, mądry Rebe, pomóż mi. To moje życie takie ciężkie: mieszkam w niewielkiej chatce z żoną, czwórką dzieci, babcią, dziadkiem i jeszcze teściową. Już się zupełnie nie mieścimy w tej małej izdebce. Oj pomóż, mądry Rebe...
    Na to Rabin powiada:
    - Słyszałem, że masz w obórce kozę?...
    - Tak Rebe, mam jedną kozę, co daje mleko, którym karmię dzieci.
    - To ją teraz sprowadź do domu - mówi rabin.
    Rebe, Rebe, co ty mówisz?... Ja, żona, czwórka dzieci, żona, teściowa i jeszcze koza?... To jak ja teraz będę mieszkał?...
    Ale rabin był nieubłagany - musisz wprowadzić sobie kozę do domu!!
    Za parę tygodni rabin spotyka tego Żyda i pyta się:
    - A co tam Icek u ciebie?
    Oj Rebe. Teraz to już zupełnie nie da się żyć w domu. Ja, żona, czwórka dzieci, żona, teściowa, dziadek i jeszcze teraz ta koza. To już nie jest życie.
    Na to rabin powiada:
    - To zabierz kozę z powrotem do obórki.
    Za niedługo rabin jeszcze raz spotyka Żyda i pyta się go:
    Jak tam Icek, w twoim domu?...
    - Oj, Rebe. Jakiś ty mądry! Jak my teraz mamy w domu dużo miejsca. Świetnie mieścimy się w tej izdebce - ja, żona, czwórka dzieci, żona, teściowa i dziadek. Oj jakiś ty mądry, Rebe...

Patrycja20, Morusek, JustynaG, Lusesita, Rucola, pilik, Emiilka, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela, kochana, duzo sil!

Ibishka, trzymam kciuki za tatę! Co do kp to może kryzys jak i u nas? Walczymy, bo podobno ok.6 miesiąca kryzys to norma.

Kaczorka, błagam, zostań na ziemi. Saturn nie zając, poczeka! Może kiedyś Alusia podbije kosmos!

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy któraś z Was ma kontakt z Czarna ?? Dawno się nie odzywała ....

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Anna Stesia. No niestety nieszczęścia lubią chodzić parami. Ale jak to mówi moja babcia"co nas nie zabije to nas wzmocni".

Wrzucę na chwilę zdjęcie z chrztu Anastazji. Nie cytujcie, później usunę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 14:27

Yoselyn82, StaraczkaNika, Patrycja20, Karma88, Anna Stesia, Morusek, KateHawke, Amal, blue00, Phnappy, Achia, Fozzie Bear, Malwas, summer86, Bajkaaa, Emiilka, JustynaG, Jeżowa, Aga9090, Lusesita, ibishka, Lunaris, olik321, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika to ja też powiem że waga ładna. Mi naliczali 2400g w 37tc. Wyszło 290g więcej 3 dni później przy porodzie. A przyrosty miałam u swojej gin ledwo po 100g.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, przepraszam,że się nie odniosę,ale własnie mi się tak ciśnienie podniosło,że szok.. sprawy z siostrą trochę sie poukładały-w sensie puściłam troche i nawet jeśli coś głupiego wysłała,czy cos, to albo to olewałam, albo jakoś udawało mi się na luzaku to przejść. to ,że miała mi wysłać paczkę, to już zapomniałam- wszysko mamy już,więc myślę- pewnie woli dla swojego zostawić.
    a ona mi własnie napisala,że może mi wysłać paczkę,-jeśli zapłacę za przesyłkę! nie wiem ile tego ma-za 50/100zł? więcej nie sądzę...
    czy ja jej kazałam zwracać za PKP którym odwoziliśmy jej syna po tygodniowych wakacjach u nas w maju? czy przedstawiałam rachunki jak od maleńkości kupowałam pierdylion rzeczy małemu? takich przykładów mogłabym mnożyć..pomijam fakt,że ostatnio chwaliła się,że samochód w końcu sobie kupiła,bo stary ledwo dawał radę (ale nie nowy z salonu,ale z drugiej ręki) nie wiem,czy bardziej jestem zła, czy jest mi przykro. ale wiem jedno- nie chce już żeby przyjechała na weekend- albo niech mi zwróci za zaoptrzenie na ów weekend lodówki kurka wodna!
    żadnej paczki nie chce. całą wyprawkę sama zorganizowałam, to przeżyje bez jej paczki.
    idę z psem, bo musze sie uspokoić..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 12:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to skoro chciała przyjechać do ciebie,to nie może przywieźć ze sobą?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    A to skoro chciała przyjechać do ciebie,to nie może przywieźć ze sobą?
    Napisała że "trochę tego jest"- a miała przyjechać PKP, jest w ciąży więc nie sądzę by chciała dźwigać. Zresztą nie powinna nawet.

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela - takie cudne małe kobietki <3

Ania - dzięki. Też mam nadzieję, że doktor niedoszacował tej wagi i jednak nie głodzę dziecka.

Achia, ta Twoja sis to jednak jakaś dziwna... No bo czy jej nie głupio żądać kilku złotych za przesyłkę. Ja bym jej napisała "Wiesz, ja myślałam że Tobie zależy, żeby te rzeczy wysłać jako cioci Oskarka, ale nie będę Cię kłopotać chodzeniem na pocztę i pakowaniem paczki. Te rzeczy mogą Ci się jeszcze przydać dla nowego dziecka, więc lepiej je sobie zatrzymaj.
    A jak Oskar z czegoś wyrośnie to zrób zdjęcia i napisz "Chciałabyś te rzeczy dla dziecka?Tylko musiałabyś zapłacić za przesyłkę" :)

91Ewela09, Bajkaaa, Morusek, Achia, Aga9090, JustynaG, Lunaris, Ania1003, Emiilka, Nadzieja22, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Malwas Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka, Nika – ja ostatnio jadłam tosty w knajpie z plastrami bananów, masłem orzechowym i boczkiem polane syropem klonowym i muszę przyznać, że bardzo mi smakowały, ale trzeba mieć apetyt na takie rzeczy :). Jeśli chodzi o śliwki w boczku to często robimy na spotkania z przyjaciółmi, ja wkładam do śliwki jeszcze migdał i można do tego dorobić sos musztardowo-miodowy, jest pycha.
    Achia – wygląda na to, że Twoja siostra to niezły dusigrosik. Ciężko olać, ale co innego możesz zrobić oprócz denerwowania się.
    91Ewela09 – przepiękne zdjęcie z córeczką :) super pamiątkę będziecie miały
    ibishka – mocne kciuki za Twojego tatę
    A ja wczoraj mojego męża poprosiłam, żeby zrobił mi zdjęcie z brzuchem, bo byśmy przecież nic nie mieli na pamiętkę :).

Tylko proszę, nie cytujcie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 17:28

Bajkaaa, Emiilka, StaraczkaNika, Yoselyn82, 91Ewela09, Karma88, Morusek, Achia, Aga9090, JustynaG, Patrycja20, KateHawke, Anna Stesia, blue00, Lusesita, Rucola, ibishka, Kaczorka, Lunaris, Jeżowa, lamka, KateKum, Ania1003, Lena21, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
    Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaStesia mistrzostwo świata ❤

Anna Stesia lubi tę wiadomość

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaStesia turlam się ze śmiechu aż nie mogę Nat karmić XD XD XD hihi tak to prawda jak bum cyk cyk - tworzę właśnie Wiedźmin 4: Banan Gon :D

Dzień dobry wszystkim <3 nie piszę ostatnio bo jak udaje mi się nadrobić to już dawno "po temacie" i połowę zapominam. Ale czytam i jestem na bieżąco! :D
    Nat w nocy ładnie śpi, karmię ją tylko 2x. W dzień jest też ok ale jak nie śpi to nadal strasznie marudzi i nie wiadomo o co jej chodzi. Nic nie mogę zrobić. A jak zaśnie to na szybko nadrabiam obiad czy jakieś sprzątanie. Boję się powrotu eMka do pracy bo wtedy już nic nie porobię. Mieszkam na drugim piętrze bez windy i kiepsko ze spacerami bo wózek trzeba znosić a jest ciężki. Niedługo zacznę włączać chustę bo będzie ciężko z psem wychodzić jak eMek w pracy.

Anna Stesia lubi tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Emiilka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Ptaszki na Fb doniosły, że na Of jest bardzo ciekawie ;) Także zamiast wykorzystać drzemkę Domina efektywnie (umyć naczynia, obrać ziemniaki na obiad a może najwyższy czas zebrać ubrania z suszarki?), dolałam gorącej wody do zimnej, porannej kawy i nadrabiam :)

Anna Stesia, mój mistrzu! <3 Wiesz jak wielu osobom wyczarowałaś uśmiech na twarzy? :) Dziękuje, że wspomniałaś również o mnie, chociaż pojawiam się mocno okazjonalnie. Najbardziej podobał mi się opis, co u Reset - paragraf z welonem (!) <3 i Jeżowej - CERN ;) Chyba masz coś wspólnego z fizyką, bo gdy wspominam o Cernie, to większość ludzi pyta mnie, gdzie leży to miasto.

Mały się kokosi w łóżeczku, więc jeszcze słowo do Niki. Kochana, nie przykładaj zbyt dużej wagi do pomiarów. U mnie mały był w ostatnim tygodniu ciąży ważony co najmniej 5 razy, zdarzało się, że dwa razy dziennie, przez dwóch różnych lekarzy. Waga wahała się od 3 do 4 kg. Miał 3990 gram. Myślę, że na Twoim etapie ciąży, coraz trudniej dokładnie zmierzyć dziecko. Także spokojnie i do przodu :) Jesteś już bardzo daleko <3

Miłego dnia Mamusie <3

Anna Stesia, Rucola lubią tę wiadomość

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwas- wyglądasz bosko !:))

Nika- no właśnie nic jej jeszcze nie odpisałam, ale chyba zrobię to tak jak piszesz ;) z rzeczami po Oskarku musiałabym zrobić dopisek - że uuups zapomniałam, że trzymam dla kolejnego Bobo ;)

Byłam z psem, może słonca nie ma, ale jest fajna rześka pogoda. Nie ma to jak porzucać wdzięcznej istocie patyka ;) jakoś mi lepiej od razu :)

Kate- u nas 3 piętro bez windy, więc łącze się w bólu. Choć ja planuję stelaż zostawiać na parterze a wnosić sama gondolę. Tylko rowery muszą mi sasiedzi schowac do piwnicy, żebym mogła zająć miejsce :p
    A tak to też planuje wrzucać Dziedzica w chustę. Oby też tego chciał ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 13:39

Malwas, KateHawke lubią tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jeśli trzymacie samochody pod blokiem to zostawianie stelaża w bagażniku też jest wygodną opcją, czasem tak robiliśmy gdy jeszcze byliśmy na mieszkaniu. Mój brat też często tak robił.

Malwas, piękny brzuszek!

Achia, Twoja siostra to chyba każdą złotówkę liczy. Rozumiem takie podejscie gdy ma się kłopoty finansowe, ale dla siostrzeńca mogłaby się trochę bardziej wykazać.

KateHawke, Malwas lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
‹‹ 2281 2282 2283 2284 2285 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ