X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idziemy do domku :-)

Kaczorka, Lunaris, Luna1993, summer86, Morusek, StaraczkaNika, Patrycja20, Aga9090, Lena21, JuicyB, Bajkaaa, Karma88, blue00, Rucola, Nadzieja22, Phnappy, Lusesita, Anna Stesia, KateHawke, pilik, Malwas, Emiilka, KateKum, -Mamunia-, golonat lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik - Aluśka ma prawie 13 miesięcy a waży niewiele ponad 8kg, więc takie drobiny zdarzają się wcale nie tak rzadko ;) a energii ma tyle, że trójkę dzieciaczków mogłaby obdarować :p

ibishka, Rucola, pilik lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika rozumiem że się martwicie i bardzo dobrze że stale kontrolujecie u lekarza! :) Ale powiem Ci coś a propo pomiarów. Ten sam sprzęt w szpitalu, ten sam lekarz robił mi usg w ciągu dwóch dni, bo tak akurat się złożyło że miał dyżur. Na pierwszym usg mała miała mieć niby 3500 a na drugim te dwa dni później 2900 ;) mam nadzieję, że choć odrobinę Cię to pocieszy. Bo sama schizowałam z wagą Zuzy, zresztą dalej schizuje

Tośka 3,5 roku waży 13 kg, sprawdziłam w aplialcji poleconej przez Pilik i to 7 centyl tylko. A energii ma za dwoje dzieciaków ! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 09:47

StaraczkaNika, Rucola, pilik, Emiilka lubią tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juicy, ale z tego co słyszałam to normalne że pózniej przyrosty maleją. Nasza Ania też przez ostatni tydzień jakos poszczuplała a je często i długo, za to widzś, że chyba poszła na długość, bo pajace znów się krotkie zrobily, więc pora wyciagnac większy rozmiar.
    Za 2 tyg. mamy szczepienie to sprawdzimy ile jej przybyło w 6 tygodni.

Czy odstęp 6 tyg. między 2 a 3 dawką 6w1 jest wystarczający? Tak nam wyznaczyli, ale wole się dopytać.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!
    Jakie macie piękne dzieci! I jakie eleganckie :))
    Ja znow średnio spałam,a do tego Mały w nocy spać chyba nie zamierzał ;)

Yos- super, oby Cię wypuścili! A wiadomo skąd mogła być ta krew?
    Lamka- skąd ja to znam :p mój mąż na szczęście jest baaardzo cierpliwy ;)

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, mogłabym powiedzieć, że zazdroszczę Ci lekkiego dziecka. Mi już jest ciężko nosić mojego 5kg klocuszka a przecież lżejsza nie będzie :P
    Choć nie zazdroszczę udręczania się z pediatrami.
    My mamy spokój dzięki temu, że przyrasta około 30g dziennie.
    Ostatnio pediatra na nią patrzy: "Ooo druga broda Ci się robi. Jaka Ty piękna jesteś" :D
    Mam nadzieję, że dziecko mi kiedyś wysmukleje :)

Nika , no to dobrze, że jakiś rabat był :) Może nie będzie tak źle a Twój spokój też jest ważny.

Dziewczyny, mam takie pytanie bo nie wiem czy takie postępowanie jest normalne w Polsce czy to jakiś przekręt.
    Gdy trafiłam z Anią do szpitala miała robione usg brzuszka i przy okazji pani doktor wypatrzyła torbiel na jajniku. Na wypisie mam informację, że mam skontrolować za 3 m-ce. W szpitalu powiedzieli, że pediatra wypisze skierowanie i będę musiała się zapisać. Zapytałam o to pediatrę i dostałam odpowiedź, że muszę zrobić prywatnie bo przychodnia nie ma podpisanej umowy z żadnym specjalistą, który robi takie usg. Oczywiście dała mi numer do świetnego specjalisty, który to zrobi odpłatnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 09:56

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris ale przystojniak ! I jakie ma wlosiska cudne <3
    U nas w rodzinie wszystkie dzieci maja jasne wlosiska :)

Lunaris lubi tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Dziewczyny co słychać moj maly ma 3,5 miesiąca rosnie jak na drożdżach. Jesteśmy na mleku neocate bo okazala sie nietolerancja laktozy. Mieliśmy bole brzucha i spore problemy ale naszczescie juz wszystko wporzadku. Mam do Was intymne pytanie... Czy po pologu jak sie wspolzyje prZed 1 okresem można zajsc w ciaze?
    panan gówno mnie obchodzi co u Ciebie. tak tylko chciałam zaznaczyc.

Bajkaaa, Patrycja20, Phnappy, Fozzie Bear, Aga9090, Lusesita lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer - z tego co mi wiadomo to te 6 tygodni to takie minimum.

Dziecko mi się zepsuło.. do tej pory miała dwie drzemki po 1.5-2h. A od kilku dni tą pierwsza trwa niespełna godzinę. I to jeszcze na takim czuwaniu..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 10:04

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy małym dziecku mam mnóstwo czasu, więc przygotowałam krótkie streszczenie dla tych, którym nie chce się czytać dwóch tysięcy stron. Co u nas?

Summer - spędziła całe wakacje na sawannie polujac z córka na jenoty, pozostawiając tubylców pod wrażeniem zdolności strzeleckich swojego niemowlaka

Rucola - odkryła, że jej prawdziwym powołaniem jest przetwórstwo podrobow. Każdy kto spróbował w jej wydaniu pasztetu z bananem wie, że dzisiaj lokalny rynek w Polsce, jutro cały świat!

Yoselyn - dostała rolę w Wiedzminie w wersji Netfliksa. Probowalysmy zgadnac, kogo zagra, ale jest zobowiązana kontraktem do milczenia. Pierwsze zdjęcia z planu pokazują, ze bedzie to czarodziejka Banannefer, siostra-blizniaczka Yennefer

Achia- ostatnio była na ustach wszystkich jako pierwsza ciężarna, która wystartowała w Tour de France. Samego wyścigu nie wygrała, ale etap z morderczym podjazdem pod Mont Ventoux był jej!

Jeżowa- przekwalifikowala się z chemika na fizyka i właśnie rozpoczyna staż w CERN przy pracy nad Wielkim Zderzaczem Bananów

Pilik- założyła nowe wyznanie i została duchowym przywódcą wszystkich zblakanych duszyczek. Trafiła tym samym na listę najbogatszych ludzi na świecie

Lusesita - miała ostatnio pecha przy rozszerzaniu diety córki. Jako specjalistka od koptyjskiego, aramejskiego i syryjskiego trzymała w domu kilka zwojów z Qumran i jeden niechcący dodała do blendera z dynią dla małej

Malka- krążą pogłoski, że będzie pierwszym kobiecym Bondem. Podpytywalysmy ja, ale powiedziała, ze nie potwierdza i nie zaprzecza.

Kaczorka- dostała kwalifikacje z NASA na wyprawę na Saturna. Wszystkie jej zazdroscimy, bo to chyba jedyne miejsce, gdzie nie pojawia się Małgorzata Rozenek

Justyna - otrzymała ostatnio nagrodę Nobla. Gratulujemy.

Veritaserum - J.K. Rowling pisze nową powieść w oparciu o jej zyciorys

Flowwer - została świadkiem koronnym w procesie Masy. Dlatego trochę jej tu mniej.

Agulineczka - wieść gminna niesie, ze ona i Beyonce są przyjaciółkami. Agulineczka ma jednak klasę i nie przechwala się swoimi znajomosciami

Amy- wydała tomik wierszy pt.Cwiczenia z bananienia, za który otrzymała nominację do nagrody Koscielskich

Olik- jest druga kobieta obok Skłodowskiej, która została umieszczona na banknocie. Jeśli pytacie dlaczego to nie wiecie nic o współczesnej historii, gospdarce i nauce

Admiralka- zaskoczyła ostatnio nas wszystkich swoją wiedzą w dziedzinach neurobiologii i seksu tantrycznego. Pewnie umie je jeszcze połączyć.

JuicyB - opracowała autorski przepis na sok z gumijagód. Niestety jest zakazany w 60 krajach

Ibishka - wydało się niedawno, że jest wirtuozem gry na trójkącie, nagrywajacym płyty w Deutsche Grammofon

Nika - zaczęła uczyć sie angielskiego. Dopingujemy ja bardzo, ostatnio opanowała formy czasownikow to be, to puke i to push

Lunaris - nakrecila remake Wniebowzietych z Himilsbachem i Maklakiewiczem. Zatrudniła niestety Karolaka i Adamczyka, więc recenzje są jak na razie mieszane. Film otwierał ostatni festiwal w Sundance

Siwulec - ostatnio brała udział w konkursie na najbardziej podniecajace opowiadanie roku. Czekamy na wyniki, ale początek brzmi zachęcająco (Ojciec wziął dzieci na pół dnia, a matka spojrzała na łóżko...)

Lamka- została muzą domu mody Versace. W końcu, chciałoby sie rzec

Bajka - zgodnie z pseudonimem zaczęła pisać bajki. Jej pierwszy zbiór pt. 'Rząd nie okrada obywateli'; jest już od 20 tygodni na liście bestsellerów Empiku

Luna - ostatnio postanowiła znów zdać jakiś bardzo trudny egzamin. Ale ponieważ potrzebuje do tego być w 9 miesiacu ciąży będzie musiała chwilę poczekać

Blue - osiągnęła (wczoraj) 8 stopień nirwany

Lena - stworzyła dom adopcyjny dla borsukow, rosomakow i wiewiorek. Wielkie serce!

Fozzie Bear - zamieszkała na Kamczatce pośród dzikiej zwierzyny. Jej nowe imię tłumaczy sie w języku Indian z plemienia Nutka jako 'Zachodni wiatr splątane czesze fale'

Mamunia - czy wiecie dlaczego Polacy nie wyszli z grupy na mistrzostwach? Od maja bowiem Robert Lewandowski widywany jest w towarzystwie znacznie zgrabniejszej od Ani naszej Moni i nie w głowie mu kopanie skórzanego flaka

KateHawke - w przerwach gdy nie piastuje potomstwa programuje nowe gry dla CD Project

Emilka - w ostatnich wyborach samorządowych została radną Warszawy. Hej hasło wyborcze brzmiało 'Na Woli nie będzie Bródno'

Ania - nagrala audiobook z Moby Dickiem Melville'a. Pytalysmy, czy nie ma dość morskiej tematyki, ale wtedy zanucila 'a bosman tylko zapial pas i zaklął ech do czorta'

Nadzieja - ostatnio wrzucila nam swoje czarno-biale zdjęcie z Rapallo. Tym samym okazało się, że 22 przy jej nicku nie oznacza wieku!

Aga - spełniła ostatnio swoje marzenie i wystąpiła na gali mma. Jako hostessa, ale po ciąży przymierza się do walki z Popkiem

Z goscinnymi występami pojawia się u nas Reset, która w końcu porzuciła swój mało chwalebny i prestiżowy zawód, i zaczyna stawiać nieśmiałe kroki w disco-polo. Na wiosnę ukaże się jej płyta ze starymi przebojami w nowych aranżacjach, zawierająca m.in.utwory Bo z kodeksami nigdy nie wie oj nie wie sie, Już mi niosą paragraf z welonem czy Bananowy song

Edit. Nie napisałam nic o Karmie, ale to dlatego, że nie wiem, co u niej słychać. Zawsze gdy widzę jej wpis zaczyna zalewac mnie straszliwa zazdrość, że moje cztery litery nie są tak kształtne i doskonałe (mam na myśli oczywiście MOZG), i z tego względu nie umiem niczego zapamiętać!

Edit2 - o Phnappy też nie zapomniałam, ale czy można wymyślić coś lepszego od (donoszonej!) ciąży bliźniaczej, o której zreszta dowiadujesz się w JuEsEj? Sądzę, że wątpię!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 11:44

Luna1993, Kaczorka, Achia, Yoselyn82, Lena21, Lunaris, Bajkaaa, Karma88, ibishka, blue00, lamka, Morusek, StaraczkaNika, Bocianiątko, Jeżowa, Patrycja20, Rucola, JuicyB, summer86, Nadzieja22, Kargo31, Fozzie Bear, Phnappy, 91Ewela09, JustynaG, KateHawke, pilik, Aga9090, Emiilka, Lusesita, Anaaa90, KateKum, olik321, -Mamunia-, veritaserum lubią tę wiadomość

• reset Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia- siedzę i płaczę ze śmiechu! Dwóch panów właśnie wisi na linie i myje okno, a ja się tu trzęsę i pokładam ze śmiechu. Muszę sobie to skopiować i czytać w gorszych chwilach <3

Achia, blue00, Rucola, Fozzie Bear, Anna Stesia, Aga9090, Emiilka lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia- genialne! Też muszę skopiować i czytać w gorsze dni czy coś! Piszesz bajki? Powinnaś!!!! Dzieci bylyby zachwycone! I dorośli pewnie też ;)

Anna Stesia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha AnnaStesia uwielbiam Cię, ubóstwiam <3

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaStesia mistrzostwo!!! :-)

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia jesteś mistrzem <3
    Bije pokłony :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna S padłam! :D :D :D

PANAN
    masz wszystko w expresowym skrócie, podziękuj koleżance :D

A ja spadam na kawę z koleżankami i małe zakupy- wczoraj pensję rzucili :D

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-) widze, ze wesolo od rana!!!

Ktg ladne, za tydzien kolejne kontrolne. Nawiedzilismy Ikea po fotel z podnozkiem. :-) lecimy po zakupy i do domu.

Lena21, Bajkaaa, Lunaris, lamka, Achia, Morusek, Jeżowa, Patrycja20, summer86, Nadzieja22, Phnappy, Anna Stesia, JustynaG, pilik, Aga9090, Emiilka, Lusesita lubią tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yose super ze wychodzicie i dobrze ze skonczylo sie na strachu

Staraczka Nika:* ciesze sie, ze mimo wszystko masz wynagrodzone:* chociaz wiem, ze to marne pocieszenie...
    Ja tez czasem mysle o tym, ze jakby sie wszystko inaczej potoczylo to moje dziecko konczyloby zaraz 3 latka, a pozniej, ze moglam miec teraz w domu blizniaki...

Summer:* u nas leci czas jak szalony... Mia rosnie, zmienia sie, ostatnio miala skok i maruda byla, ze jechalam na oparach... a dzis dobroc dla matki i pospala od 1 do 9! Jak sie obudzilam to kilka minut gapilam sie na zegarek hehe... zjadla i nadal dosypia... wiec jestem w szoku...

Staram sie was tutaj chociaz troche podczytywac, bo na odpisanie na taka ilosc ogromna postow to nie zawsze czas, ale chociaz zagladam... Postaram sie czesciej cos skrobnac :)

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna z naszą służbą zdrowia niestety wszystko możliwe :/
    Mi babka na USG bioderek powiedziała, że muszę jej zaufać, że z bioderkami jest ok, bo sprzęt ma tak zły, że zdjęcia wydrukowane są fatalnej jakości, ale nikt na NFZ w Wawie nie będzie mieć lepszego sprzętu. Nie chce mi się w to wierzyć, ale z drugiej strony...

Summer no właśnie u nas od września garderoba się nie zmieniła. Dzieciaki muszą zwolnić z przybieraniem, bo byśmy jako dorośli po tonie ważyli. To zawsze mnie uspokaja. Poza tym u nas ciekawa sprawa, bo mały je już 2 posiłki stałe (je to może za dużo powiedziane, ale jednak dwa razy dziennie po kilka łyżeczek wcina), plus dostaje 2-3 razy dziennie MM w nocy i przyrosty zwolniły. To na pewno jakiś dowód na to, że dieta stała i mm wcale nie zapewniają dziecku zwiększenia wagi szybciej niż na mleku mamy.
    Mi też mówili, że 6 tygodni to minimum odstępu między szczepieniami.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia,dobrze,że zdążyłam przełknąć kanapkę :D :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 10:32

‹‹ 2279 2280 2281 2282 2283 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ