Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Nadrobiłam
Patrycja - przystojniaczek
Ccierpliwa - wpadaj częściej! Gdyby życie potoczyło się trochę inaczej, to miałybyśmy wspólny termin, więc od początku bardzo Ci kibicuję i przesyłam dobre zyczenia dla Twojej córci.
Summer, no to rzeczywiście bardzo podobnie mam. Z tym że ja jestem zadowolona z mojego pana doktora - sprawdza mnie teraz co tydzień i wszystko porządnie ogląda. Wczoraj miało być na szybko, a on chciał być miły i pokazać nam buźkę - nie wyszło, ale ja i tak mu wmawiałam że dziecko jest podobne do mnie i nieważne co nam na tych fotach pokaże.
Chciałam napisać coś jeszcze, ale lepiej nie. Jeszcze wywołam licho z lasu...
Patrycja20, Achia lubią tę wiadomość
-
Jest szansa ze dzisiaj wyjdę do domku
StaraczkaNika, Patrycja20, Phnappy, agulineczka, lamka, Luna1993, summer86, Aga9090, Cccierpliwa, Lunaris, Lusesita, JustynaG, Achia, Morusek, KateHawke, Lena21, Bajkaaa, Rucola, blue00, Karma88, Nadzieja22, Anna Stesia, Emiilka, -Mamunia-, golonat lubią tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualnyNikuś, Renatka ma dobrą wagę, przypominam, że mój Dominik ważył praktycznie tyle samo na tym etapie i co, mam się przez to biczować?
Naprawdę, nie możesz tak się obwiniać, bo nie masz o co, Renatka najwyraźniej ma się dobrze, skoro nie potrzebuje jeszcze opuszczać brzuszka.
JustynaG, Achia, Rucola, Emiilka lubią tę wiadomość
-
Yoselyn super, ja tez myślę, że nie powinni trzymać w szpitalu przed dłuższym weekendem.
U mnie przy AFI 8 lekarz powiedział, że prawidłowe. Ostatnio miałam już 14.
Mi się chyba hormony zaczęły odzywać, dzisiaj się popłakałam jak szykowałam synka do przedszkola (Patrycja nasze Skarby podobnie dzisiaj wygadają), bo uświadomiłam sobie, ze to ostatni raz przed moim pójściem do szpitala. Nie wiem jak ja bez niego wytrzymam tyle dni. To pierwsza nasza rozłąka na taki czas.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 08:46
summer86 lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
nick nieaktualnyAgulineczka, to jest całkiem normalne, ale dasz sobie radę! Dla poprawy humoru, ja się ostatnio poryczałam, bo Tarzan kupił mi złe płatki śniadaniowe
summer86, Fozzie Bear, pilik, Achia, agulineczka, Rucola, Nadzieja22, Anna Stesia, Emiilka, olik321 lubią tę wiadomość
-
Nika, dlatego napisałam dlaczego ja zmieniłam - Twój robi wszystko to czego mój nie robił, a co powinno być robiony przy mniejszych przyrostach. Jesteście z Renatką dobrze zaopiekowane, więc musisz postarać się być jak najbardziej spokojna.
Cierpliwa, cieszę się, że się odezwałaśnapisz co u Was i wpadaj tu do nas częściej.
-
nick nieaktualnyPatrycja ale masz przystojniaka w domu
a propo klocków, czasami ciężko wyegzekwować od dziecka 3/4 letniego ich sprzątanie, to tylko w teorii jest proste że nauczysz i bach, zawsze posprząta
kiedyś znalazłam klocki w zamrażarce
Agulineczka w pierwszej dobie po porodzie będziesz się zajmowała Uleńka i czas szybko minie. Trzymam kciuki żeby szybko puścili Was do domu, do starszaka :* ja na drugi dzień tęskniłam, ale z drugiej strony cieszyłam się Zuza, bo wiedziałam że po powrocie do domu nie będzie już tyle czasu tylko dla niej
Ja rozumiem, że mój emek nie czai, że prze okresem po porodzie jest owu, ale żeby dorosła baba i do tego madka nie wiedziałanie ma to jak wpaść żeby tylko siać zamęt, trzeba być bardzo samotnym chyba.
Powodzenia Karma :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 08:51
Patrycja20, Kaczorka, Bajkaaa, agulineczka lubią tę wiadomość
-
Co do sprzątania klocków - pogadamy za kilka lat
ja mimo, że czasami chce przyspieszyć młodemu spanie, to nie jestem w stanie wszystkich zlokalizować - ostatnio np były w poszewce poduszki - takie czary mary!
Patrycja, młody wygląda mega dostojnie! Ja dzisiaj rano sobię przypomniałam, że też mam ubrać Stasia na galowo (jak zaczął śpiewać "coś"? Chyba hymn?) i tym sposobem poszedł na luzaka w niekoniecznie dobrze wypracowanej koszuli
Yos, trzymam kciuki za w szybkie wyjście!
Ostatnio miałam ciężkie dni że względu na stresowke związana z serduszkiem, ale was czytałam - po tych kilku dniach nie odniosę się personalnie, bo to to już nie na moją głowęWiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 08:58
Patrycja20 lubi tę wiadomość
-
Agulineczka kochana zleci szybko .. pamietam jak leżałam na początku w szpitalu i mój starszak nią dzień mamy i taty i co sobie wyobraziłam, że może mnie tam nie być w tym dniu to ryczałam jak głupia ...
a wczoraj wybuchłam płaczem jak oglądałam przyjaciółki ...
Dzięki dziewczyny :* jak szykuje się dziecko na takie jakieś apele czy przedstawienia to taka dumę się czuje ...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 08:56
-
nick nieaktualny
-
Fozzie Bear wrote:Co do sprzątania klocków - pogadamy za kilka lat
ja mimo, że czasami chce przyspieszyć młodemu spanie, to nie jestem w stanie wszystkich zlokalizować - ostatnio np były w poszewce poduszki - takie czary mary!
Niektórzy chłopcy z tego nie wyrastająMój M. potrafił mieć w swoim kawalerskim łóżku np. śrubokręt czy widelec. I jak to kiedyś znalazłam zagrzebane gdzieś pod prześcieradło, to mi mówi:
"No właśnie zastanawiałem się, co mnie gniecie od kilku nocy".
Teraz mam pod nogami tylko kable, ale właśnie kupiłam plastikowe pudło i czuję, że wszystkie dostaną eksmisję do naszej serwerowni
Patrycja20, Kaczorka, JustynaG, Emiilka lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Patrycja - mały przystojniak z tego Twojego synka!
Nika - Renatka ma całkiem spoko wagę. Gdyby posiedziała w brzuszku do TP to pewnie 3kg albo i więcej by "uzbierała"Twój kręgosłup to doceni
Ja jutro mam wychodne bez małej i tak się cieszę i nie mogę się doczekać, jak dziecko na prezenty pod choinką :pLuna1993, StaraczkaNika, Aga9090, Lusesita, JustynaG, Achia, Patrycja20, Bajkaaa, Nadzieja22, Anna Stesia, Emiilka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mnie to banan i pomysły na zapytania z rana raczej doprowadzają do łez ze śmiechu niż irytacji. Może to przez to niedospane nocne
Blue mam nadzieję że odpoczniesz dzisiaj. Też doświadczyłam dwukrotnie wykopania ze szpitala w poprzedniej ciąży (raz Staszic raz Lubartowska). Na lubelszczyźnie mamy tak zapchane porodówki (jest ich 5!) że zastanawiam się czemu zamknęli nam prywatną klinikę skoro jest popyt na porody. Niedługo wyjdą z założenia że najlepiej jak urodzimy po drodze w karetce a oni na drugi dzień wypiszą nas do domu i zakoszą tylko punkty do NFZ z kontraktu.
U nas też apel
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 16:17
Kaczorka, Luna1993, Lusesita, StaraczkaNika, Yoselyn82, Achia, JustynaG, Patrycja20, Lena21, Aga9090, lamka, Bajkaaa, blue00, Rucola, Nadzieja22, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
Lamka rożek uszylas piękny!!
Nika moja też nie przybierała za wiele ostatnio dwa miesiące, a przepływy miałam książkoweOna już w brzuchu sobie zaczęła powolne przyrosty :p
Justyna a to całkiem ładne wynikija liczę, że nie podwoi wagi na pół roku i tego mi się wszyscy będą czepiać.
Wczoraj poznałam dwie dziewczyny z drobnymi dziećmi, jednej synek przybierał podobnie jak Ninka, teraz ma 9 miesięcy i 7,5kg, taki okruszek. A świetnie sobie radzi i poza tym że drobnica to wszystko ok. I pogadałam trochę z dziewczynami i się uspokoiłam jeszcze bardziej
Patrycja ale masz przystojniaka!
Lunaris Ty tez! Wcale Franio nie wygląda na takiego nocnego marka...!
Lena i Summer gratulacje ząbków! Szybciutko u Was poszłoteraz to się dopiero pewnie nasłuchacie że najwyższy czas zacząć karmić! Bo przecież teraz to tylko głodzimy dzieci...!
Yos kciuki za wyjście i za brak takich niespodzianek w przyszłości!
Luna pewnie się naczytała że w zamrażarce bakterie zginą! Haha
Ja dzisiaj w nocy taka padnięta byłam, że jak Ninka zrobiła kupę, zapaliłam lampkę żeby ją przebrać i... zasnęłam.
Lena ja bardzo był się chciała z Wami spotkać, ale jazda autem sprawia że jak utkniemy gdzieś na 10 minut w korku to już rycze razem z Ninką... jutro jedziemy do Katowic, ja będę z Nią z tylu i mam nadzieje że uda się uspokoić chociaż na część trasy... jak jest sama z tyłu to ani na chwile się nie uspokajadlatego jazda autem nadal sprawia że mam mdłości na samą myśl...
A zaraz zbieramy się na rehabilitacje, miłego dnia dziewczynyLunaris, Patrycja20 lubią tę wiadomość
-
Luna1993 wrote:Nika wg mnie waga też zacna, Zuza miała ok 2300 w 35 tc
także Renatka będzie akuratna
-
hahaha, no to ja z tymi klockami nie ogarnęłam
Ale to nie była łatwa noc, mała znów się męczyła z ulewaniem. Nie rozumiem, z czego to wynika, że o północy nie ulewa a już o 3 - tak. Je taką samą porcję, podobnym tempem...
Ale teraz ma się dobrze, gada do zabawek i śmieje jej się buźka
Luna, to, że nauczenie dziecka czegokolwiek nie jest łatwe to się domyślam. Z całym macierzyństwem tak jest. Ciąża nie jest łatwa. Poród też nie. KP nie jest łatwe. I możnaby tak wymieniać i wymieniać. Ale oczywiście znajdą się matki, które uważają inaczej bo dla nich to nie było problemem.
U mojego eMka w pracy jest od niedawna babka, która wróciła po macierzyńskim. Jest dwóch świeżo upieczonych tatusiów no i Ci, którzy mają już starsze maluchy. Wiadomo, że temat dzieci się przewija. Jednego chłopaka żona źle zniosła cesarkę (mają wcześniaka, cc na cito - niespodziewanie) a ta babka komentarze, że ona to chodziła bez problemu od razu. Opieka nad noworodkiem to łatwizna. Tylko je iśpi.
Nika a dostałaś chociaż rabat na wizytę? -
JustynaG wrote:
Nika a dostałaś chociaż rabat na wizytę?
Zapomniałam spytać ile się płaci za KTG, bo nie wiem ile sobie naszykować. Nie mają tam terminala i trzeba mieć gotówkę
Już się boję ile mi pójdzie na wizyty w tym miesiącu. Jedno jesg pewne- więcej niż w przyszłym
JustynaG, Rucola, malka, Emiilka lubią tę wiadomość
-
Z tymi przyrostami to loteria. U nas szło pięknie i szybko do góry, a teraz chyba mocno zwolniliśmy. Nie wiem dokładnie, bo ważymy się tylko przy szczepieniach. Natomiast wszyscy wokół zauważyli, że nasz pulpecik się zrobił jakiś szczuplutki. Gdyby nie wizyta położnej CDL ostatnio, to pewnie bym się zamartwiała.
Siatek centylowych już w ogóle nie sprawdzam. Ostatni stan wagi znam z czasów, gdy mały miał 6 miesięcy i 2 tygodnie i to było 7,8kg. Może przekroczył 8kg już, ale kto to wie...
Gratulacje pierwszych ząbkówU nas nadal nie ma górnych jedynek, choć jedną już widać pod dziąsłem, więc liczę, że to zaraz.
Blue - masz dziewczyno cierpliwość. Ja już pewnie bym 10 razy wizytowała na IP
Ania - jak u Ciebie z tym karmieniem dalej? Oskar wrócił do cycka?