X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 03:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co słychać moj maly ma 3,5 miesiąca rosnie jak na drożdżach. Jesteśmy na mleku neocate bo okazala sie nietolerancja laktozy. Mieliśmy bole brzucha i spore problemy ale naszczescie juz wszystko wporzadku. Mam do Was intymne pytanie... Czy po pologu jak sie wspolzyje prZed 1 okresem można zajsc w ciaze?

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panan jak chcesz wiedzieć co u nas to przeczytaj kilkaset ostatnich stron.
    A intymne pytanie zadaj lekarzowi

Fozzie Bear, Meśka, lamka, Lusesita, Jeżowa, Aga9090, summer86, Barbarka1984, Phnappy, Luna1993, Lunaris, Bocianiątko, Rucola, Anna Stesia, Emiilka, olik321 lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry. Lece z M na ktg. Obudzilam sie rozdygotana od srodka, ale cisnienie jest ok.

Blue jak sytuacja?

Nika jeszcze troche. Sa nerwy na koncowce, nasze ciala nie ulatwiaja, ale wszystko dla Maluszkow. Jeszcze chwila i Renata bedzie z Wami. ;-)

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Panan jak chcesz wiedzieć co u nas to przeczytaj kilkaset ostatnich stron.
    A intymne pytanie zadaj lekarzowi

Ojej :) przy malutkim tyle czytać to nie wiem kiedy :)

f2w3k0s3plke7odf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma,będzie dobrze :).Skurczy jak na razie brak,choć miałam trzy razy spięcia brzucha.Odsypiam noc,bo mój eMek z wrażenia nie mógł zasnąć i gadał bez przerwy do czwartej heh.Ja przed szóstą znów zasnęłam.

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika - tak Cię szyjka straszyła a jeszcze się okaże, że spokojnie do terminu donosisz :)

Justyna - moja koleżanka to taki przypadek, że dostała @ w dniu swojego ślubu i z tego cyklu ma dziecko :p

Panan - można zajść w ciążę przed pierwszym okresem, bo najpierw jest owulacja.

JustynaG, Lunaris lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panan, tak bardzo tesknilysmy <3

Lusesita, reset, blue00, Patrycja20, summer86, Barbarka1984, Phnappy, Luna1993, Lunaris, pilik, Morusek, Anna Stesia, Emiilka, olik321 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2018, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane,
    Po pierwsze dziękuję za miłe słowa odnośnie moich szyciowych wypocin. :-D

Blue ale lipa z tymi skurczami i że nie chcieli Ci zrobić cesarki. Mam nadzieję, że Cię więcej tak nie przemęczy.

Co do in vitro, to nawet wolę nie czytać, bo się pewnie zdenerwuję. ;-)

Panan zastanawiałam się, czy wrócisz i z jakim durnym pytaniem i oto jesteś, cała na biało :-D

Karma kciuki za dzisiejsze ktg :-)

Pilik cieszę się, że u Ninki wszystko dobrze.

Morusek trzymam kciuki, żebyś mogła rodzić tak, jak chcesz :-)

Miłego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 07:10

Fozzie Bear, summer86, Lunaris, Morusek, olik321 lubią tę wiadomość

• panan12 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Cześć Kochane,
    Po pierwsze dziękuję za miłe słowa odnośnie moich szyciowych wypocin. :-D

Blue ale lipa z tymi skurczami i że nie chcieli Ci zrobić cesarki. Mam nadzieję, że Cię więcej tak nie przemęczy.

Co do in vitro, to nawet wolę nie czytać, bo się pewnie zdenerwuję. ;-)

Panan zastanawiałam się, czy wrócisz i z jakim durnym pytaniem i oto jesteś, cała na biało :-D

Karma kciuki za dzisiejsze ktg :-)

Pilik cieszę się, że u Ninki wszystko dobrze.

Morusek trzymam kciuki, żebyś mogła rodzić tak, jak chcesz :-)

Miłego dnia!

Kto pyta nie bladzi :) jak tam brzuszki?

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Panan, bez obrazy, ale Ty nie tyle błądzisz, co chodzisz chyba po ciemku....
    Z tego co pamietam to nie bardzo byłaś skora do dzielenia się z nami swoim porodem i chyba nawet zyczylas sobie usunięcia z pierwszej strony? I nagle bach, z okazji długiego weekendu wpadasz jako exstaraczka z pytaniem "z kosmosu"

Patrycja20, summer86 lubią tę wiadomość

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha :))) po ciemku trZeba uważać żeby na klocka nie wejść bo to bardzo boli... :(

Nika czyli wizyta udana :* super !
    Dzień dobry kochane :*
    Moja miłość z rana ( apel dziś maja :D )
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/efaa434e2d8a.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 07:39

lamka, KateHawke, summer86, StaraczkaNika, Yoselyn82, Aga9090, Luna1993, Fozzie Bear, Kaczorka, Lunaris, Lusesita, pilik, Achia, Morusek, blue00, Nadzieja22, Anna Stesia lubią tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Nika ale to dobre wieści! szyjka trzyma, wody chyba całkiem ok i co najważniejsze nie maleją! a ile teraz waży Renatka z tymi 300g więcej? dobrze jej w tym brzuszku skoro tak się w Ciebie wtula :) za ile wyznaczyli Ci kolejną wizytę?

Yos a co u CIebie? jestes w szpitalu czy już w domku?
    No właśnie wtula się bo ma mało wód, a przez to bardzo mało miejsca. Ciasno tam, biedulce. Ma ok 2635 g, a ja liczyłam na co najmniej 2800 g. Widać, że te moje słabe tętnice nie odżywiają już dziecka jak należy :(

Niby najważniejsze że nje ma zagrożenia dla życia, ale z drugiej strony mam jakiś żal do siebie, że mogłoby być temu dziecku lepiej, gdyby mój organizm raczył przestać odpierdzielać numery.

A dzisiaj mamy leniwy poranek - ruchy czułam już tylko rękami na brzuchu. Może tak już będzie, skoro dziecko nie ma miejsca. Najwyżej będę się całymi dniami macać O.o

Miłego dnia!

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zrobiłyście mi dzien od rana <3

Ja wpis panan przeczytałam przy nocnym karmieniu i szybko wyłaczyłam tel, żeby sobie ciśnienia nie podnieść :P

Panan, naprawdę nie wiesz takich rzeczy? Przecież to wiedza na poziomie lekcji biologii z dawnego gimnazjum.

Karma, kciuki za ktg!

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja, to może lekcja dla małego, że klocki się sprząta i wtedy nie ma takich przykrych, bolących sytuacji?

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • reset Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:

Wręcz wyśmienicie, nadal pustka :P
    Jeszcze jakiegoś updejtu potrzebujesz? ;)

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    No właśnie wtula się bo ma mało wód, a przez to bardzo mało miejsca. Ciasno tam, biedulce. Ma ok 2635 g, a ja liczyłam na co najmniej 2800 g. Widać, że te moje słabe tętnice nie odżywiają już dziecka jak należy :(

Niby najważniejsze że nje ma zagrożenia dla życia, ale z drugiej strony mam jakiś żal do siebie, że mogłoby być temu dziecku lepiej, gdyby mój organizm raczył przestać odpierdzielać numery.

A dzisiaj mamy leniwy poranek - ruchy czułam już tylko rękami na brzuchu. Może tak już będzie, skoro dziecko nie ma miejsca. Najwyżej będę się całymi dniami macać O.o

Miłego dnia!

Nikuś, moja Ania też na podobnym etapie słabo przyrastała (ok. 250 gramów w 2 tygodnie), wtedy zaczęłam chodzić do 2 lekarza, bo mój nie rozwiewał moich watpliwości, ale wszystko okazało sie ok, miałam wizyty co tydzień ze sprawdzaniem przepływów i ktg od 36 tyg. U mnie też chyba była to wina niewielkiej ilości miejsca, brzucha nie miałam dużego, a położna jak mnie badała powiedziała, że macica jak orzeszek. Wody pod koniec też miałam AFI 8-9.

Wiem, że jestes pełna obaw i zmartwień, ale po prostu kontroluj regularnie przepływy i dobrostan małej a wszystko będzie dobrze. Jeszcze troszkę i będziesz tulić swój skarb <3

Edit: co do zmiany lekarza, uważałam że za mało spraedza przy niskich przyrostach, badal tylko przeplyw w pępowinie, a ten drugi lekarz sprawdzał wszystkie i ogólnie bardziej rozumial to, że się przejmuję sytuacją.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 08:16

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie nie mój już tego nauczony Justyna :)

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Patrycja, to może lekcja dla małego, że klocki się sprząta i wtedy nie ma takich przykrych, bolących sytuacji?

Patrycja chyba nawiazała do wpisu Fozzie o bładzeniu po ciemku ;)

Patrycja20, Fozzie Bear, JustynaG lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie ;)

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika Co do AFI - to u nas wyszło 3, później miałam dwa razy kontrole usg i za każdym razem "wody w normie", nie wiem jakie AFI, ale jak przy 3 dla lekarzy nie było paniki, to chyba 8-9 jest ok :*
    Pij dużo wody :)
    A waga to już w ogóle o kant du** potłuc :) i przecież ten przyrost też jest ładny i to tylko mniej więcej, wiadomo, jaką różnice 1mm na usg zrobi. Renatka na pewno ma się świetnie u Mamusi w brzuszku - zero stresu Kochana!!

WELCOME BACK PANAN !!!
    Wątek na belly ucichł, że tutaj wracasz? Czy tylko chciałaś powkurzać na różowej Dinusie pytaniem w stylu "ooo nie znam biologii - nie wiem kiedy można zajść w ciążę?? Help me plizzz"

Bajkaaa lubi tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
‹‹ 2277 2278 2279 2280 2281 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ