Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny co słychać moj maly ma 3,5 miesiąca rosnie jak na drożdżach. Jesteśmy na mleku neocate bo okazala sie nietolerancja laktozy. Mieliśmy bole brzucha i spore problemy ale naszczescie juz wszystko wporzadku. Mam do Was intymne pytanie... Czy po pologu jak sie wspolzyje prZed 1 okresem można zajsc w ciaze?
-
Panan jak chcesz wiedzieć co u nas to przeczytaj kilkaset ostatnich stron.
A intymne pytanie zadaj lekarzowiFozzie Bear, Meśka, lamka, Lusesita, Jeżowa, Aga9090, summer86, Barbarka1984, Phnappy, Luna1993, Lunaris, Bocianiątko, Rucola, Anna Stesia, Emiilka, olik321 lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry. Lece z M na ktg. Obudzilam sie rozdygotana od srodka, ale cisnienie jest ok.
Blue jak sytuacja?
Nika jeszcze troche. Sa nerwy na koncowce, nasze ciala nie ulatwiaja, ale wszystko dla Maluszkow. Jeszcze chwila i Renata bedzie z Wami.Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
nick nieaktualny
-
Nika - tak Cię szyjka straszyła a jeszcze się okaże, że spokojnie do terminu donosisz
Justyna - moja koleżanka to taki przypadek, że dostała @ w dniu swojego ślubu i z tego cyklu ma dziecko :p
Panan - można zajść w ciążę przed pierwszym okresem, bo najpierw jest owulacja.JustynaG, Lunaris lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć Kochane,
Po pierwsze dziękuję za miłe słowa odnośnie moich szyciowych wypocin.
Blue ale lipa z tymi skurczami i że nie chcieli Ci zrobić cesarki. Mam nadzieję, że Cię więcej tak nie przemęczy.
Co do in vitro, to nawet wolę nie czytać, bo się pewnie zdenerwuję.
Panan zastanawiałam się, czy wrócisz i z jakim durnym pytaniem i oto jesteś, cała na biało
Karma kciuki za dzisiejsze ktg
Pilik cieszę się, że u Ninki wszystko dobrze.
Morusek trzymam kciuki, żebyś mogła rodzić tak, jak chcesz
Miłego dnia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 07:10
Fozzie Bear, summer86, Lunaris, Morusek, olik321 lubią tę wiadomość
-
lamka wrote:Cześć Kochane,
Po pierwsze dziękuję za miłe słowa odnośnie moich szyciowych wypocin.
Blue ale lipa z tymi skurczami i że nie chcieli Ci zrobić cesarki. Mam nadzieję, że Cię więcej tak nie przemęczy.
Co do in vitro, to nawet wolę nie czytać, bo się pewnie zdenerwuję.
Panan zastanawiałam się, czy wrócisz i z jakim durnym pytaniem i oto jesteś, cała na biało
Karma kciuki za dzisiejsze ktg
Pilik cieszę się, że u Ninki wszystko dobrze.
Morusek trzymam kciuki, żebyś mogła rodzić tak, jak chcesz
Miłego dnia!
Kto pyta nie bladzijak tam brzuszki?
-
panan12 wrote:Kto pyta nie bladzi
jak tam brzuszki?
Z tego co pamietam to nie bardzo byłaś skora do dzielenia się z nami swoim porodem i chyba nawet zyczylas sobie usunięcia z pierwszej strony? I nagle bach, z okazji długiego weekendu wpadasz jako exstaraczka z pytaniem "z kosmosu"Patrycja20, summer86 lubią tę wiadomość
-
Hahaha
)) po ciemku trZeba uważać żeby na klocka nie wejść bo to bardzo boli...
Nika czyli wizyta udana :* super !
Dzień dobry kochane :*
Moja miłość z rana ( apel dziś maja)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/efaa434e2d8a.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 07:39
lamka, KateHawke, summer86, StaraczkaNika, Yoselyn82, Aga9090, Luna1993, Fozzie Bear, Kaczorka, Lunaris, Lusesita, pilik, Achia, Morusek, blue00, Nadzieja22, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
Achia wrote:Nika ale to dobre wieści! szyjka trzyma, wody chyba całkiem ok i co najważniejsze nie maleją! a ile teraz waży Renatka z tymi 300g więcej? dobrze jej w tym brzuszku skoro tak się w Ciebie wtula
za ile wyznaczyli Ci kolejną wizytę?
Yos a co u CIebie? jestes w szpitalu czy już w domku?
Niby najważniejsze że nje ma zagrożenia dla życia, ale z drugiej strony mam jakiś żal do siebie, że mogłoby być temu dziecku lepiej, gdyby mój organizm raczył przestać odpierdzielać numery.
A dzisiaj mamy leniwy poranek - ruchy czułam już tylko rękami na brzuchu. Może tak już będzie, skoro dziecko nie ma miejsca. Najwyżej będę się całymi dniami macać
Miłego dnia! -
Dziewczyny, zrobiłyście mi dzien od rana
Ja wpis panan przeczytałam przy nocnym karmieniu i szybko wyłaczyłam tel, żeby sobie ciśnienia nie podnieść
Panan, naprawdę nie wiesz takich rzeczy? Przecież to wiedza na poziomie lekcji biologii z dawnego gimnazjum.
Karma, kciuki za ktg! -
Patrycja, to może lekcja dla małego, że klocki się sprząta i wtedy nie ma takich przykrych, bolących sytuacji?
-
panan12 wrote:Kto pyta nie bladzi
jak tam brzuszki?
Wręcz wyśmienicie, nadal pustka
Jeszcze jakiegoś updejtu potrzebujesz?
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
StaraczkaNika wrote:No właśnie wtula się bo ma mało wód, a przez to bardzo mało miejsca. Ciasno tam, biedulce. Ma ok 2635 g, a ja liczyłam na co najmniej 2800 g. Widać, że te moje słabe tętnice nie odżywiają już dziecka jak należy
Niby najważniejsze że nje ma zagrożenia dla życia, ale z drugiej strony mam jakiś żal do siebie, że mogłoby być temu dziecku lepiej, gdyby mój organizm raczył przestać odpierdzielać numery.
A dzisiaj mamy leniwy poranek - ruchy czułam już tylko rękami na brzuchu. Może tak już będzie, skoro dziecko nie ma miejsca. Najwyżej będę się całymi dniami macać
Miłego dnia!
Nikuś, moja Ania też na podobnym etapie słabo przyrastała (ok. 250 gramów w 2 tygodnie), wtedy zaczęłam chodzić do 2 lekarza, bo mój nie rozwiewał moich watpliwości, ale wszystko okazało sie ok, miałam wizyty co tydzień ze sprawdzaniem przepływów i ktg od 36 tyg. U mnie też chyba była to wina niewielkiej ilości miejsca, brzucha nie miałam dużego, a położna jak mnie badała powiedziała, że macica jak orzeszek. Wody pod koniec też miałam AFI 8-9.
Wiem, że jestes pełna obaw i zmartwień, ale po prostu kontroluj regularnie przepływy i dobrostan małej a wszystko będzie dobrze. Jeszcze troszkę i będziesz tulić swój skarb
Edit: co do zmiany lekarza, uważałam że za mało spraedza przy niskich przyrostach, badal tylko przeplyw w pępowinie, a ten drugi lekarz sprawdzał wszystkie i ogólnie bardziej rozumial to, że się przejmuję sytuacją.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 08:16
-
JustynaG wrote:Patrycja, to może lekcja dla małego, że klocki się sprząta i wtedy nie ma takich przykrych, bolących sytuacji?
Patrycja chyba nawiazała do wpisu Fozzie o bładzeniu po ciemkuPatrycja20, Fozzie Bear, JustynaG lubią tę wiadomość
-
Nika Co do AFI - to u nas wyszło 3, później miałam dwa razy kontrole usg i za każdym razem "wody w normie", nie wiem jakie AFI, ale jak przy 3 dla lekarzy nie było paniki, to chyba 8-9 jest ok :*
Pij dużo wody
A waga to już w ogóle o kant du** potłuci przecież ten przyrost też jest ładny i to tylko mniej więcej, wiadomo, jaką różnice 1mm na usg zrobi. Renatka na pewno ma się świetnie u Mamusi w brzuszku - zero stresu Kochana!!
WELCOME BACK PANAN !!!
Wątek na belly ucichł, że tutaj wracasz? Czy tylko chciałaś powkurzać na różowej Dinusie pytaniem w stylu "ooo nie znam biologii - nie wiem kiedy można zajść w ciążę?? Help me plizzz"Bajkaaa lubi tę wiadomość
staramy się już ponad 2 lata- udało się!!
aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie
Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane