X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy ja tylko piszę, co mówił lekarz na zajęciach na szkole rodzenia, bo mieliśmy jedne z położnikiem... osobiście się nie znam a będąc w ciąży bliźniaczej na pewno lepiej czułabym się ze świadomoscią, ze bedzie cc. Tym bardziej po moim porodzie, kiedy to nie miałam siły wypchnąc jednego dziecka a co dopiero dwójke....

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja Mikołaj jest bardzo przystojny!!!

Nadzieja22 lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, że się wtrace :P ja nie widzę różnicy miedzy cc na zimno, a cc z rozpoczęta akcja (miałam i tak i tak)

No jest jedna różnica - cholerne skurcze przy rozpoczętej akcji :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2018, 19:58

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, dla kobiety może nie ma różnicy, ale dla dziecka jest lepiej (chodzi o uruchomienie odpowiednich partii mięśni, później dzieci mają mniejsze szanse na wnp lub nnm).

Luna, dzięki! Prześliczna chusta, ale faktycznie na Tobie wygląda o niebo lepiej niż na modelce! A emek prosiak!

Blue, no szkoda, ale ostatnio było głośno o kobiecie, która zmarła po vbac, więc pewnie lekarze wolą dmuchać na zimne.

Nadzieja, synuś prześliczny! Rośnij skarbusiu na pociechę mamie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2018, 20:01

Nadzieja22 lubi tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie, ja nawet nie czytam o tych tematach obyczajowych, które porusza partia rządząca. Wiadomo, że puszczają taką kaczkę, bo chcą cichcem coś przepchnąć, a uwaga opinii publicznej ma się skupić na tak budzącym kontrowersje i wiele emocji temacie.

Malwas, JustynaG lubią tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Blue pewnie już się w szpitalu rozkręca :)

Ja też mam nadzieję, że ten projekt nie przejdzie i ktoś z tym teraz wyskoczył, bo od całego 1 dnia zaden polityczny oszołom nie wyskoczył z czymś głupim.

Na poprawę humorów dam Wam dżołka:
    Hrabia z Janem pojechali na polowanie. Po drodze na rozgrzewkę wypili strzemiennego. Widzą jelenia. Hrabia wypalił i nie trafil. No to wypili jeszcze raz. Znów widzą jelenia. Hrabia znów wypalił i nietrafił. Znowu wypili. Jadą dalej i widzą jelenia.
    - Hrabio, może teraz ja spróbuję?
    - Dobrze Janie.
    Jan strzelił i jelen padł.
    - Jak to zrobiłeś?
    - Trzeba celować w środek stada.

Nika, uwielbiam Twoje żarty. Hrabia od razu przypomniał mi jeden z moich ulubionych:

Hrabia mówi: Janie, zasłałem łóżko
    Jan odpowiada: To świetnie Hrabio,
    Hrabia: Oj nie bałdzo, nie bałdzo.

Lusesita, StaraczkaNika, Nadzieja22, Emiilka lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może się nie znam ale nie widzę też różnic u moich dzieci...

• summer86 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    A wiecie, ja nawet nie czytam o tych tematach obyczajowych, które porusza partia rządząca. Wiadomo, że puszczają taką kaczkę, bo chcą cichcem coś przepchnąć, a uwaga opinii publicznej ma się skupić na tak budzącym kontrowersje i wiele emocji temacie.

AnnaStesia, to samo pomyślałam! Z reguły jak wyskakują z takim tematem to cichaczem przepuszczają jakąś inną ustawę, najczęściej dot. tematów gospodarki lub finansowych.

Anna Stesia lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobieta tego nie czuje ale zdecydowanie lepiej jak CC jest przy samoistnym rozpoczęciu akcji przez organizm: korzyści są dla dziecka (tak jak pisze Anna Stesia) ale też potem jeśli chodzi o KP, obkurczanie macicy w połogu.

Lekarze to w ogóle są niechętni do SN po jakiejkolwiek CC. Z jednej strony nie dziwię im się bo biorą na siebie ryzyko powikłań a nikt nie da gwarancji że macica nie strzeli w bliźnie po CC. Z drugiej jednak medycyna idzie cały czas do przodu i po to są badania, publikacje, szkolenia żeby nasza służba zdrowia raczyła się na bieżąco dokształcać a większości sie wydaje że jak już się dyplom zrobiło to do emerytury można sobie siedzieć i pisać te same recepty i zalecenia. Wrrr sory ale strasznie mnie to w moim środowisku denerwuje bo pacjenci na tym cierpią.

Już idę naprawdę w poduchę! :D

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, cieszę się, że jest duża poprawa u Ninki. To Twoja ogromna zasługa, że tak pilnujesz jej zdrowia i prawidłowego rozwoju. Domyślam się jak ciężko jest Ci gdy płacze na rehabilitacji, ale musisz być silna dla niej, bo to wszystko jest dla jej dobra.
    Jesteś cudowną mamą. Podziwiam Ciebie i Anna Stesię, że przy tak wymagających maluchach macie w sobie tyle cierpliwości, zrozumienia dla ich potrzeb i sił by walczyć z niedospaniem i zmęczeniem.

Lunaris, idź spać dziewczyno. Dobrej nocy i oby jutro pobudka była przynajmniej o 5:30 a nie o 4. Słodkich snów!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2018, 20:13

Anna Stesia lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue aa ok, myślałam, że w Warszawie bo pisałaś o Żelaznej
    Wojtuś to Twoje 4 dziecko z tego co pamiętam? Ile razy rodziłaś naturalnie - przecież u wieloródki akcja może naprawdę krótko trwać... a 3cm to chyba sporo?
    Ja np. wczoraj jak czekałam na IP, to widziałam ciężarną - ewidentnie w terminie, która co chwila zwijała się z bólu... cyklicznie więc myślałam, że to skurcze.
    Wyszła z ktg, i mówi to partnera - że ktg nic nie wykazało i wracają do domu :/

Udało mi się umówić wizytę na jutro na pobranie GBS, mój lekarz też napisał, że do CC potrzebne. Mam nadzieję, że nie będą się guzdrać w laboratorium i zdążę z wynikiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2018, 20:13

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Blue no to pozostaje czekac... nie ważne jaką drogą, ważne że Wojtuś urodzi się bezpiecznie :)
    Dziewczyny, mam problem. Totalnie nie wiem co kupić emkowi pod choinke.... Macie jakieś fajne pomysły?

Rucola a jaki budżet i czy eMek ma jakieś hobby?

Z tego co pamiętam nie pijecie alkoholu, bo u nas jakiś dobry single malt jest wyjściem awaryjnym gdy brak pomysłów na coś innego i zawsze się sprawdza. Inna opcja to bilet na koncert ulubionego zespołu, nawet jeśli data odległa (jakiś czas temu kupiłam eMkowi bilety na koncert Metallici, który miał się odbyć za rok ;) ). Jako prezent dla całej Waszej trójki mógłby być jakiś weekendowy wyjazd do spa w jakieś ładne okolice, z Rzeszowa macie bliziutko w góry, więc nie powinno być problem coś takiego zorganizować.

3i49mg7yu2aqel15.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przepraszam, że tak na raty, ale nadrabiam po całym dniu :)

Luna, co znów eMek nawyrabiał? Przykro mi, że popsuł Ci tak dobrze zapowiadający się wieczór :(

Blue, Phnappy, jak czytam Wasze opowieści to dziękuję Bogu, że mnie mój drugi gin dzień przed porodem (wtedy nic nie zapowiadało, że poród będzie tak szybko, raczej obawialiśmy się przenoszenia) skontaktował z położną ze szpitala. Moje skurcze w ogóle nie pisały się na ktg, które robiono mi po 8 rano a Ania urodziła się chwilę po 12. Położna powiedziała, że ktg to tylko maszyna a widzi po mnie kiedy idzie skurcz (nie jęczałam głośno, ale zwijałam się z bólu).

3i49mg7yu2aqel15.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moje 6 dziecko ;) 3 razy rodziłam naturalnie,potem 2 razy cc.To wcale nie reguła,że wieloródki szybciej rodzą.Ja rodziłam kilkanaśćie godzin,jedynie drugie dziecko w 3 godziny po dotarciu do szpitala.

Phnappy, Aga9090, Anna Stesia, StaraczkaNika, Emiilka, golonat lubią tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie najgorszy poród to taki ze wymecza cię skurcze np cały dzień a potem jest cc...

Bo ja jestem specyficzna:)

Rucola lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Dla mnie najgorszy poród to taki ze wymecza cię skurcze np cały dzień a potem jest cc...

ale masz racje :)

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:

ja też tak myślę :P

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    To moje 6 dziecko ;) 3 razy rodziłam naturalnie,potem 2 razy cc.To wcale nie reguła,że wieloródki szybciej rodzą.Ja rodziłam kilkanaśćie godzin,jedynie drugie dziecko w 3 godziny po dotarciu do szpitala.

Jaka cudowna gromadka <3 <3 :)

Trzeba zaufać szpitalowi i lekarzom. U mnie też twierdzą, że wody nie uciekają... a ja nigdy tak wodnistej wydzieliny nie miałam i nie w takiej ilości... :/ czuję jakbym popuszczała momentami

ckai43r8zmly7il4.png

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:

Sporo takich przypadków wśród znajomych mamy ostatnio

ckai43r8zmly7il4.png

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    ale masz racje :)
    Z tym że jestem specyficzna? :) hehe

Wiesz poprostu wizja tego że zwijasz się z bólu calu dzień a potem cię tną jest okropna a tak to jak masz cc to wstajesz rano myjesz się idziesz na salę 20min i po sprawie bez bólu :)

No ale ja to egoistka jestem pod względem bólu i spania hehe

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
‹‹ 2275 2276 2277 2278 2279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ