X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu jak policzyłam to gdzieś za 3 tygodnie ide do szpitala... Kiedy to zleciało?!

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admiralka- gratulacje! <3
    Nika- o której ktg? Kciuki!
    Lamka- ja mojego już proszę żeby nie pił piwa :p wczoraj tylko wypił, bo dobre wieści na wizycie, ale sam mówi,ze już zeeeroo.i w ogóle mówi,że lepiej się czuje odkąd nie pije.a Ja zawsze mówiłam, że alkohol to złooo ;)

A mam pytanie do mamusie- pijacie FEMALTIKER?warto go zakupić? Widziałam że jest jakis smak choco , jakiś karmel- który smaczniejszy?

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia jeśli lubisz karmel to polecam karmel zdecydowanie, pychotka! Tylko ja piłam z mlekiem, to dużo zmienia, bo z wodą fuj fuj :D

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę na 12ą. Wypadałoby umyć włosy, ale cosik brakuje mi motywacji. Najchętniej nie wychodziłabym spod kołdry. W dziecko mi dziś jakaś ekscytacja wstąpiła i kotłuje się w brzuchu jakby się chciało przebic na zewnątrz. Ciężko coś robić w takiej sytuacji, więc dalej leżę z łapami na brzuchu.

Miłego dnia, dziewczyny i dzieciny

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia femaltiker jeśli zadziała to dopiero po stabilizacji (12 tygodni po porodzie). Wcześniej działa raczej jak placebo. Lepiej mieć w domu 6pak leszka limonkowo-miętowego. Oba napoje mają w składzie słód jęczmienny, a to tylko ten składnik ma wpływ na laktacje. A leszek smaczniejszy :)

Achia, JustynaG, Rucola lubią tę wiadomość

age.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahoj!

Admirałka wielkie gratulacje <3 nareszcie szczęśliwy finisz dla Was :)

Minnie ja bym bardzo chętnie poszła dalej spać o tej 4 tym bardziej że potem muszę wstać z dzieckiem do przedszkola. Ale ja tak jak dzieciaki naszych mamuś- budzę się nagle, oczy jak 5zł i za chorobę nie chcę się zamknąć :P no i biodra bolą masakrycznie -najlepiej jak je rozchodzę. Łażę po mieszkaniu wtedy. I najbardziej mi szkoda tych ciężarówek co muszą wstawać do WC bo mają przez to przerwany sen -ja jakoś nie muszę. Mogłabym odsikać się za wszystkie :P co by sobie reszta pospała.

Melduję pobrane badania i GBS :)

BLUE, LAMKA, NIKA SZYKOWAĆ SIĘ :D :D :D Mnie jakoś wszystko się uspokoiło, boję się że Stasek przetrzyma mnie do granic cierpliwości.

summer86, pilik, lamka lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika kciuki :)

A mój zaszalał totalnie, bo przez całą ciążę nie pije alkoholu, solidarnie ze mną. Ale to i tak bez znaczenia, bo nie mamy samochodu i do porodu będziemy jechać taksówką :D

Mam dziś szczególny rodzaj lenia...tak bardzo nie chce mi się wychodzić z domu po pieczywo, że postanowiłam sama zrobić chleb :D

Lunaris - a próbowałaś piłki gimnastycznej na te biodra? Mi tylko siedzenie i bujanie się na niej pomaga, a też mam dramaty nieraz...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2018, 09:46

JustynaG, pilik lubią tę wiadomość

dqprhdge2q9dik3m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juicy- serio? Myślałam,ze to najlepiej pić w sumie od razu po porodzie ;)

• summer86 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, ja miałam Femaltiker już w szpitalu, emek dokupil bo się stresowalam, że mleczko nie leci. Nawet jeśli to placebo, to pomagała mi myśl, że go biorę i czesto przystawiam Anię, więc w koncu musi polecieć i poleciało ;)

Rucola, też od razu pomyślalam sobie, że 13 nas obdarował tyloma maluszkami ;) malutkie skorpionki! (nie piszę złośliwie, bo ja też skorpionica)

Ja mam dzis samolubne myśli i wstyd mi :( Padam ze zmęczenia po tej nocy (i paru poprzednich) i myślę sobie, że gdyby nie kp to emek móglby się całą noc małą zająć a ja mogłabym sie wyspać.
    Do tego mój ssak nawet w dzień je co godzinę, czuje sie jakby znów była noworodkiem tylko jeszcze mniej śpiącym.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piłki nie próbowałam ale faktycznie właśnie pomaga kołysanie biodrami- kółeczka albo na boki, chodzenie. Zastanawiam się czy to tylko kwestia dodatkowej wagi czy może też dużej podaży dziecka na wapń.

Wczoraj podczytałam na bieżąco dinusie- Aksamitna zabrała jednego mrozaczka, strasznie mocno trzymam za nich kciuki !!!!

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia - ja piłam od porodu herbatki laktacyjne, które słodu jęczmiennego nie mają w sobie (a wg badań to tylko to wpływa na laktację) i też działało jak placebo. Na bank nie zaszkodzi, a zawsze jest to coś do picia.
    Za to dzień w którym leszek zmienił swoje bezalkoholowe 0,05% na 0,00% był jednym ze szczęśliwszych w moim życiu :D. Całe lato piłam leszka i na te upały był najlepszy na świecie.

age.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Wczoraj podczytałam na bieżąco dinusie- Aksamitna zabrała jednego mrozaczka, strasznie mocno trzymam za nich kciuki !!!!

szkoda ze znow o sobie tylko! a o reszcie zapomniala! tyle dziewczyn jest i ani slowem nie zapytala co u nich!!

Dla mnie to brak szacunku wobec innych dziewczyn i olewanie ich! pisala z nami tyle czasu, wspieralismy ja itp a ona tak sie zachowuje!!

Powiem tak: ja mam to gdzies, skoro ona ma wszystko i wszystkich w dupie to ja tez bede miala!

Ja Kazdej zycze jak najlepiej i trzymam kciuki ale sa pewne sytuacje ktore mnie denerwuja!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2018, 10:03

Fozzie Bear, Bajkaaa, lamka lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Minnie89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To polecam, niedrogie są nawet w Decathlonie, a ja sobie czasem 1 odcinek serialu obejrzę siedząc na piłce i naprawdę czuć poprawę!

U mnie biodra akurat zawsze były wrażliwe, przed ciążą pod zaś okresu też budziły mnie skurcze. Może taka nasza uroda...

Lunaris lubi tę wiadomość

dqprhdge2q9dik3m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juicy- oj tak. leszek 0,00% to dobry pomysl :) i jak piszesz- zawsze to bedzie cos do picia- różnorodnośc jest dobra,żeby sie jakiś smak nie znudził :p

JuicyB lubi tę wiadomość

• JuicyB Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer - ja jakoś w sierpniu miałam kryzys nocny. Kilka nocy z rzędu nie spałam, ale nie przez małego, tylko chyba organizm się zaczął buntować z powodu tych dwóch godzinnych przerw na odciąganie i nie potrafiłam usnąć. Byłam tak zmęczona, że w dzień się słaniałam na nogach i potrafiłam robić rzeczy głupie i bezsensowne. Wtedy postanowiłam kończyć z KPI, tylko nie sądziłam, że to kończenie potrwa tyle miesięcy.
    Czy Twoja mała piła kiedyś z butelki? Może chociaż jedną porcję uda Wam się odciągać i pić z butli. To już kilka godzin snu z rzędu, a to jest już ogromna ulga.

age.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yos rozumiem Twoje podejście, nie raz już tu były takie sytuacje. Ja podchodzę do tego jakoś bez większych emocji- ktoś chce się bardziej lub mniej udzielać to ok. Wiadomo- więcej czuję się zżyta z osobami, które cokolwiek piszą ale chyba włącza mi się przycisk "matka/ pielęgniarka".
    Pielęgniarka- nie oceniać, jeśli nie umiem czegoś zaakceptować to po prostu nie reaguję. Jedyne sytuacje, które mnie tu mega denerwowały to te wpadające ni z gruchy ni z pietruchy laski co ledwo konto założyły i wyskakują z 2 kreskami pytając jak to się stało. Albo jakieś fale hejtu czy tak jak było z Agnieszką- najpierw była z nami a potem się obraziła i jeszcze miała pretensje że coś o nią pytamy.
    Matka- mimo że Franek ma 5 lat to NIGDY nie zapomnę tych 8 lat walki o niego i wszystkich skrajnych emocji z tym związanych. Bardzo przeżywam wszystkie historie w których kobiety nie mogą zajść w ciążę lub tracą ją albo wręcz dzieci (tak jak np Aksamitna). Czasem wręcz czuję się winna że mi się udało a komuś nie.

JustynaG lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admiralka Gratulacje! To mamy wysyp dzieci październikowych (chyba 16.10) i teraz listopadowych (13.11)

Nika Trzymam kciuki za ktg. Mam nadzieję, że dziś będziesz miała lepszy dzień.

Blue , szalona! Ja nie miałabym odwagi serduszkować po zakazie lekarza. Po prostu wierzę, że jeśli zakazuje to jest to po coś. No ale rozumiem, że Twoja intuicja mówi co innego ;)

Rucola Gratuluję. Lew skonczył dziś 11 tygodni!

Achia , kupiłam Femaltiker i leży na lepsze czasy.
    wewnętrzna #cebula poleca kawę zbożową, piwko bezalkoholowe bądź słód jęczmienny w syropie.

Rucola, Bajkaaa lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris, Minnie ma rację - piłka super sprawa. Ja się kołysałam cały czas przez ostatnie tygodnie. Do usypiania dziecka po porodzie tez może się przydać.

Lunaris lubi tę wiadomość

age.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Yos rozumiem Twoje podejście, nie raz już tu były takie sytuacje. Ja podchodzę do tego jakoś bez większych emocji- ktoś chce się bardziej lub mniej udzielać to ok. Wiadomo- więcej czuję się zżyta z osobami, które cokolwiek piszą ale chyba włącza mi się przycisk "matka/ pielęgniarka".
    Pielęgniarka- nie oceniać, jeśli nie umiem czegoś zaakceptować to po prostu nie reaguję. Jedyne sytuacje, które mnie tu mega denerwowały to te wpadające ni z gruchy ni z pietruchy laski co ledwo konto założyły i wyskakują z 2 kreskami pytając jak to się stało. Albo jakieś fale hejtu czy tak jak było z Agnieszką- najpierw była z nami a potem się obraziła i jeszcze miała pretensje że coś o nią pytamy.
    Matka- mimo że Franek ma 5 lat to NIGDY nie zapomnę tych 8 lat walki o niego i wszystkich skrajnych emocji z tym związanych. Bardzo przeżywam wszystkie historie w których kobiety nie mogą zajść w ciążę lub tracą ją albo wręcz dzieci (tak jak np Aksamitna). Czasem wręcz czuję się winna że mi się udało a komuś nie.

Rozumiem. Ja bardzo dlugo nie reagowalam na to ale ostatnio to juz jakos mnie to zdenerwowalo i moze za bardzo ponioslo. Staram sie tak nie oceniac ludzi ale sa pewne sytuacje, ktore mnie denerwuja.

Ja rozumiem ze jest po przejsciach, ale ne tylko ona, wiele z nas ma rozna historie, przezycia, rozne sytuacje i roznie reaguje ale nie tak jak Aksamitna!
    Ja tez jestem po przejsciach jak i wiele dziewczyn tutaj a nie zachowuja sie tak.

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Femaltikera nie piłam. Miałam jakąś herbatkę ziołową na laktację. Piłam ja jakiś tydzień, może dwa. Nie wiem czy pomogła, ale była całkiem smaczna :)

Od dzisiaj w Lidlu zabawki ponoć są. Myślałam, żeby młodej sorter kupić. Ale czy jest sens pchać się w te dzikie tłumy?

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
‹‹ 2326 2327 2328 2329 2330 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ