Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyI często się uśmiecha hehe.Jest bardzo grzeczniutki,je i śpi.Pokarmu mam tyle,że podaję tylko jedną pierś na jedno karmienie.
Miałam dziś pierwszą wizytę położnej,przeważnie papierologia.Obejrzała synka,pokazała jak czyścić pępek,a ma gruby heh,mówiła ogólnie o pielęgnacji,jakich produktów nie spożywać i nie używać,namawiała już na spacery półgodzinne.W pt idziemy się kłuć by sprawdzić poziom żółtaczki i ściągnąć u mnie szwy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2018, 19:51
Yoselyn82, Rucola, Aga9090, Patrycja20, Anna Stesia, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
Pilik, ja byłam chętna na wszystko po Nince... dopóki nie dowiedziałam się ze mamw brzuchu Lwa :p
Piękne body i przede wszystkim piekna Ninka!!! uwielbiam te jej oczyska....
pilik lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Hej!
Nie wiem czy mnie pamiętacie, ale... Chyba mi się udałojutro robię trzecią betę, ostatnia w 13dpo wynosiła 65,8 mIU/ml. Jutro będzie 15dpo.
Oby było dobrze. W czwartek ginekolog a w grudniu jak wszystko będzie dobrze, to jeszcze przed świętami zobaczę fasolinkę z serduchem. Oby tak byłopilik, Lunaris, summer86, Aga9090, lamka, Patrycja20, Rucola, olik321, JuicyB, Anna Stesia, veritaserum, JustynaG, KateHawke, Jeżowa, -Mamunia-, StaraczkaNika, ibishka, Achia, Lusesita, Barbarka1984, Nadzieja22, Bajkaaa, Siwulec, Morusek, moyeu lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
03.2016 - ciąża pozamaciczna
07.2017 - ciąża biochemiczna
01.2019 - poronienie w 9 tc...
Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo -
Rucola wiem wiem
ja mam teraz taki sentyment że nic bym nie sprzedawała! Ale na dobry cel a nie zdążyłam nic specjalnie zrobić więc chociaż te pójdą
.
Blue oby Wojtusiowi tak zostało! A jak rodzeństwo zareagowało?
Staraniowa kciuki za jutrzejszą betę!staraniowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ufff już jestem, dzień za mną i 1000 myśli.
Całe szczęście że Dr ma dyżur w pt- Franio zostanie z mamą a gdybym musiała zostać w szpitalu to ok 22 Ciastek będzie na miejscu. Zaczęłam się trochę bać wywoływania porodu. Wyniki kwasów mam obecnie w normie więc Dr powiedziała że powtórzymy przed samym ewentualnym porodem gdyby wód było nadal mało. Nic mi nie powiedziała oprócz tego że decyzje podejmie w piątek.
Obawiam się że jeśli wyniki kwasów będą OK to czeka mnie kolejny wywoływany na siłę poród... tego się bojęmam traumę po poprzednim a dziecko duuuużo większe. Z drugiej strony wolałabym nie mieć CC... no i zrób kobiecie dobrze! Czuję że czeka mnie poród do końca miesiąca z uwagi na te wody tylko wolałabym żeby to się samoistnie zaczęło. Nic na to nie wskazuje. Jeśli zaś decyzja zapadnie że jeszcze czekamy to będę się stresować tą małą ilością i tym że z każdym tygodniem waga dziecka przyrasta. Dobiję wtedy i tak do 4kg Staszka i będzie CC... mam mętlik w głowie!
Wywaliłam z siebie! sory za te wywnętrzanie.
Pilik- śliczne to body! ja już zbieram rzeczy na WOŚP.
Lamka no całkiem zgrabne te Twoje szycia- jesteś chyba zbyt surowa dla siebie. Chwal się co tam jeszcze na dziergałaś!
Luna odpalam kciuki!
STARANIOWA -pochwal się jutroa ja już po cichu gratuluję
niech nam przybywa nowych brzuszków!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2018, 20:03
staraniowa lubi tę wiadomość
-
Summer, kochane nasze forumowe słoneczko, niech Ci się darzy! Bądź zawsze szczęsliwa, pełna spokoju i ufnosci! Pociechy z Anusi!
Staraniowa, jasne, że pamiętamy! Trzymam kciuki!
Lamka, tak, ja miałam AFI 20 w bodajże 28 czy 29 tc. Lekarz stwierdził, że jest to na granicy normy. Potem badałam jeszcze 3 razy poziom wód i najpierw było 17, potem 15, a na 10 dni przed porodem AFI wynosiło 13. Dzien przed porodem okazało się, że mam AFI 27 i dziecku na ktg dwa razy spadło tętno, dlatego nastepnego dnia indukowano mi poród. To, ile po przebiciu pęcherza płodowego wylało się wód zaskoczyło nawet samego lekarza. Czy miałaś już robione ktg? -
nick nieaktualnyLamka ja miałam w 29 tc AFI 19, 2 tygodnie temu na wizycie w normie (nie wiem ile ich bylo) jutro wizyta to dopytam.
Rano chyba mi coś pociekło na majtki (sorki za opis) i nie wiem czy wody czy coale wieceje sie nie powtórzyło jutro powiem lekarzowi ale ja nie chce jeszcze do szpitala
-
Aha, Summer, chciałam Ci jeszcze powiedzieć, że bardzo polecam bidon b.box. Tak jak z doidy mojemu dziecku średnio szło picie mleka (choć cośtam próbował), tak z b.boksa poszło od razu. Więc w moim odczuciu nie jest to przereklamowany produkt.
summer86, JuicyB lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Anna Stesia wrote:Aha, Summer, chciałam Ci jeszcze powiedzieć, że bardzo polecam bidon b.box. Tak jak z doidy mojemu dziecku średnio szło picie mleka (choć cośtam próbował), tak z b.boksa poszło od razu. Więc w moim odczuciu nie jest to przereklamowany produkt.
AnnaStesia, dziękuję!W weekend robię wyprawkę do rozszerzania diety, więc ta rada jest dla mnie bardzo cenna.
Chodzi o tej?
https://www.smyk.com/catalog/product/view/id/123336/s/b-box-innowacyjny-kubek-niekapek-neon-ananasowy-edycja-limitowana/ -
Achia wrote:Lunka - czekamy na wieści!!
Nika- polecałas ten sklep we Wrzeszczu z biustonoszami. Byłaś tam jakoś niedawno? Bo internet mówi że mają tam zamknięte. Co prawda na tej ulicy są jakieś 2 inne, więc możliwe że jutro przejadę się tam i tak
Mam nadzieję, że mi mohego sklepu nie zlikwidowali, bo czuję że przy karmieniu czeka mnie regularna wymiana biustonoszy.
Lamuś - normy AFI są od 5 do 25, więc jest dobrze. Piękne uszytki!
Staraniowa - ogromne gratulacje! Jakoś się wspomagaliście w tym cyklu, czy to cud natury? Kciuki za kolejny przyrost!staraniowa lubi tę wiadomość
-
summer86 wrote:AnnaStesia, dziękuję!
W weekend robię wyprawkę do rozszerzania diety, więc ta rada jest dla mnie bardzo cenna.
Chodzi o tej?
https://www.smyk.com/catalog/product/view/id/123336/s/b-box-innowacyjny-kubek-niekapek-neon-ananasowy-edycja-limitowana/
tak, to ten!summer86 lubi tę wiadomość
-
Nika ja od kilku miesięcy robię zakupy tylko przez internet...
Wyobraxcie sobie, ze chcieliśmy kupić łóżeczko turystyczne. Dostaliśmy w prezencie bon do smyka na 200zł więc stwierdziliśmy, że tak je kupimy. Znalazłam na necie, takie z podwieszaną podłoga, Caretero basic plus i chce kupować, na co emek że może pojedziemy i popatrzymy, podotykamy. Myslę, ok, jesli chcesz to nie ma sprawy. I padło na jakąs tam niedziele, jedziemy do galerii Rzeszów (tam jest największy smyk) objechaliśmy wszystkie parkingi w galerii i w okolicy w poszukiwaniu miejsca postojowego, zajęło nam to prawie godzine i nic nie znaleźlismy. Wkurzeni stwierdziliśmy ze zaparkujemy dalej i od razu zaliczymy spacer z Małym. Wyobraxcie sobie, że zaparkowalismy jakieś 300m od galerii, zapakowaliśmy Małego do wózka, patrzymy a tam kilkanascie straży pożarnych jedzie w kierunku galerii, podeszliśmy bliżej a tam ewakuacja.... Okazało się ze w jednym ze sklepów zawalił się sufit.... Co prawda nie wybieraliśmy się do tego sklepu ale ewakuacja z malutkim dzieckiem to kiepski pomysł plus zamieszanie na parkingach, pewnie nie jedno auto obite... Łóżeczko kupilismy ostatecznie przez neta, jest zajebiste, polecam!!! i nie wybieramy się więcej do galerii bez absolutnej konieczności#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Jeżowa wrote:Staraniowa gratulacje! oczywiście, że Cię pamiętam, choć Ty pewnie nie masz pojęcia kim jestem
czekamy na kolejną betę
A ja cię kojarzę z wątkówha!
Jeżowa lubi tę wiadomość
Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo -
StaraczkaNika wrote:Kurczaki, ostatnio jakoś zeszłej zimy. Przez szuję-szyjkę, co mnie całą ciążę w konia robiła, przerzuciłam się na zakupy w necie
Mam nadzieję, że mi mohego sklepu nie zlikwidowali, bo czuję że przy karmieniu czeka mnie regularna wymiana biustonoszy.
Lamuś - normy AFI są od 5 do 25, więc jest dobrze. Piękne uszytki!
Staraniowa - ogromne gratulacje! Jakoś się wspomagaliście w tym cyklu, czy to cud natury? Kciuki za kolejny przyrost!
Naturalnie, saute na maxa. 1 cykl po kilku miesiącach przerwydlatego ciągle nie wierzę
Rucola, StaraczkaNika, Jeżowa, -Mamunia- lubią tę wiadomość
Rucola pokazywali nawet w tv to wydarzenie.
Rucola lubi tę wiadomość