X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JuicyB wrote:
    Anna Stesia - pytałam o tę próbę glukozową. Panie mi powiedziały, że lekarz może wypisać skierowanie jeszcze raz na mniejszą ilość glukozy lub zgodzić się, abyś coś zjadła przed badaniem (lekarz powinien wskazać co najlepiej). Polecały też pić glukozę małymi łykami max do 5 minut.

Dzięki, kochana jesteś! Ja też już po konsultacji - mam jeszcze raz spróbować za 2 tygodnie. Jeśli się nie uda będziemy szukać innych rozwiązań (właśnie jakąś szamkę zamiast obleśnej glukozy). I widziałam dzisiaj maluszka - waży już prawie 740 gramów i pakował sobie piąstki do buzi! Niestety, tyję na potęgę i muszę zdecydowanie coś z tym zrobić.

Kate, tak się cieszę, że Cię tu widzę z nami!

KateHawke, summer86, Lusesita, Bajkaaa, Kaczorka, JuicyB, Sarna84 lubią tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Lucesita kciuki!:)
    Ja wczoraj mialam usg. pierwsz raz widzielismy jak dzidzia sie rusza,ale widok!:))) mamy juz 2,3cm i karte ciazy:) teraz pora na prenatakne i tu pytanie do Dziewczyn z Wrocka-gdzie robilyscie?

<3 <3

Amy333 lubi tę wiadomość

• Ruth Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawk witaj <3 ale nam pięknie pęcznieje wątek :-)

AnnaStesia a masz duży apetyt? Bo u mnie wręcz odwrotnie, jem bo trzeba :-/

Lusesita spisz sobie na kartkę pytania i wsadź do karty ciąży, wtedy nie zapomnisz na pewno ;-)

KateHawke lubi tę wiadomość

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Dzięki, kochana jesteś! Ja też już po konsultacji - mam jeszcze raz spróbować za 2 tygodnie. Jeśli się nie uda będziemy szukać innych rozwiązań (właśnie jakąś szamkę zamiast obleśnej glukozy). I widziałam dzisiaj maluszka - waży już prawie 740 gramów i pakował sobie piąstki do buzi! Niestety, tyję na potęgę i muszę zdecydowanie coś z tym zrobić.

Kate, tak się cieszę, że Cię tu widzę z nami!

Boje się, że ja szybko spuchnę bo już teraz mam apetyt niesamowity (może to przez Encorton a może przez hormony). Ale samo mięso bym wcinała. i zupy. W ogóle obiadki w każdej postaci. I fastfoody. O mamooo ale mam zachcianki :D

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie nie jem więcej niż przed ciążą, choc musiałam przesunąć termin kolacji na późniejsze godziny, bo miałam ketony w moczu. Ze względu na częste infekcje unikam słodyczy (choć jem owoce i miód). Jedyne, co się faktycznie zmieniło w mojej diecie to to, że nie mogę patrzeć na żółty ser, za to jem dużo mięsa. Nie mam zachcianek ciążowych - choć miałam fazę na mandarynki i dziennie musiałam zjeść minimum 4. Już teraz mam 10 kg na plusie, a przede mną jeszcze 3 i pół miesiąca największego tycia. Nie wiem, jak kręgosłup da radę.

• malka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Boje się, że ja szybko spuchnę bo już teraz mam apetyt niesamowity (może to przez Encorton a może przez hormony). Ale samo mięso bym wcinała. i zupy. W ogóle obiadki w każdej postaci. I fastfoody. O mamooo ale mam zachcianki :D

Kate ja też na początku miałam straszną ochotę na fastfoody i mięcho. Ale już przeszło mi to na szczęście, teraz wróciły mi moje normalne smaki, a z apetytem różnie bywa, zwykle taki normalny a czasem nie mam na nic ochoty. Więc moze u Ciebie też to przejdzie z czasem.

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem na samym początku i w ogóle nie mam chęci na mięso, a wręcz mam "mięsowstręt", w ogóle z obiadów najlepiej jadłabym zupy, które chyba muszę w końcu nauczyć się gotować, bo umiem jedynie pomidorową zrobić, bo nigdy jakoś szczególnie nie jedliśmy zup :D

summer86 lubi tę wiadomość

• olik321 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie apetyt też ostatnio dopisuje, choć ja mam wyselekcjonowane zachcianki, mięsa nie ruszam ( chyba ze szynka jakaś delikatna)
    ostatnio juz mi w sumie brakuje pomysłów co jeść..

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke jak fajnie, że tu dołączyłaś :)

Ruth Ale tylko brak apetytu Ci doskwiera? Czy mdłości też Cię dopadły?

AnnaStesia o której jesz kolację? Staram się jeść koło 20-21 kolację, ale i tak potem mam takie mdłości, że tuż przed zaśnięciem (koło22-23) muszę coś zjeść. Staram się by było to coś lekkiego, typu jogurt czy pieczywo chrupkie wasa ale nie zasnę jak czegoś nie wsunę tuż przed snem.

A ja dziś byłam i gina. Maluszek rozwija się dobrze. 3,61cm szczęścia.
    Mamusia za to musi bardzo zadbać o siebie, bo jeśli wymioty nie odpuszczą a apetyt będzie marny to czeka mnie szpital.
    Na szczęście apetyt zazwyczaj dopisuje, czasami po prostu są kiepskie dni.
    Kolejna wizyta u gina za 2 tygodnie.

KateHawke, Jadranka, Lusesita, Anna Stesia, Sarna84, Kaczorka lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG dużo wymiotujesz?
    spróbuj krople Imbifem

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja chyba jestem nie normalna ?!! :P bo właśnie ugotowałam bogracz i 3 talerze wsunełam ;) ogólnie apetyt mam średni ale jedynie co mnie ruszyło do wc to wędlina z kminkiem a tak słodycze feeee, zupa pomidorowa litrami

Dlatego nie wierzę że to córa ;)

Amy333, Bajkaaa, Sarna84 lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    To ja chyba jestem nie normalna ?!! :P bo właśnie ugotowałam bogracz i 3 talerze wsunełam ;) ogólnie apetyt mam średni ale jedynie co mnie ruszyło do wc to wędlina z kminkiem a tak słodycze feeee, zupa pomidorowa litrami

Dlatego nie wierzę że to córa ;)

To ja wczoraj nałożyłam sobie kotlet schabowy większy niż eMkowi a potem jeszcze żurkiem popiłam XD
    Ja Wam mówię, że ja juz teraz wiem, że jak co to będzie chłopak :D

Anna Stesia, Sarna84, olik321, Amy333, Izolda90 lubią tę wiadomość

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, to faktycznie masz nieciekawie z tymi wymiotami:-( Ale super, że maleństwo ślicznie się rozwija!

Kolację staram się jeść między 22 a 23, ale rano budzę się tak bardzo głodna i jest mi niedobrze (wróciły mi mdłości). W nocy kiedy się budzę też chce mi się jeść, ale nie wstaję. Choć czasem mam wrażenie, że mały się awanturuje, że mama zamiast leżeć mogłaby zaserwować jakieś pyszne danie.

Flowwer, jesteś jak najbardziej normalna, świetnie, że nie masz młdości wielkich ani wymiotów. Ja nie wymiotowałam, ale przez pierwszy trymestr miałam straszne mdłości i ciągle musiałam coś przeżuwać.

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się chyba na te mdłości przygotować... Najlepiej jakieś bakalie. Powiedzcie mi czy moge np. morele? Bo chętnie poskubię jakieś bakalie tylko nie wiem czy są jakieś niewskazane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2018, 13:24

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, ja jadłam morele, trochę migdałów i nasiona dyni. Zwłaszcza dynie pomagały mi na mdłości. No i mnóstwo krakersów.

KateHawke, Flowwer lubią tę wiadomość

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Kate, ja jadłam morele, trochę migdałów i nasiona dyni. Zwłaszcza dynie pomagały mi na mdłości. No i mnóstwo krakersów.
    Jestem w stanie to zaakceptować :D
    Chociaż już widziałam jak smaki zmieniają się w ciąży. Koleżanka dwa lata temu codziennie jadła rano pączki a jak kiedyś było jej niedobrze na widok jogurtów to w ciąży wpierniczała nawet dwa dziennie :)

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate ja miałam mdłości tylko jak bylam głodna. Najbardziej pomagała jakaś kanapka lub jogurt, bakalii to bym chyba musiała wszamać całe wiadro ;)

KateHawke, Anna Stesia lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Sarna84 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od kilku dni zaglądam do Was w zasadzie jednym okiem, staram się być na bieżąco,  ale przez gorączkę nie wiem czy jestem, bo nie wiem czy w ogóle przyswajam to co czytam. To moja pierwsza infekcja w tej ciąży i jest strasznie, wszystko mnie boli, katar, gorączka, bezsilność. 

Zatrzymałam się na badaniach Bajki, kolejne wydarzenia na forum rejestrowalam jak przez mgle, przepraszam ze nie odniosę się do wszystkich wizyt i wydarzeń.

Bajeczko bardzo się ciesze z pomyślne wizyty,  z obecności M, z wzorowych parametrów Maluszka i tego, że zaczynasz juz na całego cieszyć się ciąża bo w końcu będziesz spokojna.

Amy cudowne wieści, kawał Człowieczka!  Justyna, a Twój jaki juz duży :) 

Lucesita super szyjka!

Kate Hawk jak wspaniale Cię tu widzieć!!!!  Fantastyczna beta!! Czekamy na serduszko <3

Ja byłam wczoraj podejrzeć Malucha, z newsów mam to, że w środę idę do szpitala, na poród mam czekać tam, łożysko III stopień dojrzałości do monitorowania i gin mówi,  że chce mieć nas pod kontrolą.  A ponieważ rodze dość daleko od domu, w historii mam szybki pierwszy poród,  a za oknem coraz gorsze warunki żeby M pocisnal gaz do dechy, położenie się wcześniej ma być złotym środkiem w całej tej sytuacji.  Znowu plamię po badaniu.

Z jednej strony tak się ciesze, ze tam poleże, z drugiej chce mi się płakać na myśl o rozłące z synem.

Amy333, Bajkaaa lubią tę wiadomość

Yru0p1.png
    yusqp1.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna84 wrote:
    Ja byłam wczoraj podejrzeć Malucha, z newsów mam to, że w środę idę do szpitala, na poród mam czekać tam, łożysko III stopień dojrzałości do monitorowania i gin mówi,  że chce mieć nas pod kontrolą.  A ponieważ rodze dość daleko od domu, w historii mam szybki pierwszy poród,  a za oknem coraz gorsze warunki żeby M pocisnal gaz do dechy, położenie się wcześniej ma być złotym środkiem w całej tej sytuacji.  Znowu plamię po badaniu.

Z jednej strony tak się ciesze, ze tam poleże, z drugiej chce mi się płakać na myśl o rozłące z synem.
    Sarna lepiej że będziesz już na miejscu niż jakbyś miała na szybko do nieznanego Ci szpitala jechać. Trzymam mocno kciuki za bezproblemowe rozwiązanie. Maluszku do zobaczenia po drugiej stronie brzuszka! <3

Sarna84 lubi tę wiadomość

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Amy a gdzie zdjęcie ??????to już pokaźna fasolka <3 Jak się czujesz ?

To juz konkretny misio żelek:) wieczorem wrzuce fotke. A czuje sie calkiem dobrze,tylko troche mdlosci mnie męczą. A Ty Flo,jak tam u Ciebie?u Was?:))

KateHawke, Anna Stesia lubią tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
‹‹ 235 236 237 238 239 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ