X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna lepiej żebyś była w szpitalu spokojna i bezpieczna, a synek na pewno będzie przyjeżdzał w odwiedziny :)

Flo co to jest bognacz ? ;)

Mi na mdłości pomagają migdały, ibofem - krople, i krakersy lub paluszki w ilościach hurtowych ;)
    a najlepszy posiłek to kanapka z masłem lub jak dzisiejszy obiad gotowane ziemniaki z masłem i solą :)

Zaczynam się martwić o tę moją ubogą dietę.. ale nie jestem wstanie za dużo przełknąć, choć już i tak jest lepiej

KateHawke, Sarna84 lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna84 wrote:

Ja byłam wczoraj podejrzeć Malucha, z newsów mam to, że w środę idę do szpitala, na poród mam czekać tam, łożysko III stopień dojrzałości do monitorowania i gin mówi,  że chce mieć nas pod kontrolą.  A ponieważ rodze dość daleko od domu, w historii mam szybki pierwszy poród,  a za oknem coraz gorsze warunki żeby M pocisnal gaz do dechy, położenie się wcześniej ma być złotym środkiem w całej tej sytuacji.  Znowu plamię po badaniu.

Z jednej strony tak się ciesze, ze tam poleże, z drugiej chce mi się płakać na myśl o rozłące z synem.

Sarna, zdrówczka! Obyś się do środy wykurowała! Niedługo poznasz twarzą w twarz swoje drugie maleństwo! <3 Synuś da radę, zobaczysz! Czasem to nam, mamom, jest trudniej się rozstać z maluchem niż jemu z nami. Zwłaszcza że będzie z tatą, prawda?

Sarna84 lubi tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oli, czytałam ostatnio w jednej mądrej książce, że podobno są jakieś badania wskazujące, że im więcej kobieta wymiotuje i ma mdłosci w ciąży, tym rodzi bardziej inteligentne i mniej narażone na różne wady dzieci, a sama ciąża ma mniejsze ryzyko poronienia czy porodu przedwczesnego. Wydawałoby się, że to nielogiczne, bo daje maluchowi wtedy mniej substacji odżywczych, ale podobno tak jest (choć te badania wskazują tylko na pewną korelację). A nawet jeśli dajesz maluchowi mniej substacji, to on, skubaniec, i tak wie, skąd sobie je wziąć.

JustynaG, olik321, Sarna84 lubią tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia to mnie nie pocieszyłaś :D ja ani razu nie wymiotowałam, a mdłości miałam niespełna tydzień :P

Sarna, dużo zdrówka dla Ciebie i czekamy razem z Tobą na drugiego maluszka. Synuś da sobie radę, a dla Ciebie lepiej, że będziesz pod stałą opieką. Ściskam mocno i trzymam kciuki!

Anna Stesia, Sarna84 lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer :-D badania wskazują jedynie na pewną korelację, którą mogą się pocieszac mamy wiszące nad porcelaną. Ja też prawie nie wymiotowałam, miałam jedynie mdłosci. Najważniejsze, że nasze maluchy rosną :-) Dzisiaj kupowałam 4 jabłka i okazało się, że ważą 75 dag. Tyle ile mój syn! Pomogło mi to zwizuowalizować sobie, ile tak naprawde noszę pod serduchem.

summer86 lubi tę wiadomość

• olik321 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania to mój będzie jakiś doktorkiem hab jak nic :) hahah

Anna Stesia, Sarna84 lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    JustynaG dużo wymiotujesz?
    spróbuj krople Imbifem

Minimum raz dziennie. Maksymalnie 3. Niby niewiele...
    Problem pojawia się gdy na 5 posiłków - 3 zwymiotujesz i tracisz apetyt. Tzn. jestem głodna, ale nie mam wtedy siły jeść.I nie wiem co bym zjadła by było lepiej.

Ostatnio się śmiałam do eMka, że w weekendy mam spokój a w tygodniu jest ciężej. I zazwyczaj piątki są najgorsze. Ale w tym tygodniu najgorsza była środa. W czwartek dochodziłam do siebie. A dziś nawet dobrze się czuję :) Czyli odpoczynek mi służy :)No bo na czwartek i piątek wzięłam urlop.
    KateHawke wrote:
    To ja wczoraj nałożyłam sobie kotlet schabowy większy niż eMkowi a potem jeszcze żurkiem popiłam XD
    Ja Wam mówię, że ja juz teraz wiem, że jak co to będzie chłopak :D

Oby cała ciąża przebiegała równie dobrze :) Tego Ci życzę. W końcu już się o to dzieciątko wystarczająco nastarałaś. Teraz niech mamusi pozwoli odpocząć.

Anna Stesia wrote:
    Oli, czytałam ostatnio w jednej mądrej książce, że podobno są jakieś badania wskazujące, że im więcej kobieta wymiotuje i ma mdłosci w ciąży, tym rodzi bardziej inteligentne i mniej narażone na różne wady dzieci, a sama ciąża ma mniejsze ryzyko poronienia czy porodu przedwczesnego. Wydawałoby się, że to nielogiczne, bo daje maluchowi wtedy mniej substacji odżywczych, ale podobno tak jest (choć te badania wskazują tylko na pewną korelację). A nawet jeśli dajesz maluchowi mniej substacji, to on, skubaniec, i tak wie, skąd sobie je wziąć.

Też o tym słyszałam i jest to pocieszające :)
    Badano kobiety, które poroniły. Okazało się, że wśród badanych było o wiele mniej kobiet, które zmagały się z nudnościami i wymiotami. Dlatego też stwierdzono, że jest to dobry objaw. Tzn. jeśli jest, to sugeruje, że dzieciątko dobrze się rozwija.
    Co oczywiście nie oznacza, że bez mdłości rozwija się źle. To po prostu czysta statystyka.

Anna Stesia, KateHawke lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG miałam takie mdłości do 16 tyg, że ruszać się nie mogłam i modliłam, żeby zwrócić :-P a potem brak apetytu doszedł. Nie przeszkadza mi to specjalnie, pilnuje żeby jeść. Z dolegliwości to nic poza tym cholernym spojeniem, które boli strasznie, jak tylko więcej pochodzę :-/ wystarczy pół godziny ruchu i umieram.

Sarna zdrówka!

KateHawk na mdłości mi pomagały migdały i paluszki juniorki :-D

KateHawke, Sarna84 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth, a coś Ci lekarz mówił konkretnego o tym spojeniu? Bo niestety, tez mam z tym problem, na razie mam zabiegi na plecy, ale koszmarnie bolą mnie też biodra i miednica, właśnie wystarczy tylko trochę się przejść. Czy wiesz może, jak to się ma do naturalnego porodu? Bo ja się boję, że będe miała przeciwskazania, a tak bardzo chcę rodzić naturalnie.

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    To ja chyba jestem nie normalna ?!! :P bo właśnie ugotowałam bogracz i 3 talerze wsunełam ;) ogólnie apetyt mam średni ale jedynie co mnie ruszyło do wc to wędlina z kminkiem a tak słodycze feeee, zupa pomidorowa litrami

Dlatego nie wierzę że to córa ;)

Córka, córka - u mnie było to samo ;) miłość do słodyczy wróciła pod koniec drugiego trymestru.

Gratuluję dziewczynki udanych wizyt :)

Kate - rozgość się :)

KateHawke lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3ea612fdf3a8.jpg

Anna Stesia, Kaczorka, summer86, Lusesita, Flowwer, JuicyB, Jadranka, KateHawke, Rucola, olik321, malka, Bajkaaa, Izolda90, Yoselyn82, Bocianiątko, pilik, Lunaris, Sarna84 lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna - pięęęękności! <3 Na pierwszym zdjęciu ma buzię w kształcie serdusia!

JustynaG lubi tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Córka, córka - u mnie było to samo ;) miłość do słodyczy wróciła pod koniec drugiego trymestru.

Gratuluję dziewczynki udanych wizyt :)

Kate - rozgość się :)

Podpisuję się obiema rękami :P dla mnie słodyczowego potworka słodycz w I trym. mogły nie istnieć, a jakoś od 2-3 tygodni mogłabym tylko słodkie jeść (oczywiście staram się tego nie robić ;), ale dziś na obiad była zupa i lody).

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, moja mama w ciąży ze mną miała mdłości a z bratem nic, zero. A ja mam wrażenie, że on jest mądrzejszy ode mnie :p

W ogóle dziś w nocy bratowa męża urodziła córkę. A przez to, że ukrywali przed nami tę ciążę do 8 miesiąca to mam do nich jakiś uraz i nawet nie mam ochoty gratulować..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2018, 15:35

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna śliczny pisklaczek <3

Sarna zdrówka kochana.

JustynaG, Sarna84 lubią tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Heh, moja mama w ciąży ze mną miała mdłości a z bratem nic, zero. A ja mam wrażenie, że on jest mądrzejszy ode mnie :p

W ogóle dziś w nocy bratowa męża urodziła córkę. A przez to, że ukrywali przed nami tę ciążę do 8 miesiąca to mam do nich jakiś uraz i nawet nie mam ochoty gratulować..

A już myślałam, że powiesz, że się sprawdziło :D a Ty, że brat mądrzejszy :P
    Ale też pomyślałam, że trzeba mamę podpytać jak znosiła ciążę ze mną. Tylko ona jeszcze nie wie, że zostanie babcią więc muszę się z takimi pytaniami wstrzymać :)

A dlaczego ukrywali przed Wami ciążę?

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pamiętam jak to nic nie byłam w stanie jeść na początku. Zero apetytu, w gardle gula, na widok jedzenia mnie odrzucało. A na mięso to już w ogóle. Jadłam tylko to co było polane sosem pomidorowym, bo kwaśne. Jadłam też pomidorki cherry i owoce, bo jak mi się zwracało, to przynajmniej w obie strony smakowało podobnie (ja nie miałam takich ciężkich wymiotów, ale ulewało mi się za każdym razem).
    Do tej pory nie wiem skąd mały brał pokarm, bo ja chudłam, a on rósł szybciej niż powinien :) Taka pijawka :)
    Teraz jem tak normalnie, aczkolwiek chyba mam znowu wstręt do mięsa.

age.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Flo co to jest bognacz ? ;)

Ja i moje literówki :D oczywiście BOGRACZ chyba to znają wszystkie ?

Raz to baba ze wsi wybrała się do miasta zwanym Wrocław i kupić chciała kołaczyka, ekspedientka na to że nie ma :( a ja kontem oka widzę że są i jej pokazuje. Babka zmieszana mówi to bułka na słodko :P
    I człowiek wybierze się do miasta ;)

Amy ja bardzo dobrze jedynie od wczoraj ciut spojenie mnie boli ale nie mam na co nażekać.

Justyna <3 <3 to już spory dziedzic <3 <3

olik321, JustynaG, Amy333 lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w obu ciazach wstręt do mięsa. W pierwszej mniejszy niż teraz.
    W tej sporadycznie coś z drobiu złapie a tak to mnie odrzuca.
    Mdłości kosmiczne w obu ciażach. W tej już w ogóle do 12tc jadłam chleb posmarowany margaryna i podpieczony w piekarniku hehe Na zmianę z niedojrzalymi kwasnymi jabłkami.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna - a nie wiem czemu. Taki mieli kaprys ;)

U mnie mdłości były tylko jak byłam głodna lub czułam w powietrzu chemię (płyn do płukania, proszki, żele pod prysznic).

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
‹‹ 236 237 238 239 240 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ