X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3ea612fdf3a8.jpg
    Śliczności!! Gratulacje!!

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Justyna - a nie wiem czemu. Taki mieli kaprys ;)

Wiesz, bo takie ukrywanie to czasami się zdarza gdy ktoś długo się stara o dziecko i nie może a komuś się łatwo udało. Ale w Twoim przypadku to zadziwiające.

A ja mam wyrzuty sumienia, że z rodziny to tylko siostra wie :)

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3ea612fdf3a8.jpg
    Śliczności! <3 <3 <3

JustynaG lubi tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Wiesz, bo takie ukrywanie to czasami się zdarza gdy ktoś długo się stara o dziecko i nie może a komuś się łatwo udało. Ale w Twoim przypadku to zadziwiające.

A ja mam wyrzuty sumienia, że z rodziny to tylko siostra wie :)

No tutaj o problemy z zajściem nie chodziło. 1.5 roku temu urodził im się syn. I teraz córka.
    Cholera wie czemu taką tajemnicę z tego robili.. :p

A Ty chyba rodzinę za jakiś czas poinformujesz?

Heh, zmniejszyli mi w diecie kaloryczność z 1900 na 1800 kalorii.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny dziś światowy dzień pizzy,
    dwa kawałki dużej wsunełam raz dwa, oczywiście wszystkie dodatki zdjęłam i wyszło ciasto z serem :)

KateHawke, Sarna84 lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Ruth, a coś Ci lekarz mówił konkretnego o tym spojeniu? Bo niestety, tez mam z tym problem, na razie mam zabiegi na plecy, ale koszmarnie bolą mnie też biodra i miednica, właśnie wystarczy tylko trochę się przejść. Czy wiesz może, jak to się ma do naturalnego porodu? Bo ja się boję, że będe miała przeciwskazania, a tak bardzo chcę rodzić naturalnie.
    Wiem, że jest to skierowanie do cc, mi kazał odpoczywać jak najwięcej, żeby nie nadwrezac, żeby bron boże się nie rozeszło. Boli cholernie..z dnia na dzień bardziej, bo dziecko rośnie. Robił usg i mówił, że póki co dmuchamy na zimne, ale w tych tygodniach nie powinno boleć..Dopiero po 35tc:-/

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth wrote:
    Wiem, że jest to skierowanie do cc, mi kazał odpoczywać jak najwięcej, żeby nie nadwrezac, żeby bron boże się nie rozeszło. Boli cholernie..z dnia na dzień bardziej, bo dziecko rośnie. Robił usg i mówił, że póki co dmuchamy na zimne, ale w tych tygodniach nie powinno boleć..Dopiero po 35tc:-/

Serio do cc? Nie można rodzić sn? To Ci mówił ginekolog na podstawie usg czy może ortopeda? Bo wybieram się do ortopedy, ale teraz jestem przerażona. Moja fizjoterapeutka mówi, że przy regularnych zabiegach, masażach i ćwiczeniach powinnam dać radę sn. Ty byłaś od początku nastawiona na cc?

• summer86 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaStesia, koleżanka miała ten problem, nawet przed 20 tyg. Ginekolog zalecila konsultację z ortopedą, sprawdzał chyba czy nie ma odwapnień kości miednicy itd., wyszło na to że nie jest to wskazanie do cc, ale jeśli by chciała to jej wystawi.
    Zatem wydaje mi się że sam ból nie zawsze wyklucza SN.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2018, 20:04

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    AnnaStesia, koleżanka miała ten problem, nawet przed 20 tyg. Ginekolog zalecila konsultację z ortopedą, sprawdzał chyba czy nie ma odwapnień kości miednicy itd., wyszło na to że nie jest to wskazanie do cc, ale jeśli by chciała to jej wystawi.
    Zatem wydaje mi się że sam ból nie zawsze wyklucza SN.

Dzięki! Ja się panicznie boję cc, bo mam dyskopatię akurat tam, gdzie wbijają znieczulenie i podobno w takich sytuacjach każą podpisać pacjentce papierek, że ona się zgadza nawet jeśli to miałoby sie dla niej źle skończyć.

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna ja to w ogóle zaczynam panicznie bać się porodu. Im bliżej tym gorzej.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Izolda90 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna, to wtedy przy konsultacji z anestezjologiem mówisz o swoim niepokoju i w razie czego robią Ci znieczulenie ogólne.

Dziewczyny, gratuluję bet i wizyt ! Uwielbiam Ian te zdjęcia z USG <3

Anna Stesia lubi tę wiadomość

gannsek2imer0qlf.png
    1,5 roku starań
    02.2017 II -> w 12tc info zespół Turnera-> 17tc poronienie [*]
    27.11.2017- beta 230,60 :)
    10.2017 zielone światło dla starań
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Dzięki! Ja się panicznie boję cc, bo mam dyskopatię akurat tam, gdzie wbijają znieczulenie i podobno w takich sytuacjach każą podpisać pacjentce papierek, że ona się zgadza nawet jeśli to miałoby sie dla niej źle skończyć.

Zawsze mogą zrobić CC w znieczuleniu ogólnym.
    U nas na listopadowym dziewczynie zaczęło się rozchodzić spojenie. Też chciała rodzić SN, ale konsekwencje ją odwiodły od tego. Pisała coś o konieczności leżenia przez około 2 miesiące po porodzie. Ale szczegółów już nie pamiętam.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita wrote:
    Anna ja to w ogóle zaczynam panicznie bać się porodu. Im bliżej tym gorzej.

A masz jakies plany i placówkę, w której wiesz, że się uda Ci je zrealizować?

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Zawsze mogą zrobić CC w znieczuleniu ogólnym.
    U nas na listopadowym dziewczynie zaczęło się rozchodzić spojenie. Też chciała rodzić SN, ale konsekwencje ją odwiodły od tego. Pisała coś o konieczności leżenia przez około 2 miesiące po porodzie. Ale szczegółów już nie pamiętam.

:-( No to wolałabym nie leżeć. Mam jeszcze jeśli dobrze pójdzie 3 miesiące fizjoterapii, może uda mi się doprowadzić siebie do stanu używalności.

A jak Lusia po szczepieniach? Pisałaś, że zniosła bardzo dzielnie, a jak kolejne dni? Dzieci lubią być marudne po takich przezyciach.

Dziewczyny, czy Innamorata się ostatnio odzywała?

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luśka spoko :) a maruda to z niej jest ostatnio, bo skok rozwojowy ją dopadł. Jeden z najdłuższych.
    Śmieszna taka się robi - mała agentka ;)

A co do spojenia - trzeba niestety się oszczędzać.
    Pamiętam jak po spacerkach później 2 dni się męczyłam.
    Ale w zasadzie do samego końca spacerowałam. I nawet nie kiwałam się przy tym na boki jak kaczka :p

Anna Stesia, summer86 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, za to ja się już kiwam :P nie umiem w normalnie chodzić i chodzę lekko rozkraczona..

Fajnie, że Luśka dobrze zniosła szczepienie :)

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Kaczorka, za to ja się już kiwam :P nie umiem w normalnie chodzić i chodzę lekko rozkraczona..

Fajnie, że Luśka dobrze zniosła szczepienie :)

Ale chyba zapamiętała, że tatuś ją trzymał do szczepienia, bo jak wczoraj po zmianie pampersa przekręcił ją na bok to zaczęła płakać :p

A czemu Summer nie umiesz chodzić normalnie?
    Hehe, ciekawe co będzie za 2 miesiące, jak brzuszek konkretnie urośnie ;)

Mi najbardziej w ciąży dokuczyły hemoroidy.. A jeszcze miałam jakieś uczulenie na maść anty hemoroidową i jak smarowałam to spać nie mogłam, bo tak swędziało :/

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, bo bolą mnie pachwiny lub właśnie spojenie przy chodzeniu, a jak idę lekko szerzej to mniej czuć :)

No to się tatuś naraził Luśce :P

3i49mg7yu2aqel15.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie witaminy lykacie w 2 trymestrze mi polecili mama dha że ma fajny skład i w sumie kupiłam ale zawsze można zmienić bo to tylko starcza na miesiąc no i nie ukrywam że cena trochę mnie niszczy...

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka - jak Mama DHA to tą z plusem, bo ta zwykła ma za mało wit.D. Prenatal duo lub Femibion 2 możesz kupić.
    Ale powiem Wam, że ja w drugiej połowie ciąży witaminy raz brałam a raz nie. Wyniki miałam dobre, Luśka zdrowa ;)
    A ceny witamin dla kobiet w ciąży są po prostu wysokie.

Zresztą nie ma co się oszukiwać - wszystko co ciążowe i dla dzieci jest drogie.. sama wyprawka to dobrych kilka tysięcy. I to o ile nie szaleje się z gadżetami.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
‹‹ 237 238 239 240 241 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ